Högerpolitikerna ljuger för svenskarna

Det är väl i och för sig inget nytt att den borgerliga högerregeringen försöker föra det svenska folket bakom ljuset – Nej, vi ska inte gå med i Nato, har Reinfeldt sagt flera gånger.

Att man ändå är på väg rakt in i Nato är helt uppenbart, nu har högerpolitikerna börjat skriva debattartiklar i ärendet, och före Bildt var det väl en folkpartist. Idag publicerar SvD en TT-artikel som i sin förlängning pekar på exakt just det.

SvD: ”Men det finns nu inget som tyder på att den första svenskledda snabbinsatsstyrkan inom EU ska behöva rycka ut. Skulle en insats bli aktuell fyrdubblas den svenska utlandsstyrkan.

Nästa EU-stridsgrupp som Sverige ska föra befäl över planeras till 2011.

Men det kan bli ytterligare en, dock inte inom EU:s ramar. Nato skulle gärna se ett svenskt bidrag till sin snabbinsatsstyrka, Nato Responce Force, NRF.”

Nordic Battle Group, en verksamhet som kommer döda fler svenska soldater än vad vi ens kan fantisera om, ska nu enligt Natos förhoppningar ingå i Natos Nato Responce Force, något som säkerligen applåderas av de flesta bland regeringspartierna. Sist ut i debatten var Carl Bildt som propagerade för en ”Svensk Militär Fredsmakt”. Det sorgliga är att vi vid inträdet i EU lovades att ett medlemskap skulle vara bra för freden. Nu håller vi på att successivt inkorporeras i George W Bushs religiöst motiverade ”Kriget mot Terrorismen”. I Afghanistan är vi redan som alla vet.

Dessvärre finns det äventyrslystna ungdomar som ger sig in i den sortens verksamhet, men precis som i USA så tenderar deltagarna i sådana styrkor att bli White Trash-dominerade.

Att avskaffa värnplikten kan på sikt vara att avskaffa demokratin eftersom en allmän


värnplikt är en demokratins garant. Att ha svensk trupp i utlandet i Natos Responce Force skrämmer mig. Om inte annat så är det en garanti för att risken för terrorattentat ökar i Sverige. För den som undrar vad en Svensk Militär Fredsmakt betyder så har jag inga ledtrådar att dela med mig av.

Om Bildts ”Fredsmakt” SvD HD

Andra om , , , , , , , , , , ,

[tags]Natos Responce Force, Nordic Battle Group, Bildt, Fredsmakt, Nato, Högerpolitiker, Lögner, Värnplikten, White Trash, Terrorism, Politik, Demokrati[/tags]

  17 comments for “Högerpolitikerna ljuger för svenskarna

 1. blingbling
  6 januari, 2008 at 15:26

  Dessutom förtjänar det att än en gång påpeka att de soldater som eventuellt skadas allvarligare vid tjänstgöring utomlands kommer att få leva resten av sina liv på existensminimum från försäkringskassan här hemma och ständigt få sina handikapp ifrågasatta.

  Ingen vidare belöning för att sticka in skallen i andras fighter.

 2. 6 januari, 2008 at 15:29

  I vilket avseende har våra förband lyckats så bra utomlands?

 3. David
  6 januari, 2008 at 15:55

  Finns det politiker som INTE ljuger?

 4. Mattias
  6 januari, 2008 at 15:57

  Kommentarsreglerna! / Jinge

 5. Snoozer
  6 januari, 2008 at 16:24

  Så var vi där igen Jinge. Du har fel.

  ALLA politiker ljuger om vår alliansfrihet. Angående NATO så är Sverige numera i praktiken en fullvärdigt medlem. Detta uppnåddes under Perssons sista tid vid makten. Sverige har ju redan trupper inom NATOs organisation i Afghanistan.

  För värnplikten är framtiden hopplös. Inte ett enda riksdagsparti är egentligen intresserat av vilket skick försvaret befinner sig i. Värnplikten är redan avskaffad och ersatt av ett frivilligt selektivt system som väljer ut skötsamma motiverade ungdomar från ”god bakgrund”. Som en följd av detta uppskattar jag att minst 70% av dagens värnpliktiga röstar borgerligt. Speglar folket?

  Vill du ha tillbaka allmän värnplikt får du ta och övertyga Ohly om att jobba för en fördubbling av försvarsbudgeten.

  Att göra som vänstern gör nu, båda jubla åt varje nedlagt regemente men samtidigt oja sig över att värnplikten hotas är ju bara korkat. Ni hycklar.

 6. 6 januari, 2008 at 16:41

  Snusis! Jag vet inte varför du sopar in hela vänstern i detta. Vänstern vill dock ha allmän värnplikt och inte vill den heller att alla regementen ska läggas ner. Så påståendet att jag har ”fel” faller på sin egen orimlighet. F.ö. är det ingen som förnekat att GP ligger bakom detta, däremot förnekar jag att Sverige är fullvärdig medlem i Nato. Kom inte och snacka om fel…

 7. Marcus R
  6 januari, 2008 at 17:12

  #13 Jinge – Jag tolkade också det som att du ansåg att inte Svenska förband lyckats någonstans. :P

 8. 6 januari, 2008 at 17:27

  Putsa glasögonen Marcus! Jag har inte skrivit ett knäpp om hur de lyckas…

 9. Victor F.
  6 januari, 2008 at 17:27

  Kommentarsreglerna! / Jinge

 10. 6 januari, 2008 at 17:57

  Jaså? Jag bara undrade exakt det jag skrev. Ingen smiley eller ironiparentes. Jag fattar inte hur andra kan uppfatta det annorlunda.

 11. 6 januari, 2008 at 18:09

  Läs igenom kommentarsreglerna! / Jinge

 12. Marcus R
  6 januari, 2008 at 18:11

  #18 Jinge – Tror jag tolkar det så för att jag sätter ihop det med vad du tyckt i frågan i någon annan tråd (att våra styrkor oftast står under ledning av något NATO-land etc).

  Personligen anser jag att om vi ska ha en fredsbevarande styrka så får vi inte vara med i NATO; det är rätt stor skillnad på en Svensk styrka under NATOs ledning och en NATO-Svensk styrka. Folk tål oss nu för att vi anses vara relativt neutrala, men går går vi med i NATO och skickar en fredsbevarande styrka så får vi nog ett flertal fyllda liksäckar hemskickade.

  Dessutom ser jag inte riktigt poängen med det. Skulle något land anfalla Sverige så skulle vi troligtvis få hjälp oavsett om vi är med i NATO eller ej.
  Att gå med är bara att böja sig fram och tappa tvålen medvetet.

 13. Aewheros
  6 januari, 2008 at 23:48

  ”Finns det politiker som INTE ljuger?”

  Ja… men de knuffas tillbaka av de ljugande politikerna på ett tidigt stadium.

 14. 7 januari, 2008 at 00:57

  Jo, avskaffandet av allmän värnplikt, samtidigt som man infört lagar som möjliggör insättande av militär mot svenskar, det är mycket farligt för demokratin. Legoarméer, och i synnerhet privata sådana, som man numer skaffat sig i USA, blir lätt stora faror för alla.

  Det är närmast otroligt att man kunnat åstadkomma detta med det svenska försvaret utan att någon slagit larm tidigare, i nästan totalt tystnad alltså. Men det är klart, varken överklassen eller akademiker vill göra värnplikt, så de har väl bara varit glada för utvecklingen. Detta är egentligen att sätta demokratin ur spel, så vi har redan förlorat den.

  Och som du skriver Jinge, det blir de fattiga, de arbetslösa som inte ser sig andra möjligheter som kommer att enrolleras till dessa legotrupper, samt förstås perverst våldsinriktade typer.

  Vidare: Neutralitet, som vi hittills deklarerat i krigstid, kräver att vi är beredda att försvara vårt territorium mot krigförande parter, och i och med att vi de facto inte har något försvar längre, så är neutraliteten inte längre en reell möjlighet. Väntar bara på det argumentet för inträde i NATO ska presenteras oss: Så här är det gott folk, och vi har numer inget val!
  Hela svenska folket har lurats in i NATO, och Persson var med och lurade oss.

  Just nu börjar det dessutom bli otrevligt i grannskapet igen. Vad kommer det såååååå fredliga Ryssland att göra när flera av Sovjets fd. medlemsstater går in i NATO och USA upprättar baser allt tätare runt Rysslands alla gränser exempelvis? Jag tror inte alls att situationen är så trygg i vår närhet som man vill inbilla oss, eller som politikerna i värsta fall själva tror.

  Jag får fler och fler tillfällen att tacka naturen att jag har min framtid bakom mig och att den var otroligt bra i jämförelse med nuet och med vad som ligger framför oss.

 15. Sara G
  7 januari, 2008 at 10:58

  Samtidigt, Kerstin, så känns det inte bra att överlämna det här kaoset och den här otryggheten till barn och barnbarn.
  Jag trodde aldrig att vi skulle liera oss så till den milda graden med USA och Nato att vi utan större diskussion överlämnar våra pojkar att bli kanonmat åt makten.
  Men med Bild som utrikesminister och hans anknytningar till bilderbergarna och de mäktiga vapen- och oljeindustrierna så kan inget annat ske.
  För övrigt var sossarna inte mycket bättre, lite mera återhållsamma kanske…

 16. 7 januari, 2008 at 12:38

  Sara:
  Nej sossarna var inte ett dugg bättre, tvärtom har det ju varit de som har gjort det mesta som lett oss i den här riktningen. De har varit överens över alla partigränser vad jag förstår. Det är därför det hela har hänt så tyst och försynt, bakom väljarnas ryggar. Lagar som gör det möjligt att sätta in militär mot svenska folket var dessutom socialdemokraternas verk.

  Det här är orsaken till att jag anser att demokratin redan är avskaffad – i praktiken. Liksom i gamla Sovjet finns den numer bara på papperet och som inbillning.

  Vi har inga alternativ och väljarna får dessutom inte veta vad som beslutas eller konsekvenserna av det. Demokrati kan bara fungera med hederliga politiker och ärliga massmedia. Vi har ingetdera idag.

 17. 7 januari, 2008 at 19:33

  Sverige hjälper NATO i Afghanistan med trupper som en ”partner” en icke medlem…Det är en förutsättning (tror jag) för att Sverige ska bli hjälpt av NATO i händelse av ett angrepp från en främmande stat…Att förvänta sig hjälp från NATO utan att hjälpa NATO är oklokt…Sverige kommer att behöva NATO i framtiden, så det klokaste är att bli fullvärdig medlem…Och NATO länder angriper inte varandra, så där är en garanti för fred…

Comments are closed.