Krigiska Saudiarabien säger att man har kärnvapen – Vad säger FN och ”Världssamfundet”?

Jag inleder artikeln med samma meningar som tidigare. Artikeln publicerades för första gången för ett år sedan.

Lika aktuell idag – och lika fördolt idag.

”Svaret på frågan i rubriken är MAN TIGER. Så sjuk, så farligt, så odemokratiskt!

Saudiarabiens brutala anfallskrig mot fattiga Jemen fortsätter under falska premisser och med bombningar utan stöd i FN-resolutionen. Landet kunde glädja sig åt ett besök av den principlöse svenska statsministern Stefan Löfven – som säkert inte tog upp frågan om kärnvapen .

Nej nu var jag orättvis! Löfven har ju tydligt visat att han högt håller principen om stöd åt USA-imperiets folkrättvidriga krig, demoniseringen av Ryssland, stödet av nazisttoleranta Ukraina och den svenska storfinansens intressen, däremot ej principer åt principer som demokrati, frihet, folkrätt, respekt för FN-stadgan och nationellt oberoende.

Artikeln.först publicerad 26/2 2016.
Svaret på frågan i rubriken är MAN TIGER. Så sjuk, så farligt, så odemokratiskt!
Någon kanske erinrar sig att lögner om att Irak skulle vara i färd med att tillverka kärnvapen presenterades som motiv för Irakkriget 2003. Minns vi att Iran länge var utsatt för illegala sanktioner, då man ville utveckla kärnkraft i enlighet med vad som är tillåtet i provstoppsavtalet, medan USA & Co – utan bevis – menade att Iran ville tillverka kärnvapen? Och att Israel har flera tiotals kärnvapen sedan många år.

Saudiarabien för ett brutalt krig i Jemen med USA:s uttryckliga stöd, stödjer terroristgrupper i Syrien medan Iran ej startat krig på hundratals år, men stödjer den ”godkända” kampen mot terrorgrupper i Syrien till gagn för världen.
Nyhetssiten https://www.superstation95.com/index.php/world/918 rapporterar under rubriken ”CIA Confirms: Saudi Arabia has Four to Seven Nuclear Bombs, Deliverable by Missile or Aircraft”

Förre chefen för CIA:s centrum för terrorismbekämpning bekräftar offentligt Saudiarabien har leverans kärnvapen. I förra veckan på ”Hal Turner Show” berättade han att Saudiarabien har kärnvapen enligt hans erfarenhet vid National Security Intelligence Asset med FBI Joint Terrorism Task Force. Han klargjorde också att en representant för CIA tidigare offentliggjort detta på FOX News Channel. Detta var ett häpnadsväckande brott sekretessbelagda uppgifter. Turner sa att då den mycket kände före detta CIA-agenten Duane Clarridge från CIA avslöjar sådan information beror det på att Washington vill att denna information ska lämnas ut – annars skulle en person som presenterar sekretessbelagt materialet lagföras. Clarridge skildras som en av många våldets män i den Pulitzerprisvinnande boken ”The way of the knife: The CIA a secret army” Duane Clarridge menade inför ”bekymret” med Nicaragua och Kuba (1981) ”Take the war to Nicaragua. Start killing Cubans.”
Lämplig talesman för Obama. http://jinge.se/allmant/pulitzerpristagaren-m-mazetti-the-way-of-the-knife-the-cia-a-secret-army.htm

Duane Clarridge images
Med tanke på detta avslöjas vid en tidpunkt då syriska och ryska styrkor slåss mot rebeller och terrorister inne Syrien och snart kan snart stå inför en massiv invasionsmarkstyrka med många stridsvagnar kan avslöjande av CIA på FOX News Channel innebär faktiskt en varning till Ryssland.
Saudiarabiens kärnvapen kan avskjutas med missiler eller fällas från Saudis F-15 stridsplan.

Här är videon som visar vad CIA sade på FOX NEWS: https://youtu.be/qt3trHKqdiM

Innehavet bekräftas i en annan video https://youtu.be/e-LMwVoQbS4, vilket återges i Knut Lindelöfs fina blogg http://www.lindelof.nu/saudiarabien-medger-nu-att-de-har-karnvapen/

Den saudiske regeringsföreträdaren Dahham Al-‘Anzi uppger i en intervju med – en saudisk regeringsföreträdare – deklarerade i en intervju han att många i Arabvärlden anser att Bashar al-Assad måste bort och att en markinvasion snart är en realitet. Han redogjorde för Saudiarabiens innehav av missiler, flygplan och andra avancerade vapen och släppte då nyheten att man har kärnvapen sedan två år och kanske snart ska göra en test. Supermakterna är redan väl medvetna om saken. Så frågade han reportern: ”Varför tror ni att vi har dessa vapen?” och svarade själv: ”… för att försvara araber och muslimer”. Inte nog med denna sensationella nyhet. Han påstod också att ”Vi kanske genomför ett test inom några veckor.”

Varför inga protester? Varför skriver massmedia inte brett och indignerat om detta? Jo, de vill inte eller vågar inte stöta sig världens enda supermakt, USA och dess ”Bellum Americana”
Obama and kung Salman
Veterans Today skrev om saken förra veckan ”Time to stop pretending Saudi Arabia doesn’t have nuclear weapons” Man skrev bl.a. ”Our sources tell us that Saudi Arabia bought its first nuclear weapons in the 1980s, large gun-type single stage weapons less than 20kt. We know that nuclear weapons from the 2nd South African program were available to Saudi Arabia, the “Johan Meyer” nukes produced there by Israel and Libya but blamed on AQ Khan of Pakistan, who was in no way involved as he told VT back in 2009.”
Detta är ett brott mot det nukleära icke-spridningsavtalet. På Arabiska halvön har bl.a. Saudiarabien, Bahrain, Qatar, Kuwait, Förenade Arabemiraten 1995 och Oman 1997.
Det faktum att Saudiarabien erkänner nu att landet har kärnvapen trots att man undertecknat detta avtal betyder att man inte kan lita på Saudiarabiens ”uppgifter”.

Låt mig påminna om avtalet med Iran i ett läge då inga bevis fanns för att man höll på att tillverka kärnvapen, trots inspektioner av bl.a. IAEA. Mossad (Israels underrättelsetjänst), CIA och IAEA är alla överens om att Iran inte försöker att tillverka kärnvapen.

Iran avtalet 2

* Avtalet innebär bland annat att Iran ska stänga 1/3 av de centrifuger som producerar uran och måste goda omfattande internationella inspektioner.
Iran har accepterat att inte anrika uran över 3,67 procent under minst 15 år. För att få fram klyvbart material till en atombomb krävs att uranet anrikas till 90 procent.
• Iran har gått med på att minska sina nuvarande uranlager med omkring 10 000 kilo av låganrikat uran till 300 kilo under femton år.
• Iran har accepterat att inte bygga några nya anläggningar för urananrikning under femton år.
• Iran har gått med på att inte anrika uran vid Fordo-anläggningen under femton år. Den ska omvandlas till en forskningsanläggning för fredliga syften. Iran ska enbart anrika uran för civilt syfte vid anläggningen Natanz. Landet har också gått med på att omvandla tungvattenreaktorn Arak så att inget plutonium produceras.
Icke-spridningsavtalen (Nuclear Non-Proliferation Treaty, NPT) är internationella överenskommelser som trädde i kraft 1970 och är underskrivna av de flesta staterna. De tre grundpelarna är icke-spridning av kärnvapen, kärnvapensavrustning och möjlighet till fredlig användning av kärnteknologi. En pelare i NTP-avtalet är att underlätta fredlig användning av kärnkraft, särskilt för utvecklingsländer, vilket knappast skett. Enligt avtalet har alla stater rätt till utveckling och användning av kärnkraft för fredliga ändamål, alltifrån anrikning av råmaterial till anrikning och klyvning av kärnbränsle. Varje stat är skyldig ”att inte tillverka eller på annat sätt förvärva kärnvapen eller andra kärnladdningar”. NTP-avtalet tillåter att en stat blir en ”tröskelstat”, dvs. en stat som inte har kärnvapen men utvecklar förmåga att tillverka sådana.
Irans kärnenergiprogram är enligt många förenligt med NPT-avtalet, men inte Israels kärnvapeninnehav.
Enligt avtalet ska kärnvapenmakterna rusta ned. Detta har skett i viss omfattning, men under detta millenium dominerar kärnvapenupprustning.

Det speciella med Iran är att landet inte är en allierad med USA. Därför straffas man i strid med NPT-avtal och FN-stadgan.

strong>USA:s upprustning av kärnvapen.
Dagens Nyheter skrev 16/9 2012 ”Trots rasande ekonomisk kris och hårda sparkrav även för militären ska USA storsatsa på en modernisering av sin nukleära arsenal, skriver The Washington Post. Kostnaden över den kommande tioårsperioden beräknas till enorma 352 miljarder dollar, 2,3 biljoner kronor.”

Kärnvapen I untitled
USA ingick visserligen ett nytt START-avtal med Ryssland i april 2010, som många tolkade som en framgång. Antalet kärnvapen skulle minska med 30 % under ett antal år. Samtidigt infördes ett nytt sätt att räkna kärnvapen. Om ett plan tidigare hade 5 kärnvapen räknades detta just som 5 kärnvapen, men nu började man i stället att räkna antalet kärnvapenbärare och får då i stället ett kärnvapen. Enligt avtalet ska USA och Ryssland få ha kvar 1 500 kärnvapen, tillräckligt mycket för att utplåna livet på jorden flera gånger om.

* Och krigsorganisationen NATO:s verksamhet vilar i slutändan på kärnvapeninnehavet.

Det internationella stödet för kärnvapennedrustning ökar då under nedrustningsmötet i FN:s generalförsamling i oktober förra året 126 stater krävde kärnvapennedrustning utifrån ett humanitärt perspektiv. 14/10 stödde 155 stater detta initiativ – även Sveriges nya regering, enligt tidningen ”Läkare mot kärnvapen.”. De fem kärnvapenstaterna (USA, Ryssland, Kina, Frankrike och Storbritannien) som undertecknat NTP stretar emot, liksom Indien, Pakistan, Israel och Nordkorea som står utanför NPT är också emot.

Låt oss stärka arbetet för att bilda en mäktig opinion för att avskaffa kärnvapen i världen!
Vem tror inte att minst 90 % av jordens befolkning ställer sig bakom?
I en värld med utökad demokrati skulle en världsomfattande folkomröstning ordnas i denna centrala fråga.
Alla stater med kärnenergiprogram och kärnvapen måste behandlas lika – stoppa diskrimineringen av Iran

em> intressant.se, , , ,, , , , , , , ,

Superstation Knut Lindelöfs blogg Veterans Today SvD Syriens vänner Nyhetsbanken 24/10 FN:s säkerhetsråd resolution 2118 DN 23/10 Mohamed Omars blogg Aftonbladet 12/10 Expressen 11/10 DN 12/10 Intervju med Putin mm Globalresearch artikelFria Tidningen 13/9 FIB-KulturfrontAron Lund 24/9 Björnbrum 27/9 ISTEAMS Ghoutarapport 16/9Time 16/9 om FN:s rapport Reuters 16/9 ICIJ:s rapport DN 4/4 SvD 4/4 Ab 2/4 Hurun Report Intervju med Noam Chomsky Data från VärldsbankenDN 2/3 Dokument utifrån USA-bloggen DN 13/2 DN 2 13/2SvD Expressen 13/2 Ab 13/2Annarkia SvT SR Stiglitz i SvD 4/11Wolodarski i DN 4/11 DN1 17/10DN 2 17/10 DN 3 17/10DN 4 17/10DN 5 1/10 DN 6 17/10 SvD 17/10 SvD om USA-valetAftonbladet 17/10
AB 17/10Expressen 17/10SvT 17/10

  9 comments for “Krigiska Saudiarabien säger att man har kärnvapen – Vad säger FN och ”Världssamfundet”?

 1. sl
  26 februari, 2016 at 08:10

  Här kan man ändå invända; om wahabisterna har kärnvapen, hur?

  1) utvecklad själva? kräver import av uran, svårt att dölja, kräver industriell kapacitet och knowhow. Alltså inte.

  2) USA har sålt? Nej, det har de inte gjort, de har i sämsta fall sålt en dummy och låtsas att det är kärnvapen.

  3) En muslim hotar en annan muslim med kärnvapen; skryt? Naturligtvis. Helt i linje med religionen dessutom.

 2. 26 februari, 2016 at 08:32

  På Regeringens hemsida kan man läsa ”Den 22-25 februari besöker Helene Hellmark Knutsson Saudiarabien, Oman och Qatar för att möta företrädare för högre utbildning och forskning i de tre länderna.” (http://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2016/02/helene-hellmark-knutsson-besoker-saudiarabien-oman-och-qatar/)

  Detta var EFTER det att FOX News hade presenterat nyheten om Saudis atombomber. Har ministern protesterat mot detta? Mot stödet till terroristorganisationerna av dessa 3 länder? Mot kriget i Jemen?

  • Roland Hedayat
   26 februari, 2016 at 09:39

   Tack för denna viktiga artikel.

   Tystnaden är den förljugna politikens främsta instrument.

   Saudiarabien och Jemen nämndes inte med ett ord i regeringens utrikespolitiska deklaration, det fanns det inte plats för i allt det självberömmande bruset.

   Tystnaden beror på att Sverige bistår Saudiarabien med avancerade vapensystem samtidigt som landet är ett av de i särklass farligaste, mest krigiska, mest kvinnofientliga, mest rustade länderna i världen — och ett land som därtill för ett angreppskrig. Sedan ett år anstränger sig Saudiarabien hårt för att bomba ett av världens fattigaste länder tillbaka till stenåldern.

   I går röstade EU-parlamentet med 359 mot 212 röster igenom en rekommendation om vapenembargo mot Saudiarabien för sin krigföring i Jemen, trots massiv lobbyverksamhet från prinsarnas sida.

   Vår utrikesminister måste ha vetat om att denna låg på bordet då hon höll sin utrikesdeklaration. Det ville ha varit naturligt att signalera regeringens position i frågan. Men icke.

   Den obekväma Tystnaden har dock sitt pris. Trovärdighetens pris. Utom dödgrävarnas trovärdighet som ”pålitlig handelspartner” förstås.

 3. Snart
  26 februari, 2016 at 08:32

  Ständigt ligger terrorstaten Israel bakom många av världens eländen. Presstitute kåren med P. Wolodarski som anförare kommer att sjunga ”Darfur”, ”Nord Korea” eller hitta på något för att avleda – de är experter vid det här laget.

 4. sl
  26 februari, 2016 at 09:30

  Det finns ingen nyhet om saudiska kärnvapen, det finns en saudisk företrädare som skryter om saudiska kärnvapen, utan någon som helst oberoende undersökning eller bevis, dessutom i Fox, en ytterst politisk konservativ tv-kanal. Härnäst påstår den att Obama har gett muslimerna kärnvapen.

  Att svenska regeringar har dåligt omdöme i internationella frågor har vi fått vänja oss vid. Goddagspiltarna från Bommersvik regerar.

 5. sl
  26 februari, 2016 at 09:41

  Det finns faktiskt en möjlighet till saudiska kärnvapen, den muslimska imperialismen kan ha levererat pakistanska kärnvapen till sina bröder.

 6. Martin Kullberg
  26 februari, 2016 at 09:55

  Alla står bakom Saudi arabien och håller dem under armarna, om Saudi destabiliseras vilka krafter inom Saudi står i kulisserna att ta över?

  Ryssarna är i Saudi och bygger kärnkraftverk, bland annat. Konflikten mellan öst och väst är bara en postmodern illusion.

  Kom ihåg att kärnvapens enda syfte någonsin har varit propaganda, de har aldrig haft någon som helst annan effekt.

 7. 27 februari, 2016 at 01:43

  FOX och Veterans Today är inte tillförlitliga källor. De är fullproppade med desinformation. Det behöver man inte vara raketingenjör för att inse.

  Men skulle det, mot förmodan vara sant, är det stora problemet inte att Saudiarabien skulle ha 3-7 pakistanska kärnvapen, ens om de är extrema islamister. Problemet är att världens mest kriminella företag som någonsin funnits på planeten, som planerar first-strike mot Ryssland, och redan bombat med kärnvapen mot städer två gånger har en sådan mängd kärnvapen att de kan utplåna hela planeten flera gånger om.

Comments are closed.