Gunilla Carlsson och Carl Bildt


Idag skriver utrikesministern och bistånds-
ministern en gemensam debattartikel på SvD Brännpunkt om situationen i Mellanöstern.

SvD: ”I dag meddelar regeringen vid en stödkonferens för Palestina att Sverige ökar biståndet till den palestinska myndigheten med 90 miljoner kronor. Därmed ger Sverige 1,37 miljarder till Palestina under 2007–2008. Israels bosättningsexpansion och isolering av Gaza måste upphöra, skriver statsråden Carl Bildt och Gunilla Carlsson på plats i Paris.”

Det är givetvis utomordentligt bra att man ifrån regeringens sida berättar vad man tycker om den nu rådande situationen på Västbanken och i Gaza. Med det sagt så kan jag konstatera att Gaza fick alldeles för litet utrymme i artikeln. Gaza är ett enda stort friluftsfängelse och Israel gör dagliga attacker in i Gaza och dödar palestinier, ofta nog helt utan urskillning. Israel tar sig rätten att mörda – läs noga nu: – För att Gud lovat dem landet.

Jag är ledsen att behöva säga det, men det är ett skrattretande argument år 2007. Man hade lika gärna kunnat hävda att en ugrisk tomtenisse lovat dem landet samtidigt som man hävdade att denna tomte var Gud. Israels etniska rensning och lågintensiva folkmord på palestinier motiveras på samma sätt som 1800-talets sägner om tomtar och troll. Det som ytterligare förvärrar det hela är att den största delen av Israels judiska befolkning är tämligen sekulariserad. Möjligen är det några mindre grupper som väntar på Messias återkomst, då ungefär av samma förvirrade orsaker som dem som hävdar att det finns tomtar och troll.

Att religionen används som motiv för folkrätts-
brott och brott mot palestiniernas mänskliga rättigheter säger en hel del om dem som begår dem. Mig veterligt finns det inte en enda religion, i alla fall inte av de abrahamitiska, som är rakt igenom människovänlig. Men dessa religioner dras ständigt och jämt fram som skäl till att länder ska få döda sina egna eller varandras medborgare, och i Israels fall, stjäla ett annat folks land.

Inom kristendomen har det talats en del om Djävulen och andra mörkrets makter. Nu på 2000-talet så är det de gudfruktiga som gestaltar mörkret iförda bockfot och horn.

Sedan reagerar jag på att Hamas inte lyfts fram mer i artikeln. Det är faktiskt så att de valdes in i


En dödad tonårspojke bärs iväg, dödad av Israel.

parlamentet och att en hel del av dessa parlamentariker nu är kidnappade och sitter i israeliskt fängelse utan vare sig rannsakan eller dom. Det vet Gunilla Carlsson och Carl Bildt men genom att inte nämna det så får läsarna ett intryck av att det kanske inte är så. De som borde sitta inspärrade är dem som ständigt och jämt bryter mot Genevekonventionen, de Mänskliga rättigheterna och Folkrätten. Har jag skrivit det förr eller har jag skrivit det förr?

SvD 1 Svensson

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

[tags]Israel, Mellanösternkonflikten, Annapolis, Abbas, Bush, Olmert, Gaza, Folkrättsbrott, Mord, FN, Bildt, Carlsson, Politik[/tags]


12 svar till “Gunilla Carlsson och Carl Bildt”

 1. Jämfört med Tony Blair är Carl Bildt en hedersknyffel. Han tar i alla fall vissa nödvändiga sanningar i sin mun.

  Tony Blair har slingrat sig fegt och klumpigt inför varje vettiga fråga som ställts till honom. Så fort en pinsam fråga ställs svarar han med Goddag Yxskaft och hurtar vidare och försvinner genom någon dörr.

  Ändå är det han som representerar den olycksaliga Kvartetten.

 2. Att regeringen ger biståndshjälp till ”den palestinska myndigheten” säger ingenting om hur pengarna fördelas. De kan mycket väl komma att gå till Fatahs väpnade styrkor.

 3. ”Israel tar sig rätten att mörda – läs noga nu: – För att Gud lovat dem landet.”

  Ja visst är det underligt att detta inte tas upp oftare i debatter om hur faktiskt den judiska och kristna religionen redan sedan länge styr utrikespolitiken i många västerländska länder. Skrattretade är det att fortfarande hävda att vi är sekulariserade.

 4. Det är mycket märkligt, Naida, att Abraham, en mytisk person, sägs ha gett israeliterna det förlovad landet och att detta icke-faktum fortfarande vid 2000-talet har genomslagskraft och tas som en absolut sanning. Dessutom tycks detta s.k löfte ge sionisterna all rätt i världen att bete sig både rasistiskt, mordiskt och mycket rått utan någon som helst empati mot palestinierna, sina bröder…
  En mycket ond gud, tydligen!

 5. Rawia! Dagens Lindström borde ramas in någonstans… :o) Verkligen! :o)
  Han förklarade ALLT.
  Man behöver inte snacka mer om MÖ-konflikt o problemet man möter ständigt.

 6. Nja, bibliskt sett så ger han Israel till Abrahams barn. Och där ingår muslimer och palestinier.

  Kristna är dessutom en ännu mer långtgående tolkning som innebär att alla ingår i Abrahams barn, oavsett släktskap. Se t.ex 1 Mos 12:3, Rom 9:6-7, Gal 3:29 och Gal 3:6-9.

 7. Hampus..! :o)
  Bra att du påbörjade analysera Bibel..! :o)
  Så kul! hehheheh… Jag säger AMEN / AMIN! :o)

  Enligt islam, kristendomen o juddendomen alla tre kallas som Abrahams barn.

  OK. Det finns extrema religiösa tolkningar bland judar också, så kallade kahkaner (eller hjälp mig att stava rätt), :o) …Dom påstår att det är bara judar som är Abrahams barn.
  Muslimer är skapade av otukt, utanför den riktiga äktenskapet, och kristna följer efter Jesus som själv var skapad av otukt.

  (Meningar ovan är inte min påstående).