Islam är en del av Sverige


Det diskuteras en hel dessa dagar om Sverigedemokra-
ternas inträde i Sveriges Riksdag, och oavsett vad man kallar partiet och dess väljare så kan vi konstatera att de nu sitter i riksdagen fram till nästa val, när det nu kom-
mer. Men samtidigt som vi gör det så kan vi konstatera att Islam faktiskt också är en del av Sverige, och när det gäller den religionen så kan vi vara säkra på att den även efter ett stort antal val kommer att finnas kvar i landet.

Så helt oberoende av vad SD vill så kommer det att bo många muslimer i Sverige. För den politiska gruppens del handlar det bara om en sak, och det är att gilla läget. Men för den sakens skull så finns det saker som t.ex. jag själv har svårt att acceptera, inte som sverigedemokraten Levi Klausen i Filipstad nedan som oroar sig för att både julafton och fornmin-
minnen ska försvinna på grund av invandringen, nej det handlar om exempelvis halalslakt, och koscherdito också för den delen.

Vi har lagar mot djurplågeri och dessa lagar ska följas utan undantag. Jag känner mig också tveksam till import av kött-
produkter från djur slaktade på dessa sätt, annars flyttas bara problemet. För de allra flesta så innebär inte detta något svårigheter, men jag kan tänka mig att ett par tusen av dem som vill följa dessa religioners påbud kan tvingas att bli vegetarianer om de vill bo kvar i landet. Nu tror jag att en majoritet av muslimerna är så pass sekulariserad att det inte spelar dem någon roll, men jag tycker inte att man ska göra något undantag för någon religion.

I vissa länder finns det motstånd mot att bygga moskéer, och i andra pågår försök att lagstifta mot minareter, sådant är oerhört tråkiga uttryck för folks inskränkthet. Själv skulle jag inte ha något emot att ha en moské i närheten av min bostad, det skulle snarare ge området en mer internationell prägel. Fast visst, på hemväg en kväll från krogen så kanske jag inte vill möta en kvinna klädd i burka när jag går genvägen genom skogen, jag skulle nog tycka att det kändes lite obehagligt, jag skulle i alla fall haja till. Möjligen skulle jag kunna tänka mig en lokal ordningsstadga som gick ut på att förmå böneutroparen att använda ljuddämpare före 06.00 och efter 22.00… :-)

it , , , , , , , dn12 svd12 ex12 ab1


10 svar till “Islam är en del av Sverige”

 1. Hahaha! Vilken stolle. Inga hästar kvar i stallet där… Jag har fortfarande skrattkramper.

  Fornminnen och julafton (lika med ”den svenska kulturen” alltså) skulle vara hotade av muslimer menar han? Knappast troligt som sagt, på gränsen till störtlöjligt faktiskt. (För att inte tala om den häpnadsväckande strategin för att locka dit företag – ”Sickan har en PLAAAN! Lysande!” Hahaha!

  Men kanske Ramadan i en sekulariserad tappning skulle bli ännu häftigare! Julen är ju trots allt bara några dagar, inte en hel månad som Ramadan, som dessutom avslutas med Eid-ul-Fitri som är rena råkalaset. Inte fasen är ramadan svält och självplågeri i en månad heller, det är fest så fort det blir mörkt. På dagen tar dom igen sig innan det festen börjar om igen. Om det inte vore för den religiösa biten (religion är inte alls min grej) skulle jag mycket hellre fira Ramadan än Jul, i en sekulär variant.

  Tolerans är ju bästa grejen! Där jag bor i Thailand ligger en moské och en katolsk kyrka grannar och en bit nerför gatan ligger ett buddhistiskt tempel. Inga problem alls. Ingen störs överhuvudtaget av blandningen.

  Motsatsen till mångfald är ju mycket riktigt enfald och det visade SDaren i den videon på ett mycket talande sätt.

 2. Att ha en moskée med minaret i närheten av hemmet är inget som skulle störa mig. När jag var på semester i Egypten så låg de en minaret strax utanför hotellet och jag vaknade endå inte vid femsnåret när den första bönen för dagen skulle hållas. Att ha ett kyrka i närheten, vilket jag har hemma i Sverige, är däremot ingen höjdare på Söndagen om man varit ute och ”slarvat” lite på Lördagen.

 3. Det finns väl inga böneutrop i Sverige, sist jag kollade, så man behöver nog inte oroa sig för nattsömnen. Och det ”har blivit så” utan att särskild lagstiftning har behövts.
  folkpartiet.se/Vara-politiker/Ministrar-i-regeringen/Ministrarnas-webbplatser/Birgitta-Ohlsson/Artiklar/Tillat-boneutrop-fran-svenska-minareter/

 4. Hajade till för din rubrik. Det är nämligen så att Tysklands president för några dar sen i ett tal uttalade att islam är en del i tysk kultur. Det väckte uppståndelse. Och igår hade Angela Merkel det jobbigt när hon besökte sitt partis ungdomskongress. Hon backade delvis men inte så långt som en del där krävde att invandrare ska kastas ut som inte talar tyska flytande – utan accent!
  Det mörknar i Europa men som motbild gå till http://www.jungewelt.de och se ansiktet på en fransk flicka som leeende säger NON!

 5. Jag skulle nog som kvinna tycka att det vore mer obehagligt att se ett fyllo sent på kvällen än att se en kvinna med niqab. Burkor finns inte i Sverige. När ska ni lära er sluta missbruka detta ord?

 6. Jag anser inte att det är djurplågeri men om staten har bestämt det så får vi muslimer accepter läget och inget mer.
  Som jinge sa de flesta muslimer nöjer sig med att det är nötkött och även i islam framkommer det att om situationen kräver det så får muslimer äta oren mat så även för denna situation finns lösning eller helt enkelt bli vegetarian :)
  förresten hur är det med kosher mat då?

  till denna gulliga SD som är rädd för att julafton ska försvinna, gissa vad julafton kommer från mellan östern, det du tror tillhör dig tillhör egentligen en religion som kommer från ME.

 7. Man vill ju gärna få oss att tro att dödskampen är kort för djuren när dom väl fått halsen avskuren på ett ”humant” sätt, men så är det tyvärr inte.

  Jag har själv varit med när ett får slaktades på detta grymma sätt. Min erfarenhet är att det tar mellan 10-20 minuter, vid medvetande, innan djuret är helt dött och utan några påvisbara reflexer. (Det finns säkra sätt att kontrollera detta)

  Som djuruppfödare och har jag att följa, ett icke föraktligt antal, lagar och regler som är till för att värna och skydda våra husdjur vilket för mig är helt naturligt.

  När jag, efter bästa förmåga följt alla dessa föreskrifter och sedan lämnar mina djur till slakt
  så vill jag inte att dom, pga diverse religiösa tokerier, skall få halsen avskuren när dom fortfarande är vid medvetande och lämnas att drunkna i sitt eget blod.