Bögarnas Riksförbund och Europride

Igår läste jag att en av HBT-rörelsens mer framträdande personer, Alexander Bard, har för avsikt att bli politiker och att han redan underhandlar med ett par partier.

I SvD beskriver han sig som någon sorts socialist men, som han säger själv, mycket liberal med betoningen på mycket. Personligen tycker jag att han är rätt så oförarglig, trots hans e-postlista som jag har för mig kallas, eller kallades, för elitlistan. Men, kan jag konstatera efter ett antal års politiskt intresse, riksdagen är en tummelplats för en samling märkliga existenser varför herr Bard knappast skulle utmärka sig nämnvärt. Synd bara att mannen är ”liberal”, något som knappast är speciellt gångbart idag.

Men Gay-rörelsen, som han vill att den ska kallas, ska ändå ha sin egen festival i år, nu förstärkt inte bara från bögarnas riksförbund utan från hela Europa.

AB: ”Evenemanget kommer att pågå i tio dagar. Den inleds på fredag med invigning på Skansen och sedan följer ett program med över 800 punkter kring frågor som rör homo-, bi- och transsexuella (hbt-frågor). Det är allvar, som debatter kring mänskliga rättigheter. Det är lek, som den gigantiska paraden genom Stockholm lördagen den andra augusti. Över hundra ekipage, två hästar och en brandbil!”

Förr om åren så har man märkt av festlig-
heterna om man färdats i Stockholms kollektivtrafik, ovanligt många HBT-människor visar upp sig på ett eller annat sätt, regnbågsflaggorna har hängts ut genom många fönster, främst på söder. Trots att jag emellanåt vistas på Östermalm så har jag inget minne av att ha sett någon sådan flagga där. Aftonbladet skriver i sin artikel att Kristdemokraterna avstår deltagande i festi-
valen och att de – har händerna på täcket.

Europride

Vad Sverigedemokraterna än gör så inte kommer de att delta i Europride. Deras homo-
fobi har sedan länge passerat någon slags lätt förlåten nivå som drar löje över medlemmarna, de måste ständigt och jämt markera mot homosexuella vilket givetvis kan tolkas på olika sätt. Det vanligaste och mest allmängiltiga är väl att tro att det är ett resultat av deras osäkerhet inför sin egen sexualitet. Kommer man inte till med det motsatta könet så svävar man kanske i ovisshet när det gäller den egna manligheten?

I vilket fall som helst så ska jag gå på festi-
valen någon dag i år, men i så fall kommer jag att undvika en tidpunkt då någon publicitets-
sökande politiker ska hålla tal. Sådant har vi mer än nog av i vardagen…

HD SDS AB1 DN1 SvD1 i t

Andra om: , , , , , , , , ,

[tags]Europride, HTB, Queer, Gay, Gayrörelsen, Bögarnas Riksförbund, Alexander Bard, Kristdemokraterna, Sverigedemokraterna, Politik[/tags]

  6 comments for “Bögarnas Riksförbund och Europride

 1. Tomas
  21 juli, 2008 at 09:19

  Är alltid SD med i dina artiklar numera? :)
  Svårt att få bort SD kulturen när den väl har svärtat ned samhället kanske.

 2. 21 juli, 2008 at 09:37

  Och vilket var bögarnas riksförbund nu igen?

 3. 21 juli, 2008 at 09:38

  @Malte:

  Nej något sådant finns inte. Med det avses väl närmast de mer publika talesmännen (män) från HTB-rörelsen som syns i media. Tjejerna är inte lika synliga, möjligen kan det bero på att de fördöms mer, jag vet inte. Jag behöver knappast dra namnen på de 5-6 bögar som syns MYCKET medan när det gäller tjejerna finns bara några få. Det är synd samtidigt som det är ngt som pride motverkar på sikt.

  Trodde du att det var illa menat? Det var det inte.

 4. nature
  21 juli, 2008 at 11:42

  Skriv om!! / Jinge

 5. 21 juli, 2008 at 16:17

  Tja, det lät bara som en konstig benämning för RFSL, som ju bara är en del av hbt-rörelsen. Och de var lite oklart om det var de av medierna utsedda talespersoner (typ Bard) som du hade problem med eller de som ’rörelsen’ har att komma med (typ Sören Juvas/Jonah Nylund).

 6. 21 juli, 2008 at 18:38

  @Malte:

  Jag har inga problem med ngn av dem.. :)

Comments are closed.