Kan en nation vara ond?


Idag står det i tidningarna att Bush har för avsikt att skänka 5-600 miljoner dollar till Mahmoud Abbas och den palestinska myndigheten.

Det är att kränka det palestinska folket.

Israel har stulit miljarder från palestinierna genom att vägra att betala ut skatter, tullinkomster och annat, och summan borde rimligen vara uppe i flera miljarder idag. Dessa pengar skulle ha gått till löner, sjukvård och liknande, men i stället har israelerna valt att fortsätta med sina ständiga folkrättsbrott.

Att man trots Annapolis fortsätter det urskillningslösa mördandet av palestinier, det kan knappast Bushs ”gåva” till Abbas dölja. Utan att ha läst vad palestinierna själva anser om detta så tror jag att de ser dessa pengar som en ren muta till Abbas. En muta för att han inte ska motsätta sig utbyggnaden av bosättningarna.

En muta som ytterligare förstärker motsättningarna mellan Fatah och Hamas. Risken för intifada III ökar nu för varje dag som går. Hur ska någon kunna säga åt palestinier i Gaza att låta bli att skjuta raketer? Senast igår dödades två oskyldiga palestinier i ett begravningståg, och Israel anser uppenbarligen att de har rätt att utdela straff som om landet självt vore Gud.

Och det är i dessa charader som George W Bush spelar med. Staten Israel är inget annat än en skam för världssamfundet.

SvD 1 Dagen DN Paolo Pissoffi Rawia Morra

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

[tags]Abbas, Annapolis, Bush, FN, Folkrättsbrott, Gaza, Israel, Mellanösternkonflikten, Mord, Olmert, Politik[/tags]


17 svar till “Kan en nation vara ond?”

 1. Visst är terroriststaten Israel ond, omänsklig och psykotisk, rent sjuk i de flesta avseenden i sin paranoia. Det borde finnas en absolut gräns för hur mycket mördande och stöld av annans egendom ett land får utföra innan de ställs inför brott mot mänskligheten i Haag.
  Istället belönas de – av främst USA…

 2. efter Israels attack på Libanon 2006, där värden för många miljarder snabbt förstördes, och tusentals människor tvingades på flykt och många mördades eller skadades kan man vänta sig vad som helst därifrån. Kanske även dom får lite miljoner mutor och ”lite plåster på såren” från Bush snart om ”rätt” person kommer till makten enligt USA..
  Plestinierna har i lidande fått utstå helt obegripliga umbäranden under Israels återkommande statsterrorism och utdömda mord utan rättegång och utdömda straff.. Bryter mot ALLA internationella överenskommelser oavsett vilka skäl staten Israel kommer med..
  Den planlagda och återkommande förstörelsen av Palestinsk egendom, ofta uppbyggda med biståndsmedel från ex.vis sverige uppgår till mångmiljardbelopp..

  Ibland funderar man på om inte Staten Israel inser att man nu visar sina motståndare vad som man anser är ”lagom” i hur man skall behandla sin motpart i en konflikt där man är militärt och ekonomiskt den starkare parten.. Bäva månde då den Israeliska staten och dess invånare om det i framtiden kommer att utveckla sig åt motsatt håll i regionen.. Är det ngn ”på den kanten” som tänkt en tanke på det?
  Eller är planen från staten Israel att utrota sina grannar på sikt med stöd av USA?
  Mycket tyder på det..

 3. Jag undrar hur det gick med de pengarna som man tog från bankerna när man invaderade Ramallah. Man körde bulldozrar in i bankvalven och tömde dem. Det var ju privata pengar som tillhörde bankkunder. Ingen har sagt något om det på flera år. :)

 4. Dessa pengar som Abbas kommer att få från Bush går direkt till hans konto , Ingen palestinier vet var pengrana tar vägen , Inte ett öre har det gått till dem behövande palestinier som håller på att svälta ihjäl
  Isreal har mördat 40 palestinier sedan mötet i Annapolis
  Konflikten mellan Hamas och Al fatah är värre än någonsin
  Igår var det 20 år sedan Hamas bildades och jag hörde Hamas ledarens tal , Han har sagt att Hamas kommer aldrig att erkänna Israel och aldrig ge bort en enda cm till sionisterna , Han tillade att den beväpnde kampen mot Israel kommer att forsätta
  Abbas kallade Hamas för att vara ett bandit gäng
  Palestiniernas situation i Gaza är mycket svår , de lider av brist på mat och medicin och man kan undra varför vägrar Abbas att skicka pengrana till de behövande i Gaza

 5. Jag är nog av den uppfattningen att en nation per definition kan vara ond. Och det visas väl tydligt när det gäller Israel. Men den judiska befolkningen är nog inte ond, de är bara rasistisk vilket är illa nog.

 6. Nej, en nation kan inte vara ond!
  Det är politiken som är största ondska, maktgalna gubbar o pengarhungriga skurkar som tar över makten och representerar ett folk på ett ohyggligt sätt.
  Jag tror inte att alla israeler är så himla glada o nöjda att deras land ska gå in i historieböcker som svarta fläcken och en grov ockupant..!

 7. Man kan säga att alla regeringar har distinkta inslag av ondska. Även svenska socialdemokratiska eller så kallade borgerliga regeringar sitter ju mest där för maktens egen skull.

  Politiker borde dömas efter vad politiken faktiskt åstadkommer snarare än vad de påstår sig ha för mål. Tex x antal miljoner till glesbygdsprojekt som inte ens gett mätbara positiva effekter borde ses som x antal förlorade miljoner och dömas därefter. Men just politiker och regeringar behöver tydligen aldrig stå till svars för effekterna av deras handlingar.

 8. Jag bodde hos en israelisk familj bara ett stenkast från säkerhetsbarriären. De sa, citat: Världen vore en bättre plats utan politiker.

  Jag har en tendens attt hålla med. Stater är mer eller mindre onda.

 9. En stat som med blod och grövsta tänkbara våld byggts ovanpå ett redan befolkat territorium kan inte vara annat en destruktiv nation. För utan terror, stöld och mord skulle aldrig sionisterna ha kunnat tvinga bort så många palestinier från deras hem och därefter påbörja sin egentliga avsikt, som är utvidgning och utrensning av alla palestinier från de områden man vill göra till ett Stor-Israel, fritt från palestinier.

 10. Vi kan i alla fall konstatera att staten Israel är en ondskans hemort. De har satt igång en hat och förföljelsekampanj mot palestinierna som saknar motstycke i världen. Det enda som är värre är förintelsen. Och nu är det unga israeler av bägge könen som utför trakasserier och mördande, snart är det så man hoppas att arabstaterna samlar ihop sig och avrustar Israel.

 11. Det finns en israelisk lobby i Sverige, såväl som i USA och andra västländer, inte tu tal om den saken, sammanlänkade med bl.a folkpartister och press. Det är Israels världsbild som kavlas ut.
  Med hjälp av Levande historia har vi också fått veta att
  en större del av svenskar är moraliskt underlägsna, hatiska antisemiter.
  Israellobbyn är mycket mäktig – och direkt farlig för demokratin i världen…

 12. Det är hemskt att se hur judarna agerar mot palestinierna. Min kompis brorsa har varit på Västbanken och jobbat en månad och kom just hem. Hans berättelser får mig att undra om judarna i israel är riktigt funtade?

 13. Malin, judarna på västbanken är inte i Israel utan i Palestina. Ingen av dessa ockupanter är riktigt funtade, då skulle de inte vara ockupanter. Inne i Israel finns nog alla typer, tyvärr enligt statistiken många rasister.

  Det märker man ju redan på Israelvännerna i Sverige.

 14. Kom just ihåg, Jinge, menar du inte stat och inte nation? En nation är ju en samling människor med en gemensam identitet. Den innefattar ju alla israeler (även de utomlands – och t.o.m en del utan medborgarskap). En stat är ju döremot – en stat.

  Ungefär som det finns en judisk nation som inte har ett uns med en stat att göra. Eller det fanns en jugoslavisk stat med massor av nationer i.