Turerna krig Assange och hans sista intervju


Nu finns nya uppgifter om Julian Assange efter lång tid stiltje.

Men inte från honom själv! Av allt att döma fåt han inte ha någon kommunikation med omvärlden från Ecuadors ambassad i London där han bor.
Men han verkar fortfarande inte kunna kommunicera med omvärlden, vid sidan av sina jurister.

* Enligt information från bland annat Reuters har Ecuador vägrat ge Assange diplomatisk immunitet så att han skulle kunna slå sig ned i Ryssland till exempel. DN: Uppgifter i Ecuador: Försök att göra Assange till diplomat gick om intetRussia Today

* I en intervju uppger Julian Assanges advokat Jennifer Robinson att Ecuador nu uppger att man tänker respektera Assanges asyl, men att vad som helst kan hända. Intervju med Assanges advokat

* Amnesty har också tagit ställning mot Assange lämnas ut till USA. Hur är förtroendet ute världen för ”världens största demokrati”?
Amnesty Information: Utelämna inte Assange till USA

Nyligen har publicerats den sista kända intervjun med Julian Assange, där han ger en möjlig, ganska pessimistisk bedömning av ett framtida samhälle som vi är på väg mot!?

https://youtu.be/_4XhiPSVYzI

Intervjun på Russia Today, översatt av mig. Assanges sista intervju.

Den nuvarande generationen är den sista som är fri – menar Julian Assange i senaste intervjun innan hans kontakt med yttervärldens klippptes av hans Ecuadorianska värdar.
I intervjun beskriver Julian Assange om hur tekniska framsteg förändrar situationen för mänskligheten, enligt hans uppfattning. Han sa att global övervakning snart kommer att bli helt oundviklig.
Intervjun lämnades till RT av arrangörer av World Ethical Data Forum i Barcelona. Assange, som för närvarande finns på Ecuadors ambassad i London utan någon kommunikation med omvärlden, förutom med sina jurister har en ganska negativ, bekymrad uppfattning om vart mänskligheten är på väg. Han säger att det snart kommer att vara omöjligt för någon människa att inte ingå i globala databaser som byggs upp av regeringar och statliga enheter.

Den nuvarande generationen är den sista fria generationen. Om du föds så blir du genast eller inom ett år känd globalt. Din identitet i en eller annan form – blir som en följd av att dina föräldrar som anger ditt namn och foton över Facebook eller som ett resultat av försäkrings- eller passansökning blir känd för alla stormakter.

”Ett litet barn måste på sätt och vis förhandla om sitt förhållande till alla de stora världsmakterna. Det sätter oss i en helt annan position än tidigare. Mycket få tekniskt kapabla människor kan leva för sig själva eller gå sin egen väg” tillade han. ”Det luktar lite som totalitarism – på något sätt.”

Möjligheten att samla och bearbeta information om människor har ökat exponentiellt och kommer att fortsätta växa snabbt, konstaterade han. Med framsteg i att tillämpa Artificial Intelligence (AI) på stora datamängder kommer nästa logiska steg.

”Titta på vad Google och Baidu och Tencent och Amazon och Facebook gör. De skördar är i grund och botten kunskap om mänskligheten när vi uttrycker oss, när vi kommunicerar med varandra … Denna klassiska modell, vilket folk i akademin kallar ”övervakningskapitalism” … har förändrats nu”.

Bild från artikeln.

Det är en väldigt mycket viktig och allvarlig ekonomisk förändring. Vilket innebär att man omvandlar övervakningsmarknaden till en modell som ännu inte har ett namn, en ”AI-modell”. Vilket är att använda denna stora reservoar för att utbilda artificiella intelligenser av olika slag. Detta skulle ersätta inte bara mellanledssektorer. Det mesta som du gör på internet är i viss mån mer effektiv förmedling – än att ta vägen över transportsektorn eller skapa helt nya sektorer.

Assange förutspådde också att omfattningen av fientliga aktiviteter via cyberspace kommer att se en brytningspunkt och öka så fort AI är utbildad för att automatisera hackningsattacker tillräckligt.

”Det finns ingen gräns [online]. Det är 220 millisekunder från New York till Nairobi. Varför skulle det någonsin bli fred i ett sådant scenario? ”Sa han. ”[Enheter online] skapar sina egna gränser med kryptografi.

”Jag tycker inte att det är verkligen möjligt att komma fram till gränser som är förutsägbara nog och stabila nog att eliminera konflikter. Därför kommer det mer konflikt.”


2 svar till “Turerna krig Assange och hans sista intervju”