Stockholm Marathon i – Skitväder!


Inte ens om jag vore tjugo år så skulle jag komma på tanken att springa ett maratonlopp, aldrig någonsin. Tanken är mig så främmande att det inte ens finns ord för att beskriva den.

Och idag kommer tusentals maratonlöpare fråga sig varför de inte ägnar sin dyrbara fritid åt frimärkssamling eller något annat stillsamt som man kan göra inomhus. Rubriken stämmer nämligen till hundra procent enligt SMHI. Det är mycket som talar för att man ska lita på den dessutom, för här viner det i fönstren och skulle jag glänta et ett fönster så blir lägen-
heten utkyld i ett nafs, inte ens min lilla kattkompis vill gå ut. Hon har krupit in under överkastet i sängen och mina digitala termometrar står på + 5° !!

SMHI säger att det ska bli regn i Stockholm från 06.00 – 24.00, dess-
utom ska det blåsa tio sekundmeter för att sedan öka framåt natten. Blåser och regnar gör det redan och det är fortfarande rätt så mörkt, men framförallt är det – kallt och blött. Till min oförställda glädje så sänder TV4 hela tävlingen, det betyder att jag kan koka mig en kopp kaffe, breda några brödskivor som jag lägger ett par skivor Västerbotten på, eller lite starkt kryddad pepparsalami, ta fram några clementiner och en påse chips.

Tänk att det faktiskt finns människor som är dummare än tåget…

it Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , dn12 ekot svd1


6 svar till “Stockholm Marathon i – Skitväder!”

  1. Ja, vilket jävla oväder. Stackars fåglar som har ungar nu, de får ett helvete med att hitta mat. Har en fågelholk på balkongen där ett blåmespar har åtta ungar att föda. Vanligtvis brukar dom flyga skytteltrafik mellan holk och matplats men igår och idag har de varit väldigt inaktiva på grund av rusket. Ungarna är 11 dagar gamla och har fått fjädrar så jag hoppas dom klarar kylan. Vad beträffar maratonlöparna så slipper dom duschen efter loppet, för vem behöver det i det här vädret :-)

  2. Jag har ägnat något år åt att springa och allt över 1.5 mil är tortyr för kroppen. Förstår inte att de håller på med maratonlopp? Det ger ju bara förslitningsskador i alla leder. Ren misshandel för kroppen.

  3. Jag sprang maran en gång (dock i bättre väder) vilket har fördelen att jag därefter kan säga att jag inte springer för att jag inte vill snarare än för att jag inte kan :-)