Paraply räcker inte för att se Marathon


Jag undrar om det inte är en klimatförändring som vi just nu är mitt uppe i. Klimatförnekarna säger givetvis nej, annars vore de ju inte klimatförnekare, men här i Haninge hade vi för ett par dagar sedan ett väder med temperaturer runt 27° och just nu i skrivande stund så är det 2,8° ute.

Illustrerar dessa rader gör jag med mitt nyinköpta paraply, det gamla blåste sönder när jag var iväg till Coop Forum för att bunkra igår, köpte ett stiligt enfärgat mörkblått av en modell som ser ut att ha hämtats ur en engelsk film. Det passar bra till min nya mörka Armanikostym ifall jag har vägarna förbi en hyfsad restaurang under tiden den långvariga blötan pågår.

Men en temperaturskillnad på 25° är inte vettig, det är extremt. Nu har vi haft ett par snörika och kalla vintrar, och så den senaste som var rätt normal, men Maj månad var extrem åt andra hållet, den var klart varmare än normalt. I bästa fall blir det inte konstigare väder än så här, men visst kan det förebåda ännu större variation i lufthaven än så?

Jag själv är ju ute och fnattar nästan varje dag, får jag inte med mig någon så åker jag själv in till den kungsliga huvudkommunen eller någon annanstans. Men jag hade hängt av mig vårjackan, för säsongen trodde jag. Ska jag gå ut nu, vilket jag inte behöver, så är det väl vinterjacka på, som gäller.

Jag kikade lite på krakarna som sprang Stockholm Marathon, de hade det inte lätt, och ingen publik var det heller jämfört med hur det brukar se ut. Det stod lite folk under de broar man passerade under, det var allt. När sedan löparna skulle intervjuas så var vissa så slut att de inte ens fattade vad reportrarna frågade.

it Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , , dn1234 ekot 1 svd123 ab gp.


2 svar till “Paraply räcker inte för att se Marathon”

  1. Jomen det är ju viktigt att röra på sig säger ju alla på friskvårdsavdelningen, det ska ju göra att man mår så bra, orkar med sitt jobb bättre, trivs i tillvaron mm mm vilket kan behövas så väl även i det politiska klimat som råder. Men marratånn, nja jag vet inte det jag…

  2. Piskande regn-stormar i norrland för närvarande, trolig orsak: det nya ”(s)”. Naturen reagerade på den morbida tråkigheten & platta livlösheten genom att själv visa temperament..