Filmen ”Collateral Murder” som gjorde Wikileaks och Assange kända


En läsare, Henrik Persson har skickat en viktig påminnelse:

”Se här en sammanfattning av filmen ”Collateral Murder” för att förstå varför Assange jagas:

Det var bl a denna film som fick stor spridning, och var gjord av av Wikileaks,
som gjorde att jakten på Assange och Manning intensifierades.

Filmen visar ovedersägligen hur amerikansk militär i Bagdad mördar 12 civila, varav 2 irakiska journalister, från en helikopter.
Ingen av soldaterna som utförde morden har ställts inför rätta ens.
Manning fick däremot sitta isolerad i fängelse, men benådades av Obama.
Assange kom i praktiken i husarrest i åratal.
Assange med FN-utredningen
USA-militären och deras uppbackare vill hämnas på Assange för att han blamerat dem inför hela världen. Det bör vi försökamotverka så gott det går. Helikoptermördarna borde däremot inte gå fria.

i , , , , ,, , , , , , , ,


5 svar till “Filmen ”Collateral Murder” som gjorde Wikileaks och Assange kända”

 1. Det specifika med den video som läcktes med hjälp av Manning till Wikileaks var att den fungerade som en väckarklocka för den yngre generationen. Unga dittills helt ointresserade av politik och verkliga krigshändelser fick upp ögonen för hur kriget kan se ut för dess offer å ena sidan och å andra sidan för de ”hjältar”, som medierna beskriver dem, som onåbara svävar över marken uträttande sitt dödliga värv.

  Andra visselblåsare som varit aktiva på sistone är William Binney som preciserat slutsatserna kring ”hackningen” av DNC-servern. Han har kunnat påvisa att hastigheten för nedladdningen varit ännu högre än som tidigare varit känt och han har riktat en utmaning till sina forna kollegor att visa hur en sådan hastighet för dataöverföring skulle kunna ske till Europa. Inte möjligt, nedladdningen var Made in USA. Därtill har bilden kring ”rumänen” Guccifer 2.0 klarnat: Även denne håller till i USA, förfogande över de mest avancerade hjälpmedel. Binney vägrar att spekulera, men allting tyder på att Guccifer är en grupp från underrättelsetjänsterna med uppgift att sopa igen spåren och styra misstankarna mot andra.

  Seymour Hersh å sin sida hade tänkt skriva en bok om Dick Cheney, vicepresidenten under Bush d.y. Men det bidde ingen bok, istället har han skrivit sina memoarer som kommer ut i höst. Förklaringen är att stoffet kring Cheney var så hett att Hersh ofrånkomligen indirekt hade blottlagt sina källor och ruinerat deras karriärer. Kanske senare, men memoarerna är klara och blir intressant läsning.

  Australiensiske diplomaten Tony Kevin har forskat kring Skripals och OPCW och funnit att det analysprov som enligt uppgift hade innehållit spår av färskt ”Novichok” faktiskt hade gjort det. Det har enligt Kevin kunnat påvisas att proverna spetsats vid två skilda tillfällen och båda gångerna i efterhand. OPCW har helt mörkat detta mot medierna men de involverade kände till det.

  Och på tal om videon: Filmen om Bill Browder lär finnas tillgänglig på nätet, den är över två timmar lång och förtjänar att cirkulera om någon kan spåra den.

 2. Det stämmer inte alls att Assange jagas för den videon som fanns tillgänglig på nätet flera månader tidigare från andra källor. Det var alltså vare sig nytt eller var resultatet av WLs info. Dramatiken som alltså ändå plötsligt inträffade i msm visar ist vilken uppbackning WL har av etablissemanget. Ist var orsaken till ’onåden’ att man från Usas militära myndigheter upptäckte 2010 att dom spred listor över identiteter på militär personal med någon nivå av sekretessklassning. Uppgifter som ansågs vara skadliga för den nationella säkerheten. Det handlade om personal i Afghanistan.

  • Det finns flera rapporter som dragit på sig USA:s missnöje. T.ex. om H Clintons användning av privat e-mail som utrikesminister. Wikileaks har också kritiserat övervakning i Ryssland.

   • Republikanerna är självklart glada över att Clinton bekämpas.
    Knappast bevis för någon oppositionell karaktär hos WL.

 3. […] I det s.k ”kriget mot terrorismen”, bryter USA mot alla krigets lagar. Kriget var olagligt och är i sig en krigsförbrytelse. Stor spridning fick den video ”Collateral murder” som skildrar hur en Apachehelikopter 12 juli 2007 angriper människor med kanoneld på gatan i en Bagdadförort. Över 12 människor dödades, varav 2 av Reuters medarbetare. Det är omöjligt att inte påverkas av dessa avsiktliga mord. Filmen ”Collateral Murder” som gjorde Wikileaks och Assange kända […]