Först Grekland – sedan Spanien – Italien nästa?Det är med glädje jag presenterar detta blogginlägg från skolkamraten Brage Norin, Bodensare som jag. Vi bedrev våra studier vid hal (högre allmänna läroverket) i Boden, Sverige främsta militärstad med 13 000 invånare och 5 regementen, Nu finns bara infanteriregementet I 19 och ett artilleriregemente kvar. Jag hade nöjet att njuta värnrätt på I 19 sommaren 1964. Brage ”vill gärna tillägga att jag föddes hemma på sofflocket i en avlägsen by i Norrbottens inland. Detta är jag stolt över. Jag brukar skämtsamt hävda att BB-ungar inte fått uppleva livets hårda skola.”

Brage imponerade genom sin muskelstyrka och genom att vara socialist redan då – vilket inte jag var. Vi hade sedan kontakt i Uppsala i början av 1970-talet, då vi återfann varandra i samma vänsterorganisation. Brage blev fysiker och jag studerade medicin. Nu har vi åter fått kontakt på underliga vägar. Brage huserar i Skogås tankesmedja utanför Boden ”en stad i Norden där solen aldrig ler”, som det hette i soldatvisan. Men det märkte inte vi.
Boden_centrum

I mailet till mig igår med artikeln skriver Brage”Vetenskapliga – väl refererade – inlägg är viktiga. Men ibland är känslomässig agitation bättre.” (Undrar om han har något särskilt i tankarna…?)

Brage Norins artikel.
Ungdomsarbetslösheten i södra Europa har nått astronomiska nivåer. Hela generationer i sin bästa ålder står utan arbete! Hur kan någon enda person tro på att detta håller?

VAKNA – LAVINEN HAR REDAN KOMMIT IGÅNG!

Den första statskonkursen i Sydeuropa är snart ett faktum. Eurosamarbetet spricker. Detta skeende utlöser därefter inom några veckor den ”globala finansiella härdsmältan”.

Mexiko följer Argentinas exempel och ställer in betalningarna. Efter Mexikos konkurs brakar helvetet ut i USA. Bankerna i USA
förkFinanskapitalist indedcccvx_1
larar ”Bank holiday”. Ett förödande inbördeskrig i USA bryter ut. Ingenting kan stoppa skeendet.

En procent av världens befolkningen har lagt beslag på hälften av världens rikedomar. I USA äger en promille hälften av landets rikedomar. Skillnaden mellan rik och fattig har nått en kritisk gräns. En skriande ojämlikhet kan bara upprätthållas med vapen, våld och terror. Detta är USA i ett nötskal. Det fiskala stupet väntar.

Fängelser har blivit en av USA:s största business. Närmare 20 procent av världens fångar finns instängda i USA – ett land med drygt 4 procent av världens befolkning. Så går det när girigheten tillåts löpa amok.

Att många miljarder – många tusen miljoner, kan anrikas på privata konton är bara ett mått på det ekonomiska systemets hälsa. Systemet är sjukt och djupt omänskligt. De som stulit ihop miljarder vill dessutom ha ränta på sitt stöldgods. Varenda nation tvingas låna pengar – för att garantera att de stulna pengarna ska förräntas väl.
Obama hök untitled

Skattemedel som ska finansiera barnomsorg, sjukvård, utbildning och pensioner strömmar in till miljardärernas konton. Välfärden som mödosamt byggts upp under lång tid havererar långsamt men säkert. Men när armodet når en viss gräns exploderar det.

Nu har Greklands folk rest sig. Precis samma skeende pågår i full fart i Spanien. Sedan blir det Italiens tur. Euro-samarbetet skakar i sina grundvalar. Det ekonomiska svineriet kommer inte att tolereras längre. Miljoner människor börjar vakna. Finns det någon som kan blunda inför verkligheten?

Alla pusselbitar finns där och pusslet är så enkelt att lägga. Det blir inte som det ”militärindustriella komplexet” i USA önskar sig – ett nytt storkrig. Det blir ett ekonomiskt globalt haveri. Detta leder till ett sammanbrott för den sista militära supermakten på jorden – USA. De tusenåriga krigens helvete närmar sig äntligen ett slut. En värld i fred håller på att födas. Men födslovåndorna kommer att bli smärtsamma.

Sanningen om hur militären tog makten i USA när Bush blev president kommer att avslöjas. Stackars människor som var inblandade i planeringen av terrorattacken i New York den elfte september 2001. Vart ska dom fly?

RyssKrig-768954


intressant.se Ukraina, , , , , , , , ,

Chossudovskys artikel 5/12 Ron Paul 4/12 DN Debatt 20/10 DN Debatt 21/10 DN 27/7 Washingtons osäkra anklagelser DN 24/7 Nya Jaltadeklarationen Uttalandet på Facebook Nyhetsbanken 12/7 Pål Steigans blogg 15/7 DN 13/7 DN 21/5 DN 2 21/5 Massakern i Odessa Ron Pauls uttalande Bild am Sonntag Neue Rheinische Zeitung 22/4 Undertecknare av uppropet DN 3/3 DN 2/3 Guardian 2/3 Guardian 3/3 Annarkia SvD 1/3 Z-net DN 28/2 Synpunkt på anti-ukraina propaganda DN 1/3 Svenssonbloggen 1/3 Protester mot polisbrutalitet i USA Polis mot OWS
DN:s ledare 22/2 Expo Nuland om USA:s stöd DN 23/2
DN 19/2 SvD 19/2 Moscow Times Youtube-klipp Artikel med bild av Nuland och oppositionsledaren Globalresearch DN 23/1 Nyhetsbanken 26/1 DN 25/1 Kildén & Åsman Infowars 23/1 AB-intervju med Bildt omkring 25/1 DN 19/12 2013 Globalresearch Nyhetsbanken 5/12 Nyhetsbanken 11/12 Proletären 20/12 SvD 5/1 2014 Sveriges Radio 17/12
Rozoff i Globalresearch Knut Lindelöf 7/2

Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

  2 comments for “Först Grekland – sedan Spanien – Italien nästa?

 1. 4 februari, 2015 at 20:27

  Jag var på S3 i Boden sommaren 1970. Angående rörelserna i söder, här är ett avvikande länktips, till de höger-om-höger-inriktade (identitära) skribenterna på bloggen Motpol: http://www.motpol.nu/oskorei/2015/02/03/syriza-och-podemos-nya-politiska-konfliktlinjer/

  • 4 februari, 2015 at 20:55

   Tack Björn för en mycket intressant länk!

   S3 och P5 ja, låg på gamla A5. När jag bodde i Boden andra gången 1949-53, hade A5 sina artillerihästar i en stor hage där vi bodde. Vi smågrabbar såg med stigande spänning hur trästängslet sakta vittrade sönder och en dag hände det vi hoppades på. Hundratalet hästar tog sig ur, omkring 1951, och sprang längs den inte särskilt biltäta huvudgatan genom sta’n. Vilken upplevelse! (Brage bodde i andra ändan av sta’n).

   Nu hoppas vi att de som är instängda av kapitalet och dess ideologi gör detsamma! Ännu större upplevelse!!

Comments are closed.