Irak, Libyen och Syrien- presidentkandidat om krigsförberedelser 2001Det borde nu vara väl känt att anfallet mot Irak år 2003 inte var någon plötslig ingivelse. Och det gäller även Syrien, Libanon och andra länder. I detta inlägg publiceras en översatt intervju med dåvarande presidentkandidaten (demokrat) Wesley Clark från 2 mars 2007 i Democracy Now (Länk till youtube www.globalresearch.ca nedan). Wesley Clark var tidigare högste befälhavare för NATO och ansvarade för bombningarna av dåvarande Jugoslavien 1999.

Intervjuaren Amy Goodman: ”Låt oss tala om Iran. Du har en hel web-site med argument mot ett krig i Iran”. (www.stopiranwar.com).
General. Wesley Clark: Ja, på sätt och vis. Men, du vet, historien upprepar sig inte exakt två gånger. När jag vittnade inför kongressen 2002, varnade jag för att man skulle oroa sig för en stat bör det inte vara Irak utan Iran. Men denna regering ville oroa sig för Irak, inte för Iran.”

Jag visste varför, eftersom jag hade varit i Pentagon direkt efter 9/11 2001. Omkring tio dagar efter 9/11, gick jag igenom Pentagon och jag såg försvarsminister Rumsfeld och vice försvarsminister Wolfowitz. Jag gick ner bara för att säga hej till några av de personer i försvarshögkvarteret som brukade arbeta för mig. En av generalerna kallade in mig och sa: ”Sir, du måste komma in och prata med mig en sekund”. Jag sa,” men du är för upptagen”. Han sa ”Nej, nej. Vi har fattat beslutet ska gå i krig mot Irak. Jag frågade ”Varför det?”

Han svarade: ”Jag vet inte, men antar att de inte vet vad de annars ska göra.” Så jag frågade Har de funnit information om kontakter mellan Saddam och al-Qaida? ”Han sa,” Nej, nej, det finns inga sådana nyheter. De har bara beslutat att gå i krig mot Irak. Han sa” jag antar att vi inte vet vad vi ska göra med terrorister, men vi har en stark bra militär och vi kan fälla regeringar”. Han sa vidare ”Jag antar att om det enda verktyg man har är en hammare, måste alla problem se ut som en spik.”

Jag räffade honom några veckor senare, och då hade vi bombat i Afghanistan. Jag frågade ”Ska vi fortfarande gå i krig mot Irak?” Och han sade: ”Åh, det är värre än så.” Han nådde över på hans skrivbord. Han tog upp en bit papper. Och han svarade: ”Jag fick just ner detta dokument från övervåningen” – vilket betyder att försvarsministern kontor.
”Detta är en PM som beskriver hur vi ska ta oss an sju länder på fem år, först Irak, och sedan Syrien, Libanon, Libyen, Somalia, Sudan och slutligen Iran. ”Är dokumentet hemligstämplat?” Han svarade ”Ja, sir.” Visa det inte för mig då”, sa jag. Jag träffade honom något år senare. ”Minns du vårt samtal?” ”Han svarade ”Sir, jag har inte visat dig något PM. Jag visade det inte för dig! ”

Vad som nu sker är alltså inte så konstigt. USA:s regering fullföljer sina gamla planer på att få kontroll över så stor del av Mellanöstern som möjligt, och då använda alla nödvändiga medel: Psykologisk krigsföring, lögner, massakrer, våld och tortyr.

i Andra om: , , , , , , , , , ,

Intervjun med Wesley Clark på Youtube Utskriven intervju med Wesley Clark Youtube-adress

DN Croneman 31/7 DN 2/8 DN2 2/8 DN ledare 31/7 DN Joscha Fischers kolumn 30/7 Wesley Clark intervju Iraksolidaritet Syriensolidaritet DN 31/7 DN Iran om Syrien 31/7/ SvD 31/7 DN Syrienopposition 29/7 Annan DN 29/7 Annan DN 29/7SvD 28/7 Nyhetsbanken Thierry Messan 24/7 DN 34 Globalresearch Arabförbundets rapportsvd 1voltaire net DN Syrien 30 juni DN Syrien 7 juni11 svar till “Irak, Libyen och Syrien- presidentkandidat om krigsförberedelser 2001”

 1. Högintressant inlägg. Skicka det till SVT och SR. Med denna information borde man ju få tyst på de som kallar påståenden om amerikansk inblandning i Syrien för ”konspirationsteorier”?

 2. kan du inte länka till intervjun? en direkt länk som styrker sånt här är alltid bra:)

 3. JDL är något ni bör skriva om. Det är judiska extremisters motsvarighet av alqaida fast ingen designerar dem som terrorister fastän de använder sig av terror (hot och våld) i politiskt syfte. En annan svensk site de har angripit är israelkramaren och kristne fundamentalisten apg29.

    • Jinge, på den där ”foliehatt-siten” har dom ju diskuterat Bilderberg/Club of Rome/CFR/War on Terror/False flag attacker/Libyen invasionen/Syrien invasionen/WWIII/Svininfluensa-propagandan/klimatförändringar osv. i många år nu och mycket ifrågasättande information om dessa segment har ju nu i efterhand visat sig stämma..

     • Så här är det väl med all information, man litar blint på att politiker/byråkrater/massmedia talar sanning. Om informationen kommer från t.e.x. en tankesmedja och sen repeteras den 10ggr. av massmedia/politiker etc. så betyder det ju inte per automatik att informationen varken är sann eller verklig från början.