ISIS attackerar Teheran, vilket avslöjar lögner från USA och Saudi om Iran


Detta är en översättning av artikeln ”ISIS Attacks in Tehran Expose US-Saudi Lies About Iran” av Muhammad Sahimi, som är professor vid University of Southern California (USC) i Los Angeles och politisk skribent. Antiwar coalition

Artikeln.
Onsdagen den 7 juni genomförde två grupper av terrorister attacker i Teheran
. Tre av terroristerna attackerade mausoleet över Ayatollah Ruhollah Khomeini, ledare för revolutionen 1979. En terrorist sprängde sig själv, en annan dödades av säkerhetsstyrkorna, och en tredje, tydligen en kvinna, greps. Samtidigt kom tre andra terrorister in i Majles [parlamentets] byggnad och tog flera personer i gisslan, men dödades till slut av säkerhetsstyrkorna. Sammantaget dödade terrorattackerna minst 12 oskyldiga iranier och skadade mer än 40 människor. Terroristgruppen Daesh (även känd som ISIS eller ISIL) tog på sig ansvaret och hotade med fler terrorattacker. Det finns rykten i Teheran att terroristerna var iranska kurder som rekryterades av Daesh.

Dessa attacker inträffade precis två veckor efter president Donald Trumps resa till Saudiarabien där han tog ställning för den nationen och andra sunnitiska reaktionära regimer i Persiska viken mot Iran och förklarade att Iran ger ”säker hamn, ekonomisk stöd och social miljö för rekrytering ”av terrorister och” påstod att Iran finansierar, beväpnar och tränar terrorister, miliser och andra extremistiska grupper som sprider förstörelse och kaos över hela regionen. I årtionden har Iran bedrivit sekterisk konflikt och terror. ”
Trump och Saudis kungUSA:s president och Saudiarabiens kung
Det här är samme Donald Trump som under sin kampanj förra året sa att saudierna var ”talesmän, mobbare, fegisar”, som ”betalade ISIS”. Men mjölkning av saudierna på över 400 miljarder dollar i vapenförsäljning, vapen som kommer att användas för att döda människorna i Jemen och andra muslimer i regionen, har sitt pris och priset som Trump betalar uppmuntrar mer stöd till Terrorism av Saudiarabien.
Iran har länge varit ett offer för terrorism. På 1980-talet mördade Mujahidin-e Khalgh-organisationen, som vanligtvis kallades MEK eller MKO, upp till 17000 personer i Iran. Till och med USA klassificerade MEK som terroristorganisation i drygt ett decennium. Baluchi-terroristgruppen Jundallah inledde flera terroristattacker i Iran från sina baser i Pakistan och dödade många civila. Bara förra månaden attackerade Jaish al-Adl, en annan Baluchi Sunni terroristgrupp, från Pakistan och mördade 10 iranska gränsvakter. Iranska araber, som stöds av arabiska regimer i Mellanöstern, och i synnerhet Saudiarabien, har utfört flera terrorattacker i den oljerika provinsen Khuzestan i sydvästra Iran.

Samtidigt har Iran varit i spetsen för kampen mot radikala terroristgrupper. Landet spelade en central roll i störtandet av talibanregimen i Afghanistan hösten 2001. Utan Irans hjälp skulle Iraks huvudstad Bagdad ha intagits av Daesh i juni 2014. Kriget i Syrien har utsatt det syriska folket för terroristgrupper som stöds av Saudiarabien och dess allierade, nämligen Qatar, Förenade Arabemiraten, Turkiet och Jordanien. Detta har även erkänts av Joe Biden vid Harvard University i oktober 2014 och av Hillary Clinton. Detta medan Israel stöder Jabhat al-Nusra, al-Qaidas syriska filial, genom att behandla dess sårade soldater i Israel och sedan låta dem gå tillbaka i strid.

Och ändå är Trumps nationella säkerhetspolitik kraftfullt riktat mot Iran, med falsk propaganda och lögner. I synnerhet har försvarsministern James ”Mad Dog, (galna hunden)” Mattis sagt, ”Iran är inte en fiende till ISIS [Daesh], de har mycket att vinna av den oro som ISIS skapar” och ”Vilket är det enda landet i Mellanöstern som inte har attackerats av ISIS? Det är Iran. Det är mer än en tillfällighet, det är jag säker på.” Dessa uttalanden är rent påhitt och beror på Mattis ’decennier-långa motvilja mot Iran. Israel, inte Iran, är den enda nationen som inte har attackerats av Daesh. Flera planerade terroristattacker av Daesh mot Iran har upptäckts tidigare innan de utfördes. Onsdagens attacker av Daesh i Teheran avslöjade Mattis lögner. Senast sade Mattis i Saudiarabien: ”Överallt där det finns problem i regionen, hittar du Iran”, vilket är en annan lögn. Se bara på händelser de senaste sex åren, sedan början av den arabiska våren. Saudiarabiens fingeravtryck finns på alla problem i Mellanöstern. Saudiarabien stödde inte bara Nato-attacker mot Libyen, det gav också ”arabisk legitimitet” för det genom att skapa det falska intrycket att alla araber stöttade attackerna. Saudiarabien motsatte sig revolutionen i Egypten och stödde militärkuppen som störtade den demokratiskt valda regeringen med Mohamed Morsi. Saudiarabien invaderade Bahrain för att förhindra att shiiterna, som utgör 75 procent av Bahrains befolkning,att få sina demokratiska rättigheter och övervinna diskriminering av sunni-minoriteten.
Rouhani-38-620x350Rouhani
Saudiarabiens roll i att skapa Daesh är väl dokumenterad. Till exempel skrev Hillary Clinton i en hemlig e-post: ”Vi måste använda våra diplomatiska och mer traditionella underrättelsetillgångar för att få påtryckningar på regeringarna i Qatar och Saudiarabien, som tillhandahåller hemligt ekonomiskt och logistiskt stöd till Isis och andra radikala grupper i regionen.” Saudiarabien har bombat Jemen i över två år, begått krigsförbrytelser, och Mattis och Pentagon stöder det. Efter Tunisien ger Saudiarabien mer stöd terrorister till Daesh än någon annan nation (och Iran har inte levererat något stöd).

För några veckor sedan hotade Mohammad bin Salman, Saudiarabiens vice kronprins och försvarsminister Iran med krig och hävdade att ”vi är ett primärt mål för den iranska regimen” och anklagade felaktigt Iran för att försöka ta över islamiska heliga platser i Saudiarabien Arabien. ”Vi kommer inte att vänta på att striden sker i Saudiarabien. I stället ska vi arbeta så att slaget sker i Iran”, tillade Salman. I ett tal i Paris den 6 juni, sade Saudiarabiens utrikesminister Adel al-Jubeir att Iran måste straffas ”för sitt stöd av al Qaida”, en annan lögn av en fascistisk regim som spenderar miljarder dollar varje år för att stödja terrorism. Al-Jubeirs minne är kort, men världens minne är inte kort: Osama bin Ladin var en saudisk medborgare, liksom 15 av de 19 terroristerna som attackerade USA 11 september 2001. Sextio procent terrorister som gick med i al-Qaida i Irak, en föregångare där till Daesh, var saudiska medborgare.
Latuffe Irak-Afghanistan-Libya-Syria-Iran war-businessman2
Iran och iranier vill inte ha något krig med Saudiarabien. De återvalde Hassan Rouhani som president för att de stöder hans moderata utrikespolitik som har hållit Iran borta från attacker av sunnitiska terroristgrupperna, för hans närmande till EU och hans ansträngningar att minska spänningen till USA. Saudiarabien och dess allierade kommer att bli fullt ansvariga för varje krig som de startar mot Iran och dess folk.

Läs även:
Tio områden där Iran är mer demokratiskt och modernt än USA-favoriten Saudiarabien;

intressant Andra om:
, , , , , , , ,


4 svar till “ISIS attackerar Teheran, vilket avslöjar lögner från USA och Saudi om Iran”

  1. Ja det tror jag också.

    Det är ett svårt misstag av både väst och öst att beväpna bägge sidor i denna urgamla konflikt med moderna vapen. Ingenting bra kommer att komma ur det. Vi kommer själva att utsättas för dem i framtiden.

    • Öst reagerar väst provocerar vilket innebär all skillnad i världen. Kålsuparteorier är missledande.

  2. ISIS attackerar ALDRIG apartheid israel. Ordspråket säger ”man biter inte den hand som föder” och det stämmer mycket väl.

  3. Turning up the heat in an already tense standoff, several Iranian officials on Tuesday renewed accusations against Saudi Arabia, suggesting that the Persian Gulf kingdom was behind last week’s twin terrorist attacks in Tehran. Iran’s most influential military figure, Maj. Gen. Mohammed Ali Jafari, the commander in chief of the Revolutionary Guards Corps, told the semiofficial Fars news agency that Iran had “precise information” that Saudi Arabia “has asked terrorists to carry out operations in Iran.” (https://www.nytimes.com/2017/06/13/world/middleeast/iran-saudi-arabia-terrorism.html?ribbon-ad-idx=3&rref=world/middleeast&module=Ribbon&version=context&region=Header&action=click&contentCollection=Middle%20East&pgtype=article)