Victoria som Rondellhund


Jag kunde inte låta bli rubriken, tro mig, jag för-
sökte. Men konstnären, bloggbesökaren ”Ahl” av-
såg förstås att illustrera hur kungen ska leda fram kronprinsessan till hennes nya husse, eller hur nu man ska se på saken. Själv blev jag förtjust i teckningen så jag frågade förstås om jag fick använda den på bloggen.

Att välja att lämna över bruden till hennes blivande make är en tradition som grundar sig på att kvinnor förr var omyndiga. Det var deras fäder som bestämde åt dem och den rollen övertog deras män när de gifte sig. Så här kommer fadern verkligen att leda bruden fram till altaret och symboliken är därmed klockren. För trots att Victoria är kronprinsessa så använder man en tradition som är minst sagt föråldrad, men så ville ju kungen att Carl-Philip skulle vara den som efterträdde honom också.

Möjligen ska jag be Ahl att göra om teckningen, jag har en alldeles strålande idé som skulle göra ”konstnären” Vilks grön av avund. Men man bör vara försiktig, skulle tidningarna tycka att min idé är osmaklig så finns det inga chefredaktörer i världen som skulle ställa sig på barrikaderna för Ahls och min skull, det är bara om man ger sig på muslimer som sådant sker.

Låter jag cynisk? Ja, man kan inte bli annat i dessa dagar då kungafjäsket står som spön i backen, och vi alla kan konstatera att begreppet ”Folkrätt” kan slängas på sophögen och bytas ut mot ”Israel-rätt” eller ”USA-rätt”, valfritt vilket.

i Tags: , , , , , , , , , , ab12 ex12 dn12 svd1 t


12 svar till “Victoria som Rondellhund”

    • Jag skulle köra rakt fram i den rondellen. Om den hunden stod i mitten alltså…

  1. Jag tror Ahl kan se fram emot en rungande salva av uteblivna brandbomber från kränkta rojalister.

  2. Det har hört till tradionen i religioner att man framställer något som är större än människa (Kung eller Gud) som en blandning av djur eller missbildat människa (Shiva hade 4 händer) ! Rondellhund passar perfekt till att ta makten över folket … hunden är en helig varelse i Paris t.ex. därifrån Bernadotter kommer !

  3. Inför valmonarki nu! Då kan vi ha kvar de traditioner och den ”sagokänsla” som många av oss uppfattar som positiva saker med monarkin, men utan den hårresande bristen på demokrati. En folkvald monark skulle dessutom kunna få en del riktiga, viktiga uppgifter och inte bara vara galjonsfigur. T ex skulle hon/han kunna ha som uppgift att skydda våra grundläggande fri- och rättigheter mot okunniga eller illvilliga politiker…

  4. Gör om Victoria och Daniel till rondellhundar och ställ ut dem i trafikkorsningarna, så får folk nåt att le åt, i stället för de tjatiga fjäskartiklarna i våra medier. Det glädjer mig att du vill lansera begreppet USA-rätt, som ju myntades av mig i ett blogginlägg för några dagar sen. Det måste nu anses klarlagt att detta begrepp tagit över efter folkrätten, som byggde på ett rättssystem där hela världssamfundet deltog. God bless America. America rules the world.