Reinfeldts utsaga om etnicitet – lögn


Det är Expressen som nu tar upp det som SvD:s faktakoll presenterat, och det blir alltmer tydligt att statsministern har plockat fram ”fakta” som inte har någonting med verkliga fakta att göra. Möjligen skulle man kunna skylla misstaget på alltför hårt arbete, stress och annat, men tyvärr så har Reinfeldts omdöme klickat så ofta och i så många olika sammanhang att det inte kan röra sig om tillfälligheter.

Expressen: ”Svenska Dagbladets ”Faktakoll” granskar citat och påståenden från politiker och andra makthavare och ger nu Fredrik Reinfeldt underkänt.

Begreppet ”etniska svenskar” används nämligen inte i statistik eller i officiella sammanhang. Tvärtom är det ett osäkert begrepp att använda, enligt experter som SvD pratat med.

– Vi har uppgifter om var människor är födda, i vilket land man är född, och medborgarskap. Men vi har inga uppgifter om etnicitet och det är inte något vi presenterar i statistik, säger Stefan Lundgren, generaldirektör på Statistiska centralbyrån, till SvD.”

Vi minns alla hur misslyckade många av hans rekryteringar har varit, och då nämner jag inte Anders Borg annat är i förbifarten. Det har varit ministrar som inte klarar jobbet, statssekreterare med olämplig bakgrund, och gemensamt tycks de alla ha att de är moderater. Han har bidragit till att moderater alltmer uppfattas som ett slags politikens ”Pellejönsar”, något som också avspeglas i en rad opinionsmätningar. Kanske är det därför han anammar rasistpartiets retorik då han talar med TT, jag vet inte?

Jag tänker inte dra namnlistan på de statsråd och de funktionärer i statsrådsberedningen som aldrig borde ha utnämnts, listan är lång och innefattar en del häpnadsväckande händelser och historier.

Jag konstaterar att Fredrik Reinfeldt gick upp som en sol och går ner som en pannkaka. Och att det har kostat hundratusentals medborgare avsevärda problem med sänkta pensioner, minskade sjukkassa, FAS3 och arbetstvång för cancersjuka i livets slutskede, för att inte tala om att vi har fått en verklig massarbetslöshet – på riktigt.

it Andra om: , , , , , , , , , svd1234567 sr1 svt1234 dn123456 ab123456 gp1


6 svar till “Reinfeldts utsaga om etnicitet – lögn”

  1. Att vräka ur sig denna dynga om Etnicitet när det gäller Arbetslöshet rakt ut i etern,kräver ”mod”sin man, en böjelse som han tydligen har ”inbyggt”, som gör att Fredrik Reinfeldt inte har ”förmågan” eller skiter i följderna, att räkna ut att det blir garanterat ett jäv.a liv efteråt.
    Han ÄR ju trots allt Sveriges Stadsminister, så han borde veta bättre.

  2. Hen skulle förstås använt sig av begreppet ”de som inte är utrikesfödda”, att ens nämna orden etnisk svensk är katastrofalt dåligt!

  3. Massarbetslösheten har väl varit högst verklig i 20 års tid? Unga som som gick runt på ALU då & fick höra politiska berättel(s)er om att deras oro inför framtiden var dum, då det ca 2002-2003 skulle råda sådan arbetskraftsbrist att alla bara skrek rakt ut av upphetsning, är nu fattiga föräldrar & kan se sina fattiga barn kanske växa upp lagom för att passa in nya ”(s)” kommande FAS4-tvång, samtidigt som nya berättelser berättas om kommande ”uppfinnerier” som minsann ska råda bot på arbetslösheten framöver, vänta bara..!

  4. Du har ju aldrig fått fram dina razzekommentarer förr, trodde du det nu? / Jinge