Från sionisters dubbelmoral till folkrättsbrott


Det känns lite enahanda att skriva två inlägg om samma företeelse efter varandra, men ibland är verkligheten värre än dikten och då blir det nödvändigt.

SvD: ”Israel har beslutat att konfiskera 110 hektar mark mellan Jerusalem och storbosättningen Maale Adumim på den ockuperade Västbanken. Palestinierna befarar att Västbanken ska klyvas i två delar. Konfiskeringsordern, som delades ut av armén i september till markägare i fyra palestinska byar, motiverar beslutet med ”militära skäl” och ”åtgärder som syftar till att stoppa terrordåd”.

Jag behöver givetvis inte skriva att detta är ett folkrättsbrott, det vet alla ändå. Jag behöver inte heller påpeka att det är ett brott mot palestiniernas mänskliga rättigheter och mot alla internationella konventioner. Inte heller behöver jag berätta att hela världssamfundet uttalar sitt avståndstagande mot detta, till och med USA.

Som framgått av den förra bloggposten om sionister och dubbelmoral så hävdar svenska judar att antisemitismen blommar i Sverige, till och med som om den odlades i växthus. Om så vore, jag tillåter mig att tvivla, så kanske man i så fall borde söka orsaken till detta i Israel i stället för i Sverige? En nation som kallar sig demokratisk gör precis allt för att bli hatad, sedan ylar nationens samlade advokatkår om antisemitism när omvärlden reagerar.

Det måste antagligen bero på att den kognitiva förmågan hos dessa israel-älskare är totalt

nedsatt och underutvecklad efter åratal av brott mot FN:s alla resolutioner. Om det kan finnas ytterligare orsaker till detta undandrar sig min bedömning.

Källor: Dagen SvD Haaretz Om sionisters dubbelmoral

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

[tags]Israel, Mellanösternkonflikten, Palestina, IDF, Våld, Mord, Rasism, Apartheidmuren, Politik, Mänskliga rättigheter, FN, Organstöld[/tags]


6 svar till “Från sionisters dubbelmoral till folkrättsbrott”

 1. Det går väl att posta två gånger om samma sak. men blir det inte trötsamt med detta ständiga tugg om sionister? Alla israeler är väl varken sionister eller extrema. Är alla judar sionister?

 2. Nej jag tycker inte att det är speciellt tröttsamt egentligen.

  Tänk i stället på hur förbannat tröttsamt det måste kännas för alla palestinier som ännu inte, trots att över 50 år gått sedan delningen, fått flytta från sina flyktingläger tillbaka till hemorten.

  Tänk på alla de palestinier som lever i Israel med den rådande rasismen där. Snacka om tröttsamt…

 3. Är alla judar sionister? Nej, det endast rasister vill påstå detta och därför är det endast rasister som menar antisemitism och antisionism är samma sak.

  Däremot är merparten av judarna i Israel sionister.

  Blir det inte tröttsamt att skriva kommentarer om inlägg du tycker är tröttsamma?

 4. Den dagen då Israel lämnar tillbaka ALLT DET DOM STULIT från palestinierna, SLUTAR DÖDA OSKYLDIGA, FRÄMST BARN och BETER SIG SOM MAN SKA ENLIGT FOLKRÄTTEN då behövs inte längre någon rasism under namnet sionism i Israel.

 5. 110 hektar motsvarar c:a 10km x 10km. ”Sionisterna” vill tydligen bygga en väg som skall direkt förbinda Jerusalem med Jericho utan man skall köra genom Ma’aleh Adumim.
  Vägen skall användas av palestinier. Vari ligger ”folkrättsbrott”? Möjligen ”miljöbrott”?
  Och varför befarar man att Västbanken skall ”klyvas”? Och Sara G. – vad är det som man vill stjäla denna gång?
  En tröst: nu är det även USA kommer att hjälpa så att vägen inte kommer att byggas.

 6. Den undrande Anders, israelerna stjäl oavbrutet land och det har man gjort permanent under sjuttio år, och det är det som kallas ockupation.
  Titta gärna kartan på från 1948 hur delningen såg ut då och jämför med dagens kartbild.
  Kanske skulle du också läsa på en del från oberoende källor, det skulle säkert vidga perspektivet och ge dig en sannare världsbild…
  Jag undrar också om du inte fått det där om vilka som vägen är ämnad för om bakfoten. Israel är bara ute efter att klyva Västbanken.

  Jag frapperas ofta över hur lite Israels försvarare vet…