CIA-kuppen i Saudiarabien misslyckades


Min gamle skolkamrat Brage Norin vid hal (högre allmänna läroverket) i Boden för drygt 50 år sedan är också anti-imperialist, och socialist, före mig fast han är något yngre. Han skriver från Skogså Tankesmedja utanför ”en stad i Norden där solen aldrig ler”, som det hette i soldatvisan om Boden. Men det märkte inte vi. Boden var Sveriges största militärstad och hade då 5 regementen, helikopterksolan, Milo-stab och ett antal fort på bergen runtom ”Bodens fästing” – på 13 000 invånare.

Boden BrännastrandBoden Brännastrand

Den som bara vill läsa humorbefriade artiklar på knastertorr kanslisvenska blir besviken!

Artikeln – ”Saudi Arabia’s crown prince is acting like Putin!!!”
Washington Post

”Nattens arresteringar i Saudiarabien har sänt seismiska chockvågor i den globala politiska Richterskalan. Chefen för det högt respekterade saudiska nationalgardet har fängslats”. Washington Post beskriver nattens händelser i Saudiarabien i mycket upphetsade ordalag. De har förstått – kuppen misslyckades. Alla hämningar släpper. Att likna Muhammed bin Salman med Putin är det mest ondskefulla de kan komma på.
Saudi Mohammad bin SalmanMohammed bin Salman
“Night of the Long Knives” – Kronprins Muhammed bin Salman attackerar när mörkret faller. CIA:s agenter får inte ens sova lugnt om nätterna. Privata jetplan är förhindrade att lämna landet. Alla s k VIP-avgångar är inställda.

Det som nu har skett är definitivt ännu en misslyckad CIA-kupp. Vid en tidigare arresteringsvåg fängslades cirka 70 personer. Sannolikt har lika många fängslats denna gång. Alla chefer för säkerhetstjänsterna har fått gå. Alla chefer i de stora TV-bolagen har också fått gå. CIA:s alla språkrör i landet sitter fängslade. CIA:s gunstling Mohammed bin Nayef – konungadömets tidigare ”kronprins” – sitter sedan tidigare i husarrest.

Det var bara någon månad sedan som landet fick en ny kronprins Mohammed bin Salman – MbS. Nästan alla prinsar, drottningar och prinsessor jublade. Den tidigare kronprinsen Mohammed bin Nayef var grov och ful medan bin Salman var det stiligaste och mest intelligenta prins som fötts i konungariket. Nästan två tredjedelar av befolkningen är under 30 år. De unga älskar sin nya kronprins. Alla prinsessor är i hemlighet kära i den vackra prinsen.

LÅT OSS LÄGGA IHOP PUSSELBITARNA.
En helikopter med tio ”prominenta” personer – varav en högt uppsatt politiker sköts ner bara några timmar efter den nya arresteringsvågen. Detta var naturligtvis ingen ”slump”. De flydde landet i panik i en armehelikopter – eftersom alla privata jetflyg hade flygförbud. Libanons premiärminister tillkännager sin avgång i Saudisk TV. Detta överraskade många i Libanon. Saad al-Hariri har saudiskt medborgarskap och var i landet under ”de långa knivarnas natt”. Hariris nära medarbetare i kungadömet var desamma som fängslades under natten!!! CIA:s viktiga agent – Libanons premiär minister Saad al-Hariri – som skulle vara på plats under CIA:s palatskupp – fångades i stället in och tvingades avgå i direktsänd saudisk TV.
Libanon Saad al-HaririLibanons Saad al-Hariri

Det svenska oljeföretaget Preems ägare Mohammed Al Amoudi är en av de drygt ett hundra personer som greps i Saudiarabien i helgen. Dagens Industri 6/11
Mitt i detta kaos rapporteras den palestinska presidenten Abbas gör ett blixtbesök i landet:
” Palestinian President Mahmoud Abbas is traveling to Saudi Arabia on Monday in a surprise visit, where he will meet King Salman and Crown Prince Mohammed Bin Salman”. (Haaretz -Israel).
Muhammed bin Salman svär in nya prinsar på löpande band och ersätter arresterade befattningshavare i hela statsapparaten. Ingen behöver tveka – aktionen är noga förberedd.

En artikel publicerad i TIMES OF ISRAEL 6:e november avslutas: Saudi Twitter accounts released several other names of those arrested, including Alwalid al-Ibrahim, a Saudi businessman with ties to the royal family who runs the Arabic satellite group MBC; Amr al-Dabbagh, the former head of the Saudi Arabian General Investment Authority; Ibrahim Assaf, a former finance minister, and Bakr Binladin, head of the Saudi Binladin Group, a major business conglomerate.
KOM IHÅG: Bin Ladens familj var de enda som fick tillstånd att flyga från USA (hem till Saudiarabien) efter CIA-attacken i New York den elfte september 2001.

DJ-VL-R SÅ SNABBT ALLTING GÅR.
Ryska Rosneft är i särklass den största investeraren i norra Iraks ”Kurdistan”. Kurderna överlämnade Kirkuk till den irakiska armén utan motstånd. Rosneft investerar stort i det oljerika området runt Kirkuk. Samma sak hände i Deir Ezzor i norra Syrien. Naturgasfälten ska rustas upp av ryska storföretag. Kina storinvesterar i hela Mellanöstern. Det blir inga nya stater- det blir välmående autonoma regioner. Kurderna har kanske också brutit med CIA/Mossad. Äntligen får kurderna fred. Även detta folk har vänt armarna österut.

Trump vet. Han käkar hamburgare och spelar golf i Japan. Äntligen får han slappna av. Han orkar inte mera. I morgon drar han över till Sydkorea för att direkt dagen därpå dra vidare till Kina. Där får han också slappna av och vara sig själv. Trump och Xi Jinping gillar varandra. Sedan kanske han får träffa Filippinernas Duterte. Överallt där han drar fram har CIA:s herravälde havererat. Vilken pervers rundresa i Asien – ett minne för livet.

Hemma i Washington planerar man en s k riksrätt mot presidenten. Hans nära medarbetare har nämligen pratat med ryssar! Det land som i alla tider spionerat och intrigerat i alla länder i hela världen skriker upphetsat – Putin har påverkat valet i USA. Något så djävulskt ofattbart – Ryssland har på något sätt påverkat det amerikanska presidentvalet. Om detta är sant så innebär det att USA har förlorat sitt monopol på att lägga sig i andra länders inre angelägenheter.

Genom att anklagelser upprepas ag ut och dag in året runt, så slutar hjärnan att funka. Vi faller offer för hjärntvätten. Upprepa en lögn gång på gång och lögnen sjunker in i hjärnan. Detta fenomen är känt sedan urminnes tider. Den nakna sanningen är att USA inte bara har lagt sig i andra länders val. CIA har mutat tiotusentals journalister i hela den förljugna världen i årtionden. CIA har organiserat massor av politiska attentat i många länder. CIA har organiserat massor av militärkupper i världen. CIA har byggt legoarméer i hela Mellanöstern – krigarmiliser som krigar åt det onda imperiet.
CIA as organized crime
CIA:s enorma kontaktnät runt hela jorden arbetar dygnet runt med att skapa krig och konflikter överallt i världen. Inget land i Homo Sapiens historia har lagt sig i andra länders angelägenheter som USA.

Detta land anklagar Putin för att ha påverkat presidentvalet i USA. Om det är sant att Putin på något sätt bidragit till att Trump under presidentvalskampanjen fick tillgång till Hillary Clintons egna mejl – så har Putin gjort en stor insats för sanningen. Hennes egna ord kom ut – så djävulskt pinsamt.

VILKEN SJUK VÄRLD VI LEVER I.
Vi lever i den förljugna världen – suck och stön.
Jag längtar efter Mordor fall. Jag längtar efter sanningens värld.

intressant Andra om:
, , , , , , , ,


5 svar till “CIA-kuppen i Saudiarabien misslyckades”

 1. USA och Europa driver Terrorism, inte islam. Terrorister, särskilt de som antingen är medlemmar av den självbetitlade ”islamiska staten” (ISIS) och al-Qaida eller som inspireras av sådana grupper, indoktrineras, radikaliseras, beväpnas, finansieras och stöds av Washington, London, Bryssel och en samling av Västs närmaste allierade i Mellanöstern – nämligen Saudiarabien, Qatar, Turkiet, Jordanien och Israel.

  https://journal-neo.org/2017/11/04/the-truth-about-radical-islam/

  Det finns cirka 1,8 miljarder muslimer på jorden. Det är ungefär 24% av världens befolkning. De bor i regioner som sträcker sig över Nordafrika, Mellanöstern, Centralasien och når så långt som Sydostasien. Det finns muslimska samhällen i stort sett alla länder – och i många – har de spelat en nyckelroll, konstruktiv och välkommen roll i den nationella utvecklingen.
  Om även 1% av världens muslimer var våldsamma terrorister som böjde sig för att erövra världen skulle det utgöra en armé på 18 miljoner starka – eller med andra ord – större än de 20 största arméerna på jorden i kombination. Det är logiskt att dra slutsatsen att om än 1% var tillägnad terrorismen och ”oroliga oroar” skulle kriget ha slutat till sin tjänst för länge sedan.
  Det är uppenbart att det inte ens finns 1% över islam som är engagerad i eller stöder terrorism. Över den arabiska världen står de allra flesta muslimer, kristna, andra sekter och den sekulära, ihop mot terrorism.

 2. Chattade precis med en kille som hjalper kurderna i Irak och Syrien. Nu kanske Turkiet taenker ga till angrepp mot kurderna och aven Assads soldater. Iranstodd Shia-muslimsk milis beter sig nu precis likadant som ISIS.
  De ar fan inte kloka darnere.

 3. JAG MISSTOG MIG OM DEN MISSLYCKADE MILITÄRKUPPEN I TURKIET FRÅN BÖRJAN.
  Jag hade gott sällskap. Nästan alla misstog sig under några dagar. Därefter klarnade bilden. Men denna gång misstar jag min inte.

  DET ÄR EN MISSLYCKAD CIA-KUPP SOM INTRÄFFAT I SAUDIARABIEN!
  Två prinsar har dödats. En var son till en före detta kung.
  * Först dog Mansor bin Moqrin i en ”helikopterolycka” – tillsammans med ett tiotal andra som försökte fly ut ur landet. Alla privata Jetplan var belagda med flygförbud. De försökte fly i en armehelikopter. Denna prins var guvernör i en provins i söder som gränsar mot Yemen.
  * Det var från detta håll en missil avfyrades mot flygplatsen i Riyadh!!!
  * Sedan dog prins Abdul Aziz bin Fadh – den yngsta sonen till före detta kung Fahd bin Abdulaziz Al Saud. Han dog i en eldstrid när säkerhetsstyrkor försökte gripa honom. Detta är en enorm sensation.

  MUHAMMED BIN SALMAN – ”MbS” – SLOG TILL FÖRST.
  Helvetes så nära det var att MbS åkte dit. Det var bara minuter innan CIA-kuppen skulle sättas igång. Startsignalen var missilexplosionen på Riyadhs flygplats. Men under den orientaliska natten – de långa knivarnas natt – fängslades nästan alla som var inblandade i kuppen. På löpande band ersattes CIA:s agenterna med prinsar som inte är köpta av CIA. Frågan är om inte Putins säkerhetstjänst hjälpte MbS – precis som de lyckades informera Erdogan om den annalkande militärkuppen i Turkiet.

  ETT POLITISKT GENIDRAG AV MbS.
  Skyll missilattacken på ”rebellerna” i Jemen. Skyll även på Iran. Dessa anklagelserna är naturligtvis absurda. Det absolut sista tänkbara från Irans sida är att beväpna Jemens rebeller med missiler som kan bomba den saudiska huvudstaden. Men att anklaga CIA för att ligga bakom vore att sätta världen i brand.

  VAD SA SAUDIARABIENS UTRIKESMINISTER OM MISSILATTACKEN?
  ”It was an Iranian missile, launched by Hezbollah, from territory occupied by the Houthis in Yemen,” – så sade Adel bin Ahmed al-Jubeir. Det går inte att rikta misstankarna tydligare – men hans ord var valda av taktiska orsaker.

  ATT ÖPPET ANKLAGA CIA FÖR FÖRSÖKET TILL STATSKUPP VORE ETT ENORMT POLITISKT MISSTAG.
  Att anklaga CIA för att vara den skyldiga bakom missilattacken vore lika galet. Muhammed bin Salman lät CIA komma undan. Muhammed bin Salman har fått ett mäktigt ESS i rockärmen. USA vågar inte röra sig ur fläcken. USA vågar inte sabotera den gigantiska affären där andelar av Aramco Oil ska säljas. USA vågar inte frysa (stjäla) alla saudiska banktillgångar på Wall Street p g a inblandning i CIA:s terrordåd i New York den elfte september 2001. CIA har ännu en gång lyckats begå ett gigantiskt politiskt misstag. Försöket till statskupp i Saudiarabien var ett djävulskt misstag.

  Trump twittrar:
  ”Would very much appreciate Saudi Arabia doing their IPO of Aramco with the New York Stock Exchange. Important to the United States! (4 nov).
  Okay – det var klokt. Men är det någon som inte fattar att det blir Kina som genomför köpet – och betalar i Yuan som kan växlas in mot rent guld på marknaderna i Hong Kong eller i Shanghai. Affären är redan klar!!!

  SENASTE BOMBEN – The New Arab (En ekonomisk vätebomb).
  Över 1 200 bankkonton har spärrats – på order av Muhammed bin Salman.
  (On tuesday, Saudi Arabian banks froze more than 1,200 accounts belonging to individuals and companies in the kingdom, part of Crown Prince Mohammed bin Salman’s ongoing purge).

  Gustav Eriksson beslagtog en gång kyrkans egendomar. Han blev vår svenska landsfader och i våra historieböcker kallas han Gustav Vasa. Nu har Saudiarabien fått sin landsfader – ”MbS”. Grattis!!!

  Det är ett försök till palatskupp lett av CIA som stoppats. Inom några dagar kommer bilden att klarna. Om jag misstagit mig beror det på bristande förstånd – för jag har ansträngt mig för att försöka förstå.

  Brage Norin – Skogså Tankesmedja.