Adelsohn arg som ett helt getingbo

I morse var Ulf Adelsohn med i radions P1-morgon, och han var arg som ett helt dj&%la getingbo. Det var dagens underhållning och det var sannolikt mer än undertecknad som log breda varggrin.

Han hävdade bland annat att det var Svenska Dagbladets fel att regeringen har så dåliga opinionssiffror. Han menade att tidningen inte gjorde annat än klankade på regeringen. Den kritiken gällde tidningen både på nyhetsplats och på dess ledarsida. Det som i sak hänt är att SvD precis som andra tidningar rapporterat om regeringens tillkortakommanden, något som är varje tidnings skyldighet när det gäller landets regering och riksdag.

SvD: ”– Det är en märklig kritik som Ulf Adelsohn kommer med, men jag är inte förvånad, så här har han tyckt i flera år. Ulf Adelsohn verkar tycka att vi ska bli regeringens hejarklack och det tänker vi aldrig bli, sa Mats- Eric Nilsson, redaktionschef och SvD:s tf ansvarig utgivare i P1 Morgon.

Att tidningen skulle vara partisk på nyhetsplats vänder han sig starkt emot. – SvD har den mest politiskt neutrala nyhetsbevakningen enligt en undersökning från Göteborgs universitet. Det ser vi som ett kvitto på att vi lyckas i våra ambitioner att bedriva en oberoende nyhetsjournalistik.”

Det var ett mycket underhållande inslag i P1-morgon och Adelsohn var missnöjd med
– allt.

För inte så länge sedan var det Göran Persson som kritiserade Dagens Nyheter för att den tidningen blivit väldigt politiserad både på nyhetsplats och redaktionellt. Något som jag håller med Persson om. Mitt intryck av Svenska

Dagbladet har annars varit att tidningen samlat ihop en mängd journalister som är riktigt duktiga. Det betyder inte att de säger sådant jag vill höra, det betyder enbart att helhetsintrycket är gott.

Av lätt insedda skäl så är jag inte lika förtjust i tidningens ledarredaktion, kan det möjligen ha något att göra med att den kallar sig oberoende moderat? Både nyhetsredaktionen och tidningens korrespondenter tycker jag ger ett gediget intryck och även om jag skäller på tidningen ibland så tycker jag att den är – bäst.

Vill du ha en stunds underhållning så klicka på länken till SR.SE och lyssna på när Ulf Adelsohn drivs till sammanbrottets gräns. Jag roas inte mest av det för att han är moderat, det mest komiska är att han har blivit urtypen för äldre gnälliga män…

SvD Utbrottet i P1-morgon

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

[tags]SvD, Ulf Adelsohn, Mediekritik, Utbrott, P1-morgon, Journalistik, Politik[/tags]

  28 comments for “Adelsohn arg som ett helt getingbo

 1. 17 december, 2007 at 17:42

  Surt sa’ räven om rönnbären…
  Håller det nyliberala korthuset på att falla samman?

 2. Leo
  17 december, 2007 at 17:54

  Absolut! Korthuset vibrerar..
  Det finns många tecken på det. Opinionsundersökningarna är ETT av dom.
  Vad folk tycker om Alliansens politik, när dom nu verkligen kommer ut med den, är mycket pinsamt för borgarna..
  Det är ingen nyhet att vi gick till val på.. upprepar dom som välregisserade papegojar på alla undrande frågor.. Och väljarna som vare sig hört än mindre förstått att dom rika skulle berikas ytterligare på dom fattigas bekostnad fattar ingenting!

 3. Nadia
  17 december, 2007 at 18:01

  ”Han hävdade bland annat att det var Svenska Dagbladets fel att regeringen har så dåliga opinionssiffror.”

  Det är dags att regeringen växer upp och inser att det är deras eget fel att de har dåliga opinionssiffror. I dag slås jag av nyheter att regeringen vill legalisera att man provocerar fram brott. De finns ingen hejd i hur oförmögen man är att styra landet med hållbara verktyg och planer. Idioti och åter idioti och toppa det med blindhet för fakta och avsaknaden av förmågan att ta ansvar för långtgående konsekvenser där ligger orsaken till dåliga opinionssiffror.

 4. Sara G skriver
  17 december, 2007 at 18:24

  Jag har tyckt mig märka en viss kritisk hållning till Alliansen på SVD den senaste tiden – och den är dessutom bra mycket bättre än DN…

 5. Styvbard Hårdnacke
  17 december, 2007 at 19:19

  Jag tycker det går i rätt riktning ialla fall! Detta får ju en att känna sig lite mer uppåt! =)

 6. 17 december, 2007 at 19:58

  man ska inte skratta åt dom äldre

  men man ska höja skratten för dom äldres skull och ge dom mer pension eftersom dom äldre bryggde landet över en kopp kaffe det säjer jag nu yo

 7. Marcus R
  17 december, 2007 at 20:32

  #3 Nadia – Vad är det för fel på brottsprovokation? Det är ju knappast oskyldiga människor som åker på något sådant.
  Går en förklädd polis ut och försöker köpa knark är det ju en langare som åker dit, låtsas man vara prostituerad är det torskar – och spelar man fyllbult i parken eller tunnelbanan är det troligtvis en ficktjuv eller våldsman som går på det.
  Du tror väl inte de sätter upp en 130-skylt på motorvägen och tar alla som åker över 110?

 8. Marcus R
  17 december, 2007 at 20:40

  Jag har märkt att vänsterfolk brukar säga att DN och SvD står åt höger medans högerfolk säger att samma tidningar står åt vänster.

  Jag vet inte om jag ska tolka det som att tidningarna har misslyckats totalt eller har lyckats till 100%. ;)

 9. 17 december, 2007 at 21:36

  Ville bara tacka Dig för en skön stund i kväll..
  lyssnade på P1 på webben…
  Adelsson en skön figur.. o på många sätt trovärdig.. men just nu han kan ej förstå varför det är så illa med.. Alliansen.. ”hemmablind” som jag så ofta.. tills det gått en tid…
  missade det i P1 i morse.. men nu fick jag uppleva det.. o nog jag förstår han var arg o måste ha någon att skylla på.. som jag som håller på S eller V o ser hur de missbrukar… hoppas på de får gå så snart som möjligt…o tack för den här stunden.. kör din stil den är ”go”.. o bra.. den gamle.. Reijo….
  o du SvD ÄR bra…

 10. 17 december, 2007 at 22:11

  Det är så här – att så fort karlar passerat 60-årsåldern så blir de griniga som fan, oavsett om de är moderater eller socialister eller vad. Det är liksom fel på allt, det ingår i systemet på något sätt.

 11. NATURE
  17 december, 2007 at 22:39

  Så värst arg tycker jag inte har var. Då skulle ni ha hört honom på åttitalet. Men han låter gammal! Som en pensionerad övermogen major, som klagar på att etiketterna på Ramlösan har bytts ut eller nåt! Karln har passerat bäst före datum, den saken är klar! Jag har för övrigt alltid tyckt att Adelsohn verkat sexuellt frustrerad på nått sätt; hans ord kommer som skjutna ur en K-pist! Jag är säker på att han är omskuren eller nått : – )

 12. Gruv.arb
  18 december, 2007 at 03:08

  Gnällspikar är dom moderater, modrater, moderater. Vi närmar oss hjul och då snurrar väl det för mycket. Annars är det inget att förvåna sig över. Gnälla över skatter, bidrag, subventioner, opinjonsundersökningar, tidningars skribenter you name it, vilka gör det?

 13. Neoliberal Agenda
  18 december, 2007 at 04:58

  De nya moderaterna har sig själva att skylla. De tappar kärnväljarnas stöd och lojalitet när de håller på och vänsterprasslar.

  Sen är det högst tveksamt om alliansen är mer liberal än socialdemokraterna. Alliansen vill att staten ska kunna läsa medborgarnas mail, de vill ha obliagtorisk a-kassa, höjd bensinskatt, förhindra tilläggsförsäkringar osv.

 14. Leo
  18 december, 2007 at 08:35

  ”vänsterprasslar”..??
  Är du alldeles galen??
  Det som de nya moderaterna i form av ”alliansen” är bl.a följande:

  Sänkt fastighetsskatten med tiotusentals kronor för de allra rikaste, höjt den för andra ”på vischan”

  Sänkt skatten, mest för dom rikaste.. konsekvens? (en liten ledtråd-vad används skatterna till)

  Höjt kostnaderna för att resa kollektivt.

  Försämrat villkoren kraftigt för de som skadats av sitt arbete och blivit förtidspensionerade.

  Misstänkliggjort alla sjuka och sänkt sjukersättning för de som inte nekats fortsatt sjukskrivning utan tvingat dem tii socialen..

  Säljer ut gemensamt ägd egendom i form av fastigheter och företag i rasande takt-just nu är vin % sprit aktuellt..

  Privatiseringar genomförda och på gång utan annan analys än den egna ”tron” osv

  bara som något exempel.. och det kallar Du ”vänsterprassel”

  Undra på att väljarna flyr ”Dom Nya Moderaterna och allianse när dom för en politik som gagnar dom redan gynnade och försämrar villkoren för de som sedan tidigare redan hade det sämst.. Att så många lurades att rösta på ”fåtalets politik” är en gåta och som säkert inte kommer att upprepas på decennier när nu majoriteten av väljarna verkligen inser vad det är dom nya moderayterna egentligen står för. Det var ingen nyhet, synd bara att så pass många måste inse det först efter att den reaktionära politiken demonstreras och manifisteras ”i verkligheten”!

 15. 18 december, 2007 at 09:16

  Glömde skriva det tidigare, men tidningen Scoop skrev en gång om hur Carl Bildt också brukade bojkotta SvD. Kan tyvärr inte hitta numret just nu.

  Jag förstår dock inte Kryptoliberal (#13), men det är ju vanligt gällande bokstavshögern. Om de tappar kärnväljarna höger ut, vart skulle de då gå? Nej, tappar de väljare är det givetvis till vänster där det faktiskt finns ett alternativ.

 16. NATURE
  18 december, 2007 at 09:24

  ”Alliansen vill att staten ska kunna läsa medborgarnas mail”

  Det gäller väl i allra högsta grad även oppositionen också! Men själva vill de mörklägga all sin egen mailkorrespondens – läs Tsunamin – med motivationen att det är svårt att avgränsa mellan privat och tjänstebrev? Detta är en smula märkligt; ja menar på arbetstid mailar man arbetsrelaterade issues, och vad hindrar politiker från att skaffa ett HTTPS-vebbmailkonto för den privata korrespondensen?

  Trovärdigt? Neej!

 17. 18 december, 2007 at 09:26

  Bäst att jag påpekar att det inte enbart var Ulf Adelsohn jag menade när jag skrev att karlar som passerat 60-årsåldern tappar humöret rätt fort.

  ”Män är som tändstickor plötsligt flammar de upp och tappar huvudet”

  Vänsterprasslande allians gillas inte av mig heller för den delen.

 18. David
  18 december, 2007 at 09:52

  Desdichado, vem/vilka är nyliberala?

  Kom tillbaka då något parti förespråkar fri invandring, slopad skatt på arbete, legalisering av narkotika samt kraftigt begränsade statliga maktbefogenheter. Inte direkt aktuella frågor i dagens riksdag…

 19. Leo
  18 december, 2007 at 10:01

  Re: Mary, om män som tappar humöret i 60-årsåldern har jag ingen erfarenhet.. däremot att kvinnor ofta både tappar humöret och huvudet och ”surnar” efter redan 50-års åldern har jag både erfarenhet och är väl känt av många..
  att påstå att alliansen ”vänsterprasslar” är väl ett tydligt exempel särskilt utan att bemöta #14 först.. då kan man ju påstå vadsom helst utan argumentation och sakdiskussion..

 20. Sara G skriver
  18 december, 2007 at 10:18

  Det enda vänsterprassel jag upptäckt hos moderötterna är att dom har mage att kalla sig för DET NYA ARBETARPARTIET, vilket är ett uppenbart hån mot arbetarklassen, eftersom Reinfeldts regering enbart gynnar sina egna, de mest välbärgade – i sann nepotism. Dessutom görs hela tiden idoga försök att
  med alla medel förstöra fackets inflytande.
  Nattväktarstat, sa Bull!

 21. 18 december, 2007 at 11:09

  Mary! Det är ingen större vits att försöka minimera meningsmotståndare med ”att män över 60 tappar humöret rätt fort”.

  Den sortens ”debatteknik” tas aldrig väl upp av andra debattörer utan visar bara på det egna intellektuella tillkortakommandet.

  Du kan bättre!

 22. Nadia
  18 december, 2007 at 11:11

  # 7 Markus R

  Istället för att lägga skattepengar på att provocera fram brott som annars inte skulle hända så tycker jag att vi ska lägga mera skatteresurser på att hjälpa människor att komma ur ett destruktivt liv istället! Det är en hållbar lösning för oss alla.

 23. mL
  18 december, 2007 at 11:50

  Att Aliiansens ”vänstersväng” och moderaternas inriktning som det ”nya arbetarpartiet” mestadels rör sig om retoriskt nonsens är väl ganska tydligt i alla fall. Med en liten språkförklädnad lyckades man förvilla tillräckligt många för att i så snabb takt som möjligt söka driva igenom så mycket av sin traditionella politik som möjligt innan för många synat bluffen. Moderaterna har aldrig varit liberala så länge det inte rör den inre kretsen där allt är okej tydligen.

  Sen tror jag inte man ska definiera intensiv politisk kritik efter vare sig kön, ålder eller som ett slags grinigt humör som en del vill göra.

 24. Marcus R
  18 december, 2007 at 12:32

  #22 Nadia – Du menar att om inte polisen är där och provocerar fram en försäljning av narkotika t ex så hade langaren aldrig sålt till någon annan?

 25. Nadia
  18 december, 2007 at 20:01

  Marcus R lösningen är som jag säger att lägga mera resurser på att hjälpa människor att komma ur ett destruktivt liv det är det jag menar.

  Jag har bott i Irak och tyvärr så har sedan några år tillbaka varningslampor blinkat för fullt när jag ser var många västerlänska demokratiska länder håller på med. I smyg håller samhället på att bli en kopia av mitt liv i Irak. Myndigheter ska kontrollera in i minsta detalj människors liv i fall att någon kanske skulle kunna få för sig att möjligen någon gång vilja ändra samhället till något som ledande politiker och företagare anser hotar deras makt. Farligt enormt farligt.

  Genom hela vår historia så är det regimer, myndigheter, poliser och armer som verkligen legat bakom brott mot mänskliga rättigheter kom alltid ihåg det.

  Låt inte polisstat iden förblinda dig Marcus. Var rädd om din demokrati och allt vad den innebär. Jag menar fullt allvar när jag säger att för många saker i västerlänska demokratiska länder börjar påminna mig om mitt liv i Irak.

 26. Neoliberal Agenda
  18 december, 2007 at 22:51

  Sänkt fastighetsskatten med tiotusentals kronor för de allra rikaste, höjt den för andra på vischan
  Det är snarare så att de har blivit lättare för låginkomsttagare som bor i regioner med extrema fastighetsspriser. Fattigpensionärer drivs nu inte längre från hus och hem. Reformen är i princip inkomstnuetral så det är varken socialism eller liberalism.

  Försämrat villkoren kraftigt för de som skadats av sitt arbete och blivit förtidspensionerade.
  Finjusteringar, ganska ointressant på det hela taget.

  Säljer ut gemensamt ägd egendom i form av fastigheter och företag i rasande takt-just nu är vin % sprit aktuellt..
  Statligt ägande kränker inte speciellt mycket rättigheter.

  Ja, det finns en del små liberaliseringar men det fanns det också när sossarna styrde: man privatiserade postkontoren, sänkte bokmomsen, avskaffade arvsskatten mm.

 27. Marcus R
  19 december, 2007 at 04:28

  #25 Nadia – Att vår syn på det hela bygger nog mer på att du tror att där finns något gott inom alla människor medans jag tror att vissa individer i grund och botten är ”onda”.
  Jag ser ingen poäng med att försöka hjälpa knarklangare, våldtäktsmän, mördare och annat drägg när där finns så många människor som aldrig gjort något ont och som skulle behöva den hjälpen lika mycket eller mer.

  I tråden om det privata barnsjukhuset nämns ”Sicko”; i den dokumentären använder sig Michael Moore sig av argumentet att terroistmisstänkta på Guantanamo Bay har tillgång mycket bättre sjukvård än den genomsnittlige amerikanen och det är dessutom gratis.
  Det är i princip likadant här. Sitter du i finkan har du tillgång till gratis sjukvård, tandvård, utbildning och mat oavsett vilket brott du har begått. Tjuvarna får redan mer än de förtjänar och iaf jag har ingen vilja att vända andra kinden till medans de är ute på gatan.

  Eftersom brottsprovocering skulle leda till att buset hamnar i finkan innan de förhoppningsvis skadar en oskyldig människa så är det bara bra i mina ögon.

 28. Marcus R
  19 december, 2007 at 12:57

  ”Att vår syn på det hela skiljer sig åt” ska där stå. Det var sent.
  Vad har hänt med bloggen förresten? Jag ser ingen numrering på kommentarerna och allting ser annorlunda ut. :/

Comments are closed.