Bush och Cheney – lögnarna

Vi är många som fått vänja oss vid en uppskruvad och förljugen retorik mot Iran från Bush och Cheney det senaste året. Senast för ett par veckor sedan hotade Cheney med krig, och Bush har inte varit sämre.


Ekot:
”Sannolikheten för att Iran håller på att utveckla kärnvapen är liten. Det hävdar en ny rapport från USA:s underrättelsetjänst. Rapporten tvivlar på att Iran försöker utveckla atomvapen.

Iran verkar mindre benäget att utveckla kärnvapen än vad vi tidigare trott, säger utredningen som har sammanställts av USA:s sexton olika säkerhetstjänster.”

Nu låtsas givetvis Bush och Cheney som om det regnar, och den rapport som Ekot berättar om hävdar att Iran sedan 2003, d.v.s. för fyra år sedan skrinlagt sina planer på att skaffa sig kärnvapen. Och det hävdar samtliga amerikanska underrättelsetjänster, inte bara någon enstaka.

Sett i ljuset av de allra senaste hotelserna så kan man ställa sig frågan om detta verkligen kan vara en nyhet för presidenten och vicepresidenten. Det är det givetvis inte. Det har de vetat hela tiden, och talet om att Iran lade ner sina planer 2003 kan mycket väl vara ett sätt att undvika att desavouera dessa bägge herrar.

En annan sak som blir alltmer tydlig i och med detta är att det är en annan nation som har det största intresset av att Iran bombas.

Bush och Cheney har låtsats, och de har givetvis gjort detta eftersom Israel velat att de ska bomba Iran. Men så långt kommer sanningen inte att avslöjas om nu inte Olmert tänker skriva sanningen i sina memoarer om han

överlever sin sjukdom. Israel och israelvännerna har tjatat om Irans nära förestående kärnvapen, här i Sverige har vi sett åtskilliga liberaler säga samma sak med känslosamt darr på stämman.

Alla inser självklart att denna ”nyhet” inte alls är någon nyhet för Vita Huset. Skulle det vara fallet så hade alla sexton säkerhetstjänsternas chefer fått söka sig nytt arbete idag. Det är ett mycket mycket fult spel som USA och Israel ägnar sig åt.

Ekot AB DN SvD DN2 SvD2

Uppdatering: Israel meddelar föga överraskande att Iran NU återupptagit försöken att bygga kärnvapen… (SvD) Någon förvånad?

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

[tags]Israel, Iran, USA, Cheney, Bush, Bombkrig, Desinformation, Propaganda, Provocera, Genevekonventionen, Mänskliga rättigheter, Stor-Israel, Politik[/tags]

  52 comments for “Bush och Cheney – lögnarna

 1. 5 december, 2007 at 19:53

  Jo Masud (#53), ingen utifrån vågar röra dem. Och det är ju positivt, det värsta som kan drabba en befolkning är ju krig. Internt däremot behöver de inte vara skyddade alls. Återigen positivt.

  Ah, du menar terrorregim såsom i förtryckarregim. Skönt, ville bara försäkra mig om att du inte använde det i den amerikanska beydelsen.

  Även USA är en av världens största oljenationer, de använder kärnkraft. Liksom Ryssland. Inget speciellt att även Iran gör det.

 2. Jan Viklund
  6 december, 2007 at 15:31

  Pulitzerpris-belönade journalisten Seymour Hersh:
  Nya Iran-rapporten – Gamla nyheter.
  Bushadministrationen kände till bristen på bevis redan 2006.
  http://www.youtube.com/watch?v=z3BLVyeUGiA
  (CNN Situation Room)

Comments are closed.