BEKÄMPA TERRORISMEN I SYRIEN OCH SVERIGE!


Detta flygblad delades i torsdags eftermiddags ut på Sergels torg med omnejd av nio personer i åldern 22-79 år, varav de flesta var medlemmar i Stockholmsavdelningen, eller prenumeranter på Folket i Bild Kulturfront. Bakom flygbladet står föreningen Syriensolidaritet och Stockholmsavdelningen av Folket i Bild Kulturfront. Det var inte så mycket folk ute, men rätt många tog emot flygbladet, ungefär var fjärde-femte person enligt min erfarenhet. I ena ändan av torget hade föreningen Syrien Sverige möte. Dessa som stödjer rebellerna (terroristerna i praktiken) och visar upp den gamla kolonialtidsflaggan med 3 stjärnor. Vi aktade oss för konfrontation, men fick som vanligt uppvaktning av en av dess medlemmar med olika okvädningsord. Vi undvek också att tränga oss på de som stod i hyllning etc. vid blomsterhaven vid trappan ned till Sergels Torg.
Lördag kl 12 delar några medlemmar ut flygbladet, som vi också ska dela ut under kommande vecka, kanske med aktualiserad ändring.

BEKÄMPA TERRORISMEN I SYRIEN OCH SVERIGE!


VI KRÄVER ATT SVERIGES REGERING TAR AVSTÅND FRÅN ANGREPP PÅ SYRIEN!


År 2003 invaderade USA Irak utan mandat från FN:s säķerhetsråd. Påståendet att Irak ägde massförstörelsevapen visade sig vara felaktigt. Nu 14 år senare har minst en halv miljon människor dödats.

Kriget i Syrien baseras på kända Pentagonplaner och sker via ombud – främst terrorister. Dessa har stärkts av USA:s krig, vilket också Obama, Trump (tidigare) har medgivit. USA:s krig är en grundorsak till flyktingvåg och till terroristhandlingarna i Stockholm, runtom i Europa och i världen. Syrien har genomlidit sex år av krigets fasor med över 300 000 dödade, och miljoner på flykt. Syrien och dess allierade har demoniserats med allvarliga anklagelser utan att bevis framlagts.

5 april bombade USA mål i Syrien som hämnd för en påstådd gasattack med många dödade. Utan utredning i skuldfrågan och utan mandat i FN bombar USA ännu ett land i Västasien. Det är denna form av statsterrorism som föder och banar väg för den terror som nu slår så hårt även mot oskyldiga människor i Sverige och på andra platser. Samtidigt tvingar krigen miljoner människor att lämna hus och hem för att över Medelhavet och Turkiet söka skydd i Europa.

USA:s krig mot Syrien, Irak, Jemen med Saudiarabien, och i andra delar av Västasien/Nordafrika är en konsekvent och genomtänkta maktstrategi för att söndra och härska och få kontroll över andra länder, folk och naturtillgångar.
Syrien USA bombar 170407 IIKryssningsmissiler mot Syrien

Stockholm terrordåd 1

Stockholm terrordåd manifestation.

VÄND!

Sverige måste som alliansfri stat utnyttja sin plats i Säkerhetsrådet och med kraft kritisera och ta avstånd från USA:s krigspolitik och försvara FN:s våldsförbud!
Krigshysterin måste stoppas innan den riskerar att starta ett världskrig

I denna situation bör en oberoende utredning ske, inte ett angrepp på Syrien, som är huvudkraften i kampen mot den väpnade terrorismen på marken.


Syriens regering är med stor sannolikhet oskyldig till gasolyckan.
1. Kemiska vapen finns hos rebeller och har med stor sannolikhet använts av dem tidigare.
2. Syriens regering har för några veckor sedan bett Organisationen för förbud mot kemiska vapen (OPCW) att utreda misstänkt gasinnehav hos rebeller.
3. Syrien har förstört sina kemiska vapen har FN rapporterat 2016.
4. Den syriska regeringen har allt att förlora på att använda sådana vapen, särskilt i nuvarande politiska, militära läge efter stora militära framgångar, starkt befolkningsstöd och med tanke på världsopinionen och massmedia.
5. USA & Co, samt rebeller/terrorister har allt att vinna på att påstå att Syriens regering använt sådana vapen. Då kan de mer öppet gå till angrepp.
6. ISIS och dess tvilling al-Nusra jublade över bombningen och gick till anfall.

BEKÄMPA TERRORISMEN I SYRIEN OCH SVERIGE!
• VI KRÄVER ATT SVERIGES REGERING TAR AVSTÅND FRÅN USA:s FOLKRÄTTSVIDRIGA BOMBNING AV SYRIEN!
• FÖR ETT FRITT, ENAT OCH SJÄLVSTÄNDIGT SYRIEN!
• STOPPA SANKTIONERNA MOT SYRIEN!
• INGET SVENSKT STÖD I KRIGET MOT SYRIEN

fss-logga
FIB logga

Stockholmsavdelningen

i Andra om: , , , , , , , , , , , , ,, , , , , , , , krig


7 svar till “BEKÄMPA TERRORISMEN I SYRIEN OCH SVERIGE!”

 1. Mycket bra gjort av er. Hade ni dessutom namngett och fördömt den religiösa sekt som är den ideologiska grunden för saudier och terrorister hade det varit ännu bättre. Man kunde även ha nämnt att Israel är inblandat och hur. Detta är idag SD:s akilleshäl. SD vurmar för apartheidstaten Israel som bryter mot FN:s regler.

  Vad ni gjorde ovan kan liknas vid att fördöma andra världskriget och alla kolonisatörer utan att nämna orsaken till invasionerna, nämligen kolonialismen, kapitalismen, fascismen och nazismens ideologiska grunder samt utan att nämna alla de olika klandervärda ledarna som stod för de olagliga invasionerna och eländet.

 2. Det framgår väldigt tydligt av Föreningen Syrien Sveriges hemsida att den anser att jihadister kapat den arabiska våren, och att de anser att Assad släppte jihadister ur fängelse för att de skulle driva upproret åt ett destruktivt håll som ursäktade våld i stor skala. Det framgår med andra ord att Föreningen Syrien Sverige inte alls avser att stödja terrorister. Däremot kan en och annan förstås vilja tro det.

  Jag kände inte till denna förening. Vilka är de? Det står oberoende, men det kallar sig även DN.

  https://syrienifokus.wordpress.com/2015/10/11/varfor-isis-strider-

  • De är fokuserade på att Assad är den store skurken – han som mer än någon annan leder kampen mot terroristerna. Deras påståenden om Assads utsläpp av destruktiva jihadister finns inga fakta som stödjer.

   I praktiken är deras främsta mål att få bort Assad – precis som IS och al-Nusra, fast de har annan vokabulär.

   • Uppgifterna spreds för 2-3 år sedan av Katja Magnusson (SR) och Bitte Hammargren (då SvD nu på UI). Bitte sa att hon fått uppgiften från trovärdig källa, som visade sig vara en oppositionell man som suttit i samma fängelse som jihadisterna (han har inga biavsikter? Hur kan en journalist kalla honom trovärdig). Bittes ”konspiration” var att Assad räknade med att jihadisterna skulle stärka IS, som i sin tur skulle bekämpa den moderata oppositionen och det skulle bli lättare för Assad att peka ut oppositionen som terrorister. Aron Lund ombads rätt nyligen att kommentera uppgifterna om att Assad stärkt IS genom frisläppandet. Han menade att de hundratal fångar som släpptes för några år sedan inte hade någon betydelse för IS. De spreds på många av de rebellgrupper som strider mot Assad. Det viktiga för jihadisterna var stödet från Turkiet, Saudiarabien, UAE, Oman osv. och enskilda finansiärer gulfstaterna. Så sprids myter i SR och svenska medier för att misskreditera Assad.

 3. […] Enskilda från Folket i Bild gjorde en flygbladsutdelning under påskhelgen 2017 under parollen: ” BEKÄMPA TERRORISMEN I SYRIEN OCH SVERIGE!. I flygbladet fanns inte en rad om terroristattacken i Stockholm.  För dessa flygbladsutdelare betyder Sverige ingenting måste rimligen bli slutsatsen med denna annonserade förnekelse. […]

  • Flygbladets titel BEKÄMPA TERRORISMEN I SYRIEN OCH SVERIGE! syftar givetvis även på terroristattacken i Stockholm.Flygbladet med föreningen Syriensolidaritet och Folket i Bilds Stockholmsavdelning som utgivare fokuserar förstås på Syrien, men försöker binda ihop de främst av USA-initierade krigen i Mellanöstern, med flyktingvåg och med terroristhandlingar i bl.a. Europa. Där står ”5 april bombade USA mål i Syrien som hämnd för en påstådd gasattack med många dödade. Utan utredning i skuldfrågan och utan mandat i FN bombar USA ännu ett land i Västasien.

   Det är denna form av statsterrorism som föder och banar väg för den terror som nu slår så hårt även mot oskyldiga människor i Sverige och på andra platser.