Sarah Palin och hundsläden


Så här dagen efter att McCain satte stopp för efterhandsdiskussionerna kring Barack Obamas nomineringsmöte så börjar tidningarna på allvar att diskutera Sarah Palin.

Som vanligt kan man finna många intressanta synpunkter bland kommentarerna på bloggen, och jag fastnade särskilt för signaturen ”Nothingatall” som skrev:

Signaturen Nothingatall: ”Den stora frågan är hur många kvinnor som kan lockas av ett sånt här drag med tanke på hennes konservativa åsikter, i bla abortfrågan. Ett potentiellt problem är även om hon kan locka till sig tillräckligt med konservativa väljare, dessa känns inte som en grupp som rent traditionellt skulle rösta på en kvinna. Risken finns att de stannar hemma i större utsträckning än om en annan VP hade blivit nominerad.”

Det är givetvis en intressant fundering. Hon ska, enligt republikanska förhoppningar, vara ett lockbete för de 18 miljoner som hellre hade sett Hillary Clinton som presidentkandidat. Men hon är inte speciellt meriterad exekutivt som SvD påpekar idag. Som borgmästare i en ”stad” med 9000 innevånare så har hennes vardag inneburit att ta ansvar för att den årliga draghundstävlingen kan genomföras, något som troligen inte imponerar på väljarna i södern.

Å andra sidan så kanske Obamas smekmånad med media är över nu, i humorinslaget här till höger beskrivs han som Lejonkungen, lätt förlöjligad dessutom. En intressant nyhet i Dagens Nyheter är att de har börjat ett samarbete med New York Times. Tidningen har nu en del av deras artiklar på sin hemsida, och nedanstående rader är hämtade därifrån.

NYT/DN: ”Last month, while visiting Jerusalem, Obama crammed a note in the Western Wall that was promptly fished out and posted on the Internet. The message was elegantly phrased, as if Obama, a Christian, had anticipated that his private words to the Almighty would soon be on public display. In the note, Obama asked for protection, forgiveness and wisdom, a message in keeping with the humility he tries to emphasize.”

Det är en ytterst märklig vana att prominenta gäster från utlandet sticker in små bönelappar i klagomuren. Men om Obama verkligen ber för visdom så borde han snabbt deklarera sina

Sarah

avsikter vad gäller Mellanösternkonflikten. Här hemma i Sverige har vi sett hur den stora morgontidningen Dagens Nyheter nästan förtiger konflikten helt av oklar anledning. Samma förhållande råder inom amerikansk media i stor utsträckning, men där beror det på en, internationellt sett, stor andel väljare som här i Sveriges ses som religiösa extremister.

För att fortsätta att kritisera DN så kan jag nämna att pingströrelsens lilla tidning Dagen har en bättre mellanösternbevakning än stora Dagens Nyheter. Det reser givetvis ett antal frågor och visar inte upp ens en antydan till svar.

Den norske forskaren Svein Melby säger till Dagbladet.no att valet av vicepresidentkandidat inte spelar någon större roll, men att han överraskats av att McCain satsat på en kandidat som praktiskt taget saknar meriter. Vad som gäller den dagen amerikanerna ska lämna sina röster är dock omöjligt att tippa. Men visst tycker jag att valet har sina spänningsmoment och sin egen dramaturgi. Och kunde man, ja då skulle jag nog ändå sätta en hundring på Obama. DN1 SvD123 Dbl1 AB1 it

Andra om: , , , , , , , , , , ,

[tags]Sarah Palin, Hundsläde, McCain, DN, NYT, Dagen, Mediekritik, Mellanöstern, Klagomuren, Bönelapp, Humor, Politik[/tags]


7 svar till “Sarah Palin och hundsläden”

  1. Det borde finnas någon slags överprövning som granskar kandidaternas meriter. Förutom hundkapplöpningen tycks hennes bästa merit vara en andraplats i en skönhetstävling 1984.
    McCain\’s främsta merit är ju som fånge i Vietnam och borde i så fall ha Gary Glitter som jämbördig konkurrent. Han har också varit fånge där…
    Jänkarnas oförmåga att rösta rationellt är uppenbar och därför är valet ett perfekt objekt för spelbranschen så det går bra att satsa hos t ex:

    http://www.betsafe.com/setfilter.htm?compid=14803&

  2. Eftersom det finns en uppenbar risk att McCain inte kan fullfölja en presidentperiod, så är ju den här vicepresident posten mycket viktig, och kommer att granskas extra. USA kan då få en president som stödjer kretionism och som knappast tillhör de allra mest upplysta. Det är ju nästan så att George W. Bush framstår som framsynt – i jämförelse.

  3. Om man säger så här, debatten längre fram mellan vicepresidentskandidaterna kommer bli intressant.. :)

  4. Sarah Alaska är en mindre fara för omvärlden är interventionisten Biden…

  5. Jag tror att Sarah kommer att vara ett bra tillskott till republikanerna. om McCain inte kan sitta hela mandatperioden så vet de konservativa att De får en konsverativ president, samt att hon nog kan dra en hel del röster från Clintonlägret, man får inte underskatta kvinnorna i politiken:)