Reinfeldts verkliga ansikte?


När Fredrik Reinfeldt talar om ”etnicitet” så visar han var moderaterna står egentligen, och för en gångs skull så kan jag hålla med en person som representerar ”Stureplanscentern”, Fredrick U. Federley hävdar nämligen att Reinfeldt spelar SD i händerna.

Anders Lindberg/AB: ”Efter snart sex år med Fredrik Reinfeldt är arbetslösheten kring åtta procent. Andelen med jobb har minskat och ungdomsarbetslösheten ligger på rekordhöga 25 procent.

I oktober 2006 argumenterade Anders Borg för att den dåvarande nivån på 6,5 procent var ”massarbetslöshet”. Nu säger Reinfeldt till TT: – Det är inte korrekt att beskriva Sverige som i ett läge med massarbetslöshet. Om man tittar på etniska svenskar mitt i livet har vi mycket låg arbetslöshet.

Stormen lät inte vänta på sig.

– Han spelar SD i händerna genom att bekräfta att vissa har mer rätt till Sverige än vad andra har, sa Fredrick Federley (C).”

Anders Lindberg skriver i sin ledarartikel att det visar en regering som gett upp, tappat sugen och letar syndabockar istället för att lösa samhällsproblem. I och för sig så är inte det någon nyhet, moderaternas politik har hela tiden varit att sälja ut så mycket som möjligt av det samhällsägda, fler och fler har börjat förstå konsekvenserna och nu senast så kom en förbeställd utredning som hade kommit fram till att man skulle skrota ett antal myndigheter, bland annat Socialstyrelsen, allt för att montera ner samhället som vi känner det.

Det är givetvis inga problem med att skära i byråkratin, problemet är i stället motiven. Om befolkningen misstror regeringens avsikter så beror det på att regeringen åtskilliga gånger visat att den inte är att lita på, att motiven till regeringens politik inte alltid är de som regeringen går ut med. Det är problematiskt, – etniska svenskar mitt i livet, det visar att det kanske återigen är dags med en liten turné med TV-kameror i släptåg i förorter där ingen vill bo, allra minst folk från Täby…

it Andra om: , , , , , , , , , ab1234 svt gp dn12345 svd12345


10 svar till “Reinfeldts verkliga ansikte?”

 1. Hur man än vrider och vänder på det så har vår store ledare formulerat en lödig plädering för ett selekterat samhälle.Det var inte så länge sedan han kallade arbetslösheten för en ”synvilla”.En slingerbult utöver det vanliga.Nyspråket tycks outsinligt.

 2. Så har då Fredrik den högste kommit ut, och genast får han kritik av Fredrik F. Han kan dock trösta sig med instämmanden från den gamle muf-aren Jimmie Å.

 3. Inget nytt under solen. Fredrik är en relik av en annan högerman under trettio- och fyrtiotalen. När nu motgångarna staplas på hög, visar hen Fredrik sitt rätta ansikte.

 4. Reinfeldt tänker inte på att alla Moderater inte är lika cyniska som honom. Det finns flera av dem som tror på liberalism konservatism kombinationen som det bästa för alla. När Reinfeldt säger att det bara gynnar en grupp, så får dessa personer sig en tankeställare. Han bekräftar det vänsterkrafter alltid hävdat, att högern vill välja bort människor ur samhället, vill gynna vissa särintressen. Så han spelar rakt in i famnen på de röda, han bekräftar nämligen det de alltid hävdat om moderaterna, men som viftats bort som vänsterparanoja.

  Det bästa som finns för vänstern är högerkrafter med självförtroende, för när de är kaxiga, då talar de klarspråk och det är allt som krävs för att de flesta skall vända dem ryggen.

 5. Jag tycker det är sorgligt och tänker att det var bättre förr. Innan individualismen blev religion. Och jag undrar om det egentligen går att vända utvecklingen?

 6. Det är två saker som stör mig med denna senaste uppkastning från Reinfeldt:

  – att han så öppet och tydligt demonstrerar att han inte är hela svenska folkets statsminister (vilket är hans konstitutionella skyldighet att vara), utan endast den vita medel/överklassens.

  – hans eviga trixande med siffror (och att ingen journalist är påläst nog att sätta dit honom för det). Både den generella arbetslösheten, såväl som den för ”etniska svenskar mitt i livet”, har ju stigit under hans ”ledarskap”.

 7. Märkligast av allt är att Reinfeldt inte går ut och förtydligar. Han har liksom blivit så jädra Göran Persson-dryg att han inte ens kan korrigera sig.

  Oavsett hans avsikter råder ju ingen tvekan om att uttalandet kan feltolkas på olika sätt. Reinfeldts enda reaktion var att skylla tolkningarna på oppositionen och sedan skicka fram olyckan Tobé att försvara uttalandet. Hur man nu ens kan komma på tanken att skicka fram honom för att försvara något överhuvudtaget.

  Ibland är Reinfeldt så dålig på statsministrandet att man inte begriper någonting. Hur kan den killen ha fått så höga förtroendesiffror som han har?

 8. Vem sjuton räknas till etniska svenskar???
  Minst tre generationer boende/födda i Sverige??
  Här födda av svenskar??
  Här födda av invandrare??
  Invandrare som är vita kaukasier och assimilerade??
  Invandrare som är inte vita kaukasier och assimilerade??

  Ser ni vart det barkar när man ger djävulen fingret? SD hade julafton! Rensvält gjorde min kräkfärdig med detta?