Då är det en vecka kvar av primärvalen

Ja det är en sanning med modifikation, men i princip är alla bedömare överens om att Ohio och Texas kommer att avgöra primärvalen i nästa vecka, och det tror jag också.


Time Magazine gav Obama
B+ i debatten i natt och Clinton fick B- Det visar att Obama gjorde bra ifrån sig och det stärker mig i min uppfattning att saken är klar i nästa vecka. När Hillary kastar in handduken så börjar presidentvalskampanjen och jag vet faktiskt inte ens om det kommer att bli spännande. Jag är rätt övertygad om att Obama är infångad av alla lobbyorganisationer redan, och att han går i vapenindustrins ledband är det nog inte många som tvivlar på.

Så även om USA får en yngre president så är det Business as usual som gäller, för att travestera ett utrikiskt uttryck. Vi kan inte heller förvänta oss att den amerikanska politiken visavi Israel kommer att förändras. Därtill är AIPAC1 alldeles för inflytelserika. Mellanösternkonflikten kommer fortsätta att vara en självgående maskin och det amerikanska Kriget mot Terrorismen kommer att fortsätta precis som tidigare, det är bara själva befälhavaren som byts ut.

Med det sagt så är det klart befogat att fråga varför i hela friden jag skriver om dessa charader. Det är sant, jag undrar själv. Men min motvilja mot George W Bush är så total att jag inte kan låta bli att glädjas över att han får flytta

tillbaka till Texas. Egentligen önskar jag honom ett värre öde, men jag vill inte gå in närmare på vilket…

AB DN SvD1

Andra om , , , , , , ,

[tags]USA, Presidentval 2008, Barack Obama, Hillary Clinton, Demokraterna, Vita Huset, Politik, Primärvalen[/tags]

 1. Israellobbyn i USA []

  4 comments for “Då är det en vecka kvar av primärvalen

 1. 27 februari, 2008 at 15:32

  Låt oss då hoppas att den för många amerikaner ”obekväma” situation med en ung, färgad Obama mot en gammal och i konservativas ögon ”liberal” McCain kan ge Ralph Nader utrymme att få de 5% som krävs för att ge honom kampanjstöd i framtida val. Nader är nog tyvärr den enda chansen till förändring på lång sikt.

 2. 28 februari, 2008 at 07:17

  Jag blir lite förvirrad, varför har du Google annonser där adresser till israeliska lobbyföreningar finns uppsatta?

 3. 28 februari, 2008 at 08:00

  Hadi!

  Jag styr inte själv vilka annonser som visas, det gör Google automatiskt utifrån det som skrivs på sidan. Skriver jag mycket om MÖ-konflikten innebär det israeliska annonser. Trösten i bedrövelsen är att om det klickas på dessa annonser så är dessa företag indirekt sponsorer till sidan… :-)

 4. Leila
  28 februari, 2008 at 08:19

  Hadi,

  Hela nätet är nerlusad med israelannonser. Israel måste tydligen marknadsföra sig själv som fasen för att känna att det existerar :)

Comments are closed.