Israel stjäl och mördar


Har haft nöjet att presentera flera gästblogginlägg av journalisten och författaren Åke W Bergh, 8 juni om USA:s ”Federal Reserve – en bedragare”baserad på en artikel av Dr. Paul Craig Roberts , 11/6 ”Storebror ser dig – Edward Snowden och den globala övervakningsstaten” samt 19/6 ”Ragnarök”, åter baserat på en översättning av en artikel av Roberts. Denne var biträdande finansminister under Reagan och självaste arkitekten av Reagans så kallade ”supply-side economics” . Han är känd som Washingtons idag kanske bitskaste kritiker. Roberts var tidigare en kolumnist i Wall Street Journal och Business Week och har kanske ändrat sin syn på ett och annat inom ekonomin. Han har skrivit ett flertal böcker och innehar flera akademiska utmärkelser.
Gaza-demonstrationen 140731

I Stockholm – en gång Vietnamkrigsprotesternas stad – annonseras samtidigt som Israels massmord nu pågår som värst i Gaza en gayparad med tiotusentals deltagare och hundratusentals åskådare, en hejdundrande ”familjefest” med tivoligyckel, och med deltagande av alla politiska partier som får delta. Det hade varit bra om lika många deltagit i de långt viktigare demonstrationerna mot Israels USA-stödda brutala mord- och apartheid-politik.

På morgonnyheterna rapporteras att 15-20 svenskar rest till Israel för att ta värvning i terrorstatens armé. Vi vet sedan tidigare att några tiotal svenskar strider för terroristgrupper i Syrien och att några svenska nynazister strider med Ukrainas fascistrelaterade armé. Sverige bidrar på olika sätt att förstärka terrorhandlingar och låter nynazister få stridsvana innan de återvänder.

* Morgonnyheterna informerar också att USA beslutat anslå nu 225 miljoner dollar för att stärka Israels krigsmaskin. Samtidigt sker nu viss officiell kritik mot Israels politik, väl mest för syns skull då USA fört en liknande brutal kritik i andra länder under detta millenium.

Läs här hur Paul Craig Roberts 28/7, ur amerikansk synvinkel, ser på Israels pågående massmord på palestinier. Artiklar på DN Debatt av Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg, av Carl Bildt och av forskare idag kanske kan tolkas som att bilden är något ljusare än det debattklimat som Roberts upplever. Men våra politiska partier och dominerande massmedia riktar ingen kraftfull kritik mot Israel, de kräver inte sanktioner eller bojkott – vilket de gör mot Ryssland på mycket lösa indikationer.
PALESTINIAN-ISRAEL-GAZA-CONFLICT Med tanke på detta, det direkta godkännandet av den fascistinspirerade statskuppen i Ukraina, uppslutningen bakom USA:s brutala, folkrättsvidriga politik i bl.a. Irak, Afghanistan och Syrien, bakom IMF:s och Världsbankens orättfärdiga politik mot fattigare länder visar att vi INTE får demokratiskt sinnade och humana politiska ledare genom våra politiska, ”demokratiska” val, även om man nog kan finna något undantag.

PC Roberts artikel.
Såsom sionisterna försökt lära världen i årtionden står Israel över all kritik. Endast judehatare, antisemiter och människor som vill gasa judar och koka tvål av dem kritiserar Israel. Israel står över all kritik då israelerna är Guds utvalda folk och dessutom Guds utvalda folk som drabbats av en omtalad Förintelse.

Gud var uppenbarligen inte helt överens om denna självutnämnda position. Gud förstörde denna första israeliska nation för sina skändliga och onda handlingar och spridde dess anhängare runt jordens alla hörn. Och Gud hindrade inte nationalsocialisterna i Tyskland från att försöka utrota denna spridda judiska befolkning.

Oavsett omständigheterna, israelerna är Guds utvalda folk vars handlingar inte tillåts vara föremål för kritik. Fråga bara en medlem av israeliska Knesset, någon medlem av Israels lobby, tidningsredaktörer, medlemmar i amerikanska kongressen eller senaten eller varje kristen sionist.
Det innebär att den israeliska regeringen, liksom den i Washington, kan göra vad den vill och stå över all kritik. Så exakt hur kritiserar man människor som är exceptionella, oumbärliga och Guds utvalda?
Palestina karta 140801 untitled

Sedan 1940-talet har sionisterna stulit Palestina från palestinierna. Majoriteten av palestinierna har berövats sina hem, sin försörjning och sitt land. De finns kringspridda i flyktingläger i andra länder och fler än halvannan miljon är koncentrerade till Gaza. Ett ghetto blockerat av Israel på ena sidan och av Washingtons betalda egyptiska satraper i den andra.

Detta gör det bekvämt för Israel att när helst det faller dem in att militärt attackera civilbefolkningen och den civila infrastrukturen i Gaza. [Som att skjuta fisk i en tunna enligt den vanligaste militära beskrivningen.] Hittills har Israel i sina senaste krigsförbrytelser mördat fler än tusen palestinier, till stor del kvinnor och barn. Vi kommer aldrig att se bilder av förödelsen i amerikanska medier, men ryska RT ger några glimtar.

Israel är alltid angriparen men påyrkar alltid rollen som offer. Palestinska kvinnor och barn är alla mindervärdiga varelser – »ormar» som en israelisk politiker uttryckte det – som krälar in i Israel genom hemliga tunnlar (besläktade med Saddam Husseins massförstörelsevapen) iförda självmordsbälten och spränger oskyldiga israeler i luften där de fridfullt sitter på kaféer och diskuterar filosofiska frågor och de senaste nyheterna. För att stoppa denna slakt av oskyldiga israeler måste Israel spränga palestinska sjukhus, skolor, hus och hem och hela bostadskvarter.

Dessa omisskännliga krigsförbrytelser, dessa uppenbara brott mot mänskligheten, ignoreras av de stora moraliska skiljedomarna i världen – regeringarna i väst som helst inte hytter med fingret åt Israel utan med hela näven mot Ryssland.
Västerländska regeringar ignorerar Israels krigsförbrytelser – fast inte alla ens i väst instämmer i denna försummelse. Många tusen demonstrerar mot Israel på gatorna i Sydamerikas metropoler, i London, Paris, i tyska städer, i Dublin och Israels eget Tel Aviv. Men man ser inte mycket av dessa demonstrationer i amerikanska medier.

Amerikanska medier fokuseras på dem som dog vid nedskjutningen av det malaysiska passagerarplanet i östra Ukraina och skyller dess knappt 300 dödsoffer på Ryssland. (Utan bevis). För det amerikanska presstitutet är pågående massmord på palestinier inget som händer. Alternativt något palestinierna förtjänar genom att i frustration avfyra primitiva raketer som sällan eller aldrig når sina mål.

Vad är ytterligare ett tusen mördade palestinier? Vem bryr sig? Inte Washington eller den brittiska regeringen i Whitehall – och absolut inte israelerna. För Israel och det moraliska väst är tusen mördade palestinier ingenting. Knappt ett flarn i vinden.
israeli-rambo

Sist Israel storskaligt angrep civilbefolkningen i Gaza framlade en framstående sydafrikansk jurist, själv sionist, en rapport för FN om Israels krigsförbrytelser [under den s k Cast Lead-attacken 2008-09, som dödade 1 500 palestinier, skadade många gånger fler och raserade stora delar av Gaza.]

På Israels order antog den amerikanska kongressen en resolution som fördömde den framstående juristen för att ha förtalat den rena och oskyldiga israeliska staten. Israel och Washingtons tryck på juristen fick honom slutligen att kasta in handduken, bryta sitt engagemang för sanningen och dra tillbaka sin rapport. [En skandal per se enligt den svenske jurist som var delaktig i den så kallade Goldstonerapporten, då inga nya fakta tillkommit som kunnat motivera en omsvängning – d.v.s. Israel bedriver framgångsrik terror även i Washington.]

Det här är vad den israeliska lobbyn och amerikanska medier gör med alla som kritiserar Israels brott mot mänskligheten. Washington skyddar Israel och alla dess brott. Var gång vi upplever hur en person attackeras av den israeliska lobbyn kan vi vara säkra på att den personen är jordens salt. Den moraliska människan kännetecknas just av att bli attackerad av den israeliska lobbyn och amerikanska medier. Ett adelsmärke i sig.

Medan Israel mördar palestinier i Gaza med attacker mot sjukhus, skolor och civila bostadskvarter attackerar Washington och dess marionetter i Kiev samtidigt civila bostadsområden i de förra ryska provinserna i Ukraina som motsätter sig Washingtons statskupp, med vilken man störtat deras demokratiskt valda regering och i dess ställe installerat en rysshatande dito.

Washington har förklarat dem som motsätter sig övertagande av deras land som ”terrorister» och söker nu i Washington genomdriva lagstiftning som tillåter amerikanska trupper att gå in Ukraina för att undertrycka «terrorister».[Brzezinsky senior må bäva; det är ju ryssarna som skulle luras in i ytterligare ett Vietnamkrig – inte amerikanerna!]

Och så dessa britter.
David Ward, en medlem av brittiska parlamentet sa att om han bodde i Gaza under israelisk förtryck, skulle han sannolikt själv avfyra raketer mot Israel. De brittiska medierna och regeringen som ännu inite kritiserat Israel för deras senaste grava krigsförbrytelser gick nu till attack mot Ward för att fördöma hans «vidriga kommentarer». En konservativ parlamentsledamot, Nadhim Zahawi, har redan polisanmält brottet och kräver en brådskande utredning. Torys ordförande Grant Shapps förklarade Wards uttalande som «uppvigling till våld», och ”ett grovt brott”. Labour, ”arbetarpartiet” å sin sida, förklarade Wards åsikter «så avskyvärda och oansvariga att de trotsade all beskrivning». Liberaldemokraterna som Ward tillhör, «fördömer med det skarpaste» Wards inlägg och förklarar honom föremål för ”disciplinära åtgärder” och han kan räkna med att uteslutas ur partiet.

Där har ni det. En medlem av parlamentet i det land som uppfann yttrandefrihet uttrycker en ärlig åsikt, och han är dead meat, dött kött. Wards ärliga kommentar dödade ingen. Israelerna med vapen levererade av Washington har i skrivandets stund mördat mer än tusen personer. Men det är Ward, som måste brännmärkas, inte Israel. Wards verbala ”brott” deklareras som «avskyvärda och oansvariga» men inte Israels mord på 1 000 personer.

USA och Storbritannien låtsas vara länder som inte räds sanningen, med fri press och frihet att uttrycka sina åsikter, men alltsammans är bara en bluff, en stor lögn. USA och Storbritannien är de två största hoten mot yttrandefrihet som någonsin funnits på denna jord. I Storbritannien tillåts ingen sanning som motsätter sig den godkända. I USA registreras alla som säger sanningen på en officiell bevakningslista.
Varför tolererar den övriga världen detta?

I Amerika bräcker Israels propaganda Washingtons egen propaganda. De flesta amerikaner tror att palestinska kvinnor och barn utrustas med självmordsbälten och att dessa ”ormar”, enligt israeliska politiker, ständigt krälar in i israeliska kaféer och spränger alla i luften.

Faktum är att palestinierna inte har tillträde till Israel. Gaza är blockerat, liksom de få kvarvarande palestinska bosättningarna på Västbanken. Israel har stulit nästan hela Palestina. De få palestinska områden som ännu tillåts existera är skilda från Israel med en massiv mur, och från varandra åtskilda med taggtråd och vägspärrar. Avskurna från sjukhus och skolor, från vatten och från sina fält och olivlundar som förstörs för att lämna plats åt Israels ”bosättare”.

Extremhögerns israeliska bosättare flyttar så in i de få återstående palestinska områdena. Palestinier avhyses med hjälp av USA-levererade Caterpillars, schaktmaskiner specialbyggda för att riva upp palestinska olivlundar med rötterna och demolera palestinska hus. Det var en pansarklädd Caterpillar som israelerna krossade och mördade Rachel Corrie med, en protesterande amerikansk medborgare. Den stora moraliska världspredikaren i Washington lyfte förstås inte ett finger. Israel har lärt sig från morden på besättningen på USS Liberty 1967 att Israel har carte blanche från Washington att mörda amerikanska medborgare.

När vi betraktar bilder på palestinier som överlevt en israelisk attack, vad ser vi? Vi ser obeväpnade människor gråta, krama varandra eller liken av sina döda barn. Vi ser aldrig ett beväpnat och beslutsamt folk beredda att slå tillbaka nästa israeliska attack. Vi ser ödelagda sjukhus, skolor och bostadskvarter och palestinier i tårar och inga vapen.

Vad som är slående med den israeliska propagandan är dess framgång, trots att alla bevis pekar på total palestinsk pacifism, ett folk oförmögna till motstånd. De flesta människorna i Gaza är flyktingar från Västbanken där deras mark och bostäder stulits och alltjämt stjäls av den demokratiska staten Israel. Den israeliska förintelsen av Palestina har pågått i nästan sju decennier. Och fortfarande är palestinierna inte riktigt beväpnade och saknar effektiva militära medel värda namnet.

Efter sju decennier har det palestinska folket förblivit avväpnat. Hamas har några få ineffektiva vapen, men befolkningen är obeväpnad. Deras svar på de israeliska morden på sina barn, hustrur och män, bröder, systrar, kusiner och vänner är att gråta.
Netanyahu untitled

Åsikten i väst att palestinierna skulle utgöra ett hot mot Israel är absurd. Om palestinierna är ett hot och en fara för Israel, hur är det samtidigt möjligt att palestinierna är inspärrade i förseglade getton i alla resterande delar av sitt eget land, eller i flyktingläger i utlandet?

Som Israels mest framstående historiker, Ilan Pappe, hävdar har berättelsen om Israels etniska rensning av Palestina stuvats undan och gömts av västerländska «moraliska» regeringar, av korrupta västerländska medier och deras «kristna» präster. Gömts och förtigits från de egna folken i väst, vilka eventuellt skulle kunnat ha moraliska invändningar, men nu är alltför hjärntvättade och desinformerade för att reagera.

Epilog 7/8: Vapenvilan är inne på tredje dygnet och intensiva fredsförhandlingar pågår i Kairo. Förhoppningsvis medför de fred och att en del av palestiniernas krav tillgodoses. Ett centralt krav är att det illegala embargot (Carl Bildt) tas bort. Vem kommer att kräva att Israel betalar för återuppbyggnaden av vad man förstört och att Hamas gör motsvarande? På DN Debatt skriver Sveriges generalkonsul under rubriken ”Nästa bosättning kan rasera grunden för en tvåstatslösning.”i Andra om: , , , , , , , , , , , , ,, , , ,, ,

DN 7/8Bilderblogg Hans lilla gröna Sommelius Kulturblogg PC Roberts Carl Bildt i DN Debatt 31/7 DN Debatt 2/8Palestinagrupperna 1/8PSG StockholmSRProletären FF CNN-bilder Henrik Linde på Knut Lindelöfs blogg Democracy Now 22/7 DN I 18/7DN kvällen 17/7SvD 17/7 Röda Malmö 17/7 Demonstration 16/7 DN 16/7 DN 16/7 ”Norsk läkare” Nathan Schackar DN Ulf Bjereld GP DN 13/7DN 11/7PSG i StockholmPSG i Sverige Göran Rosenberg i ExpressenDN 10/7DN II 10/7 Svenssons blogg 9/7 Ship to GazaBilderblogg 9/7 Anna Westers blogg 9/7 Intervju med Putin mm Globalresearch artikelFria Tidningen 13/9 FIB-KulturfrontAron Lund 24/9 Björnbrum 27/9

  7 comments for “Israel stjäl och mördar

 1. 4 augusti, 2014 at 07:40

  Från Pål Steigans blogg idag:

  ”Den amerikansk-jødiske forfatteren Joshua Tartakovsky skriver på antiwar.blog at det er store likheter mellom Israels krig mot palestinerne og den ukrainske regjeringas krig mot det russisktalende mindretallet.

  De militære operasjonene som blir utført av den ukrainkse regjeringa i Øst-Ukraina og den israelske regjeringa i Gaza, som gir seg ut for å være «anti-terror-operasjoner», omfatter i virkeligheten massemord på sivile på bakken, med USAs støtte, under påskudd av å forsvare seg sjøl.

  Tartakovsky peker på at Ukrainas ambassadør til Israel trakk sammenlikninga mellom det de to landa gjør – med en noe annen virkning enn han hadde tenkt.

  Den svært rasistiske måten som både Ukraina og Israel ser på innbyggere de kontrollerer passer ikke inn i det bildet de ønsker å gi av sin egen nasjon, men det må bekymre enhver som ser det. Statsminister Arsenji Jatsenjuk betegnet russerne i Øst-Ukraina som «undermennesker», og gjentok dermed uttrykket «Untermenschen» som nazistene brukte mot russerne under 2. verdenskrig.

  Og i Israel:
  Viseministeren for religiøse saker, Eli Ban Dahan, sa at palestinerne «er i mine øyne ikke mennesker, men menneskelige dyr». Parlamenstmedlemmet Ayelet Shaked, kanskje Israels versjon av Julia Timosjenko, støttet massedrap på palestinske sivile.

  Og som Tartakovsky peker på, kunne ikke noe av dette skjedd uten solid støtte fra USA.”

 2. Gunnar
  4 augusti, 2014 at 17:15

  Lätt haltande jämförelse mellan de israel-svenskar med dubbelt medborgarskap som gör eller gjort lumpen i Israel med de rena legosoldater som strider i Ukraina. Har man gjort militärtjänst och ev är reservofficer så är det inget konstigt alls. Detta har pågått i många år och är ingen nyhet i just denna konflikt.

  • 4 augusti, 2014 at 19:26

   I radion intervjuades en kvinna, uppvuxen i Sverige som inte gjort militärtjänst i Sverige om jag förstod rätt. Nu ville hon till sitt idealland Israel för att strida där.

 3. 5 augusti, 2014 at 10:36

  Jinge påpekar med all rätt att det finns en man som skulle kunna stoppa kriget. Någon tvekan om vem det är?
  En man som fått ett Nobelpris, av någon anledning… (http://bilderblogg.se/palestina/det-finns-en-man-som-kan-stoppa-kriget-nu-direkt.htm).
  Att kunna är inte detsamma som att vilja.

 4. 5 augusti, 2014 at 15:19

  Medias ansvar för att övergreppen i Gaza fortsätter. (http://www.counterpunch.org/2014/08/04/eyeless-in-gaza/)

 5. 7 augusti, 2014 at 08:05

  Leif Elinder har uppmärksammat mig på detta:
  ”Here are the ways that the US is actively helping Israel in its war on Gaza:
  1. The US shares its raw signals intelligence directly with Israeli intelligence, enhancing Israeli eavesdropping and surveillance capabilities, as Glenn Greenwald shows in a new article for Firstlook. Israel somewhat ungratefully repaid the favor by collaborating with Russia to spy on John Kerry during his failed peace negotiations.
  2. The US continually replenishes Israel’s ammunition. If Washington were actually so distressed about the UNRWA school shelling, it could just stop sending the shells for a while. It did this to Egypt after the massacre at Rabi`a al-Adawiya last summer.
  3. The US State Department actively helps Israel to economically blockade the civilians of Gaza. It even pressures Egypt to uphold the blockade (which is why it is silly to say that Egypt is also responsible for the siege of Gaza; Egypt doesn’t have a choice in this policy that is made from Tel Aviv and promulgated from Washington).
  4. Amnesty International shows that “Since 2012, the USA has exported $276 million worth of basic weapons and munitions to Israel, a figure that excludes exports of military transport equipment and high technologies.”
  5. The US actively opposed the granting by the UN to Palestine of the status of nonmember observer state. It is this status that Palestine could use to go to the International Criminal Court and get a judgment against Israel for its illegal squatting on Palestinian land in the West Bank. That the US opposed Palestine having standing to apply to the ICC shows how hand in glove”(http://www.juancole.com/2014/08/israels-accomplice-crimes.html)

Comments are closed.