Åter på topplistan över svenska politik- & samhällsbloggar

Igår 22/5 fick jag ett mycket trevligt mail – liksom för ett år sedan.

”Hej!

Din blogg ’Jinges blogg’ har än en gång valts ut för att ingå i Cisions topplista över svenska politik- & samhällsbloggar som kommer publiceras på vår hemsida i slutet på månaden. Bloggarnas placering i topplistan grundas på en metodik som utgår från inlänkar, relevans, hur ofta bloggen uppdateras, antal läsarkommentarer, samt aktivitet och delningar i sociala medier. Din blogg har alltså baserat på detta vunnit en plats i vår tio-i-topplista.

Om du av någon anledning inte vill finnas med i topplistan eller har några frågor så är det bara att höra av dig till mig. Kan understryka att det är helt kostnadsfritt.

Här finns även en badge för vår bloggtopp om du skulle vilja sätta in den på din blogg:

Med vänlig hälsning,

Linda” (Linda Grimståhl, Team Lead Research Scandinavia).

Jag vill först framföra mitt tack till Cisions bloggkommitté – och särskilt till alla gästbloggare och kommentatorer som gjort bloggen så mycket bättre i alla avseenden.
”Då blir del champagne i kväll”, sa min fru. ”Varför inte ett glas redan nu?” sa jag, en onödig fråga. Och så blev det.

* Glädjen grumlas starkt av allt elände jag skriver om – senast IS intagande av Palmyra, som USA & Co underlåter att hindra.

* Bloggen, som jag övertog juli 2012 från Jan-Inge Flücht (Jinge), ligger nu på plats 3 då det gäller antalet besökbland drygt 800 rankade svenska politiska bloggar på http://www.blogtoplist.se/politik
* Tack för alla bloggtips sommaren 2012, Jinge! Och tack för all teknisk hjälp Kicki!

Förra året fick denna blogg pris som ”Årets politiska blogg”. Från blogginlägg 29/5 2014.

”Jag har glädjen att meddela att denna blogg utsetts till ”årets bloggtopp inom Politik” av det ledande kommunikationsbolaget Cision. Jag vill först framföra mitt tack till Cisions bloggkommitté – och inte minst till alla gästbloggare som gjort bloggen så mycket bättre i alla avseenden.

För ungefär en vecka sedan fick jag via mail redan på att bloggen ingick bland de tio ”bästa” politikerbloggarna.

På förmiddagen 26 maj kom följande mail:
Anders Romelsjö 140526 untitled

”Hej Anders!

Jag kan med glädje meddela att du har tagit hem förstaplatsen i årets bloggtopp inom Politik!!!

Vi kommer publicera hela topplistan i eftermiddag och jag tänkte höra med dig om du vill ställa upp på en kort intervju? Om du ställer upp mejlar jag över frågorna och vore då väldigt tacksam om du kunde mejla över svaren senast Tisdag 27:e maj, gärna tillsammans med en bild på dig (frivilligt). Är du inte intresserade vore vi väldigt tacksamma om du meddelade detta snarast möjligt så vi kan kontakta någon av de andra bloggarna på topplistan.

Allt gott!

Hälsningar Sofia”
Sofia Gustafson
Media Researcher Sweden
Customer Set up & Research
Tel: +46 (0)8 507 410 60
Web: Cision.se

* http://www.cision.com/se/bloggtopplista/cision-rankar-bloggar-inom-politik/ *

Var det en ploj? Nej, faktiskt inte.

På eftermiddagen fick jag följande information vi länken http://www.cision.com/se/bloggtopplista/cision-rankar-bloggar-inom-politik/

Cision rankar: Bloggar inom politik May 26, 2014/0 Kommentarer/i Bloggtoppen/av Linda Grimstahl

”2014 har kallats för supervalåret i medierna. EU-valet som var denna helg, en nalkande politikervecka i Almedalen och riksdagsvalet i höst. Med bakgrund till detta har vi denna månad valt att ranka Sveriges största politikerbloggar! Förutom vår vanliga topp 10-lista visar vi i månadens bloggtopp även fyra bubblare som var nära en placering på topplistan.

Ett stort grattis till Anders Romelsjö på Jinge.se som kammar hem förstaplaceringen denna månad!

Här kommer månadens topp 10:
1.Anders Romelsjö på Jinge.se
2.Lady Dahmer
3.Om Världen
4.gudmundson
5.HEJ BLEKK
6.Opassande.se
7.Ledarbloggen
8.Henrik Ekengren Oscarsson
9.Gröna Bloggar
10.Thoralf Alfsson

Bubblare:
•Fanny Åström
•Martin Mobergs blogg
•Röda berget
•stockholmsbloggen

Bloggtoppen tas fram av vårt research-team i London varje månad. Bloggarnas placering i topplistan grundas på en metodik som utgår från inlänkar, relevans, hur ofta bloggen uppdateras, läsarkommentarer och delning i sociala medier, Twitterföljare och Facebook-likes.”

Om Cision.
”Cision är den ledande leverantören inom kommunikationslösningar för PR och IR. Cision är noterade på Stockholmsbörsen och omsatte 0,9 miljarder kronor under 2013. Vi finns i Europa, Nordamerika och Asien, och har partners i mer än 125 länder.” (Hemsidan)

Intervun.
Här kommer frågorna och svaren:

Fråga: Din blogg ’Jinge.se’ tillhör de största och mest inflytelserika bloggarna inom POLITIK i Sverige. Hur känns det?
Svar: Det är naturligtvis väldigt roligt. Det är en erkänsla för dagliga blogginlägg, slitsamt och stressigt ibland, och en belöning inte bara till mig utan till mina drygt 20 gästbloggare som bidragit till att göra bloggen bredare, mer variationsrik och bättre.
Vad är ingredienserna bakom framgången?
Svar: Hårt arbete. Jag strävar efter att göra ett seriöst arbete med varje blogginlägg. Detta innebär ofta tidiga morgnar, mycket läsande, och rikligt med länkar och referenser. En nackdel kan vara att vissa blogginlägg blir för detaljrika och långa. Vidare släpper jag fram nästa alla kommentatorer, även de mycket kritiska som jag kanske inte har bra svar till. Slutligen är bilderna viktiga. När jag reser bort en dag eller längre har jag färdigskrivna blogginlägg före avresan och har med datorn för att kunna släppa fram kommentarer snabbt.

Fråga:När började du blogga på ’Jinge.se’ och hur lång tid tog det att etablera den?
Svar: Jag övertog, som nybliven professor emeritus i alkohol- och drogforskning, en redan väl etablerad blogg sommaren 2012, från Jan-Inge Flücht, som haft den i flera år. Bloggens profil är nu mer tydligt antiimperialistiskt och ”vänster”, och innehåller inget om natur och foto som han hade. Bakom profilen ligger dels deltagande i antiimperialistiskt solidaritetsarbete på 1970-talet och en pånyttfödd radikalisering sedan Afghanistan- och Irak-krigets start.

Fråga: Vad motiverade dig att starta bloggen?
Svar: Mänskligt och politiskt engagemang. Den kommer ur önskan att försöka bidra till en mobilisering mot orättvisor och för en bättre värld. Bloggen handlar ofta om supermakten USA och ett orättfärdigt ekonomiskt system, men också om klimat- och miljöfrågor. Den behandlar EU, kultur och olika politiska frågor i Sverige, som privatiseringar inom vården, folkhälsofrågor samt någon gång även idrott.

Fråga: Vilka tror du vinner valet i höst och varför?
Svar: Har ingen högoddsare att bjuda på. Jag tror Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet vinner klart. Alliansens politik har inneburit ökad otrygghet och sämre ekonomi för många och ökade skillnader, trots retorik om motsatsen.

Fråga: Slutligen, hur vill du bli pitchad till av PR-konsulter och personer i media? Vilka misstag kan dessa begå när de kontaktar dig?
Svar: Öppen för det mesta. Tror att de får svårt att begå misstag. Försök bara!

PS. Igår mottog jag faktiskt också Årets pris i alkohol- och drogforskning från Centralförbundet för alkohol- och drogupplysning (CAN). En kort rapport finns på CAN:s hemsida www.can.se. Jag avser inte att på bloggen presentera hela den långa mycket smickrande utförligare prismotiveringen, och inte heller mitt tacktal på 2000 ord med beskrivningen av min forskning och forskningskontakter. Detta skulle ha betydligt mindre intresse och vikt än ett vanligt blogginlägg. Det heter visst ”En olycka kommer sällan ensam” – kanske gäller motsatsen ibland.” DS (Slut fjolårets blogginlägg).

Information om Cision.
Genom att erbjuda branschens mest omfattande PR- och sociala medierplattform tillsammans med kraftfulla analysmöjligheter ger Cision kommunikatörer, PR-experter och yrkesverksamma inom Investor Relations möjlighet att förbättra sin synlighet och marknadsföring online.
Cision är en globalt ledande aktör inom affärsdriven informationshantering (media intelligence) och levererar ett komplett arbetsflöde för professionella IR- och PR-kommunikatörer. Cision är världsledande inom sin bransch och har huvudkontor i Chicago med över 100 000 kunder globalt. Cision har även kontor i Kanada, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Portugal, Sverige, Finland och Kina och representerar varumärkena Gorkana Group, PRWeb, Help a Reporter Out (HARO) och iContact.

intressant.se, , ,

Cision blogtopp-pris Cision

  14 comments for “Åter på topplistan över svenska politik- & samhällsbloggar

 1. mia
  23 maj, 2015 at 07:16

  Grattis!

  Du behövs och uppmärksammandet var välförtjänt.

 2. 23 maj, 2015 at 07:30

  Tack! Och tack för dina värdefulla kommentarer!

 3. Gammal krigare
  23 maj, 2015 at 08:00

  Gratulerar.

  • 23 maj, 2015 at 08:44

   Tack!

 4. Gösta Lilja
  23 maj, 2015 at 09:17

  Stort Grattis! En topplacering betyder nog att det finns många ungdomar bland besökarna. Det finns ju väldigt många äldre som tyvärr inte kan ta del av den verklighetsbeskrivning som diskuteras här.

  • 23 maj, 2015 at 09:46

   Tack!

 5. M
  23 maj, 2015 at 09:42

  GRATIS!!

  Det är glädjande att även ”avvikande åsikter” (från MSM) beaktades vid bedömningen.

  • 23 maj, 2015 at 09:46

   Tack!

 6. Martin Kullberg
  23 maj, 2015 at 09:50

  Grattis!
  Inte förvånande. En morgon numera börjar med att man käkar frukost och surfar runt våra svenska dagstidningar, det brukar få upp blodtrycket och irritationen får en att vakna till, för att lugna ned sig och återfå tron på mänskligheten får man sedan surfa runt till några bloggar, däribland givetvis din.

 7. 23 maj, 2015 at 10:39

  Grattis!
  Välförtjänt. Att uppdatera varje dag med inlägg som går på djupet toppat med mängder av källhänvisningar är tidsödande. Fira nu i dagarna tre och njut av den uppmärksamhet Du och din blogg fått.

 8. 23 maj, 2015 at 12:32

  Tack Annarkia och Martin. Och tack för all hjälp inom (mycket) olika områden!
  Nej, nu funderar jag på kommande inlägg. Men ett tiotal är nästan klara.

 9. Peter Lamming
  26 maj, 2015 at 00:05

  Well done Anders! Dina intervjusvar är på en gång genomtänkta och ödmjukt spontana. Jag gratulerar oss till att du satsar så hårt på jinge.se och därigenom förmedlar egna och andras analyser av skeenden, som utan din blogg skulle stå oemotsagda eller framstå som obegripliga. Grattis

  • 26 maj, 2015 at 06:36

   Tack så mycket för Dina så vänliga och så uppmuntrande ord. Utan stöd från vänner, och engagerade kommentarer och kommentatorer vore bloggen inte alls vad den nu tydligen är. Uppmuntras att arbeta vidare för att tillsammans med andra i ett synligt och osynligt nätverk försöka påtala orättvisor i världen, och bidra till något bättre.

 10. 26 maj, 2015 at 15:08

  Vi har ofta haft anledning att citera viktiga och bra artiklar i Nyhetsbanken, som nu hedrar med följande artikel. Förutom Nyhetsbaken driver Stefan Lindgren även Ryska Posten, med ofta unik information om Ryssland.

  Romelsjö på topp

  ”Jinges blogg”, som drivs av Anders Romelsjö, har åter utnämnts till en av Sveriges tio bästa politik- & samhällsbloggar i Cisions rankning.

  Bloggarnas placering i topplistan grundas på en metodik som utgår från inlänkar, relevans, hur ofta bloggen uppdateras, antal läsarkommentarer, samt aktivitet och delningar i sociala medier.

  ”Nyhetsbanken gratulerar! Romelsjö driver inte bara en gedigen partipolitiskt obunden vänsterjournalistik – han är dessutom en generös människa som bl.a. sponsrat denna blogg genom att annonsera två år i rad.
  Kort sagt: Läs Jinges blogg och länka till den. just nu har han flera bra artiklar om Islamska statens framfart och vad som ligger bakom. ”
  (http://www.nyhetsbanken.info/news/view.asp?ID=2250)

Comments are closed.