Blondinbella är en linslus


Nu är Isabella återigen på tidningarnas första-
sidor på webben. Nu handlar det om vad som läses av publiken och där visar det sig att politik är poppis bland män.

I Hans Kullins undersökning visar det sig att Mode och Design går bäst hem bland kvinnorna.

En av de tjejbloggar som fascinerar mig är Blondinbella. En 17-årig jänta från Norrmalm som gillar att klä ut sig. Inget ont i det faktiskt, tonåringar behöver ofta pröva sig fram innan vuxenlivets allvar kommer sättande. Jag ser på hennes blogg att hon numera bildat ett aktiebolag, uppenbarligen lönar det sig att puta med bröst och mun.

Att intresset för modebloggar är enormt råder det knappast några tveksamheter kring. BB har närmare tio gånger så många unika besökare som denna blogg, och då kan man inte säga att den här bloggen saknar besökare precis. Hon har haft drygt 29 000 unika besökare / dygn hittills den här veckan.

Hon observerar att hon finns på bild i DN och avslutar sin bloggpost så här:

BB: ”Nej nu ska jag gå. Tycker synd om vår städerska som far runt i lägenheten samtidigt som alla i familjen är hemma. Kan inte vara lätt att vara henne nu.”

Ur huvudet på en 17-årig moderat… DN1

Och nej, jag är inte avundsjuk på Isabella. Möjligen lite förundrad över vad som gör att folk intresserar sig för hennes och andras liknande bloggar.

Andra om , , , , , , , , ,

[tags]Blondinbella, Isabella Löwengrip, Mode, Modebloggar, Moderat, Norrmalm, Politik, Stockholm, Tjejbloggar, Tonåringar[/tags]


21 svar till “Blondinbella är en linslus”

 1. azzå, vet inte om det är så himla mkt att varken fnysa eller mysa åt. tja, vem vill inte ha hennes läsare och bloggtittare över till sin egen, kanske ngt defekta och ej perfekta…blågg………………=)

 2. Tja vad kan vara av intresse på hennes blogg?

  En söt 17 årig tjej som kallar sig snygg blondin och ligger och ler in i kameran från sitt flickrum?

  Absolut inget fel med att hon lyser upp mörkret på nätet med sin skönhet men det är nog inte politik som fägrar hennes läsare främst…

 3. Tja så ungefär Pelle. Tämligen harmlöst, men jag kan ändå inte låta bli att förundras över att det är så jämrans intressant?

  F.ö. är det rätt lattjo bilder på henne då hon spökar ut sig alá 30-40-tal. Duktiga smiköser och fotografer.

 4. Bella är lite blyg för att säga vissa saker. Som t.ex. vad hon tycker om sin MUF-kollega Camilo Goine som enligt egen utsago stöder AUC och colombias terroristiske president Álvaro Uribe.

  Jag vet inte vad det beror på…kanske är det mitt sätt att fråga…

 5. #6 Pasquale – Det är andra gången du skriver det där. Jag förstår inte varför det är så intressant att veta en 17-årig modebloggares politiska ståndpunkt när där finns så många andra intressanta ämnen att diskutera.
  Passa på att fråga henne ifall räntan kommer till att gå upp eller ner när du ändå är på G. ;)

 6. Lustigast av allt är nästan att hon vill bli justitieminister…med tanke på hur hennes parti moderaterna styr Sverige just nu lär det dröja tills Blondinella är närmare 80 år innan de får chansen igen och då är hon nog för gammal för justitieministerposten… ;-)

 7. Hon är positiv, ambitiös, ser på livet med tillförsikt, klagar inte utan tar saker i egna händer och är glad. Bloggen är kul och upplyftande att läsa helt enkelt, det kan ha något med hennes läsarmängd att göra.

 8. Det är knappast någon som påstått något annat heller Johan. Sedan kan man förstås fundera över vad det är för mekanismer som gör att modebloggar är så himla poppis.

  Ngn sorts allmän ytlighet a la (m) ??

 9. Visst! Ingen besvärlig hagga som ifrågasätter saker och ting. Bekvämt för en sorts människor! Och så behöver man ju inte tänka heller efter blogbesöket. Man måste vara rädd om sina gråceller :-)

 10. DN kör med en halvklädd 17-årig tjej på sin förstasida på webben två dagar i rad nu. Det är ok så länge hon är bloggare…

 11. Marcus, jag ställer frågan för att jag är nyfiken. Jag ställer frågan för att jag har valt ett ämne själv. Jag har väl ändå valfrihet att ställa vilka frågor jag vill om vilket ämne jag vill o.s.v. eller hur är din syn på liberal valfrihet?

 12. #15 Pasquale – Du får ställa vilken fråga du vill men det är ju ganska meningslöst om du inte frågar rätt person. Att fråga Blondibella om politik verkar lika vettigt som att fråga Jinge om mode.

 13. Hehe, nä det är väl inget att vara avundsjuk på BB.
  Men besökstatistik är däremot något som ligger många bloggare varmt och hjärtat.
  Därför ser just det här blogginlägget lite grönt ut :)

 14. Jag håller med om att det är fascinerande att så många är intresserade av modebloggar. Det är osannolikt otroligt. Men det är ju inte bloggarna eller en enskild blogg som är ”grejen”, det är ju att folk läser! Över 50% av kvinnliga bloggare läser helst modebloggar! Det är väl inte konstigt att en modeblogg ligger i topp då.

  Det känns som det är en avgrund mellan de här idéerna om bloggarna som samhällspåverkansinstrument, och resultatet från den undersökningen! :-)

 15. Marcus R sa:

  #15 Pasquale – Du får ställa vilken fråga du vill men det är ju ganska meningslöst om du inte frågar rätt person. Att fråga Blondibella om politik verkar lika vettigt som att fråga Jinge om mode.

  Jag håller inte med dig alls. Ett litet klipp från Blondinbellas presentation på bloggportalen:

  ”…Jag är aktiv inom MUF då jag är ledamot för MUF Norrmalm,…”

  Jag har då aldrig sett Jinge skriva nåt i stil med ”Jo och så är jag väldigt engagerad och kunnig inom mode också…”

 16. #19 Falken – Är inte MUF Norrmalm bara en förklädd festlokal då? ;)

  Hon är en 17-årig tjej som är med i MUF troligtvis bara för att festa – och som är dum nog att skriva ett inlägg på sin blogg om hur överförfriskad hon var häromkvällen (förhoppningsvis var de inte hemma hos henne).

  Hur intressanta är hennes politiska åsikter? Genom att ställa allvarliga frågor till henne så ger man henne större betydelse än vad hon har.

 17. Haha givande diskussion om en modeblogg skriven av en person som inte ens är myndig eller röstberättigad och hennes politiska åsikter :)