Coca-Cola, världens mest onyttiga produkt?


Igår publicerade jag i en bloggpost under temat ”Dagens Bild” en bild på fem stycken tankvagnar med socker om kommit till fabriken från Tyskland.

En konstig person skrev i en kommentar: ”– I ditt inlägg vältrar du dig i pseudo-vetenskap, vad är det du vill påpeka egentligen?” Jag blev förstås häpen eftersom jag inte hade berört någon enda ”vetenskap” vare sig pseudo- eller annan. Men jag fick ett mail som frågade hur jag kunde veta att det de facto är socker i vagnarna. Jag vill inte avslöja mina källor men var förvissad om att så är fallet.

Coca-Cola består till över 95% av vanligt vatten, resten är socker, färg och smakämnen.

Coca-Cola är definitivt inte bra för någon-ting annat än aktieägarnas plånböcker. Och som svar på frågan om innehållet i tankvagnarna så letade jag fram en bild som jag tog för några år sedan. Nöjda?

Andra bloggar om: , , , , , ,


Syns det på denna ett par år gamla bild?

[tags]Coca-Cola, Oxalsyra, Socker, Tänder, Fetma, Tandtroll, Imperialism[/tags]


7 svar till “Coca-Cola, världens mest onyttiga produkt?”

 1. Jag har ett gravt beroende av Coca-Cola, men har skurit ned på konsumptionen med två tredjedelar efter maj.
  Resultatet? Jag har (med viss hjälp av motion) rasat från milt lönnfeta 85kg (på 181cm) till relativt slanka 74kg på mindre än 6 veckor..
  Så ja, det är nog en heeel del socker i Cola..

 2. Fast det påstås att Coca Cola stoppar mot diarréer (inte ett dugg vetenskapligt det heller, har bara hört det) :-)

 3. Och snubben som ifrågasatte vetenskapligheten skriver på sin blogg att han ska gå med i MENSA.. :-) Willes slutsats verkar mer meriterande för den klubben för innebördes organmätning..

 4. Jag är själv skeptisk till Coca-Cola. Men jag kan inte hålla med om att produkten bara är bra för aktieägarna. Om jag inte missminner mig har aktien väl varit ett sorgebarn de senaste åren.

  Coca Cola är bra för:
  1. Haninge kommun som får arbetstillfällen
  2. Stockholm vatten som säljer massor av Mälarvatten till fabriken
  3. Green Cargo (och miljön) som har Coca Cola som en stor kund. Coca Cola hade faktiskt kravet på järnvägsanslutning till
  4. Danisco och däremd betodlare på Gotalnd och i Skåne
  5. Skolpoliserna i Stockholm som man sponsrat sedan 50-talet.

  Listan på negativa saker med Coca Cola skulle jag kunna göra längre.

 5. Coca cola är bra mot löshet i magen, det har jag hört av en sjuksköterska en gång. :) Ska vara avslagen, och ”är bra” =! ”mirakelkur”.

  Coca-cola är gott.

  Coca-Cola är onyttigt i den mån att det innehåller mycket socker, alltså bör en balanserad hållning intas.

  ”Coca-Cola är definitivt inte bra för någon-ting annat än aktieägarnas plånböcker.”

  Men det stämmer på det mesta i världen, och är din subjektiva bedömning. Och det är visst bra, det är gott och uppskattas av väldigt många. Själv dricker jag det ytterst sällan, för att det innehåller så jävligt med socker, men det är väldigt gott.

 6. Och jag dricker aldrig Coca Cola, inte ens är jag är lös i magen, för jag tycker det smakar apa, föredrar avgjort morotspuré i krislägen :-)