Att ta debatten med SD

När nu fler och fler politiska partier talar om att ”ta debatten” med Sverigedemokraterna så är det ett gott tecken ur demokrati-
synpunkt.

Sverigedemokraterna är inte någon demokratisk sammanslutning som är kritisk mot den svenska invandringspolitiken. Det är en etnokratisk sammanslutning vars mål är att hetsa mot invandrare för att på det sättet bygga upp en situation där invandrarna utmålas som ett hot mot vanliga ”hederliga svenskar”. Sist den metoden användes fullskaligt var av Adolf Hitler med start under trettiotalet. Judar utmålades som lömska, falska och allt väsentligt underlägsna tyskarna och deras rasideal, arier.

De lyckades till hundra procent och hur det gick för judar, romer, socialister och kommunister vet vi.

Olika nazistgrupper har sedan genom årtionden fortsatt samma retorik, fast utan större framgång. Som bloggare får jag ofta rent rasistiska kommentarer som jag tvingas radera. Jag vet i många fall vem och vilka som skriver dem, och i de fall jag vet så är det oftast Sverigedemokrater. Man gör allt för att försöka göra gällande att olika invandrargrupper är här enbart för att leva på svenska skattebetalare, men den sortens kommentarer slipper bloggbesökarna läsa eftersom jag raderar rasistiska påhopp.

Det som då sker är att de anklagar mig för att radera politiska meningsmotståndare, och man kommer med den kritiken här, men framförallt på andra bloggar och hemsidor. En känd Sverigedemokrat har till och med startat en blogg för att kritisera mina kommentarsregler i allmänhet och mina åsikter i synnerhet.

Men ska sanningen fram så älskar Sverige-
demokraterna de flyktingar och andra som får ett skydd i vårt land. Hade vi inte dessa så var de tvungna att fortsätta hetsen mot judarna och hade aldrig haft en chans att samla ihop en enda promille i röster. Nu låtsas de vara Israels vän och på många av deras hemsidor finns den israeliska flaggan.

När nazisterna valde att hetsa mot judarna så var det i mångt och mycket av partitaktiska skäl eftersom antisemitismen redan var utbredd. Idag gör Sverigedemokraterna likadant eftersom det skapats en icke obetydlig islamofobi och främlingsfientlighet även i Sverige. Sverigedemo-
kraterna säger att de inte är rasister, som bevis för det skyltar de med sina israeliska flaggor, men metoden är exakt densamma som nazisterna använde på trettiotalet.

Att ställa folkgrupp mot folkgrupp har alltid varit nazismens metod, så när man ska ta debatten med Sverigedemokraterna så tycker jag att det är viktigt att man pekar på nazisternas metoder för att det ska bli tydligt för alla. När Sverigedemo-
kraterna utmålar våra muslimska invandrare som lömska, falska och i allt väsentligt underlägsna oss svenskar så är det ingenting annat än brunt stöveltramp vi hör.

Demoniseringen av muslimer idag är en spegel av trettiotalets demonisering av judar. DN AB Svensson SvD

Andra om , , , , , , ,

[tags]Sverigedemokraterna, Nazianstuckna, Främlingsfientliga, Etnokrater, Antidemokrater, Fascism, Politik, SD[/tags]

  24 comments for “Att ta debatten med SD

 1. Aewheros
  22 januari, 2008 at 23:05

  ”Sverigedemokraterna säger att de inte är rasister, som bevis för det skyltar de med sina israeliska flaggor.”

  Fast den ”judiska staten” Israel med sina ”jews only”-skyltar måste ju å andra sidan vara det kanske mest rasistiska landet i världen. Det kanske är därför Sverigedemokraterna gillar Israel…

 2. Neoliberal Agenda
  22 januari, 2008 at 23:51

  Man gör allt för att försöka göra gällande att olika invandrargrupper är här enbart för att leva på svenska skattebetalare, men den sortens kommentarer slipper bloggbesökarna läsa eftersom jag raderar rasistiska påhopp.

  Du verkar inte förstå vad ordet rasim betyder.

  Rasism är enligt SAOB:
  (politisk, soclal) åskåd­ning som (i enlighet med vissa utrerade ras­teorier) kraftigt betonar rasens betydelse för samhället; strävan att hålla den egna rasen fri från främmande raselement.

 3. 22 januari, 2008 at 23:58

  Har du rökt sån där skiit nu igen Neo?

 4. Charlie
  23 januari, 2008 at 06:57

  Det är viktigt att peka på SD:s klara förbindelse med nazismen. Fortsätt så!

 5. Neoliberal Agenda
  23 januari, 2008 at 08:08

  Det är viktigt att peka på SD:s klara förbindelse med nazismen. Fortsätt så!
  Det är ungefär lika effektivt som att peka på vänsterpartiets klara förbindelse med stalinismen.

 6. Sara G
  23 januari, 2008 at 08:45

  Neolib, den där med mänskliga raser har för länge sedan förpassats till papperskorgen. Vi är en och samma, vi är människor, oavsett etnicitet – och vad än SAOB skriver.
  Har du föresten fått tag i en upplaga från det glada trettiotalet?

 7. 23 januari, 2008 at 09:22

  Jag gissar att det inte är ”Sven Svensson” som ligger bakom den senaste tidens rån och grov brottslighet. Det mångkriminella samhället och kostnaden för invandringen måste kunna debatteras. Precis som allting annat…

 8. Rawia Morra
  23 januari, 2008 at 09:35

  Christer,

  Jag tror faktiskt inte att det är Ahmed i turkaffären eller George i tobacsaffären som rånar. I så fall är det europeiska ligor som operar här och jag tror att du kan tack EU för och inte invandringen av krigsskadade flyktingar!

 9. Jorma
  23 januari, 2008 at 09:39

  Läs kommentarsreglerna!

 10. 23 januari, 2008 at 09:58

  Rawia Morra:

  Händelserna i grannkommunen har nog påverkat min syn på saken. Det är en serie händelser med skottlossning och mordbränder som chockar den mest härdade.

  Sen vill jag nog påstå att ”flyktingar” är en minoritet när det gäller invandringen. Men någon statistik är svårt att finna.

  Jag har iof inte letat så mycket och jag tycker inte att man skall behöva göra det heller.

  Om samhället inte har nåt att dölja så skall statistik och kostnader vara lättillgängligt precis som all annan statistik.

  Invandringen är inte en ekonomisk frizon…

 11. Sara G
  23 januari, 2008 at 10:12

  Christer, där kom du med en passning som bara går hem hos sd:arna och annat pack…
  Värdetransportsrånen, trafficking, narkotikabrott och andra grova brott styrs nästan uteslutande
  av internationella ligor och motorcykelgäng, precis som Rawia Morra menar.
  Det verkar som om sd:arna behöver läsa på ordentligt för att klara av en diskussion i demokratisk anda utan att tappa ansiktet totalt. Jag tror, eller rättare sagt vet att dom inte fixar det. Dom rasistiska och nazistiska tongångarna lyser alltid igenom.

 12. 23 januari, 2008 at 10:26

  Vi får väl skylla på EU då?

 13. _daniel
  23 januari, 2008 at 10:26

  Christer, både Migrationsverket och SCB har detaljerad statistik om invandringen till Sverige på sina webbsidor. (Dock inte vad gäller direkta kostnader.)

  Rawia, tror knappast heller det är flyktingar eller affärsinnehavare som ligger bakom den organiserade brottsligheten i Sverige. ’Krigsskadade’ kan dock nog en del av ligorna på sätt & vis vara – det är inte direkt en hemlighet att de flesta av de grova rånen inte begås av inhemska svenska ligor (ex Hells Angels). Varför detta skulle vara EUs fel förstår jag inte, utveckla gärna.

 14. Rawia Morra
  23 januari, 2008 at 10:31

  Christer,

  Den absolut största gruppen som kommer till Sverige och kommit de senaste åren är från Irak. Har du mage att påstå att de inte är flyktingar? Och tror du i din vildaste fantasi att irakier som är krigsskadade, tortyskadade och vars liv ligger i aska, fullstängdit raserat och utbränt, suktar efter eller ens orkar tänka på att råna värdetransporter?

  Han du någon som helst kunskap om hur människor är funtade? Över huvud taget? Låt oss anta att du har just flytt till ett annat land efter att du har blivit torterad, din fru våldtagen och två av dina barn är dödade. Skulle det första du tänker på i det nya landet vara att råna värdetransporter?

 15. 23 januari, 2008 at 11:06

  Jag är fast i gamla siffror där antalet flyktingar räknandes till ca 5%. Naturligtvis är det inte flyktingarna som upprör mig utan samhällets sätt att hantera invandringen.

  Ex: Flyktingar från Irak är naturligtvis välkommna hit.

 16. Rawia Morra
  23 januari, 2008 at 11:13

  Daniel,

  Jag tror att de som begår de grövsta brotten, bankrånen och så vidare är europeiska ligor helt enkelt. Lite åt öshållet!

  I övrigt kan du läsa Sara G #11

 17. Rawia Morra
  23 januari, 2008 at 11:13

  östhållet ska det vara

 18. _daniel
  23 januari, 2008 at 11:53

  sara, tänk om man kunde föra en diskussion i demokratisk anda utan att skällsordet ’rasist’ används allt för lättvindigt. det gagnar ingen utom SD själva som kan fortsätta hävda att de är utsatta för en politiskt korrekt konspiration.

  rawia, snyft. asylsökande (=flyktingar) är fortfarande i minoritet av de invandrade. ingen har hävdat att irakier rånar värdetransporter.

 19. _daniel
  23 januari, 2008 at 11:55

  rawia #16 – jag håller med. de kommer dock inte från EU-länder så undrar fortfarande varför EU dras upp i detta sammanhang?

 20. Karlgren
  23 januari, 2008 at 16:50

  Borde inte nazistpartier som SD förbjudas?

 21. Rawia Morra
  23 januari, 2008 at 18:21

  daniel,

  jo, de kommer från EU-länder, jag vill inte nämna några. Men jag tycker att du ska tänka i banorna: Säkerhetsföretag och vaktbolag? Legosoldater? I Irak? Vad gör dem när de åker hem till europa? Vad ska de gör med all den träning de har fått?

  Problemet har knappt börjat än!

 22. Thomas
  23 januari, 2008 at 18:58

  Karlgren.

  Att förbjuda ”nazistpartier” skulle vara helt meningslöst, för man kan aldrig förbjuda en åsikt. Det skulle bara bildas nya partier med samma innehåll i en snyggare förpackning.

  Nej det enda som fungerar är debatt, upplysning och opinionsbildning.

 23. Sara G
  23 januari, 2008 at 19:50

  Karlgren, det kan man inte enligt grundlagen. Det där med yttrandefrihet, mötesfrihet och åsiktsfrihet, ja du vet.
  Odemokratiska rörelser kan därför odla sin brist på demokrati – och faktiskt roffa åt bra mycket pengar i partistöd.

 24. lasse_x
  23 januari, 2008 at 20:13

  Att ”ta debatten” med SD kan inte vara speciellt svårt, ett relativt marginellt parti och många av deras företrädare verkar inte precis vara de skarpaste knivarna i lådan eller speciellt bildade. Dessutom ovana att debattera och handskas med media.

  Visst har SD likheter med nazismen, Hitler ansåg att Tyskland skulle vara homogent befolkat med ”germaner”. Så även Israel som har en stat för judar. Balkan där man delat upp sig i etniska stater. Precis som kurder vill ha en egen stat för kurder. Tjetjener vill ha en stat för tjetjener. Tjeckoslovakien delade upp sig i tjecker och slovaker. Och snart har Kosovoalbanerna en egen stat för Kosovoalbaner.

  Men frågan är vad har man att komma med till de medborgare som kan tänkas att rösta på SD och få dem över 4% och är oroliga för invandringen. att bemöta dem med att de är obildad ”white trash” som är puckade losers lär inte få dem att låta bli att rösta på SD. Troligen biter inte heller impliceringen att med SD står utrotningslägren för dörren när den etniskt rena staten skall genomföras.

  #6
  Det är så begreppet rasism fortfarande beskrivs, man brukar inte gå in på att vetenskapen inte längre anser att det finns olika raser.

  Men visst är det lite märkligt att det har så svårt att slå igenom att begreppet människoraser är obsolet. Men trots det används begreppet allt mer flitigt.

  Men betydelsen i rasism som det används i dag verkar mest handla om att olika grupper och kollektiv kritiseras eller förtalas och att individer tilldelas identiteter och egenskaper baserat på vilka grupper eller kollektiv de anses tillhöra. Individer tilldelas eller kräver rättigheter och skyldigheter på grund av att de anses tillhöra någon grupp eller kollektiv. Att klassificera individer och ge dem egenskaper efter vilken grupp eller kollektiv de anses tillhöra är i sig en form an rasism.

Comments are closed.