Handelsministern måste följa lagen


Frågan som reser sig är givetvis varför utrikesminister Carl Bildt inte måste följa gällande lagar och förordningar, men nu ska vi inte vara kitsliga eller hur?

SvD: ”Handelsminister Ewa Björling förlorade byggtvisten med Ekerö kommun. Länsstyrelsen avslår överklagandet. Björling nekas bygglov i efterhand.”

Handelsministern ska ta bort några fönster i sitt palats för att täcka dessa med jord. Hur hon ska göra med det tjuvtippade miljöavfallet framgår inte av tidningarnas rapportering. Ingenting talar dock för att hennes post i högerregeringen på något sätt äventyras av hennes försök att stå ovanför lagen.

Är detta pinsamt för högerregeringen eller är det pinsamt?

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

[tags]Ewa Björling, Handelsminister, Högerregerigen, Moderaterna, Lagen, Bygglov, Fusk, Miljöbrott, Politik[/tags]

Källor: SvD DN AB HD Sydsvenskan


10 svar till “Handelsministern måste följa lagen”

 1. Finns ju ingen anledning att ha lagar om man tydligt visar att man inte försöker att följa lagarna. Undrar hur många fuskbyggen som kommer att startas efter Björling doktrinen som lyder bygg först sök bygglov i efterhand.

  Jag menar det blir som en barn förälder relation. Föräldern dikterar och sätter regler för sitt barn men efterlever inte reglerna så barnet följer inte det dikterade reglerna utan lär sig efter hur föräldern beter sig.

 2. Jag gissar på att ledarsidorna kommer att ha gott om överseende. Herregud, hon kunde ju faktiskt inte veta helt säkert huruvida det var ett lagbrott innan hon retroaktivt försökt få det godkänt.

  Det som är riktigt bissart i det hela är att det ens finns en möjlighet till att retroaktivt söka bygglov. Kan jag råna en bank på pengar och efteråt lämna in en låneansökan?

 3. Nä, det är pinsamt för Ewa Björling. Hur det kunde vara pinsamt för en regering kan jag inte riktigt förstå… den har ju inte gjort något.

 4. Nej Plopp, regeringen har inte gjort annant än utsett ministrar som en efter en avslöjas som lagbrytare.
  Tycker du inte att de som besitter makten bör vara människor man kan lita på?

 5. Jag tror att jag har för rent mjöl i påsen för att kunna bli en alliansminister. Det minsta jag skulle kunna göra är att skaffa mig en tv, och skippa tv-licensen… men, njae… kanske ska skaffa barn, så att man kan ha en svartarbetande barnflicka ett tag, så att man blir en del av gänget… att göra ett svartbygge är ju fruktansvärt dyrt.

 6. Intressant är också att notera att Göran Persson fick löpa gatlopp för sin ”herrgård” på 175 kvm (kanske bidrog t o m medias hantering av detta till valförlusten.) Men Björlings ”villa” på 299 kvm (plus svartbygge) beskrivs med neutrala ordval, helt utan moraliserande övertoner.

  Medias makt är sannerligen stor…

 7. Det moraliska skallet ljuder i korridorerna…
  Handelsministern har dock inte löpt på Malmskillnadsgatan som vissa andra mini(s)trar.
  Då var ljudnivån något lägre..

 8. Tyvärr så har nog samtliga politiker ett par skelett i garderoben oavsett vilket block eller parti dom tillhör, det har dom nog alltid haft men med dagens teknik så är det så mycket svårare att hemlighålla sina ”lik”.

  Det är bara att bita i det sura äpplet om det blir regerings skifte efter nästa val kommer det att finnas nya garderober att rota i och det kommer att komma fram lika mycket då.

  Det känns lite som att vänster blocket satt nivån nu och det kommer vi att få leva med även om det blir regerings skifte. Personligen kunde jag inte bry mig mindre om politikernas små snedsteg dom är ju inte värre än den stora massan av icke politiker.

  Den som är utan skuld kan kasta första stenen.