Maj Wechselmann vs Carl Bildt och fisande sillar


Idag går Maj Wechselmann ut i en debatt-
artikel i Aftonbladet och pekar på några av Carl Bildts lögner från hans gamla ubåtsaffärer och fram till idag.

Maj Wechselmann i Aftonbladet: ”Carl Bildt satt i början av åttio¬talet i den ubåtskommission som drog allt för långtgående slutsatser av föga trovärdiga vittnen och ett uselt avlyssningsmaterial som marinen kunde bjuda på då. Att Carl Bildt arbetade bakom kulisserna för att få fram extrema politiska bedömningar, visade jag och två andra journalister i vår film om ubåtshysterin 1985. I filmen intervjuade vi nämligen en avhoppad agent från Försvarsstabens Underrättelsetjänst, (FST UND), Fil Lic Åke Löfgren (senare SIDA-anställd). Han berättade om Carl Bildts myckna och informella kontakter med underrättelsetjänsten SAMTIDIGT som den politiskt sammansatta kommissionens arbete pågick.”

Det är en lustig läsning för vi är sannolikt många som håller med Wechselmann i hennes kritik. Ju mer historiens ljus hamnar på Bildt, desto mer påminns jag om historien med Kejsarens nya kläder. Carl Bildt har för alltid skrivit in sig i den svenska historien som en svensk baron von Münchhausen. För mig är det helt ofattbart att Reinfeldt velat ta in honom i regeringen, å andra sidan så är väl inte Fredrik Reinfeldts track record något som han skriver hem till mamma om.

Det roligaste i den här soppan är att de förmenta ubåtarna i Hårsfjärden förklarades av

vetenskapen med att det troligen var sillar som lättade på trycket, de FES helt enkelt. Efter den dagen har jag alltid förknippad Bildt med fisande sillar.

AB

Andra om , , , , , , ,

[tags]Maj Wechselmann, Carl Bildt, Ubåtar, Aktier, Lögner, Högerregeringen, Fisande sillar, Politik [/tags]


6 svar till “Maj Wechselmann vs Carl Bildt och fisande sillar”

 1. Med all rätt lämnar Svenska i tiotusentals folket de borgerliga partierna och söker sig till vänsterblocket!
  Genom falska bevis anklagade den oförskämde Carl Bild Palme och högern lätt det komma ut att Palme var spion åt sovjet…
  Samtidigt då Carl Bild agerade som spion åt USA!
  Det finns inte plats för spioner i utryckes departementet…….

 2. Bildt är fortfarande samma självtillräckliga besservisser som när han i egenskap av självutnämnd rektor under skolstrejk fördömde vissa elever som uppmanat till skolk. Så har han fortsatt, kört sitt eget race medan människor står i stum beundran avväpnade av hans outgrundliga personlighet.
  Mycket dumt har han sagt och gjort, mycket ont har han varit orsak till men ändå forsätter folk att beundra honom, han vinner i omröstningar om vilken minister folk har mest förtroende för.
  Helt obegripligt, men det beror kanske på hans konstiga personlighet, han kan liksom inte förstås utifrån normala mänskliga normer, det obegripliga fascineras man av, han är säkert väldigt klok tänker folk, och den arroganta, dumdryga självsäkerheten tas som styrka.

 3. ”ofattbart att Reinfeldt velat ta in honom i regeringen”

  Vill minnas att statens tjänstemän ska tillsättas efter ”skicklighet och förtjänst” och det kan ju knappast varit fallet med denne eländige klåpare.

  Det finns alltså andra kriterier som styr dessa tillsättningar och när vi nu vet vem hans verkliga uppdragsgivare är vet vi också i vilkas ledband dessa tjänstetillsättare går.

 4. Carl Bildt har alltid varit en politisk idiot!
  Hans medlemskap i Bilderbergergruppen är talande för hans outsinliga behov av makt och pengar, för det är makt med stora bokstäver det handlar om…

 5. Haha, all heder åt Maj Wechselmann men med medias ”bevakning” känns det det här som svar på Geijeraffären.
  Hur många var inte ”övertygade” på den tiden av de som skulle svara på pressens frågor…hm… Kollektiv härdsmälta genom önsketänkande.

  Låt oss gräva 30 år bakåt för att hitta ännu mer gammal skåpmat att sätta politiska färgers skuld på.

  Huvva va ointressant.