StormvarningDetta blogginlägg från skolkamraten Brage Norin, Bodensare som jag. Vi bedrev våra studier vid hal (högre allmänna läroverket) i Boden, Sverige främsta militärstad med 13 000 invånare och 5 regementen. Jag minns i början av 1950-talet då jag var 6-7 år talet om de förfärliga bröderna Enbom som sålt ut Bodens fästning till ryssen – vilket visade sig väsentligen vara struntprat och en rättskandal. Brage ”vill gärna tillägga att jag föddes hemma på sofflocket i en avlägsen by i Norrbottens inland. Detta är jag stolt över. Jag brukar skämtsamt hävda att BB-ungar inte fått uppleva livets hårda skola.”

Brage imponerade genom sin muskelstyrka och genom att vara socialist redan då – vilket inte jag var. Brage huserar i Skogås tankesmedja utanför Boden ”en stad i Norden där solen aldrig ler”, som det hette i soldatvisan. Men det märkte inte vi.
Personligen är jag inte lika optimistisk som Brage då det gäller försvagning av den enda (?), brutala supermakten USA, och menar nog att det är ett litet skikt av storkapitalister, och inte det militärindustriella komplexet som har makten i USA. Att studera och diskutera framöver.
Boden_centrum

Brage Norins artikel.
* Sovjetunionens kollaps för cirka 25 år sedan skakade världen.
Ekonomin havererade. De sociala konsekvenserna var grymma. Spritmissbruket exploderade. Över hela Rysslands yta från Leningrad i väster till Vladivostok i öster svälte folk. Medellivslängden minskade dramatiskt. Kriminaliteten exploderade. En svårt alkoholiserad ledare Boris Jeltsin tog över makten i detta totala kaos. Men efter något årtionden började Ryssland långsamt komma på fötter igen. Ryssland är äntligen på väg att resa sig. Detta är en mycket STOR historisk händelse.
* Kina formligen exploderade vid millenieskiftet. Den största industriella revolutionen i mänsklighetens historia ägde rum i Kina. Deng Xiao Pings inbjudan till ”joint venture agreements” med Västvärlden förändrade historien. Plötsligt var haven fulla med sjöfartscontainrar som skeppades över världshaven. USA och Västeuropa fick färdiga produkter vars pris i hamn var lägre än om slavar hade tillverkat produkterna i Västvärlden.

* De som berikade sig på handeln blev snabbt stenrika. Wal Marts omsättning slog astronomiska rekord. Men successivt ökade handelsbalansunderskotten i fler och fler länder. USA drabbades värst. Underskottet i handeln med Kina skenade. Det var givet på förhand vad som skulle ske. Välfärden i väst började långsamt men säkert erodera sönder.
* Från början placerade kineserna sina gigantiska vinster i dollar och amerikanska statsskuldväxlar. Men historiska skeenden skulle komma att förändras – något som nu börjar skaka världen. Amerikanska statsskuldväxlar och dollar töms snabbt ur bankvalven både i Kina och Ryssland. Kina satsar nu i stället på guld. Beslutet är redan fattat. Den kinesiska valutan Yuan ska vila på renaste guld. En ny guldmyntfot uppstår i öster – ”Guld-Yuanfoten”. Det innebär början till slutet för den sista militära supermakten på jorden. Detta är en väldigt STOR historisk händelse.
CIA imagesCAC2LEWL

* Det är det ”militärindustriella komplexet” som tog makten i USA när George Bush blev president, som bär ansvaret för att det svängde så blixtsnabbt. Militärkuppen i USA inleddes med terrorattacken den elfte september 2001 i New York. ”Fienden” hade angripit hjärtat i USA och krigen mot Afghanistan och Irak kunde därmed motiveras. Både Kina och Ryssland trodde inte sina ögon. Hur tordes CIA angripa sitt eget folk? Skulle sanningen komma fram? Skulle USA explodera i ett inbördeskrig?

Otroligt nog svaldes den officiella lögnen i USA. Men många miljoner amerikaner vet sanningen. Resultatet är ett splittrat land. USA:s handelsbalansunderskott har bitit sig fast runt 40 miljarder dollar per månad! USA:s skuldsättning skenar. Amerikanska statsskuldväxlar börjar snabbt tappa trovärdighet. När Kina och Ryssland nu börjar göra sig av med värdelösa papper går det fort. Galna politiska beslut fattas. Belgien tecknar amerikanska skuldväxlar för ett värde som överstiger hela landets BNP. Alla ekonomer gapar av förvåning. Ett totalt finansiellt kaos är på väg. Sedelpressarna i USA körs dygnet runt. Landet struntar i följderna.

* Nu börjar det gå riktigt fort på den historiska arenan. Halva världens befolkning går samman i BRIKS-länderna och lanserar snart ett alternativ till petrodollarn. Beslutet är historiskt. Den av USA kontrollerade s k Världsbanken ersätts med en ny världsbank. Det betyder godnatt för dollarns ställning i världen.
BRICS Durban untitled

GOD MORNING ”BRIKS” (Brasilien, Ryssland, Indien, Kina och Sydafrika). I fjol gick Kina om USA som världens största ekonomi (”köpkraftsrelaterat” värde av Yuan). Denna historiska händelse överraskade nästan varje ekonom. Tiotusentals kinesiska ungdomar finns utspridda på alla världens universitet. Tusentals doktorander satsar stenhårt på sin utbildning. Flera hundra miljoner kineser drar åt samma håll. Ingenting kan stoppa denna historiska kraft. Ryssland har äntligen en ledare som åtnjuter folkets förtroende. Ingen rysk politiker har nått Putins popularitet. Ryssland stärks effektivt av det nya rysk-kinesiska samarbetet. CIA:s försök att isolera Ryssland från Västeuropa är dömt på förhand. Försöket att destabilisera Ryssland är ett obegripligt historiskt misstag av CIA/EU.
MH17

Två händelser har påskyndat utvecklingen alldeles oerhört. Nedskjutningen av det Malaysiska civila flygplanet med en majoritet kinesiska passagerare ombord och ett halvår senare nedskjutningen av det civila flygplanet över ”separatistområdet” i östra Ukraina. CIA:s vansinnesdåd har chockat hela världen. Fotot av de ”höghastighetsprojektiler” som hade perforerat flygplanskroppen som föll ner i östra Ukraina fick alla att tystna. Skurar av 30-millimeters kulhål hade genomborrat flygplanet. Stridsflygplan hade beskjutit planet bakifrån. Separatisterna hade inga flygplan. Putin sände de svarta lådorna direkt till London – med tillhörande inspelningar av konversationen i cockpit före nedskjutningen. Plötsligt blev det dödstyst i Västvärlden. Alla politiker som har kvar tankeförmågan förstod naturligtvis vad som hände. Förslaget att tillsätta en oberoende FN-utredare om vad som hände – ett förslag som lades fram av sörjande människor i Nederländerna – stoppades. Folk börjar vakna. Många höga politiker i Europa är djupt chockade över CIA:s vettlösa tilltag.

Tyskland har tvärnitat. Frankrike är snabbt på väg att svänga. Kraftiga antiamerikanska stämningar exploderar snart i Frankrike. Det jäser i hela Europa. Turkiet välkomnar den ryska Sydgasledningen – ett dråpslag mot den amerikanska militära planeringen. Turkiet fullföljer affären med Kina och köper in avancerade vapen – som inte är ”kompatibla” med NATOS:s utrustning! Stackars turkar som får problem med reservdelar. CIA:s agerande är genant. Hur kan människor vara så blinda att dom inte ser vad som sker? Det handlar om globala avgörande skeenden – och det går mycket fort. En ny värld är snart ett faktum.
Nej till Big Brother Obama imagesCAR0LAIO

Man brukar säga att det är mörkast före gryningen. Tyvärr blir det ”kolsvart” före gryningen. Jag sörjer djupt. Folk fattar inte att det är på allvar. Ett fasansfullt inbördeskrig är på väg i USA. Det man trodde endast kunde hända i mycket fattiga länder – är på väg att hända i USA. Den amerikanska mardrömmen blir snart en verklighet. Nästan varje terrorregim i världen som tillsatts efter andra världskriget bär CIA:s prägel. Nästan all terror i världen är organiserad av CIA. Men snart är de tusenåriga krigens epok över. Snart får vi den länge efterlängtade världsfreden. Det blir ett kaos utan like – men när morgonen gryr vaknar vi upp i en bättre värld.

Snart kommer nyårsnattens vackra dikt att bli verklighet:
”Ring klocka ring i bistra nyårsnatten
Ring lögnens makt från världens gränser ut
och ring in sanningen till oss som famla.
Ring ut, ring ut de tusen krigens år
ring in den tusenåriga fredens rike”.


intressant.se Ukraina, , , , , , , , , , ,

Chossudovskys artikel 5/12 Ron Paul 4/12 DN Debatt 20/10 DN Debatt 21/10 DN 27/7 Washingtons osäkra anklagelser DN 24/7 Nya Jaltadeklarationen Uttalandet på Facebook Nyhetsbanken 12/7 Pål Steigans blogg 15/7 DN 13/7 DN 21/5 DN 2 21/5 Massakern i Odessa Ron Pauls uttalande Bild am Sonntag Neue Rheinische Zeitung 22/4 Undertecknare av uppropet DN 3/3 DN 2/3 Guardian 2/3 Guardian 3/3 Annarkia SvD 1/3 Z-net DN 28/2 Synpunkt på anti-ukraina propaganda DN 1/3 Svenssonbloggen 1/3 Protester mot polisbrutalitet i USA Polis mot OWS
DN:s ledare 22/2 Expo Nuland om USA:s stöd DN 23/2
DN 19/2 SvD 19/2 Moscow Times Youtube-klipp Artikel med bild av Nuland och oppositionsledaren Globalresearch DN 23/1 Nyhetsbanken 26/1 DN 25/1 Kildén & Åsman Infowars 23/1 AB-intervju med Bildt omkring 25/1 DN 19/12 2013 Globalresearch Nyhetsbanken 5/12 Nyhetsbanken 11/12 Proletären 20/12 SvD 5/1 2014 Sveriges Radio 17/12
Rozoff i Globalresearch Knut Lindelöf 7/2


4 svar till “Stormvarning”

 1. För oss som inte vet, tror du att du kan utveckla ”sanningen” om attackerna mot World Trade Center 2001?

  Sen skall jag på semester till USA senare i år. Tror du jag hinner det innan inbördeskriget i USA bryter ut?

  • Oj – att förklara vad som hände den elfte september 2001 i New York är nästan omöjligt i en kort text.
   Jag gör ett försök – Brage Norin

   EN DAG SOM SKAKADE VÄRLDEN – ELFTE SEPTEMBER 2001

   En frisk kärleksfull människa kan inte förstå mänsklig ondska. Bomberna över Hiroshima och Nagasaki var ondska. Det fanns inte en man i uniform i dessa städer – bara barn, kvinnor och gamla. Bilder från de mest ohyggliga former av tortyr på Abu Ghurayb-fängelset i Bagdad som lades ut på nätet för några år sedan, kan ingen normal människa se på. Vi stöter bort obehaglig information. Det var ondska som organiserade de fasansfulla terrorhandlingarna i New York i september 2001 – men ondskan var inte av islamsk natur.

   VAD HÄNDE?

   * 08:46 kraschar ett Boeingplan i full fart in i World Trade Centers norra torn.

   * 09:03 kraschar ett annat Boeingplan in i World Trade Centers södra torn – i direktsänd TV. * 09:37 träffas Pentagon av ett tredje Boeingplan.

   * 09:57 rasar södra tornet plötsligt ner ”från himlen” ända ner till grunden.

   * 10:03 störtar ett fjärde Boingplan i Shanksville Pennsylvania.

   * 10:31 faller det norra tornet samman på exakt samma sätt som det södra tornet.

   * Sju timmar senare faller plötsligt den 47 våningar höga skyskrapan WTC7 samman.

   Fallet fångades på flera filmer. Hela den 101 meter långa och 43 meter breda bygg-

   naden störtar till marken precis på samma sätt som en sten som faller ”fritt”.

   Pusselbitar som borde väcka till eftertanke.

   * Det Boeingplan som påstods ha störtat till marken i Shanksville i Pennsylvania lämnade en tom rykande grop efter sig! Att leta kroppar efter ”flygplanskraschen” var otänkbart. Inget flygplan som störtat till marken i hela mänsklighetens historia har slutat i en tom grop. Det uppenbara faktum att det inte var något Boeingplan som störtat till marken, är för mig en ”absolut säker sanning”.

   * Skyskrapan WTC7 (CIA:s högkvarter i New York), som inte träffades av något plan, stod över ett hundra meter bort från tvillingtornen. Sju timmar efter att Boeingplanen kraschat in i de två tvillingtornen föll plötsligt denna jättelika skyskrapa till marken på några få sekunder. Hela byggnaden faller med samma hastighet som om man släpper en sten från skyskrapans tak! Fallet har fångats på film och skyskrapans acceleration har kunnat uppmätas noggrant.

   ”Spridda bränder” kan under inga omständigheter få hela skyskrapan att plötsligt falla ner från himlen och omvandlas till en enda grushög. Ingen byggnad i hela mänsklighetens historia har fallit samman på detta sätt på grund av brand – inte en lada, inte en villa, inte ett flervånings-hus och absolut inte någon skyskrapa. Det uppenbara faktum att byggnaden sprängdes, är för mig en annan ”absolut säker sanning”.

   * Sprängämnet nano-termit har upptäckts i stoftet som täckte hela Manhattan efter den 11:e september. En mycket respekterad forskare i USA professor Steven Jones vid Brigham Young University, var den förste som upptäckte detta. Nu har en grupp forskare sammanställt en noggrann vetenskaplig rapport om denna sensationella upptäckt.

   Forskningsrapporten anklagades genast för att vara ”köpt”. Då hände något märkligt. En av de vetenskapliga granskarna, professor David L. Griscom reagerade på det fula angreppet. Han framträdde öppet och deklarerade att han var en av granskarna. Detta är ovanligt. Professor Griscom bedömde dessutom den vetenskapliga rapporten som ”enastående”. Griscom är med-lem i American Physical Society och är också en högt aktad vetenskapsman. Därefter har ingen hävdat att den vetenskapliga rapporten var köpt.

   Om sprängämnet nano-termit har påträffats på många platser i stoftet vid tvillingtornen och vid skyskrapan WTC7 så måste skyskraporna ha sprängts med detta sprängämne. Detta uppenbara faktum är för mig ytterligare en ”absolut säker sanning”.

   I slutet av januari 2011 hade över 400 professorer, 250 piloter, 1 400 ingenjörer och arkitek-ter, 400 läkare – offentligt ställt sig bakom kravet på en ny oberoende utredning. Allt fler ar-tister, musiker och folk som jobbat inom den amerikanska säkerhetstjänsten ställer samma krav. Den enda framkomliga vägen är att tillsätta en sådan utredning. Varför är kravet på en ny utredning så extremt känslig? Därför att sanningen är extremt känslig.

   DEN HISTORISKA BAKGRUNDEN
   USA hade förlorat kontrollen över oljan i Mellanöstern.
   Både Irak och Iran var uttalat antiamerikanska samtidigt som Saudiarabiens oljereserver visade svaghetstecken. Flera fält hade passerat sin egen ”peak oil”. Ett USA med både Iran och Irak emot sig riskerade snart en historisk ”soppa-torsk”. Kontrollen över världens olja hade glidit den amerikanska supermakten ur händerna. Styrkebalansen i Mellanöstern hade förändrats på ett sätt som hotade USA:s intressen.

   Saddam Husseins regim var ett militärt hot.
   Israel var hotat av ett militärt starkt och fientligt Irak. Saddam hade visat sig kapabel att sända robotar in i Israel under kriget i Kuwait. Det var bara en tidsfråga innan Irak förfogade över farligare robotar. Israels militära dominans var för första gången på mycket lång tid hotad. USA såg sin historiska chans att ta kontrollen över Iraks väldiga oljetillgångar, göra sig av med Saddams regim och säkra det militära herraväldet i Mellanöstern – det var många stora flugor i en smäll. Den historiska tärningen kastades.

   Att militärt angripa en suverän stat som inte angripit USA var ur folkrättslig synpunkt helt omöjligt. Någonting dramatiskt måste hända. Planeringen sattes igång för att organisera ett terrordåd som var tillräckligt stort för att motivera kriget. En ”katalyserande” historisk händelse var absolut nödvändig. Ingenting var mera symbolladdat än tvillingtornen i New York.

   Presidenten hölls medvetet utanför planeringen av det historiska terrorattentatet. Han spelade golf och fiskade på halvtid. Inför journalister som frågade presidenten varför han inte arbetade visade George Bush glatt upp sin mobiltelefon – ”det finns moderna sätt att kommunicera”.
   Förvirringen i USA var stor. Presidenten var på semester i över ett halvt år – så märkligt.

   Bushregeringen – en historisk megakatastrof för USA.
   Den neokonservativa tankesmedjan Project for the New American Century var mycket nöjd med valet av den ungdomliga och charmiga George Bush till presidentkandidat för det repub-likanska partiet. Al Gore såg först ut att vinna valet, men efter en serie juridiska turer avgjor-des valet slutligen till Bushs fördel.

   Sexton personer ur denna tankesmedja valdes in i den nya administrationen i Vita Huset. En gestalt som ogärna ville visa sig i offentlighetens ljus – Dick Cheney, tog successivt över den politiska ledningen i Bushadministrationen. Knappast någon politiker har lyckats skaffa sig en sådan makt i hela USA:s historia. Flera böcker har skrivits om detta fenomen.

   George Bush hade en svaghet. Han pratade för mycket och han tänkte sig inte för särskilt noga innan han pratade. Dick Cheney trädde så småningom in i rollen som den ”viskande skuggan” som alltid höll sig i presidentens närhet för att styra upp hans uttalanden. Aldrig någonsin har en amerikansk president fått vara med om något liknande.

   Det beslutades tidigt att George Bush skulle hållas utanför all planering av det omskakande terrordåd som skulle mobilisera USA inför kriget om Iraks olja. Men Bush var inte ovetande. Flera gånger under det dryga halvår när han var på semester och fiskade/golfade yttrade han ”jag vet att något stort är på gång”. Bush lärde sig aldrig att hålla tand för tungan.

   När planeringen av attacken mot World Trade Center var klar, avslutades plötsligt presiden-tens ofrivilla ledighet. George Bush påbörjade sitt arbete i Vita Huset. Dick Cheney var den som skolade in presidenten när han återvände till Vita Huset.

   George Bush klarade av att framföra de tal som formulerades åt honom, men hans bästa tal var när han fick använda ordformuleringar som han var bekant med. Han lyste pojkaktigt när han yttrade orden ”Vi ska röka ut rävarna ur lyan”, men republikanernas äldste representant i senaten gick i taket. ”Ett sådant språkbruk är inte värdigt en amerikansk president” dundrade den gamla senatorn. Stackars George Bush – han blev komikernas favorit ”number one”.

   Planeringen urartade i en jättetragedi redan i inledningen.
   Planeringen av det historiska terrordåd som skulle bli förevändningen för oljekriget mot Irak hade många brister. Redan inledningsvis gick hela terrorattacken snett. I ett av tvillingtornen slogs alla hissar ut efter flygplanskraschen. Många människor som jobbade över de plan som träffades av planet tog sig upp på taket. Den kraftiga rökutvecklingen hindrade helikoptrar från att evakuera dessa personer. Hela evakueringsarbetet urartade till kaos. Beslutet att spränga tvillingtornen trots att evakueringen av människor inte kunde genomföras måste ha varit extremt uppskakande. Alternativet att avblåsa hela operationen var otänkbar.

   Ett annat ofattbart misstag var sprängningen av WTC7-skyskrapan. Varför väntade man inte till efter mörkrets inbrott? Då hade det varit mycket svårare att fånga skyskrapans fall på film. Ingen byggnadsingenjör på hela jordens yta kan ens i fantasin föreställa sig att en hel sky-skrapa kan förvandlas till en grushög på några sekunder på grund av ”spridda bränder”. Det haglade uppgifter om att bägge tvillingtornen hade sprängts i amerikanska nyhetsmedia under hela dagen den elfte september. Mängder av vittnen framträdde både i TV och i olika radio-kanaler. Det måste ha varit ett desperat beslut att spränga WTC7 i fullt dagsljus. (Alla dokument om Tvillingtornen förvarades i denna skyskrapa och dessa måste förstöras).

   Ännu ett misstag gjordes som tyder på desperation. Det Boeingplan som var på väg mot Pen-tagon gör plötsligt en loop runt hela New York. Flygrundan fångades på flera radarstationer i huvudstaden. Efter denna cirkulära loop kraschades planet rakt in i Pentagon. Den som på-stods ha utfört den komplicerade navigeringen kunde inte ens landa ett Cessnaplan en vecka tidigare enligt den flyglärare som utbildat honom. Om en flygplanskapare hade lyckats kapa planet och bara var någon minut från det begärliga målet Pentagon, hade naturligtvis ingen riskabel flygrunda inletts. Det behövs ingen psykologisk expertis för att inse detta.

   Vad hände? Gissningsvis tvingade någon i mycket hög ställning fram en evakuering av någon eller några personer från den sektion av Pentagon mot vilken planet skulle krascha.

   När ett flygplan kommer ur kurs kopplas omedelbart flygledningscentraler in. Om kontakterna med planet av någon anledning inte fungerar skickas omedelbart ett plan upp i luften för att uppmärksamma piloterna på situationen och eskortera flygplanet till rätt kurs. Allt detta är väl inövat. Det är ren rutin att ta hand om sådana misstag.

   Den elfte september 2001 flyger inte mindre än fyra Boeingplan ur kurs. Samtliga kommuni-kationsförbindelser med flygcentralerna bröts. Inte ett enda försök gjordes för att eskortera något Boeingplan till rätt kurs – trots att felnavigeringen pågick i timmar och att New York uppenbart var målet för tre av planen. Något sådant har aldrig inträffat i USA:s historia. Precis all övervakning var satt ur spel på förmiddagen den 11/9 2001. Alla jaktplan som övervakade luftrummet var av någon mystisk anledning bortkommenderade, vilken ”slump”.

   Körkort från en ”kapare” som kraschat rakt in i Tvillingtornen upphittades i Manhattan och överlämnades till en FBI-agent. Vad tur man hade. Identitetshandlingar upphittades även i Shanksville i Pennsylvania, som turligt nog också var nästan oskadade. Det behövdes ingen undersökning om vad som hände den elfte september eftersom kaparna hade legitimerat sig!

   Elementär fysik underlättar att förstå.
   Många tror att det blir väldigt varmt när stora skyskrapor faller samman och att kombinatio-nen av denna värme och bränder kan smälta stål. Detta är helt felaktigt. Även om all potentiell energi omvandlas till värme när stål faller från 300 meters höjd ökar temperaturen bara några få grader Celsius. Ingen byggnad som någonsin fallit samman i hela Homo Sapiens historia har lyckats skapa smält stål. Det spelar absolut ingen roll om byggnaden brunnit.

   Stora stålkonstruktioner rivs effektivast genom en mycket snabb smältning och påföljande sprängning när stålpelarna mjuknat. Nano-termit ”smält-spränger” stålkonstruktioner. Den mängd smält stål som bildades vid basen av skyskraporna kan endast förklaras av att nano-termit användes vid sprängningarna. Ingen annan fysikalisk förklaring är möjlig. När man dessutom har kunnat påvisa förekomsten av detta sprängämne på många platser runt sky-skraporna behöver ingen fundera längre. WTC-skyskraporna sprängdes – alla tre!

   Ingenjörer i hela världen som jobbar med konstruktioner av skyskrapor vet att bränder aldrig någonsin har fått eller kan få en skyskrapa att falla samman. Om fallet av WTC7-skyskrapan visade att detta är möjligt, hade hela ingenjörskåren fått lära sig en omskakande läxa. Innerst inne tror ingen kunnig konstruktör på detta. Det är inte för ro skull som över ett tusen fyra hundra ingenjörer och konstruktörer i världen kräver en ny utredning om händelserna i New York 2001. Terrordåden planerades för att kunna starta kriget om Iraks olja. Det är sanningen.

   Jag känner mig lika förbryllad som tomten i Viktor Rydbergs dikt, som tyckte ”sig höra tidens ström” och undrade vart den var på väg. Är vi för stressade för att ge oss tid att undra? Har tidens ström blivit så bullrig att vi har slutat tänka? Vart har allt kritiskt tänkande tagit vägen? Vart är vi på väg?

   EN ÖDESFRÅGA
   Vem gav order om att spränga Tvillingtornen trots att det inte var möjligt att evakuera tornen? Denna person är USA:s största terrorist genom tiderna! Närmare tre tusen personer dödades inom några få sekunder. Denna person går fortfarande fri och han har stor makt. Vi lever i en mycket sjuk värld där ondskan får härja fritt. Men snart är denna tid över.

   Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

  • Oj – att förklara vad som hände den elfte september 2001 i New York är nästan omöjligt i en kort text.
   Jag gör ett försök – Brage Norin

   EN DAG SOM SKAKADE VÄRLDEN – ELFTE SEPTEMBER 2001

   En frisk kärleksfull människa kan inte förstå mänsklig ondska. Bomberna över Hiroshima och Nagasaki var ondska. Det fanns inte en man i uniform i dessa städer – bara barn, kvinnor och gamla. Bilder från de mest ohyggliga former av tortyr på Abu Ghurayb-fängelset i Bagdad som lades ut på nätet för några år sedan, kan ingen normal människa se på. Vi stöter bort obehaglig information. Det var ondska som organiserade de fasansfulla terrorhandlingarna i New York i september 2001.

   VAD HÄNDE?

   * 08:46 kraschar ett Boeingplan i full fart in i World Trade Centers norra torn.

   * 09:03 kraschar ett annat Boeingplan in i World Trade Centers södra torn – i direktsänd TV. * 09:37 träffas Pentagon av ett tredje Boeingplan.

   * 09:57 rasar södra tornet plötsligt ner ”från himlen” ända ner till grunden.

   * 10:03 störtar ett fjärde Boingplan i Shanksville Pennsylvania.

   * 10:31 faller det norra tornet samman på exakt samma sätt som det södra tornet.

   * Sju timmar senare faller plötsligt den 47 våningar höga skyskrapan WTC7 samman.

   Fallet fångades på flera filmer. Hela den 101 meter långa och 43 meter breda bygg-

   naden störtar till marken precis på samma sätt som en sten som faller ”fritt”.

   Pusselbitar som borde väcka till eftertanke.

 2. Christian
  Det finns en amatörvideo som avslöjar att 9 successiva explosioner ägde rum under mindre än 3 minuter före det ena av wtc-tornen började rasa samman. Åtminstone den nionde var sannolikt ett minikärnvapen undertill. Att döma av seismiska registreringar tycks det ha varit 1,4 resp 2,7 kiloton på de två tornen. En liten bråkdel av energin från denna explosion slungade iväg ett 350 tons betongblock ca 200m snett uppåt och träffade en annan byggnad. Under kollapsen urskiljdes ytterligare tre explosioner.
  Efteråt kom NNSA (Nationella Nukleära Säkerhets Administrationen) snabbt dit iförda hazmat suits med många lastbilar halvfulla med dekontamineringspulver. De tvättade bort radioaktivitet på de behändigt avklippta yttre stålbalkarna varefter de snabbt forslades bort till Kina. Troligen förångades och smälte en del av byggnadernas kärna vid kärnexplosionen.
  Den läkare, Allison Geyh som hanterade stråldosimetrarna för röjningsarbetarna, påstås själv ha dött i leukemi vid 50 års ålder. Att döma av cancerstatistiken har arbetarna utsatts för storleksordningen 1000 ggr högre strålningsnivåer än normalt.
  Beträffande inbördeskriget: Ja det kommer att gå bra för de kommersialiserar allt över där och även frihetskämparna lär ha sponsorer och reklamkontrakt. Betalar du bra kan du nog få bra utsikt över striderna. Ett minne för livet.