Farliga överhäng


Tidigare idag postade jag ett inlägg som bland annat handlade om att kommunens snöröjning fungerar uselt. På väg upp till centrum för att handla ett par skjortor och kattmat fotograferade jag detta överhäng på Nynäsvägen, eller om den möjligen heter Gamla Nynäsvägen idag. Det är ett antal HSB-fastigheter som har den här sortens överhäng av snö på taken.

Längst ner på bottenvåningen i tre av de fyra fastigheter som vetter åt Nynäsvägen så finns det små uteplatser, uteplatser inhägnade av staket och som dessutom är försedda med små tunna tak. Det som kommer att hända efter den första dagen med ett antal plusgrader är lätt att inse, det kommer inte bli skojigt för dem som byggt dessa små uteplatser med möjlighet att grilla och sitta och smutta på ett glas vin.

Jag har svårt att uppskatta vikten på en sådan driva, men helt klart är att ingen av uteplatsernas tak kommer att överleva detta anfall från skyn. Det vore förstås skoj att vara på plats och fotografera eländet, men jag får nöja mig med förhoppningen om att ingen levande kommer befinna sig under taket när drivan kommer. (Eventuellt återkommer jag med bilder om någon vecka eller så…)

Man kan m.a.o. konstatera att det inte bara gäller att hålla ordning på gång och cykelvägar i kommunen, vissa skulle tjäna på att även titta uppåt…

intressant Tags : , , , , , , , , , , , , , dn1 svd1 ab123 t


12 svar till “Farliga överhäng”

 1. Jag skulle bära upp lite ved och halkade. ”click” så blev det årliga ryggskottet ett faktum. Hur jag nu skall orka skotta snö de närmaste dagarna är en gåta?

  Varför bor jag inte i Costa Rica vid det här laget?

  Nej ”nordpolen” det är fint det…

  • Jag hörde av en kompis att några hade bjudit en äldre dam på Taxi från centrum igår eftersom hon inte orkade ta sig fram i modden med sin rollator…

    • Det var lika illa med snöröjning i sossarnas sverige, därvidlag är det ingen skillnad. Snöröjning i tätorter är ju en kommunal fråga och vad jag kan se i socialdemokratiska kommuner nu, så ser det lika illa ut.

      • Ken,s kommentar, Så är det i Borgarnas Sverige.”
       Så var det också i sossarnas Sverige 1960. På väg till skolan var det en tant som hade fastnat i snö med sin spark på gångvägen och kom ingenstans. Hon klarade inte ens av att flytta fötterna .
       Jag kom rejält sent till skolan och fick en ordentlig utskällning. Jag hade hjälpt tanten ut till den plogade gatan och det tog ju en stund. (13 år var jag)

       Det här skedde långt upp i norr, även där klagades det över snöröjningen på trottoar och gångvägar

      • Tja, jag tyckte att ska man klaga på borgarnas inkompetens ska man gör det på det dom är ensamma om, och det är allt utom snöröjning. Av någon underlig anledning så tycks alla från vänster till höger bli som paralyserade för lite snö.
       Undra hur det ska gå när nästa istid kommer, då blir de väl som fastfrusna och får inte ända ur kälken

 2. Kommentar på tidigare artikel om snöröjning. Ja, snöröjning och halkbekämpning tycks vara fruktansvärt dåligt skött i många kommuner i Stockholmsområdet. Men man hör aldrig någon ta ansvar.

  På många av trottoarerna även i innerstaden med mer än 20 000 fotgängare per dag är det sedan flera veckor blankis. Det är inte undra på att akutmottagningarna har fullt upp.

  Det vore intressant att se hur landstingets ekonomi, Försäkringskassans utbetalningar vid brutna handleder, hemtjänstens ökade belastning pga sönderslagna lårbenshalsar mm står sig i förhållande till de antagligen ganska små pengar det skulle kosta att hacka bort blåisen på åtminstone de mest utnyttjade trottoarerna och busshållplatser i Stockholmsområdet. Kan någon journalist ta tag i att undersöka det? Fast det är klart, en sådan uträkning skulle antagligen få den mest optimistiske person att bli pessimist.

 3. Och nu kommer det en halvmeter snö till säger SMHI. Hur ska det gå egentligen? Synd att man inte har en spark eller snöskoter här nere :-D

 4. Marcus R, alla förståsigpåarna hade ju fel om klimatet. Istiden är ju här redan, det är ju snö och is överallt. ;)