Den Danska Rasismen!


Danskarna har uppenbarligen gått i taket för en FN-affisch mot rasism där det fanns med en legobit.

Det är lite märkligt eftersom just danskarna har varit så mån om Jyllandspostens nidbilder av profeten Muhammed. Men så åker de själva dit så det brakar om det eftersom de tolkar legobiten som att FN pekar ut just Danmark.

Hur det är med utpekandet låter jag vara osagt, men i min version av bilden så har jag hjälpt FN lite på traven. Jag är så snäll eftersom Danmark är det mest rasistiska land jag känner till. Det är givetvis fullt möjligt att det finns fler länder med en så utpräglad rasism som Danmark, men jag kan i så fall inte komma på vilka de skulle vara.

I UseNets nyhetsgrupper (diskussions-grupper) så är det mängder med danskar som regelbundet hetsar mot muslimer. De beskyller muslimerna för allehanda saker och de gör det dessutom i en omfattning som gör att grupperna blir svårlästa, de skräpar helt enkelt ner grupperna på ett sätt som närmast är att likna vid spam.

Så att utnämna danskarna till Europas mest rasistiska land är inga som helst problem. För så är det. Danskarna har ju dessutom aktivt tagit del i Bush och Blairs krig mot Irak och det var väl inte utan orsak. Möjligen trodde de på de lögner som staplades på varandra likt ölbackar före kriget, men självklart underlättade det att islam är den största religionen i Irak.

Att Danmark ännu inte drabbats av en allvarlig terrorattack förvånar mig faktiskt.

Ger man sig på ett annat land så får man givetvis finna sig att folk försvarar sig med tillbuds stående medel. Landets obetydlighet kan knappast skydda hur länge som helst.

Danskarna skulle behöva fokusera den egna rasismen och troligen lägga in utbildning i skolan om olika religioner och kulturer. När nyfascister som Pia Kjaersgaard kommer fram och får säte i det Danska Folketinget så borde befolkningen reagerat kan jag tycka.

Möjligen är rasismen nu så stark att den närmar sig något som kan liknas vid – ett nationellt särdrag. Det som tidigare kallades ”Det Danska Gemytet” heter numer ”Den Danska Rasismen” En mycket otäck utveckling som jag hoppas att vi slipper här i Sverige.


46 svar till “Den Danska Rasismen!”

 1. I svenskere har fuldstændig misforstået et eller andet! Vort kære naboland har ligget i med socialdemokraterne og göran P. i snart alt for mange år og er blevet alt for blå-øjet. Svenskerne tåler ikke debat vedr. udlændinge, hvorfor ??? Problemmer har i da nok af, f.eks i malmö. De bliver kun større og større – til gavn for partierne til højre for midten. Held og lykke til jer !

 2. Jag anser att FN inte ska ägna sig åt sådan propaganda. Man underblåser ju bara hatet.

  Och är det ingen som fördömer dödshoten mot tecknarna? Till och med deras barn måste numera ha polisbevakning. Finns det ingen som tycker att det är hemskt?

  Danmark borde aldrig ha deltagit i kriget mot Irak, men detta är en annan debatt och legitimerar inte att man hotar några tecknare till livet.

 3. hehehehe….klockrent, Jinge!

  Att blåsa till strid i yttrandefrihetens namn genom att utdela en task-spark till en liten och redan marginaliserad grupp, imponerar icke!

 4. Faktum körde ju ett program om Danmark häromsistens. De hävdade att de inte alls var rasistiska för att rasism ju handlar om att tycka illa om någon på grund av hudfärg, och så var ju inte danskarna alls, de tyckte ju bara illa om folk från andra kulturer.

  Suck.

 5. Struntprat Hannelore!

  Det är tecknarna som mordhotat sig själva för att få reklam! Glöm inte att de är fria företagare och beroende av att få sälja. Sedan hjälper förstås media till att haussa upp det. Jag tror inte att en enda tecknare har hotats.

  Antimuslimsk propaganda. Det danske folkeparti har hittat på allt!

 6. Hanne:
  Det är obehagligt med dödshot, dock valde tecknarna själva att ställa upp…

  Man borde naturligtvis tänkt efter en gång till innan man producerade dessa alster. Det ångrar man säkert nu.

 7. I och med att jag bodde i Danmark i ett par år så vet jag precis hur rasistiskt landet kan vara. Alla människor är inte det självklart, men landet är det.

  Mina utländska kompisar som tidigare varit lika integrerade i Danmark som jag är i Sverige har börjat främja sig från samhället och söker sig till de egna eftersom de inte står ut.

  Dansk politik i nuläget ökar segrationen i samhället. Det är fel politik att driva, oavsett hur man ser på det.

  ———

  Förresten, angående bilden. Om klossen är tänkt att representera Danmark, varför är då danskarna sura? Då kan man tolka bilden som att Danmark är utfruset av den (svarta) massan. Och det är fel.

 8. Guardian: Det är obehagligt med våldtäkt. Tjejen bör givetvis tänka till en gång innan hon sätter på sig en kort kjol.

 9. Guardian. -Man borde naturligtvis tänkt efter en gång till innan man producerade dessa alster. Det ångrar man säkert nu.

  Så med det menar du att hoten är berättigade?

  Sen vill jag gärna ha bevis för att hoten är en bluff Jinge!

 10. Micke:
  Det fannns ingen vettig anledning till att skapa dessa teckningar, överhuvudtaget.

  Om man nu ska ägna sig åt satir, är det en klar fördel om man begriper vad man sysslar med.
  Att dessa tecknare inte ens verkat ha reflekterat över att man trampar in på imråden som är heliga för många, är klart anmärkningsvärt.

  Än mer anmärkningsvärt är att man inte heller insåg möjligheten att teckningarna skulle komma att spridas utanför Danmark.

  Detta är klantigt och omdömeslöst från början till slut.
  Folk som är klantiga och omdömeslösa, brukar hamna i klistret, vilket tecknarna gjorde.

 11. Ja, tecknarna kan nog åka till islamabad och skylta med att det var de som tecknade bilderna, utan risk för liv och hälsa… Och Fatwan mot Rushdie var väl bara anti-muslimsk propaganda…

 12. Men Jinge du skrev att det bara var en bluff! Presentera då de fakta!

  Guardian. Gäller detta du menar då i alla lägen?

 13. Guardian, du får nog göra skillnad på teckning och teckning. Den som gjorde teckning med Muhammed som terrorist borde kanske tänkt efter vad det skulle leda till, men hur tusan skulle den som gjorde en teckning med en nutida grabb som råkar heta Mohammed kunna ana vilket rabalder det skulle bli? Med tanke på hur många gånger Muhammed avbildats tidigare utan bråk var det väl egentligen ingen som kunnat gissa att just det här skulle bli en symbolfråga.

 14. Det var ju inte något väsen heller innan en grupp danskar åkte ner och tryckte på i denna frågan, och detta då ca ett halvt år efter publiceringen.

 15. För alla som tycker att det datlas för mycket med mussar och att Danmark satt bara tyst i sitt lilla hörn när den blev påhoppad av skäggiga mussar:

  prova vardagslivet i 1 vecka som muslim. En enda vecka som fläsk- och alkoholundvikande muslim som faktiskt inte gillar att bli utpekad för det ena efter det andra i media. Därefter vill jag höra prat om ”yttrandefrihet”, när ni mycket väl vet att den är selektiv.

 16. Fakta

  80% af svenskerne tviler at muslimernes holdninger er forenlig
  med demokrati.

  60% af danskerne tror at det er mulig at fornene islam med demokrati

  25% af svensker har holdeninger der kan karakteiseres som
  antisemtiske 5% af svenskerne er stærkt anisemitiske

  Den rasistiske vold er mange gange større i sverige end i Danmark

 17. När teckningarna publicerades i september förra året var det ingen som brydde sig.

  Det som satte brand i Mellanöstern var falska Muhammedteckningar som aldrig publicerats av JP utan spritts av danska imamer.

  Men svenska medier publicerar inte allt och vissa viktiga pusselbitar blir bara en liten notis.

 18. Visst! Varför skulle jag inte det?

  Vart vill du komma?

  Alla muslimer är dumma i huvudet eller..??

 19. Jag är intresserad av fakta. Det betyder att man ibland även får försöka ta till sig information som inte stöder den egna världsbilden. Vilket inte alltid är så lätt.

  Om du förstår vad jag menar.

 20. Hannelore! Bra, samma är jag. Och det finns inga som helst bevis på att dessa tecknare är hotade av andra än sig själva. Har du andra fakta så krysta fram dem!

  Per! Svenska vänstern ser bara rasism och muslim förtryck i Mohammed bilderna, demokrater upplever kränkning av yttrandefriheten i Sverige

  Du har väääldigt lite koll på den svenska ”vänstern” Per! Pinsamt lite faktiskt. I den mån jag anses tillhöra den så kan du finna massor av texter där jag stöder tryckfriheten.

  Förenklar du alltid sådär häftigt?

 21. Thomas Palm:
  Naturligtvis är det skillnad på ”grabben Muhammed” och ”Muhammed med bomb i turbanen”. Jag har dock inte ägnat mig åt att analysera bildernas innehåll.

  Min poäng är istället att tecknarna borde ha tänkt efter innan, eftersom det är känt att det är känsligt med avbildningar av profeten.

  Att det sedan inte alltid blir bråk vid avbildningar & satir, innebär ju inte per automatik att det är riskfritt att ge sig in på områden där folk håller saker heligt.

  När man inte kan förutse reaktionerna, är väl det en synnerligen god anledning till att avstå.

  Micke, Hanne:
  Att det inte någon ”brydde sig” eller att det inte var något ”väsen från början” är väl en sanning med kraftig modifikation.

  Mer korrekt var väl att ingen från början brydde sig när det var de danska muslimerna som blev förbannade, när dom fick en pungspark.

  Sedan tog inte Fogh-Rassmussen sitt ansvar och beklagade innehållet i publiceringen, utan lyckades istället eskalera situationen.

 22. Per- Hur som helst bör vi alla fundera på vad som hände och vad vi kan göra för att skydda oss mot nya hot från muslimska terrorister.

  Genom att se till att de människor som kan räkna sig själva som svenskar, danskar eller andra europeer OCH muslimer eller till andra marginaliserade grupper kan känna sig delaktiga i vårt samhälle utan att ständigt mötas av fördomar.

  Det borde väl inte innebära en allt för stor uppoffring för yttrandefriheten?

 23. Yttrandefriheten ska givetvis vara helt orubbad. Finns det en orsak att avbilda Muhammed så ska man givetvis göra det. Men det finns ingen orsak att såra en massa människor, och det var det JP gjorde och det var en medveten handling. Samma gäller givetvis Sverigedemokraternas ”tävling”. Det var inget annat än främlingfientlighet.

  Personligen skulle jag inte tveka en sekund att posta ngn Mohammedkarikatyr här på bloggen om jag hade en orsak. Men utan orsak så väger givetvis vanlig hänsyn mycket tyngre.

  Danskdjävlar är det helt annat med.. :-)

 24. Det verkar råda viss förvilling hos vissa när det kommer till reaktionsmekanismen bakom ”demonstrationerna mot Muhammedteckningarna”. Det som fordras för att begripa det är fakta. Fakta gällande politiska protesterna i Pakistan och hur de förknippades med ”galningar mot yttrandefrihet”. Fakta som vissa diktaturer som vill väcka sympatier hos befolkningen genom att spela på dess känslor. Fakta om hur partierna som oftast är förknippade med islam inte reagerade i Palestina, samtidigt som sekulära vänsterfalangister avreagerade sig och äskade sympatier i folkets smärta. Fakta om att den största demonstrationen mot de kränkande bilderna var i den kurdiska staden Diyarbekir men väldigt väldigt få västernländska medior valde att rapportera om den – ty inga flaggor/byggnader brändes och inga skott avlossades. Det är inte många som verkar gilla fakta, varav det viktigaste är att miljoner, miljoner och åter miljoner inte reagerar för en snedbild, eller för att ha fått sina byxor neddragna. Människor reagrar när de kränks, när de utsätts för förtal, orättvisa och integritetsnedtrampning. Den som säger att inget sådant bekommer denne ljuger – vi har alla våra unika liv som vi vill ha RESPEKT för, INTE tolerans.

 25. Är du dum i HELA huvudet ?????

  LÄS kommentarsreglerna! Passar inte de så är det bara att kommentera på andra bloggar! / Jinge

 26. Jinge: Ӏr du dum i HELA huvudet ?????

  LÄS kommentarsreglerna! Passar inte de så är det bara att kommentera på andra bloggar! / Jinge”

  Ar du alltid sa otrevlig? Jag hittar inga kommentarsregler!
  Sa foljaktligen vet jag inte vad som INTE passar HERRN.

  mvh/
  Sandbiz

 27. Om du tittar bland länkarna till höger 4:a uppifrån så finns där en länk dit. Hade du läst dem så hade du första gången undvikit att hysta in en massa länkar och andra gången att vara otrevlig. Läs oxo speciellt om meta-kommentarer.

 28. Til Jinge!
  Du henviser til kommentarregler og stryger mit indlæg. Jeg må indrømme, at jeg har svært ved at forstå, hvorfor? Dine udfald mod danskere er voldsomme.
  Dit indlæg bærer præg af uvidenhed og forekommer stærkt racistisk! Danskere; det er mennesker, man gerne må forhåne og nedgøre.
  Men vi må ikke forsvare os. I øvrigt er jeg selv modstander af Danmarks involvering i krigen i Irak. Det er de fleste danskere i øvrigt. Slut herfra.

 29. Ja, Jinges udfald mod den nye danske stil er voldsom, men vel begrundet. Derfor spørger jeg:

  Hvem skaber de etniske kløfter og spændinger? Det gør alle ansvarlige personer og medier, som beskriver OS overfor de ANDRE. Som direkte eller indirekte giver indtryk af, at vi står overfor nogle mistænkelige fremmede, vi skal tage os iagt for. Og som tilmed gerne profiterer på folks usikkerhed. Netop denne indsats gør Dansk Folkeparti skadelig for Danmark – dermed også Fogh, statsministeren, som har knyttet sig så stærkt til Pia Kjærsgaard & Co.

  Man krænker vel heller ikke sine venner: Glem ikke, at vi hidtil har regnet flere muslimske lande blandt vore venner, og at vi har etableret handelsforbindelser og kulturinstitutter i flere af dem. Skal hele det store arbejde med muslimske forbindelser både hjemme og ude virkelig ødelægges af nogle meningsløse tegninger og af Dansk Folkepartis racistiske agitation?

 30. Tack Jinge, att du pekade ut var kommentarreglerna finns. Nu har jag last dem och fatt en forklaring till din fraga: ”Ar du inte laskunnig”. Denna kommentar var naturligtvis som att halla bensin pa elden. Tank det vore sa mycket lattare for oss bada inblandade om din forsta kommentar hade hanvisat i ORD till reglerna.

  Meta-kommentarer vet jag inget om, hittar inga, tyvarr jag ar ingen guru pa dator.

  mvh/Sandbiz

 31. ”Det är givetvis fullt möjligt att det finns fler länder med en så utpräglad rasism som Danmark, men jag kan i så fall inte komma på vilka de skulle vara.”

  Du borde ta en tripp till vilket arabiskt land som helst och hör dig för vilken social status som svarta har där. Där har du rasism… För rasism är väl ändå inte nåt som nödvändigtvis måste utövas av ’vita’ mot andra raser?

 32. Svar til Gordon Gekko!
  Du skriver: “Det är givetvis fullt möjligt att det finns fler länder med en så utpräglad rasism som Danmark, men jag kan i så fall inte komma på vilka de skulle vara.”
  Jeg kan måske komme i tanke om et land Gordon, men det passer sikkert ikke ind i din selvforståelse, nemlig Sverige.
  (Se kommentaren fra Gregers (23).

 33. Undskyld Gordon Gekko (45). Det var en misforståelse, hvilket skyldes træthed. Svaret var nærmere henvendt til Jinge.

 34. Angaende Herman Linqvists artikel i Aftonpravda: Han kanske vet mycket om mellanostern, men har ingen clue att delstaterna har sina egna kriminella lagar och bestammer sjalva oberoende av federationen om dodsstraff och nar avrattningar utfors, helt enligt konstitutionen. En mordare kan i en stat fa livstid, i en annan dodsstraff, vad f_n har det att gora med Bush?

  Sa inga missforstand uppstar: Jag ar emot dodstraff, och tycker Bush ar en idiot…:), fullt jamforbar med marinerade politiker i Svedala. Farsan hans var betydligt smartare. Tyvarr, G.W. Bush har maktigt folk runt sig som haller i stringarna. Bush ar inget utan dem…Amerikanska valjare ar inte dumma, de blev endast skramda till dods efter 9/11 darfor blev han atervald da han sags som den som kan radda den Amerikanska livsstilen och demokratin. Ratt eller fel, sa ar det.

  Rasismen och hatet florerar pa bada sidor i mellanostern, men Lindqvist som en god socialist ser endast med tunnelvision och pekar ut en part endast, dvs., Israeler. Under fyra ar boende i mellanostern och trettio ar covering mellanostern har Lindqvist missat hatet fran Araberna mot Judarna: han ar alltsa inte trovardig utan PK-marinerad. Det ar ju haftigt i Europa, har jag hort, att halla pa Palestiner oavsett vilka brott somliga begar nar de spranger bebisar i luften i glassbarer i Tel Aviv eller andra orter/stader.

  mvh/Sandbiz
  North American

 35. Tacka fan för att palestinierna hatar israelerna. Det skulle du oxo göra om du var uppväxt i ett av dessa flyktingläger liksom dina föräldrar..