Lägg ner FRA


Nu är det dags att agera utifrån kritiken mot Sveriges Riksdag. Vi bör i morgon göra en namnlista över dem som röstar för lagens införande.

Eftersom det dessutom visat sig att Försvarets Radioanstalt, FRA, redan ägnat sig åt spaning i det civila telenätet och då sparat data om telefonsamtal, SMS, ip-nummer och e-post så måste saken polisanmälas eftersom det är brott som har begåtts. Således måste också deras generaldirektör Ingvar Åkesson avsättas och ställas inför rätta. Den enda rimliga åtgärden i nuläget är att helt enkelt lägga ner FRA.

Den myndighet som har att vaka över författningsskyddet i Sverige är Säkerhets-
polisen. Även om jag kan känna en viss betänklighet över insynen hos Säkerhets-
polisen så är det uppenbart att det är den myndigheten som ska spana efter brott, eller förberedelser till brott, som rör rikets säkerhet. FRA har genom egen förskyllan diskvalificerat sig från ett sådant uppdrag genom att redan innan lagen är stiftad sätta igång med spaningen, precis som om lagen redan trätt i kraft.

Det är ett brott och brott ska beivras.

Det är också rimligt att i morgon göra en förteckning över de riksdagsledamöter som röstar för en sådan lag. De måste för alltid diskvalificeras för den typ av förtroende-
uppdrag som en plats i Sveriges Riksdag innebär. En sådan förteckning kommer sannolikt att publiceras på mängder av bloggar…

FRA

Riksdagsdebatten sänds på Ekots hemsida!

AB12345 DN123456789 SvD123456789 it Rawia Svensson

Andra om: , , , , , , , , , , ,

[tags]FRA-lagen, Ingvar Åkesson, Bodströmsamhället, Orwell, Mänskliga rättigheter, Personlig integritet, Högerregeringen, Thomas Bodström, The Patriot Act, Spionlagen, Kriget mot Terrorismen, George W Bush, Politik[/tags]


22 svar till “Lägg ner FRA”

 1. Ja, gör det. Ring så lyssnar vi serviceen hör inte hemma i en demokrati. Chefen FRA säger själv att regeringen och UD är de största kunderna. De bekämpar inte terrorism utan lyssnar på ambassader och politiska motståndare.

 2. Intressant att partierna hotar riksdagsledamöter med utfrysning om de röstar ”fel”.

 3. Vi kommer alla att få microchip inopererade och tvingas ha fotboja. DEt ärlika bra att ge upp.

 4. Kan inte du jinge göra polisanmälan då? Nån måste ju ta tag i det om det är som du säger, du verkar ju ha bevis eftersom du skriver om det här på bloggen, då är det ju perfekt om du oxå gör en polisanmälan och inte bara skriver om det.

 5. Med tanke på hur mycket liv det är om denna lag, i allehanda sammanhang, så är det intressant att se hur ingen har lyckats prestera en övertygande argumentation för lagen. Har sett några moderater och folkpartister göra tafatta försök (i Aftonbladet) och då har man diffust hävdat att man måste ”anpassa sig till den nya tekniken”. Varför detta nödvändigtvis måste ske genom omfattande inskränkning i den personliga integriteten har ingen lyckats förklara för mig. Naturligtvis är det så att påbudet kommer från utlandet, ytterst USA och deras krig mot terrorismen. Sorligt att se hur politiker i alla nästan alla läger lägger sig platta för de internationella påtryckningarna, man genomför hellre en gediget impopulär lag som man inte verkar kunna argumentera för.
  Så att. Visst kommer lagen röstas igenom. Det man nu låtsas debattera är nog mer matematik. Dvs. hur många och vilka av de borgerliga ledamöterna som kan tillåtas rösta nej. Ett tips är att det blir Federley och två till.

 6. @Kevin:

  Bevisen är intervjun med FRA-chefen. han har själv berättat om det.

  Kolla länken till PlayRapport!

 7. FRA-lagen måste stoppas helt med en Nej-röst.

  Det Största HOTET genom tiderna i Sverige är de Politiker som kommer att rösta JA på FRA.
  Det är Faktist de största hotet mot Sveriges Demokrati sedan begynnelsen.

  Förbudet att undersöka andras brev och avlyssna kommunikation står skrivet i Regeringsformen, en av Sveriges grundlagar. Dessutom skyddas vår korrespondens av Europakonventionen. Sådana grundläggande mänskliga rättigheter får inte upphävas utan mycket tungt vägande skäl. Ingen har hittills visat att sådana finns.

  FRA-lagens försvarare säger att avlyssningen bara rör information som passerar Sveriges gräns. Men mycket av internettrafiken passerar gränsen, till exempel varje mail till eller från Sveriges Radio, eller Hotmail och varje sökning på Google. Alltså kommer väldigt mycket av vanliga människors aktivitet på Internet att avlyssnas.

  All svensk internet användning passerar Sveriges gränser!!

  Those who are willing to give up a little freedom to gain a little security will loose both and deserve neither”. De som är beredda att ge upp lite frihet för att få lite säkerhet kommer att förlora båda och förtjäna ingen.

  Så här ser de ut då man surfar till Riksdagen site från en vanlig Svensk internet leverantör

  Så de kommer tekniskt avlyssna allt. Tro icke på Fra eller Politiker de LJUGER..

  3,ti3068a211-vlan2.ti.telenor.net,146.172.72.234
  4,ti3002d321-ge1-1-0.ti.telenor.net,146.172.108.141
  5,,-
  6,,-
  7,ti3004b300-ae1-0.ti.telenor.net,146.172.105.70
  8, ————– ,212.162.10.1
  9,ae-31-55.ebr1.Berlin1.Level3.net,4.68.108.158
  10,ae-1-100.ebr2.Berlin1.Level3.net,4.69.133.174
  11,ae-3.ebr2.Dusseldorf1.Level3.net,4.69.133.146
  12,ae-1-100.ebr1.Dusseldorf1.Level3.net,4.69.132.129
  13,ae-2.ebr2.Frankfurt1.Level3.net,4.69.132.138
  14,ae-2-54.edge4.Frankfurt1.Level3.net,4.68.118.115
  15,telia-level3.frankfurt1.level3.net,4.68.111.102
  16,ffm-bb2-link.telia.net,80.91.254.166
  17,s-bb1-link.telia.net,80.91.251.144
  18,s-b1-link.telia.net,80.91.254.109
  19,equant-106622-s-b3.c.telia.net,213.248.66.98
  20,bsto453-fe-1-1.se.equant.net,57.86.132.102
  21, ————– ,57.86.131.126
  22,,-

  inetnum: 194.52.83.0 – 194.52.83.255
  netname: SE-RIKSDAGEN
  descr: Riksdagens Forvaltningskontor
  country: SE

  “If anyone worships the beast and his image and receives his mark on the forehead or on the hand, he, too, will drink of the wine of God’s fury, which has been poured full strength into the cup of his wrath.” Revelation 14:9,10

 8. OK. Vill uppdatera mitt tips: Federley, Birgitta Ohlsson och Annie Johansson röstar nej. Resten ja. Där har ni det. Om ni inte ids vänta på dagens debatt.

 9. naturligtvis är Ingvar Åkesson bland sveriges mer än 15.000 frimurare. då ska man inte bli förvånad över den här skiten. dom försöker ta kontroll över sverige som dom gjort med danmark, dags att rensa ut dessa folk eftersom allihop har ledande positioner och nu är till och med nästan samtliga programledare på tv3 frimurare, dom tycker om att ta över media. jag mistänker att det är ILLUMINTI falangen som håller på, sök ILLUMINATI på google för att lära mer

 10. Lägg ner med FRA vad ska det tjäna till ?
  Är det så att dom vill att vi ska säga upp all telefoni och mobil och internet och inte ha något att göra ?

 11. Det bästa vore om FRA-lagen röstas ner och att det är betydligt fler borgare än de som den handfull personer som anger att de tänker rösta mot förslaget som gör det. För just nu är risken att det dras tillbaka och kommer åter i ett omfriserat tillstånd, och det vore inte bra.

  Det andra som blir allt tydligare är att vi måste få ett starkare koppling mellan väljarna och politikernas ansvar gentemot väljarna. Därför måste väljarna få gradera sin valsedel själv, effekten av personvalet måste synas fullt ut. Då kan ingen politiker gömma sig bakom partipiska.

  Det tredje den här historien pekar på är att det måste bli tydligare parlamentarisk koppling till statlig verksamhet. Att topptjänsterna i FRA och andra statliga organ tillsätt genom utfallet av valresultatet och att oppositionen har insynsposter.

 12. ja jag läste rapporten, jag menade inte att vara ironisk eller nåt, utan jag menar verkligen att du borde polisanmäla eftersom du är insatt i ämnet mer än en vanlig svensson!

  Tack för en riktigt bra blogg förresten!

 13. Anna Troberg skriver på sin blog om det värsta skulle inträffa, att FRA-lagen går igenom så ska vi se till att vi får valuta för skattekronorna:

  ”…Därför uppmanar jag nu alla att ägna sig åt munter terrorverksamhet från och med den dag när FRA-lagen träder i kraft genom att inkludera följande ord i alla era elektroniska konversationer: terrordåd, bomb, övervakning, Fredrik Reinfeldt, flint, Kalashnikov, semtex, Molotov, Bodström, uzi, Beatrice Ask, Ifpi och självmordsbombare. Om nu FRA ska få tiotals miljoner extra att övervaka oss för, så ska vi banne mig ge dem något att övervaka också, eller hur?”

 14. De som röstar fram denna lag är de verkliga landsförrädarna som var och en ska registreras och isoleras från allt framtida maktutövande.

 15. FRA skall läggas ner, detta kommer många av oss att brinna för från och med denna dag!

 16. Vi har en myndighet, enligt egen utsago, nästan utan funktion idag, bortsett från vad man får fram via lagbrott.
  Ska vi belöna denna myndighet med straffriförklaring och legalisering?
  Lägg ner STASI, ursäkta FRA!

 17. Det finns bara en ända liten korrigering jag måste tillägga.

  Det finns inte en ända dator eller ett datanätverk i det här landet, eller i hela europa heller för den delen som kan hantera ”all internet trafik” Den mängd information som rör sig i svenska kablar överstiger flera terrabit per timma. Inte ens de de största nätverken med de bästa programerarna i värden kan hantera den mängden infomation.

  Uppe på detta kan tilläggas att det är inte lagen som är det skrämmande i samanhanget utan att möjligheten finns.
  Att tekniken finns att avlyssna nätet är mer skrämmande än att den inte är reglerad.

  Hur många extrema grupper genomför redan idag riktad spaning mot sina oliktänkande..även i sverige??

  Dessutom, FRA får idag spana på ALL radiotrafik.
  Allt mellan mobiltelefon och basstation går luftburet..vilket på ren svenska innebär radiotrafik
  Enl. rådande lagstiftning så frå FRA spana på ALL mobiltrafik så länge den är luftburen..och så har de fått göra länge.

  Vad gäller lag och rätt så kan dessutom tilläggas att FRA faktiskt har rätt att bedriva underättelseverksamhet, det är just det myndigheten ska använda som ett av sina instrument.
  Säkerhetspolisen får enbart verka innom riket. helt enkelt för att de enbart är just poliser i sverige.

  Underättelseverksamhet bedrivs utomlands alltid av andra civila myndigheter(FRA), ambassader eller militär. En grundkurs i statsvetenskap/säkerhetspolitik kanske vore lämplig för ganska många.

 18. Din förteckning är en mycket bra ide.. Har tänkt likadant.

  Skaffa listor över vilka som röstat för och trakassera dom jävlarna på alla (lagliga) sätt ni kan komma på. Den som röstar för FRA bör få sin politiska kärriär tillintetgjord och bli ällmänt hatobjekt.

  Inte mer än rätt heller..

 19. Alla måste kämpa nu. Snart vill de sätta chip i oss, precis som de har börjat göra i America.
  Vi lever i ett civilt fängelse. Det är inte menat att vi ska leva så här. Allt måste börja om på nytt annars är det kört. Slå, kämpa, skrik, för snart är det kört. Alla måste gå ihop