Israels advokater begår rituellt självmord


Att Israels advokater runt världen får allt svårare att bli tagna på allvar inser alla som följer mellanöstern-konflikten. Alla utom Israels advokater..

Själv har jag under några åt försökt att kritisera och diskutera konflikten mellan Israel och Palestina men så fort jag öppnar näbben får jag ordet ”– Antisemit” slängd i ansiktet. Som aktiv antirasist sedan slutet av 60-talet är det en märklig upplevelse, förvånande och bitvis ledsam.

Tyvärr så avslutas diskussionen i samma ögonblick eftersom ingen av Israels advokater någonsin har velat diskutera mellanösternkonflikten. Märk väl – aldrig!

Jag har i stället mötts av påståenden:
”- Du som inte ens velat lära dig vare sig arabiska eller hebreiska kan aldrig förstå detta.. (Gus Tikotzinsky (Gösta Tixell) på Mossadbloggen)

Frågan om den märkliga företeelse som går under namnet ”Forum för Levande Historia” blir idag föremål för en av landets vassaste pennor, Jan Guillou. Han tar upp dessa i dagens kolumn, och samtidigt redovisar han siffror på den israeliska rasismen. Att jämföras med Henrik Bachners låtsas-undersökning där 5% av svenskarna sades vara judehatare…

Guillou: I en undersökning som det israeliska Centret mot rasism nyligen publicerade framstår dock en majoritet av israelerna som gravt rasistiska. 68 procent skulle vägra att bo i ett hyreshus där det fanns en arab. 63 procent anser att araberna utgör ett ”demografiskt hot” (föder för många barn, blir för många) och ett hot mot statens säkerhet. Och 40 procent stöder tanken på en total etnisk rensning i Israel.

40% stöder tanken på en etnisk rensning !!

Det är en viss skillnad mot våra påstådda 5% antisemiter. Någon borde tipsa regeringen om att flytta ”Forum för Levande Historia” till Israel per omgående. De verkar sannerligen ha ett akut behov av att påminnas om historien.

Guillou: …Bachner har som huvudsyssla i livet att leta antisemitism och han kan finna den överallt. Om han så letade antisemitism bland pingvinerna i Antarktis skulle han finna vad han önskade, klara bevis. Fast pingvinerna sannolikt skulle tillhöra samma lömska variant som kolumnisterna i Aftonbladet, sådana som inte ärligt avslöjar sig själva.

Egentligen borde jag ta risken att bli åtalad för upphovsrättsbrott. Jan Guillous kolumn är suveränt formulerad och träffsäker att jag bara borde kopera den rakt av..

Den FÅR du inte bara missa så klicka på länken nedan och få dig själv ett par minuters leende på dessa tokars bekostnad. Men håll för munnen så att ingen ser att du ler, för då kan du nämligen få antisemitstämpeln mellan ögonen..

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]politik, mellanöstern, guillou, antisemitism, israellobbyn, bachner, israel[/tags]


31 svar till “Israels advokater begår rituellt självmord”

 1. Suverän kolumn av Guillou!

  ”Om han så letade antisemitism bland pingvinerna i Antarktis skulle han finna vad han önskade” Helt klockrent :-)

 2. ”Jag antar att du som vanligt plockar bort detta inlägg eller modifierar eftersom du inte kan komma med något motargument till det första påståendet.”

  Du har gått på tokhögerns snack om att jag inte släpper fram avvikande uppfattningar?

  Enligt Yabosid var det 18% som hävdade att de INTE hatade araber..

  ”som vanligt” var ju kreativt..

 3. Tja, och ? 100% i Jordanien, 99% i Libanon och 95% i Pakistan tyckte nyligen att de var mycket negativt inställda till judar. Israeler är alltså mindre rasistiska till araber än vice versa. Eller hur skulle du tolka detta ?

  Som att forum för levande historia har ett hästjobb.. :-)

  Frågan kvarstår, varför relativisera rasism emot judar i sverige med judars rasism i israel.

  Läs kritiken mot undersökningen från professorerna och även Guillous kolumn. Återkom ifall det är något av det du inte förstår.

  ”Jag vet att du inte klarar av att ge mig ett ordentligt svar på dessa frågor.”

  Passa sedan på att läsa kommentarsreglerna så att du inte snubblar på netiketten. Oförskämdheter är inte tillåtna. Diskussion och rimlig retorik. Jodå, den var inom ramen, men..

 4. ”100% i Jordanien, 99% i Libanon och 95% i Pakistan tyckte nyligen att de var mycket negativt inställda till judar.”

  Har du en källa till detta märkliga påstående?

 5. ”Jag vet att du inte klarar av att ge mig ett ordentligt svar på dessa frågor.”

  Varför ställer du dom då?

 6. ”Skall rasismen emot judar i sverige relativiseras jämte judars i israels rasism?”

  Nej, men ska man mäta antisemitismen i Sverige så bör man försöka att använda en vetenskapligt relevant metod och inte använda frågor som redan till sin art gör det omöjligt att besvara dem på ett nöjaktigt sätt. Bacher & Cm har fått svidande vetenskaplig kritik och påstår då att kritikerna har ”grumliga avsikter”.

  Med andra ord är antisemiter. Beter man sig så visar det med all önskvärd tydlighet att man har en annan agenda än att försöka ta reda på det RIKTIGA förhållandet.

  Trots att jag inte är fil dr så har jag läst tillräckligt mycket vetenskapsteori för att själv stå för den åsikten utan att behöva läsa recensionerna från kritiska forskare.

  ”Skall islamofobin i sverige relativiseras jämte muslimer rasism i arabvärlden?”

  Om du översätter det till ett begripligt språk ska jag försöka att svara på det.

  ”För att det ger mig tillfredsställelse att få det bekräftat givetvis, och för att få det bekräftat för mig var bloggaren verkligen står.”

  Håller du på med en ”vetenskaplig” undersökning? :-)

  Vad jag står i mellanösternkonflikten kan det knappast råda den minsta tvekan om. I så fall måste jag verkligen skärpa till mitt skrivande…


 7. Källa: http://www.jinge.se/index.php/allmnt/flamman-skriver-om-ortodoxa-judar.htm

  G. Tikotzinsky i Kommentar 19: Jag har aldrig varit speciellt imponerad av dina faktakunskaper eller debatt teknik. Du läser varken hebreiska eller arabiska. Du har bristfälliga kunskaper i juridik. Du har ringa kunskaper om diplomati (läser du ens franska?) Jag tvivlar på att du har någon militär erfarenhet eller har studerat militär strategi. Du läser sällan eller aldrig din debattmotsåndares angivna källor. Och nu sist, så påstår du att din tolkning är fakta.

 8. Jag letade innan jag skrev kommentar #11. Det brukar vara den som citerar som ger källhänvisning. Du har citerat exakt (citationstecken och kursiv stil) så det förvånar mig att du inte kan återge datum eller vilken post det rör sig om. Jag kan inte minnas att jag skrivit så som du citerar.

 9. Sorry Gus!

  Nej jag läste Engelska och Tyska i skolan. Jag har 40 poäng i juridik (civilrätt, förvaltningsrätt och socialrätt) Nej, jag blev iofs erbjuden ett jobb på UD en gång i tiden men det blev inget. Inte mer militär erfarenhet än du. 8 månaders värnplikt.. Men din far har riklig erfarenhet har jag läst..

  Beträffande ditt minne Gus, så kan jag inte gör något åt det. Det visade sig att även Magnus hade yttrat sig så när jag googlade.

  Hoppas att du inte blir alltför ledsen när det visar sig att ditt minne inte är det bästa och jag presenterade – fakta.

 10. Jag brukar tilltala i tredje person (Jinge, Guardian, Klein etc.) och inte i andra person. Därför tvivlar jag på att citatet ovan är från mig. Jag är heller inte medveten om att några av mina kommentarer har försvunnit från bloggen. Hur som helst, så bör du uppdatera din huvudtext om du inte kan hitta det exakta citatet.

 11. Jinge:
  hahaha…..Se där ja – en klassiker!! :)
  Det där gamla replikskiftet hade jag nästan förträngt!

  Det var på den gamla goda tiden när de sovande agenterna fortfarande hade hybris och levde i fantasin att ingen kunde vara lika pålästa i ämnet som dom själva…

  Numera heter det att man inte ”förstår” när det så passsar…

  Men eftersom alla ”vet” att du bara fubbar hela tiden, så kommer säkerligen den konspiratoriska idén att du har ändrat inlägget i efterhand, att cirkulera… :) :) :)

 12. Länken ovan tilltalar Guardian, inte Jinge. Den innehåller inte citatet som du tillskriver mig i originaltexten. Mitt minne är utmärkt, tack, men var är faktan?

  Som jag redan nämnt så anger du ett exakt citat. Ännu har du inte lyckats visa källan.

 13. Gus: Som jag redan nämnt så anger du ett exakt citat. Ännu har du inte lyckats visa källan.

  :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

 14. Guardian:

  ”Jinge: hahaha…..Se där ja – en klassiker!! :) Det där gamla replikskiftet hade jag nästan förträngt!”

  Ja det underliga är att Gus tycks ha glömt det eftersom jag påmint honom ett antal gånger.. :-) Det kan inte vara kul att bli ertappad med byxorna nere. Jag körde WhoIs på ip-numret oxo och har många mail från det numret. Avsändare Gus.. :-)

  Jag hade tänkt att gå och knyta mig men blev alldeles för upplivad av detta.. :-)

 15. Kennet: ”Du anser detta påstående märkligt, om det stämmer, vilket det också gör, så har du alltså en märklig uppfattning om antisemitism i arabvärlden, inte sant ?

  Om det stämmer, vilket det fortfarande gör, betyder det också att israeler är mindre rasistiska jämte araber än motsatsen, inte sant?”

  1) Ja. 2) Ja, åtminstone de araber det gäller. (Pakistan är inget arabland, och inte heller Jordanien+Libanon utgör hela arabvärlden)

  Leta nu rätt på källan. Tack på förhand.

 16. Du tillskriver mig följande exakta citat i din originaltext ovan:
  “- Du som inte ens velat lära dig vare sig arabiska eller hebreiska kan aldrig förstå detta.. ”

  Länken som du anger med IP nummer etc. innehåller inte något sådant citat. Den enda likheten är att de hebreiska och arabiska språken är omnämnda både i länken och originaltextens citat.

  Reglerna för citat inom citationstecken är enkla – de måste vara exakta.

 17. Det här var en mycket lattjo historia! :-) Här kommer en av Mossadfanatikerna farande och säger ”så har jag aldrig sagt” och vips blir det underhållning av bästa klass! Bravo Jinge! Så ska de tas! Den lär ju aldrig komma tillbaka till din blogg :-) Men varför har han två namn? Gösta och Gus? Är han drabbad av multipel personlighetsstörning?

 18. Just Anders! Det var skoj! En klassiker som Guardian skrev.. :-)

  Men det är nästan så att jag tycker synd om honom. Han skulle nog vara beredd att offra en slant för att backa tillbaka någon timme till första kommentaren @11..

  Och ännu mer för att inte ha skrivit originalkommentaren.. :-)

 19. Kennet!

  ”Nu Jinge ser jag framemot ett svar på mina frågor.”

  Kul. Jag HAR ju svarat på den frågan jag lyckades begripa. Fråga två förstår jag inte eftersom den är oklart formulerad minst sagt.

  Du har ju på andra bloggar påstått att jag är en provokatör, men det är EXAKT min uppfattning om ditt beteende. Du försöker så gott du kan..

  ”Hur än Bachners undersökning är gjord, tycker du att det finns anledningar att sätta resultatet i den relativt till judar i israels rasism ?”

  Är DET ett förtydligande eller en ny fråga?

  ”Du skriver att du tycker det är märkligt att 100% respektive 99% var negativa till judar i Jordanien respktive Libanon.”

  Vem pratar du med nu?

  Det vore lättare för oss andra om du kunde klargöra VEM du citerar..

  ”relecans” finns inte i min upplaga av SAOL och går inte att Googla fram heller. Du gör det svårt för andra, är det en medveten taktik?

  ”…att du uppenbarligen helt missuppfattat judehatet i arabvärlden till den grad att du tycker verkligheten ter sig märklig ?”

  Vem avser du med ”du” i det här fallet? Jag känner till judehatet i arabvärlden så mig kan du väl inte mena?

  ”Varför tror du att israeler är mindre rasistiska mot araber än araberna jämte judar i libanon och jordanien ?”

  Vem är ”du” ??

  Och är det tjugo frågor? Du ställde två frågor och den ena kunde jag besvara eftersom den var förståelig. Den andra kunde jag inte svara på eftersom jag inte begrep frågan.

  Kan du inte göra det lite lättare för dig genom att ta en fråga i sänder. För hur man än beter sig så kan ju du annars dräpa till med ”Nu Jinge ser jag framemot ett svar på mina frågor…”

  Sedan avslutar du med: ”Jag är mycket intresserad av dina svar.”

  Jag brukar försöka undvika att kritisera andras sätt att behandla språket, men för att få en diskussion som är vettig för de som diskuterar OCH de som läser så måste vissa språkliga ordningsregler faktiskt följas.

  Du inledde storstilat med att påstå att jag skulle radera dina kommentarer och var dessutom aningen oförskämd. Gör oss nu båda tjänsten att du adresserar en person i taget och tar en fråga i taget.

  ”Det intressanta för mig är inte var du står, utan vad baserar denna ställning på och om du står kvar på samma plats även om verkligheten ligger så långt ifrån din uppfattning att du anser verkligheten vara ”märklig”.”

  Implikation: Du vet var verkligheten ”är” och inte jag? :-)

  Eller är du bara en av de vanliga Israel-advokaterna..? Vi båda vet ju svaret på den frågan, eller hur.. :-)

  Ta nu dessa debattregler på allvar så kanske du kan få svar på ytterligare en fråga. Men ta en i taget och ansträng dig att formulera dig så klart som möjligt!

 20. G. Tikotzinsky:
  Läggner nu va….
  T o m jag kommer ihåg att du kläckte ur dig massa dumheter.

  Att hålla på så här gör att din groda garanterat blir mera ihågkommen…. och det antar jag du inte vill…
  Heheheheh

 21. Guardian: Ja det är synd att skruva upp denna blamage mer än nödvändigt..

  Anders2: Jepp. Fast jag begriper inte riktigt frågorna men väl motivet. Men det får bli en ordningsfråga framöver med EN fråga i taget och på klart svenskt språk.. Annars tramsar det iväg nåt kopiöst, redan 31 kommentarer..

 22. Kenneth: Tack. Jag är väldigt överraskad över att en seriös undersökning kan visa i stort sett 100-procentigt judehat i vissa arabländer. Jag har inte studerat dess metodologi om den nu redovisas i detalj, inte heller har jag sett om den blivit kritiserad men du demonstrerar iaf att du hade ngt på fötterna.

 23. Jinge, Guardian, Olydig,

  Jag står för allt jag skrivit. Problemet med Jinges citat i originaltexten är att det skiljer sig markant från kommentaren han hänvisar till.

  Citatet ”Du som inte ens velat lära dig vare sig arabiska eller hebreiska kan aldrig förstå detta..” har Jinge hittat på själv. Att det finns något liknande på den hänvisade länken gör inte citatet riktigt. Jinge får naturligtvis hitta på vad som helst på sin blogg, men trovärdigheten får sig ju en knäck om citaten inte är exakt återgivna. Nu måste man ställa frågan om Jinges citat i allmänhet är exakt återgivna eller friserade??

 24. Gus: ” Citatet “Du som inte ens velat lära dig vare sig arabiska eller hebreiska kan aldrig förstå detta..” har Jinge hittat på själv. Att det finns något liknande på den hänvisade länken gör inte citatet riktigt. Jinge får naturligtvis hitta på vad som helst på sin blogg, men trovärdigheten får sig ju en knäck om citaten inte är exakt återgivna. Nu måste man ställa frågan om Jinges citat i allmänhet är exakt återgivna eller friserade??”

  Gus! Jag tycker att du ska backa av detta nu. Att jag citerade fritt ur minnet innebär inte att citatet är förfalskat som du mycket väl vet. Du försökte göra gällande att jag skrivit det själv men jag har fått mail från folk som har läst det förut och som oxo hävdar att jag skrivit om det både på mossadbloggen, hos Helle, och på min egen blogg.

  Jag har trots allt en viss förståelse för din upprördhet men som Olydig skrev: ”Tikotzinsky = PWNED!” vilket givetvis är en lika korrekt som målande beskrivning. Personligen önskar jag dig inget ont men du gör ont värre genom att jiddra om detta.

  Men va f%¤n, jag har väl oxo skrivit korkade grejer genom åren men till min oförställda glädje var det inte JAG denna gång.

  Jag kommer inte att i tid och otid påminna dig om din kommentar framöver, men du bör ju inte kräva språkkunskaper i hebreiska och/eller arabiska för att du ska kunna ta till dig argument mot Israels agerande visavi palestinierna fortsättningsvis. Du kan ju trösta dig med att Agent-Magnus gjort precis samma sak. Han tillade dessutom ”Persiska” :-)

  ”* Jinge talar varken hebreiska, arabiska eller persiska.”

  7:e januari 2006

  Jag tror att jag själv och de flesta som är med och diskuterar Mellanösternkonflikten värdesätter om vi slipper surra om vilka språk man måste behärska för att ha en åsikt. Eftersom vi diskuterar på svenska så tycker jag att det måste räcka.

  Nu tycker jag att vi drar ett streck i denna soppa och diskuterar VIKTIGARE saker. Varför inte kritisera mig för en post som jag tänker skriva om en stund. Du kommer att se den..

  Från ditt mail till mig nyss:

  ”Intressant att du raderade min sista kommentar om trovärdigheten på din blogg. Frågan jag ställde är högst relevant.”

  Jag har inte raderat någon kommentar från dig Gus!

  BYT TAKTIK! OCH GE FAAN I ATT LJUGA!!

 25. Om du hade skrivit i posten att citatet var fritt från minnet i stället för att sätta de i kursiv inom citationstecken – ja, då hade det ju varit en helt annan sak.

 26. På grund av Gösta Tixells (G. Tikotzinskys) lögner och annat dribbel stänger jag nu kommentarsmöjligheterna på denna bloggpost. Jag har faktiskt annat för mig än att sitta och reda ut diverse osanna beskyllningar och rent ljugande från Israels advokater.

  META-kommentarer och lögner ska fortsättningsvis inte få svärta ner bloggen. Diskussioner uppmuntras som vanligt, men lögner kommer att bli föremål för särskild uppmärksamhet!