Kungens män försökte köpa bilderna…Idag får vi kanske en förklaring till varför Drottning Silvia åkt till Brasilien, möjligen kommer hon att stanna där ett tag, det kan också vara en förklaring till varför Victoria och Daniel tittat på en lyxlägenhet på Östermalm.

Ekot: ”Några av Kungens närmaste vänner har anlitat påstådde gangsterledaren Milan Sevo för att kontakta en av huvudkällorna till skandalboken ”Den motvillige monarken”. Kungens vänner ville ha en dementi och få det bildmaterial källan uppgett sig ha. Ekot kan idag publicera ljudupptagningar från mötena mellan Kungens vänner och Milan Sevos företrädare.”

Uppenbarligen så har kungens vänner försökt köpa både bilder och filmmaterial som finns där kungen kanske agerar på olika porrklubbsbesök och/eller med de ”kaffeflickor” som man har engagerat vid denna grupps olika fester. Man talar om belopp på tiotals miljoner kronor för att sälja bilderna. Uppenbarligen finns bilderna eftersom kungavännerna har försökt köpa dem, och kanske finns det även videoinspelningar där kungen agerar.

Det här kan förhoppningsvis vara den enskilda händelse som lägger krokben för Sverige som konungarike, den bok som kom ut beskrev inte alls i detalj vad som hände på dessa fester, men det gör det bild- och filmaterial som det handlar om. Om inte annat så bevisas det av beloppets storlek, tiotals miljoner. Så antagligen är vi närmare republik än vi anar, slutet för kungafjäsket…

Länkar till ekot, 1, 2 inklusive ljudupptagningar… Detta skrev jag om boken.

it Andra om: , , , , , , , svt ab ex


10 svar till “Kungens män försökte köpa bilderna…”

 1. Ja nu undrar jag hur lång tid det tar innan kungen abdikerar. Jag hörde också ekoinslaget och har lyssnat på webben. Snart får vi väl se kungens nakna röv guppande i TV… :-)

 2. Hörde på P1 hur dessa lakejer snodde in sig själva i en härva av lögner. Pinsamt och amatörmässigt skött, det var vad det var. Det kommer snart vara en PR-firma som sköter skadehanteringen. :) Har Sveriges största bidragstagare blivit en belastning för monarkin? Jag kan tänka mig att hela rojala packet kan tänka sig att abdikera bara de får behålla sitt socialstöd!
  Nä dessa pengar kan användas till vettigare saker.

 3. Det här är ett mycket känsligt ämne för mig , Jag undviker att skriva om den svenska kungen eller politikers beteende pga jag inte är av svenskt ursprung trots att jag bor i Sverige sedan fyra decennier men nu vill jag skriva vad jag tycker

  Kungen och politikerna ska vara en förebild för folket , Det vad kungen gjorde är ett personlig misslyckande och problemet är att han kan inte avsättas och inte vald av folket , Det måste vara något fel in den svenska lagen som ger kungen möjlighet att stå över lagen när han är i tjänst

  Sexuella böjelse går längst med politisk makt och rikedom och detta kan man kalla för naturanlag , Kungarna , politikerna och ledarna brukar bryta lagen och moralen
  Befälsordningen börjar från toppen och det är där hövligheten måst börja , Sverige är ett klass samhälle som alla andra länder och den rike har möjlighet att komma undan medan den vanliga människa får den strängaste straffen

  • Det här är ett mycket känsligt ämne för mig , Jag undviker att skriva om den svenska kungen eller politikers beteende pga jag inte är av svenskt ursprung trots att jag bor i Sverige sedan fyra decennier men nu vill jag skriva vad jag tycker

   Alla har rätt att ha en åsikt om Sverige, man behöver inte ens ha varit här.

 4. Republik tror jag inte att vi får, kungahuset har ju överlevt jag vet inte hur många årtionden med republikansk majoritet i riksdagen så det fixar nog det här också. På sin höjd kan kungen abdikera men då har vi ju Victoria istället och hon står ju i hög gunst i pressen.

  Jag tror att kungen även denna gång kommer att huka sig och försöka tiga ihjäl skandalen, men det är kanske det bästa för den republikanska saken

 5. Jag tycker inte att det du skriver stämmer. Jag har fått flera frågor om kungens handel och vandel av folk som jag känner i utlandet. Både svenskar och utlänningar. Tittar du på turisterna vid slottet så märks det knappast, det är hundratals eller tusentals de dagar då vädret är fint. Men andelen söta små svenska tanter med hatt har minskat, och det högst avsevärt.

 6. Bara att förknippas med den där förtidspensionerade gangster som drar in fyra miljoner,
  plus sjukpension, borde räcka för att få kungen att avgå, att abdikera till förmån för demokratin.
  Vore ganska rättvist att även han hamnade i Fas 3 tillslut…
  För man kan ju inte alltid räkna med att stekta sparvar flyger in i munnen.
  Eller?

 7. Det som egentligen är intressant är vilket som är bäst, säkrast och billigast. Kung/drottning eller president. Tror faktiskt att vår monarki med nuvarande utformning har sina fördelar som överväger i längden. En traditionell representation som vilar på historia och med vissa kulturella förtecken tror jag är mindre riskabelt än upprepade presidentval vars innehåll kommer att förändras i takt med tiden. Detta kan förvisso ses som en fördel av vissa, men det kan också innebära en risk. Hur kan man vaccinera sig på ett säkert sätt mot olika presidenters maktmissbruk eller manipulering av den politiska ledningen?

  När det gäller de här skrivierierna har de endast gjorts för ekonomisk vinning oavsett hur de har drabbat människorna det handlar om. Oavsett sanningshalten är det ett uttryck för människoförakt o översitteri och ingenting annat. Människor är bara människor och ibland skulle jag önska att vi hade lite mer tolerans för varandras misstag än vad vi uppenbarligen har idag ..

 8. ”En traditionell representation som vilar på historia…” Korkat argument som säkert användes när adeln avskaffades, när allmän rösträtt infördes, när kvinnor fick rösträtt, när kyrkan frånkopplades från staten osv.

  ”presidentval vars innehåll kommer att förändras i takt med tiden. Detta kan förvisso ses som en fördel av vissa, men det kan också innebära en risk. Hur kan man vaccinera sig på ett säkert sätt mot olika presidenters maktmissbruk eller manipulering av den politiska ledningen?”

  Så det problemet finns alltså inte idag? Det är väl minst lika stor risk att regeringen, statsministern, ministrar mfl makthavare utövar maktmissbruk mm. Hur vaccinerar vi oss mot det? Bara för att kungen är inkompetent som maktspelare och upptagen med ”oförargliga” aktiviteter innebär inte det att en kunglig statschef är vaccinerad mot maktmissbruk. I sanning Qui custodiet ipsos custodes?

 9. Jag kan köpa dina spekulationer om att Silvia åkt till Brasilien för att ta en time out från skandalerna, men hur får du ihop det med Daniels och Victorias presumtiva lyxlägenhet på Östermalm? Kommer de att tvingas flytta från Haga? Eller menar du att Daniel tänker följa i svärfars spår och förbereder sig genom att redan nu skaffa en privat kvart med centralt läge?