Manifestationer för stöd mot apartheidstaten Israels brutalitet!Meddelande idag från Palestinagrupperna i Sverige (PSG):

”Vi kan börja med att tacka alla som stött och deltagit på demonstrationerna med mera
Gårdagen demnstration samlade uppåt 2000 personer enligt P4 Stockholm. Mer info och inslaget här: Stor demonstration för Gaza.”
(Bild nedan)
Gaza-demonstrationen 140731

Flygbladsutdelning 1/8 Samling kl. 16:30 vid Kungsträdgården
”I dag, fredag, klockan 16:30 samlas aktivister återigen som man gjort under en lång tid (ca en gång i veckan) för att dela ut flygblad, sprida information om ockupationen och vad man göra samt skramla pengar till Palestinainsamlingen.

Hör av dig till (wettersjo@hotmail.com) om du vill ansluta eller kom bara förbi. Hör av dig även om du vill ha info om framtida utdelningar tidigare för aktioner kommer inte alltid med i nyhetsbreven.”

Palestinasolidaritet i Pride
”Samling lördag 2/8 kl. 12.00 på Mariatorget och avgång 13.00 mot Östermalm.
Under banderollen ”Queers for Palestine. End war and occupation” deltar Palestinavänner i Prideparaden på lördag. Sektionen går bakom ”Marching For Those Who Can’t, en tyst sektion som påminner om att alla inte har möjlighet att gå i en prideparad.

Mer info och kontakt för frågor på Facebook-evenemanget: Queers for Palestine i Prideparaden”
PALESTINIAN-ISRAEL-GAZA-CONFLICT
Gala för Gaza
”Den 25 augusti planeras en Gala för Gaza på Trädgården i Stockholm
Håll utkik och följ planeringen med mera på deras Facebook-sida där du också hittar mer info om arrangörer och annat: Gala för Gaza.”

Proletären FF uppmanar idrottsföreningar till bojkott
”Om nödvändigheten att säga ifrån – Idrottsbojkott av Israel..
Proletären FF har skrivit och skickat en budkavel till idrottsföreningar och uppmanar de att ansluta till en idrottsbojkott av Israel. Vet du någon förening som vill ansluta? Hela budkaveln och kontaktuppgifter med mera hittar du här eller i bilden nedan: Budkavel till idrottsföreningar.”

Budkavel till idrottsföreningar!
”Om nödvändigheten att säga ifrån – Idrottsbojkott av Israel.

Precis som under 2006, 2009 och 2012 genomför nu Israel fruktansvärda krigshandlingar mot det palestinska folket på Gazaremsan. Israel använder sig av de modernaste vapen inom flyget, flottan och armén.

Allt attackeras. Detta drabbar oskyldiga civila, barn, kvinnor och åldringar som dör och skadas. Sjukhus, moskér, kyrkor, skolor, bostäder, infrastruktur, media, kultur och idrottsanläggningar raseras.

På Västbanken fortsätter Israel med att bygga nya bosättningar, riva palestinska hus och bemanna checkpoint. Israel bygger ut den mur som förstärker Israel som en apartheidstat och inne i Israel har den arabiska befolkningen inte samma rättigheter som övriga medborgare.

Gång på gång har Israels handlingar fördömts av FN men detta har inte påverkat Israel utan deras krigshandlingar fortsätter.

Israels vilja att totalt segregera och handlingsförlama den palestinska befolkningen är den samma som Sydafrikas dåvarande apartheidregim.

Lärdomar från arbetet mot apartheid I Sydafrika är att den internationella solidariteten på temat ”Bojkotta apartheid” blev framgångsrik och bidrag till att apartheidlagarna i Sydafrika avskaffades.

En liknande internationell bojkottrörelse, gällande Israel, växer nu fram på gräsrotsnivå med krav på att Israel skall isoleras och bojkottas.

Idrotten som framförallt organiserar ungdomen har ett speciellt ansvar för framtiden.

Därför uppmanar vi idrottsföreningar att ställa sig bakom denna budkavel och sprida den vidare med målet att idrottsrörelsen i Sverige ställer sig bakom kravet:

Idrottsbojkott av Israel!”

Proletären FF Santos Cruzazul IF

* Igår menade utrikesminister Carl Bildt på DN Debatt att det centrala är att blockande hävs, vilket utmärkt. Men han skriver inget om de illegala bosättningarna, om apartheidpolitiken, om Israels kärnvapen eller om USA:s resoluta stöd till Israels politik.

* Israel invaderade Gaza för att slå sönder den demokratiskt valda organisationen Hamas’ infrastruktur, dvs. infrastrukturen i Gaza. För tre dagar sedan hade omkring 1100 människor, mest civila, dödats i Gaza, medan omkring 50 israeler, nästan bara soldater
Den USA-stödda apartheidstaten Israel har också hjältemodigt attackerat sjukhus och skolor.

* Nedanstående karta visar vad Israels proklamerade buffertzon på 3 km innebär för Gaza!
Gaza 3 km ATT00002

* I Gaza är arbetslösheten omkring 40 % och nästan 80 % lever på humanitär hjälp. FN menar att Gaza kommer att vara obeboeligt år 2020 om inget drastiskt sker. Democracy Now konstaterar att Hamas mål är fokuserade på att blockaden av Gaza upphävs och att fångarna friges. En del trodde att den senaste vapenvilan i november 2012 skulle innebära en minskning av blockaden, men Israel förstärkte i stället blockaden. I Haaretz skriver den israeliske journalisten Gideon Levy ”Hamas krav är civila, medlen för att uppnå dem är våldsamma och kriminella. Men den bittra sanningen är att då Man inte avfyrar raketer från Gaza mot Israel så bryr sig ingen om palestiniernas situation. Läs listan på Hamas krav och se om något enda av dem är orimligt.” Jag tillägger gärna: Om Hamas krav är våldsamma och kriminella – hur ska man då beskriva Israels?

* Hamas förhandlingskrav.
Dessa var Hamas rättfärdiga krav för förhandling, vilka publicerades i den arabiska tidning Al Manar
1 – Tillbakadragandet av israeliska stridsvagnar från gränsen till Gaza för att ge mer utrymme för palestinska jordbrukare att arbeta fritt på sina odlingsmarker.
2 – Frisläppandet av alla fångar som greps av Israel efter kidnappningen och morden på de tre israelisk bosättare.

3 – Häva belägringen av Gaza och öppna gränsövergångarna så att folket kan röra på sig fritt.

4 – Öppna hamnen och flygplatsen och låt de stå under FN kontroll.

5 – Utöka fiskeområdet så att fiskaren kan ha en yta på mil.

6 – Låt staden Rafah som är så närmaste till Israel att så under FN kontroll.

7 – Hamas är redo att underteckna ett eld upphör som sträcker sig i 10 år framåt i närvaro av internationella observatörer.

8 – Ge Gaza borna ett tillstånd för komma till Jerusalem för att be i Al Aqsa moskén.

9 – Israel ska inte lägga sig i den interna palestinska politiken.

10 – Återupprättandet av industrizoner för att främja utveckling.

Något om bakgrunden.
* I samband med Israels tillblivelse 1948 genomförde judiska terrorgrupper omfattande raider in i de palestinska områdena, drev omkring 750 000 människor på flykt och förstörde över 500 palestinska samhällen. Sedan arabiska arméer ingripit kunde småningom en vapenvila uppnås. Omkring hälften av den tilltänkta palestinska staten hade då gått förlorad och bara lämnat Västbanken och Gaza, totalt 22 % av mandatet Palestina, kvar att bygga en palestinsk stat på – något som dessutom ännu ej skett.
Palestina 8karta2

* Detta, och de ytterligare erövringar som Israel gjort i krigen 1967 och 1973, samt misslyckade försökt till fredsuppgörelser är en bakgrund till dagens situation.

* Är det för resten inte märkligt att Israels mycket nära allierade USA jämt ska vara fredsmäklare?

Gaza
* Under tiden 29/9 2000 – 26/12 2008 hade drygt 3000 personer i Gaza dödats av Israels militär. Försvarsminister Barak gav enligt israelisk press redan under försommaren 2008 order om att krigsmakten skulle inleda förberedelserna för en offensiv mot Gaza, innan de förhandlingar genomförts, som skulle utmynna i vapenstillestånd mellan Israel och Hamas. I juni ingicks vapenvila mellan Israel och Hams. Den 1/11 dödade israeliska trupper en palestinier. Därefter avfyrades raketer från Gaza mot Israel och som svar på detta kom anfall från Israel som dödade ytterligare sex palestinier. Ytterligare palestinier dödades i israeliska räder in i Gaza. Hamas ansåg därmed att vapenvilan var bruten.

Israel angrepp sedan Gaza i operation ”Gjutet bly” 27/12 i ett krig som pågick i 3 veckor.

Enligt en FN-rapport dödades då 1434 palestinier, varav 709 enligt israelisk militär var stridande. Bland de döda fanns 288 barn och 121 kvinnor. Av 5303 skadade palestinier var 1606 barn och 828 kvinnor. Det beräknas av ungefär 21000 bostäder förstördes. Tretton israeler dödades under konflikten, därav 3 civila. Fyra av de dödade soldaterna dödades av misstag av de egna.
Obama och Natanyaho images

* 2012. Under åtta dagar av attacker av Israel mot Gaza i november dödades 162 palestinier och sex israeler. Delar av Gazas infrastruktur ödelades. Israel genomförde drygt 1 500 flygattacker under ”Operation försvarspelare”, medan ungefär lika många raketer avfyrades mot Israel under samma tid.

* Massmedia har nyligen rapporterat att ”Svensk åklagare inleder förundersökning om israeliska militärmaktens brott mot Ship to Gaza”, som rubriken lyder på hemsidan för ”Ship to Gaza”

* I december 2012 röstade 138 länder, däribland Sverige, för att Palestina skulle få observatörsstatus i FN, medan 9 röstade emot och 46 la ned sina röster. Hur reagerar då Israel? Jo, premiärminister Netanyaho beslöt att stoppa 120 miljoner dollar i skattemedel som skulle levereras till den palestinska myndigheten, ett uttryck för den apartheidpolitik Israel bedriver med stöd från USA:s president och regering.

* Redan lever 600 000 israeler (10 % av befolkningen) illegalt på ockuperad mark.
*”Den 30 januari och 5 maj 2013 bombade Israeli Syrien.
Cirka 400 människor dog i anfallet våren 2013 och stor materiell förödelse uppstod. Med bombningarna har Israel öppet anslutit sig till den USA-ledda front av Natoländer, arabiska kungadiktaturer som sedan våren 2011 finansierat, beväpnat, utbildat och lett terroristinriktade rebeller i ett terrorkrig med syfte att skapa största möjliga kaos och förödelse i Syrien. Trots Israels uppenbara brott mot FN-stadgans artikel 2(4), det generella våldsförbudet, fördömer inget av riksdagspartierna bombanfallen.

* Varför har Israel fått bygga upp ett förråd på kanske 100 kärnvapen i Mellanöstern medan ”världssamfundet” (=den ekonomiska och politiska eliten i USA och dess allierade, samt de privatäga massmedia med sitt ofta strömlinjeformade jasägeri) håller tyst?
* Är bojkott, desinvestering och hårda sanktioner (BDS) mot Israel samt prövning av Netanyahu & Co inför internationell krigstribunal fel? Varför?i Andra om: , , , , , , , , , , , , ,, , , ,, ,

Palestinagrupperna 1/8PSG StockholmSRProletären FF Carl Bildt i DN Debatt 31/7 CNN-bilder Henrik Linde på Knut Lindelöfs blogg Democracy Now 22/7 DN I 18/7DN kvällen 17/7SvD 17/7 Röda Malmö 17/7 Demonstration 16/7 DN 16/7 DN 16/7 ”Norsk läkare” Nathan Schackar DN Ulf Bjereld GP DN 13/7DN 11/7PSG i StockholmPSG i Sverige Göran Rosenberg i ExpressenDN 10/7DN II 10/7 Svenssons blogg 9/7 Ship to GazaBilderblogg 9/7 Anna Westers blogg 9/7 >

Intervju med Putin mm Globalresearch artikelFria Tidningen 13/9 FIB-KulturfrontAron Lund 24/9 Björnbrum 27/9


3 svar till “Manifestationer för stöd mot apartheidstaten Israels brutalitet!”

 1. Leif Elinder
  1 augusti, 2014 at 13:21
  Val av informations/progagandamodell när du diskuterar Israel- Palestina konfliketn

  Antngen kan man välja

  1 ”The AIPAC script”. – The Hasbara handbook – (Frank Luntz – The Israel Project )

  Eller så kan man välja

  2 Analyser och kommentarer från

  Noam Chomsky, Norman Finkelstein, MJ Rosenberg, Gideon Lewy, Uri Avnery
  Ilan Pappe, Henry Siegman, Amy Goodman, Glenn Greenwald, Peter Weiss,
  Gerald Kaufman, Stephane Hessel, Richard Falk.

  Rabbi Brian, Rabbi Brant Rosen, Göran Rosenberg, Peter Beinart,
  Juan Cole, Jacob Hornberger, Jonathan Turley, Paul Craig Roberts,
  John Pilger, Max Blumental, Jonathan Cook, Allan Hart ( The Hart of the Matter)
  Haaretz, Mondoweiss , Jew for Justice for Palestinians, BT selem, + 472,
  DemocracyNow.

  Se – http://www.alanhart.net

 2. DN Debatt 2/8 ”Israel bryter mot gällande rätt i konflikt. Åter blir obeväpnade civila de huvudsakliga offren. Gazaborna bestraffas kollektivt. Vi uppmanar det internationella samfundet att ställa dem till svars som är ansvariga för brott mot internationell rätt, skriver 20 jurister, forskare och organisationsföreträdare.
  Israel bryter mot gällande rätt i konflikt. Åter blir obeväpnade civila de huvudsakliga offren. Gazaborna bestraffas kollektivt. Vi uppmanar det internationella samfundet att ställa dem till svars som är ansvariga för brott mot internationell rätt, skriver 20 jurister, forskare och organisationsföreträdare.
  Det internationella samfundet måste se till att Israel inte kan fortsätta sin kollektiva bestraffning av civilbefolkningen i Gaza. Som jurister, forskare i internationell rätt och personer med en stark övertygelse om vikten av att upprätthålla grundläggande principer för krigets lagar och för mänskliga rättigheter känner vi en intellektuell och moralisk plikt att fördöma de kränkningar som begåtts under den israeliska offensiven i Gaza. Vi fördömer också raketattackerna från Gaza då varje form av urskillningslös attack mot civila är illegal under internationell rätt. Det är dock viktigt att notera att de två parterna i konflikten inte kan likställas och att omfattningen av deras handlingar därmed inte heller är jämförbara.”

  (http://www.dn.se/debatt/kollektiv-bestraffning-av-civilbefolkningen-i-gaza/)

 3. ”We welcome the Resolution adopted on 23 July 2014 by the UN Human Rights Council, in which an independent, international commission of inquiry was established to investigate all violations of international humanitarian law and international human rights law in the Occupied Palestinian Territory”.

  http://richardfalk.wordpress.com/tag/international-law/