Judiska extremister hotar bloggares yttrandefrihet!


Som bekant tillhör jag dem som ofta kritiserar staten Israel för landets tillkortakommanden när det gäller att uppfylla palestiniernas berättigade krav
på Mänskliga Rättigheter.


Sedan staten bildades
för sextio år sedan, under former som närmast går att jämföra med en gradvis ockupation med därpå följande kolonialisering och etnisk rensning av det brittiska mandatet Palestina, så har för-
följelserna av palestinierna aldrig avstannat. Idag har man byggt ut mängder av stora bosättningar på palestinsk mark, man skickar regelbundet in mordkommandon i Gaza och ingen kan påstå att det bara är s.k. ”terrorister” som drabbas.

FN har utfärdat mängder av resolutioner men Israel vägrar konsekvent att följa dessa, man följer inte heller någon enda (!) av krigets lagar och allra minst Genèvekonventionen. Det har fått till följd att Israel som nation betraktat inger minst förtroende av samtliga världens länder i en världsomspännande undersökning där man frågat vilka länder som befolkningarna i respektive land har minst förtroende för. Israel ”vann” dem omröstningen före länder som Pakistan, Iran, Nord-Korea, Kuba, USA, Kina och t.ex. Zimbabwe, femtiotvå procent av sjutton tusen intervjuade i trettiofyra länder uttalade negativa omdömen om Israel.

Att Israel därmed drabbas av uttalad kritik är därför inte märkligt. Det har alltid drabbat den som är sämst i klassen.

Själv har jag hotats fyra gånger av judiska extremister. Den sista gången är ännu inte polisanmäld, men de tidigare tre är det. Den senaste, en kommentar som kom igår kväll lyder som följer:

“Hello Jinge. Ive heard that this blog encourages people to hate my sisters and brothers. Soon ive will come home to you and deal with this in a way that so you understand to not write these things again…”

Även denna kommentar emanerar från den ökända hatbloggen al-hamatzav.org som också kan nås via det icke helt fredliga domännamnet sleeping-mossad.org, något som är särskilt slående då avsändaren uppger sig ha mailadress mossad@israeldefens.com
I mailet framgår det att vederbörande tänker söka upp mig för att ”- Ta hand om detta så att jag förstår att jag inte ska kritisera Israel igen.”

Men jag ska givetvis inte klaga. Igår fick en bloggarkollega ett direkt mordhot för att vederbörande uttalat sig negativt om Israels fredsvilja. Om detta mordhot kommer att polisanmälas eller ej vet inte jag, själv skulle jag tveklöst göra det. Jag anser att det ingår i mina och andras yttrandefrihet att kritisera


En teckning av Hans Lindström www.bonton.se

stater som uppför sig på ett klandervärt sätt. Jag anser inte att min egen yttrandefrihet ska beskäras för att landet jag kritiserar heter Israel.

En försvårande omständighet i samman-
hanget är att en av dem som hotat mig är en av personerna som skriver mest på al-hamatzav.org/sleeping-mossad.org Det är med andra ord en bloggarkollega.

En bloggare som själv utnyttjar den svenska yttrandefriheten försöker således med olika slags hot, parat med en rejäl portion förtal, begränsa Israelkritiska bloggares yttrande-
frihet. Man gör det med olika mer eller mindre sofistikerade hot, man drar sig uppenbarligen inte heller för att dödshota bloggare .

Man inbillar sig troligen att man gör detta för Israels sak, men man skadar landets anseende i en omfattning som man inte själva har förstånd nog att begripa.

Jinge

Media som berör yttrandefrihet: AB1 DN1 DN/Israelkritikern Magnus Betnér hotad av psyksjuk SvD1 SvD/Undersökningen

Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Yttrandefrihet, Mänskliga Rättigheter, Mellanöstern, Israel, Palestina, Hot, Förtal, Bloggosfären, Bloggar, Israelkritik, Al-hamatzav.org, Sleeping-mossad.org, Mordhot, Dödshot, Genèvekonventionen, Politik, Sionism, Nationalism, Judiska extremister, Roy B Alterman[/tags]


40 svar till “Judiska extremister hotar bloggares yttrandefrihet!”

 1. Jag har sett den blog du skriver om Jinge. Men jag hoppas att du inser att alla judiska svenskar inte stöder israels politik? Det är, som du skriver, extremister som agerar och extremister är extremister oavsett etnicitet eller religion.

 2. Så blir det tyst från dig så vet man vad som hänt, då har de gjort allvar av hotelserna…

  Vilket sjukt gäng! Jag förstår att du lade fram Magnus Betnér igen på förstasidan.

 3. Det slår mig att om vanlig bloggare får mord hot för sina åsikter på en blogg så självklart hotar dessa grupper även våra politker. Kan vara en orsak till att Israels förintelse av Palestininer får fortgå utan kraftfulla fördömanden, sanktioner och aktioner.

 4. Obehagligt, om än ej oväntat. Har man läst bloggkommentar och kommentarer på Angry Arab och Haaretz är man inte förvånad. Sionisterna är ofta de mest aggressiva. Och ibland är det sjukt aggressivt.

  Dock dök det upp en del obehagliga anti-semiter på Angry arabs blogg. Till slut var det helt meningslöst att läsa kommentarerna. Var ju bara pajkastning och ibland värre.

  Men att Israel vill tysta kritiker är ju inte ovanligt. Nu är man på Carter igen. Kallar honom ” a bigot”. Att Israel inte vill ha någon som helst dialog på andra villkor än sina egna är ju löjligt uppenbart.

  Sen skulle jag nästan vilja göra en ”rättelse” på Hans teckning. Den ena mannen borde säga: ”Men herregud. Det har vi inte gjort. Vi har byggt murar mellan palestinierna.”

  Sen undrar jag om Magnus Betnér kopplingen. Förstår den inte till fullo.

 5. Ok. Magnus Betnér utsattes för ett överfall från en person som inte är psykiskt frisk.

  Den andra bloggaren som jag nämner, dödshotades. Den korrespondens jag haft med personen som hotat mig har präglats av en hel hop med invektiv som jag sammantaget tycker är ett utslag av en fixering som är att likna vid psykisk sjukdom. Nattens kommentar likaså.

  Min direkta tanke när jag läste DN-artikeln om en psyksjuk våldsman var att det handlade om en av Israels advokater, en sjukare sådan. Och min mailbox tyder på att fler tänkt på samma sätt utan namns nämnande.

 6. Jinge, Jag har också nya dödshot som är på väg till polisen just nu. Idioterna fattar inte att ett så allvarligt brott gör att det inte hjälper att skriva från anonyma servrar. Polisen har rätt att ta reda på, även via andra länders polis vem det var som använde just det ip-nummret vid en viss tidpunkt.

 7. Anonymitetsservers släpps inte in här, iaf inte medvetet. Dessutom SKA man använda en fungerande mailadress! / Jinge

 8. @adler:

  Jag tror snarare att de är härdade. Jag har hotats fyra gånger av judar, vid sammanlagt sex tillfällen. Trötta eller ej, men dessa hot är s.k. hatbrott och även om de inte slår på blåljusen direkt så lagras anmälningarna och dessutom räknas de in i statistiken. Nästa gång det händer något så ser de att vederbörande varit anmäld tidigare.

  Dessutom anser jag att det är ett gravt intellektuellt tillkortakommande att man faktiskt inte förmår att bemöta argument med argument utan väljer att hota. Det är inte ägnat att väcka något slags respekt utan precis tvärtom.

 9. Jag spammar icke runt, Hampus.

  F.ö Jinge, vad har du för bevis för att de är judar? Deras mödrars namn i mosaiska församlingsregister?

 10. Säger Hampus att du spammar runt så – spammar du runt.

  Jodu Adler, jag vet exakt vilka personer det rör sig om, men det känns inte speciellt aktuellt att outa dem här på bloggen eftersom tre av dem har lagt ner dessa dumheter. Det räcker för mig.

 11. Ja för Hampus ord är ju lag, han är en Adlerfob. Om jag nu är en spammare varför har jag aldrig fått en kommentar raderad eller hamnat på svarta listan i er bloggkrets? Använder ju trots allt samma IP hela tiden?! Score!! ;)

  Nåväl, jag får med dödshot, vet dock inte om det går att faxa Youtube-videos till polisen och dra hela Iran inför rätta!?

  Så ta det lite lugnt nu, dödshot och viagrareklam är det charmiga med internet.

 12. Så du menar att folk i Iran gör videos till dig med dödshot?

  Du säger att du använder samma IP hela tiden vilket inte är ett bevis för att du faktiskt gör det. Använder du andra kan dessa mycket väl ligga i spamfiltret…

  Är det verkligen hela Iran som hotar dig? Vad har du gjort för jävelskap då?? Berätta! :)

  Jodå, man kan skicka en CD till polisen om man tvivlar på deras förmåga att följa en länk.

  Hampus ord är ingalunda en lag för mig, men jag har aldrig upptäckt att han haft fel förut så jag tror honom.

 13. Adler, en av dina kommentarer sattes upp under rubriken ”Veckans absurt” på FFF-bloggen. Några av dom kommentarerna raderade jag bort. Hade du skrivit samma saker hos Jinge, skulle du säkert hamna i pappers korg… Men vi har inte samma funktioner :o) Det kan du utnyttja ett tag till.

  :o)

 14. Jag kan försäkra er om att polisen inte är trötta på någonting! De var VÄLDIGT intresserade när jag talade med dem igår och kopplade mig till rätt ställe! :-)

 15. Man hotar inte bara oss, aktiva skribenter på FFF utan våra gästskribenter också: Daniel har fått obehagligt samtal i natt kl 03:00…

  Jag tror att det handlar om gigantisk skada i extremisternas psyke:
  ””Vi” är ockupanter och ”de” är palestinier – så ska vi trakassera, hota, förtrycka och förfölja..!”
  Man struntar i detta att kompasen säger om att man befinner sig mitt i Sverige!

 16. Jinge: Alla videos som nämner slakt på judar tar jag som ett dödshot. Speciellt olustigt känns det med en viss passage i en viss skrift, som innehas av tusentals personer i sverige, där det står att jag ska ligga och darra bakom en sten.

  Ida: Du behöver inte hymla med att du är lite förtjust i mig och därför låter mina kommentarer stå kvar, du har de facto inte refusat en enda kommentar jag skrivit.

  Rawia: Var kopplade de dig? Till Blogspot?

  Hampus: Slå upp ordet spam och lär dig dess innebörd, jag har aldrig ”spammat” i mitt liv.

  men nu ska väl alla börja statuera exempel på mig, misstänker jag.

 17. Adler! Det står mycket skumt i Koranen, men sammantaget så är Bibeln värre för att inte TALA om Gamla testamentet…

  Dessutom: Idag visar väl kartan vilken sorts religionsutövare som har ALL anledning att frukta för att bli just – slaktade.

  Men det är en utvikning som från nu betraktas som E O D här på denna bloggpost.

  Men du Adler, vem är ”Profetenmuhammed@gaza.bomb” ??

  En sådan förekommer i kommentarerna på vissa bloggar, känner du möjligen till en fungerande mailadress till den personen?

  PS: Jo jag vet att det är en elak fråga, men eftersom du vet varför jag frågar öppet så får du tillfälle att svara öppet…

  Uppdatering: Det är någon som skriver om ”knullkontakt” kallar kvinnor för ”arabfitta” och dessutom har en egen blogg som kallar sig Muhammedbilder. Det är en person som oxo använder sig av ett arabiskt låtsasnamn. En person som jag kommer att skriva en del om imorgon eftersom jag själv har haft vissa besvär med vederbörande.

  Det handlar om uttalanden som är ägnade att väcka fruktan och obehag hos dem som får dem, helt klart. Tycker du att vi ska passa på och slänga in en anmälan mot den personen oxo Adler??

 18. ”Noterar att islamofoben Adler fortfarande spammar runt!”

  Denna galning har jönsat runt länge så fort något handlar om världsparian i mellanöstern och verkar inte syssla med något annat.

  Mest känd 2004, då bedrev han hets och personförföljelser mot admin på IMC´s kommentarer för att han inte fick spamma dom med uppmuntran till folkmord på icke-judar sedan dess har han bara ökat sina hatspam överallt, han behöver vård…

 19. @adler:

  Ja gör det adler. Jag kommer nämligen skriva en hel del om vad denne person skrivit på bloggar och under diverse olika namn. Jag klurar på om jag ska visa bild oxo, men det kanske är lite för grovt artilleri. Namnet kan dock aldrig skada, en karl står ju för sin åsikt om saker och ting, eller hur?

  Lyckligtvis har jag sparat vissa av texterna i en särskild psykopatfil, och inte bara jag. Även andra bloggare har sparat texter. Plötsligen blir 1 + 1 två, sådant är alltid skojigt.

  Dessvärre roar det kanske inte mossadbloggen, men vaff… jag BJUDER på det.

 20. Adler!

  Var lagom spydig! Jag har massor sparat med din ip-adress på! Det kan faktiskt stå dig dyrt om jag bestämmer mig för det!

 21. Och Jinge, ska du inte avslöja vilken blog han bedriver?

  Han låtsas vara en dum svensk nazist. Men han är bara en sionist!

 22. @Rawia Morra:

  Jag ska avslöja det, har iofs skrivit det i kommentar 22 har jag för mig. Men jag började Googla lite och hittade mer. Så jag bestämde mig för att ägna en bloggpost åt honom, det rimmar tämligen väl på detta ämne nämligen.

 23. hehe jag står speechless, anmäl vem ni vill, det är ett fritt land, eller ska jag bestämma om ni ska anmäla personen i fråga eller inte? Ni har väl spamfilter eller vad för slags problem har ni, en cyberhallick som sysslar med sexannonser? aja…vad gäller polisanmälningar så har jag aldrig anmält någonting, trots direkta påhopp, väntar med att anmäla förrens jag ser en person i titthålet i dörren med en pistol i handen, annars är det bara slöseri med tid.

  och, hade jag applicerat anmälningar för varje påhopp hade jag fått mycket att göra 2004 då IMC’s besökare ständigt attackerade mig verbalt och min ytterdörr med anti-Israeliska klistermärken, och skulle även kunna anmäla Jimm för förtal här och nu om mina påstådda ”hets och personförföljelser” under 2004.

  Men, jag är för laidback för att hetsa upp mig över småsaker.

 24. Okej, jag fattar inget av ovanstående om det är mig ni ämnar skriva om. Är jag en dum nazist som driver en blogg som heter Mohammedbilder och har något med ”knullkontakt” att göra, eller syftar ni på någon annan? aja, ska bli kul att se iaf.

 25. al-hamatzav.org och Info14: vad är skillnaden? Jag förstår inte vari den består, förutom att det är varandra de hatar.

  Sionismen och nazismen går hand i hand: båda har tron på den ”utvalda” rasen som grund, samma historieföfalskningar, hjältemyter, mysticism etc.

  Livsfarliga båda två.

 26. ”namn liksom ibland “viking””

  Tack Hampus för den informationen då har jag stött på denna person i vår lokal tidning.

 27. Klarar man inte att läsa innantill i de kommentarsregler som finns hamnar man i spamfiltret! / Jinge

 28. Adler har skrivit om mig på sin hemsida där han säger typ: ”jag tror inte att hon blev mordhotad”…
  Herre Gud, precis som att jag skulle gå in i bloggvärlden för att göra en polis utredning av liknande händelser! Ska jag gå genom saken tillsammans med honom i så fall..?! Totalt ologisk kille som gillar bara att påstå och ”tro” utan ens att ha kunskaper i det han talar om.
  Han rasade in på min blogg för att förklara mig som jude-hatisk och då pekade han ut karikatyren av Hans Lindström ”där judar ritas med stora näsor” ..(!) …
  Försök inte att förstå honom – han är obegriplig.