Äntligen lite hopp

Jag vet talet om att inte sälja skinnet innan björnen är skjuten, men i sanningens namn så har vi hockeyintresserade inte haft speciellt mycket att glädja oss åt de senaste åren. I varje fall om vårt hjärta klappar för AIK.

AB: ”En pigg start, en mycket bra defensiv och en lysande målvakt. Där har ni orsakerna till Leksands första förlust för i år. AIK vann på Hovet inför 8 237 åskådare med 3–2.

Det blev en riktigt bra match även om tränarna säkerligen tyckte att det var lite för mycket chanser. AIK tog tag i matchen från start och visade storpubliken att de vill vara med och slåss om en av platserna till kvalserien.”

Att AIK inte spelar ishockey i Elitserien har inneburit att jag praktiskt taget inte ägnar elithockeyn en tanke. Jag konstaterar bara varje år när det drar ihop sig i slutspelet att jag inte har den minsta anledning i världen att bege mig in till Globen. Och abstinensen gör sig påmind varje år med stor regelbundenhet. Jag brukar inte längre hålla koll på i vilken division de spelar.

Och saknaden av gnaget gäller inte bara AIK-are. Varje klubbdirektör och tränare sörjer laget eftersom det alltid betyder mycket i publikintäkter. AIK drar nämligen publik till matcherna oavsett vad hemmalaget heter. Kommer inte AIK utan något annat ”Stockholmslag” så kommer visserligen folk då med, men inte alls på samma sätt som om det vore AIK.

Men men, det är låångt kvar till kvalserien, och givetvis ännu längre till Elitserien. Men slutar blogginläggen att ramla in så beror det på att undertecknad håller tummarna så att de vitnar. Det är svårt att skriva då…

AB SvD1 DN1 it

Andra om: , , , , , , , ,

[tags]AIK, Hockey, Ishockey, Hovet, Elitserien, Kvalserien, Solna, Stockholm, Politik[/tags]

  8 comments for “Äntligen lite hopp

 1. Kurt
  21 oktober, 2008 at 23:39

  Skämt måste vara rumsrena! / Jinge

 2. Styvbard Hårdnacke
  22 oktober, 2008 at 02:02

  AIK???Uhh…det ska vara DIF!!!

 3. 22 oktober, 2008 at 07:21

  Det var nog det bästa du har skrivit Jinge. Äntligen lite lyckorus efter allt höstmörker och korkade finanskriser.

 4. Lasse Gustafsson
  22 oktober, 2008 at 09:51

  AIK, AIK, A I K,

  Ni kan väl visan? Guuudd vad jag skulle vilja ha funnits bland de drygt 8 000 på Hovet, (men reskostnaden blir ju för stor i från Spanien).

  Det finns bara en sak att säga: Fortsätt som ni börjat och lyckan stor Er bi. Ni lirade förtjuusande! Fortsätt att ”gnaga Gnagare”.

  Vad stolt jag blir som ständig medlem för mina klubbkamrater!!!!!!!!!

 5. Gripen
  22 oktober, 2008 at 10:48

  Jag har get upp hockeyn totalt, av många anledningar och en är att mitt lag spelar så jävla dåligt.

 6. Patrik Tikkanen
  23 oktober, 2008 at 17:07

  Netiketten!? / Jinge

 7. 23 oktober, 2008 at 22:32

  Vilken typ av publik då Patrik?

  Kan du vara snäll och berätta det.

  Själv var jag på hovet. Så jag vet. Har årskort på Råsunda, så jag vet. Och vad menar du med typ?
  Men jag har sett dig sprida lögner i andra forum så jag förväntar mig knappast ett värdigt välinformerat svar.

 8. Magistern
  23 oktober, 2008 at 22:51

  Uffe! Enligt uppgift så är Patrik troende och medlem i Livets Ord…. Allt utom en tungomålstalande publik är olämplig tycker han.

Comments are closed.