Jantelagen är fruktansvärd


Nu tenderar detta att ta proportioner som är extremt mycket större än den ankdamm, eller storm i ett nubbeglas, som det egentligen handlar om.

Men ett par kommentarer från ett par bloggare är faktiskt värda att kommentera. Jag börjar nedan:

Deeped: ”Så. Vi får helt enkelt se till att säkerställa nomineringar av såväl min som din blogg nästa år.”

Antydande därmed med en fet Guilt by association att min blogg inte var nominerad. Det var den, av minst tre av mina läsare som jag vet. Troligen till och med av fler. Den nyliberal-
influerade Jonas Morian fortsatte dessa antydningar med:

Promemorian: ”–Hans egen blogg fanns inte ens med bland de nominerade”

Vilket givetvis Bloggaren Bent kunnat dementera om han haft lust därtill. Nu finns det skäl att anta att Bloggaren Bent hittat på detta eftersom jag kände till tre av dem som nominerat min blogg innan jag skrev den första posten i ärendet. I skrivande stund känner jag til fler.

Men nu tenderar Jantelagen att generera helt orimliga effekter så det enda jag avslutningsvis

kan tillägga i detta ärende är att jag inför år 2008 hoppas att de som kommer ägna sig åt den här sortens ”popularitetstävlingar” 1) inte fuskar 2) inte ljuger 3) är opartiska.

Därmed är det case closed för min del. De som vill veta vilka som nominerat min blogg får fråga i kommentarsfältet nedan. Jag kan ändå konstatera att det har vissa negativa effekter att ha flest besökare på ett antal besöksräknare som min blogg är med på. Jante…

Ni får faktiskt ursäkta mig, men jag klarar inte att fortsätta kommentera något så otroligt oviktigt som att diverse högerbloggar far med osanning. Det är inget nytt…

Jag kan knappast rå för att de bloggare som agerar aldrig syns på bloggosfärens topplistor.

Andra om , , , , , , , ,

[tags]Bloggaren Bendt, Bloggosfären, Deeped, jantelagen, Ljugerier, Lögner, Politik, Promemorian, Årets blogg[/tags]


10 svar till “Jantelagen är fruktansvärd”

 1. Att det handlar om Jantelagen som du skriver är uppenbart. Jag tänkte själv skriva om denna ”storm i ett nubbeglas” som du skrev, men jag förstod att du skulle uppfatta det på samma sätt, som om jag raggade extra besökare bara genom att skriva om en känd bloggare. För jag antar att det är så du uppfattar det att de ljuger och säger att din blogg inte var nominerad?
  *Jag* nominerade din blogg och jag garanterar att ”Bendt” har fått den nomineringen. Har han ljugit i andra att din blogg inte nominerats så säger det en hel del om ankdammen och högerbloggare :-)
  Jag har visserligen inte läst Morians blogg, men jag har läst att du berättat att han jobbar på den statliga indoktrineringsmyndigheten Forum för Levande Historia, kan det inte ha nåt samband med att han nu ljuger om att din blogg inte var nominerad?
  Fy fan vilken ankdamm! Jag borde nog radera min egen blogg, sådant här köttfärsommärkeri vill jag inte vara med om.
  Jag gillar bloggar som skriver om sanningen, inte dom som ljuger baken av sig för att vinna inbillade poänger.

 2. Att en del vänsterbloggar kommer så högt i besöksstatistiken beror på att så många meningsmotståndare går in på dem.

  Jag menar, vad skulle Esbatis blog vara utan de vassa kommentarerna?

 3. Jojo Hultarn och andra, jag vet nu fem som nominerat min blogg med promemorian, Deeped och Bendts (Björns) ljugerier är inte värda att surra vidare om, de får stå för vad det är.

 4. För övrigt uttryckte jag min förvåning över vilka bloggar som var med – och vilka som inte var med. Däribland din. Men det tror du väl inte heller? För att läsa verkar ju inte fungera.

 5. Tja. Jag kom sexa. Och jag har inte lyft ett finger för att påverka någon. Vilket gör mig lite mallig.

  Vad menar du f.ö. med ”flest besökare”? Hur många träffar har du per dag?

 6. Det där med vänsterbloggar … En av de anledningar till att jag är en flitig läsare av denna blogg är just att den är en vänsterblogg. Samtidigt finner jag här ett otal kommentarer och åsikter som jag inte alls kan hålla med om. Många av dem är nog också skrivna av människor som i likhet med mig anser sig stå till vänster…

  Det är därför jag läser bloggen, för att här förekommer debatt! En debatt som jag kanske för sällan är delaktig i, men ändå… Tyvärr finns en tendens att avfärda mothugg som att de kommer från tokliberaler och därför inte ens är värda att bemöta, och ofta är de ju iofs inte det heller. Men även vänsterpolitik och vänsteråsikter skall tålas att ifrågasättas, annars vet man ju inte att de är de rätta :-)

 7. Jinge,

  Jag tycker verkligen att du bryr dig om en skitsak! Vem fasen tror du bryr sig om den tävlingen?

  Din blog är inte bara välbesökt, den är inte den mest heltäckande som finns. Du är även begåvad med ett fantastiskt stort antal MYCKET värdefulla och respektingivande kommentatorer. Hur många rätt intressanta saker har kommit fram genom kommentarer från dessa?

  Dessutom har vi korat dig till Sverige sexigaste bloggargubbe. Blir du nöjd någon gång?