Är Lena Mellin vaken?


Lena Mellin brukar ibland skriva intressant om sakernas tillstånd, men mellan varven så förstår jag henne inte alls. Idag frågar hon varför Säpo blev irriterade.

Mellin: ”Det ska sägas först som sist. Det som står i tidningen ska vara korrekt. I Aftonbladet i går fanns flera fel i artiklarna om mannen som ville mörda statsministerns fru, sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt (m).

Men i ett pressmeddelande korrigerar Säpo inte bara felaktigheterna. De påstår också att ”detta inte är ett ovanligt ärende”.

Det faller på sin egen orimlighet. Det kan inte tillhöra vanligheterna att en person omhändertas för psykiatrisk tvångsvård sedan han avslöjat att han tänker mörda statsministerns hustru.”

Jag kan direkt avslöja att Säpo har rätt. Det finns massor av människor som har s.k. ”hangups” på kända personer både inom och utom den psykiatriska slutenvården. I de flesta fall är dessa tämligen harmlösa, utom för offren för deras uppmärksamhet förstås. En del kan också bedömas som farliga, det finns otaliga exempel på detta. Om Lena Mellin vill så kan hon tala med vem som helst som arbetar inom psykiatrin.

Att statsministern råkar ut för det är inte alls sensationellt. Det är den faktiska orsaken till att han måste ha livvakter. Tror man något annat så har man inte förstått själva saken. Det är inte i första hand autografjägarna som Säpo ska hålla på avstånd.

Sedan var det debacle som Aftonbladet råkade ut för igår faktiskt en större sensation än den de ”avslöjade”. Det var en fullständigt pinsam uppvisning i hur man inte ska bedriva journalistik. En lustig detalj är dessutom att en person har skrivit minst tio kommentarer här på

min blogg och hävdat att det var han som hade placerats på rättspsyk, att det var honom tidningarna handlade om. Det kan jag dessvärre inte kontrollera, men det kan givetvis vara sant. Och vårdades inte ens den omskrivna personen då tidningen kom ut då är det verkligen en anka som gjort en trippel mollbergare med skruv.

Tyvärr så svarar Säpo knappast på den frågan om jag ringer, och att tro att Aftonbladet reder ut saken vore fånigt.

Men Lena Mellin borde nog inte oroa sig så mycket om varför Säpo blev sura, det är väl mer adekvat att fråga sig hur läsarskaran reagerade på att bli lurade, nu igen…

Källor: Lena Mellins artikel AB AB2

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]Lena Mellin, Aftonbladet, Mediekritik, Journalistik, Fantasi, Lögner, Politik[/tags]

Uppdatering: Den person som skrivit en massa kommentarer här har refuserats. Orsaken är att de är så totalt förvirrade. Personen hävdar att han har varit utsläppt sedan några dagar, och intrycket – förvirring, är mycket starkt.


7 svar till “Är Lena Mellin vaken?”

  1. Men hallå!!!! Varför är det ingen som reagerar när AB’s chefredaktör sitter i P1 och försvarar sitt tilltag med bl a ”Vi har läst journalerna”!!!! Vem fan inom sjukvården(ursäkta språket) låter journalister läsa patientjournaler?? Detta är en låååångt större skandal än om något statsråd betalade en barnflicka 1000 spånn för 20 år sedan.

    När Leif Blomman Blomberg (tidigre minister) gick och dog knall och fall i Göteborg för en massa år sedan blev det ett himla liv på media när en sjuksköterska som inte var behörig gick in och av nyfikenhet kollade journalen. Var är denna massmediala indignation nu??

  2. Vilken oerhört osmaklig reklam för Beastwear som snurrar på denna post: En bild på Jesus på korset och texten – Så kan det gå snickarjävel.

  3. Journaler är offentlig handling om nu inte patienten krävt sekretess. Det blir man ständigt omfrågad som patient. Sekretess eller ej?

  4. GE dig nu Roope!!

    Det man tillfrågas om är huruvida sjukhuset ska få svara på om man är inneliggande patient eller ej!

    Har du luktat på korken nu igen??