Sista dansen för högerregeringen?


Idag skriver Bo Pellnäs en debattartikel på SvD Brännpunkt, en artikel som på sitt sätt beskriver högerns allt grövre tillkortakom-
manden i svensk politik.


SvD:
”Under det kalla kriget spelade Sverige en stabiliserande roll i Nordeuropa. Idag är det svenska försvaret snart nästan helt avvecklat och länderna i vårt närområde betraktar knappast längre Sverige som en seriös säkerhetspolitisk aktör, varken i Östersjön eller i norr.

Vi har alltså medvetet avhänt oss ¬merparten av våra militära resurser, som långsiktigt skulle kunna medverka till stabilitet och fred i närområdet.”

Bland annat berör Pellnäs det faktum att mitt eget förband, gamla ärevördiga P18, numera är nedlagt liksom resten av förbanden på Gotland. Det i kombination med Jesper Bengtssons artikel på ledarplats idag i Aftonbladet punkterar ytterligare en av högerns stora ballonger.

AB: ”Moderaterna upprepar allt oftare att socialdemokratin bara tänker på att ge bidrag till de som inte jobbar, i stället för att skapa nya jobb. Retoriken kläs i en nymoderat skrud – alla som vill ska få möjlighet att jobba – men i grunden är det samma budskap som hördes från moderaterna redan på Gösta Bohmans tid. Hungriga vargar jagar bättre.

Lika social lomhört nu som då. Dessutom bortser det helt från det faktum att antalet som lever på bidrag har ökat sedan Reinfeldt kom till makten.”

Debaclet med FRA-lagen blev en utlösande faktor när det gällde att väcka oppositionen mot den sittande regeringen. Man talar ofta

Folklig aktivitet

om att folks intresse för att delta i praktisk politik har sjunkit, personligen tror jag att det har med framväxandet av en politisk klass att göra. De som inte gillar denna politiska klass har suttit still i båten fram till FRA-lagen, då blev det för mycket och enigheten blev total mellan höger och vänster. I sakfrågor är det lättare att agera, och reaktionen blev dramatisk.

Personligen är jag övertygad om att höger-
partierna är på väg ut ur bilden på kanske ett par decennier, tyvärr är en effekt av detta att vi får in ett rasistiskt politiskt parti i vår riksdag.

AB1 SvD1 DN Motbilder om USA Tomas RJ om Öland Rawia om Salam Kanaan it

Andra om: , , , , , , , , ,

[tags]Högerregeringen, Förtroende, Folkrörelser, FRA, Försvaret, Gotland, FRA-lagen, Sverigedemokraterna, Bidrag, Politik[/tags]


6 svar till “Sista dansen för högerregeringen?”

 1. Avväcklandet av försvaret är en föreskrift för att senare gå med i NATO – ”eftersom vi inte kan försvara oss själva”.

 2. @ckrantz:

  Så stora blir inte SD, men risken finns givetvis. (s) och (mp) distanserar sig mer och mer från (v) och räcker inte det till så…

 3. Jinge, jag tror att en del av allianspartierna kommer att tyna bort betydligt fortare, om de inte lyssnar på borgarupproret! Det är egentligen häpnadsväckande att borgligheten KAN vara så demonstrativ? Jag trodde i min enfald att paroller, demonstrationer och plakat tillhörde vänstern? Borgligheten passar liksom inte in på barrikaderna! Men, men … På vissa håll inom borgligheten talas det lågt om att skapa ett nytt parti! Besvikelsen över FRA-lagen är enorm och har tydligen lämnat djupa oläkta sår.

  Moderaterna står nu inför att antingen kämpa för att grabba sig kvar vid makten och den usla FRA-lagen eller lyssna in kritiken! Som de makthungriga korrupta ledare de är så väljer de idiotiskt nog att slåss – mot folket!

 4. Jo, visst kan borgarna gå ut på gator och torg med plakat och skandera om dom känner sig hotade. Senast var när det gällde löntagarfonderna.
  Då var det skräck i de borgliga lägret! Man såg fullkomligt rött! Man trodde att Sverige skulle bli ett kommunistiskt land!
  Ändå var det inte mer än rätt, kan man tycka, att arbetarna som faktiskt skapar vinsterna också skulle få sin del av kakan.
  Men då blev det ett ramaskri från moderötterna och deras anhang!
  Rättvisa gällerämligen n bara den ena gruppen, den som är närmaste en själv.

 5. @Sara G
  Joo … Vi mins hur de försökte sig på en demonstration. Lustigt värre blev det när Curt Nicolin (eller om det nu var Hans Werthén?) blev intervjuad inför demonstrationen med frågan:
  – Varför demonstrerar mot löntagarfonderna? Du har väl mer makt än alla löntagarfonder i hela Sverige?

  Jag vill minas att han smålog bistert! Det blev mitt politiska uppvaknande! In till dess var jag inbäddad i borglighet!

  Usch …