Det verkliga flyktingproblemet – och hur man kan lösa det


Flyktingfrågan och flyktingkatastrofen från Västasien (Mellanöstern) är verkligen på agendan i Sverige och Europa. Inte i USA, som vägrar ta emot flyktingar från Syrien, vilka väller ut till följa av USA:s olagliga krig via ombud i enlighet med kända Pentagonplaner från år 2001. Jag publicerar här en artikel från USA av en f.d. presidentkandidat.
* OBS att jag förstås är medveten om att artikeln inte försöker ge svar på frågan om hur vilken flyktingpolitik som är bäst för Sverige och EU för alla de flyktingar som kommit och nu kommer, och hur man bäst söker hjälpa dem. Detta får behandlas i annan artikel.
Detta är en av mig översatt artikel ”The Real Refugee Problem – And How To Solve It” av förre presidentkandidaten (republikanerna) och barnläkaren Ron Paul i USA
Förra veckan Europa såg en av sina värsta kriser i årtionden. Tiotusentals invandrare kom in i EU via Ungern och krävde passage till sin efterlängtade slutdestination, Tyskland. Medan medierna fokuserar på mänsklig tragedi av så många människor hemlösa och reser i farliga situationer, det finns väldigt lite uppmärksamhet ägnas åt de händelser som ledde dem att lämna sina länder. Visst vi alla känner för fördrivna människor, särskilt barn, men låt oss inte glömma att detta är en konstgjord kris och det är en kris som regeringar skapat.
rp-weekly-button
 Anledningen till att så många flyr platser som Syrien, Libyen, Afghanistan och Irak är att den amerikanska (USA:s) och den europeiska interventionistiska utrikespolitiken har lämnat dessa länder destabiliserade utan hopp om ekonomisk återhämtning. Denna massinvandring från Mellanöstern och bortom är ett direkt resultat av en neokonservativ utrikespolitik inriktad på regimskifte, invasion, och påstådda försök att skapa ”demokrati” via en gevärspipa.

 Även när man framgångsrikt störtat en regimen, som i Irak, återstår ett nästan obeboeligt land. Det påminner mig om uttrycket från en amerikansk major i Vietnamkriget, apropå bombningen av staden Ben Tre: ”Det blev nödvändigt att förstöra staden för att rädda det.”

Européerna delar en hel del av skulden. Frankrike och Storbritannien var entusiastiska anhängare av attacken mot Libyen och de var tidiga förespråkarna för en ”Assad måste gå”– politik. Assad var kanske inte en trevlig kille, men de krafter som har släppts lös att störta honom verkar vara mycket värre och mycket farligare. Inte konstigt att folk är så desperata att lämna Syrien.

 De flesta av oss har sett den hjärtskärande bilden av den unga syriska pojken liggande drunknade på en turkisk strand. Medan intervention utnyttjar denna tragedi för att få stöd för direkta amerikanska attacker mot den syriska regeringen
, kommer i själva verket den lille pojken från en kurdisk familj som flytt från ISIS i Kobane. Och som vi vet fanns inte någon ISIS före 2003 USA:s invasion av Irak. (Och al-Qaida fanns inte där heller).
Petraeus Jinge untitled
 Som så ofta händer beror flyktingkatastrofen på dålig utrikespolitik. Samma människor som skapade problemet tror att de har rätt att tala om för oss hur man fixar det – utan att erkänna sina egna fel. Sålunda ser vi den vanärade general David Petraeus förra veckan erbjuda sin lösning på problemet i Syrien en allians med al-Qaida mot ISIS! (se blogginlägg här 6/9 -http://jinge.se/mediekritik/bevapna-al-qaida-foreslar-4-stjarnig-usa-general-och-f-d-cia-boss.htm) Petraeus var chef för CIA när USA lanserade sin hemliga politik för regimskifte i Syrien, och han var ansvarig för ”surge”, den militära satsning i Irak som bidragit till skapandet av al-Qaida och ISIS i Irak och Syrien. Tanken att USA kan rädda sin katastrofala Syrien-politik genom en allians med al-Qaida är fruktansvärd. Finns det någon som tror att flyktingproblemet i Syrien inte kommer att bli värre om al-Qaida eller ISIS tar över landet?
 Imp Wikipedia 250px-Imperialism_Coverart
Här är den verkliga lösningen på flyktingproblemet: sluta att lägga sig i andra länders angelägenheter. Uppskatta det välstånd som kan nås med en fredlig utrikespolitik, inte den fattigdom som är förknippad med att styra ett imperium.
Lägg ned Imperiet!

Kommentar av Anders Romelsjö: Denna politik är galen för mänskligheten är den samtidigt förståelig mot bakgrund av USA:s imperialism och strävan efter att kontrollera så mycket som möjligt enligt officiella dokument.
Sverige låter sedan åratal USA:s flyg öva för sina uppdrag i norra Sverige!
Den svenska regeringen vill ha ännu närmare samarbete med USA:s militär!
Var finns de demokratiska och humana värdena?
Bekämpa USA-imperialismen!

i Andra om: , ,, , Syrien, , , , , , , , ,

Ron Paul 6/9 Blogginlägg 6/9 Washington’s Blog Pål SteiganIntervju med general Flynn Pål Steigan 3/8 Senator Black Todayszaman Aftonbladet 28/7 EU-observer 28/7 Pål Steigan 27/7 Al-monitor Pål Steigan 29/7 Globalresearch om DIA-rapporten Zero-hedge om DIA-rapporten Om DIA-rapporten Pål Steigan 25/5 Daily Mail 26/5 DN 13/5 Pål Steigan 5/5 Clarkes CNN-intervju Newsweek 12/1 Globalresearch 19/2 om ”kriget mot IS” DN 26/2 Joe Bidens medgivande New Eastern Outlook Sveriges radio 20/11 Reuters 7/11 ABC 21/11 Globalresearch 30/9 Daniel Ellsberg SvD 6/10 DN 11/9 Pål Steigans blogg M ChossudovskyTehran Times DN Debatt 27/8Daniel PipesIndependent 24/8Ron Pauls artikelRune Lanestrands blogg
DN 8/8 DN 13/8 Tampa Bay News 12/8 Svensson-bloggen 26/7 New York Times 27/6 2013 New York Times 27/6 DN 26/6 SvD 26/6 John Kerry i Kairo Russia Today om ISIS DN 24/6 Globalresearch 18/6 2014 Globalresearch 11/6 DN 12/6 Iraksolidaritet Mike Powers, Iraksolidaritet DN 14/4 Seymour Hersh Blogginlägg om gasattacken 5 april Daily Star Dailykos om Turkiet


3 svar till “Det verkliga flyktingproblemet – och hur man kan lösa det”

 1. Ett steg framåt, artikeln pekar på EU-länders ansvar för katastrofen. Men den är lite för närsynt.

  Länders kollaps politiskt är oftast en följd av en kollaps ekonomiskt. Folk kan inte försörja sig utan tvingas slåss med varandra om smulor. Det är mycket lite våld i Europa och Nordamerika, och mycket våld i Afrika, Asien och det kollapsade Sovjetimperiets gränsmarker.

  Eller med andra ord, det är ganska lite våld i de länder som har en fungerande industri. Skälet till våldet (om man ska kortsluta kraftigt) är att sådan saknas. Och skälen till det är att kapitalister i stora delar av världen har satsat på råvaruutvinning för att leverera billiga råvaror till i-länderna. Då följer man de komparativa fördelarnas politik, och det är kortsiktigt lönsamt.

  Men industrialisering kräver politiska initiativ. Och sånt försöker The Quad (USA, EU, Japan, Canada) på alla vis att stoppa. De vill inte bli av med sina billiga råvaror. Kan de stoppa det med WTO-lagar gör de det. Och måste de använda våld gör de det.

  • Jan Wiklund
   Usas närvaro med omstörtande verksamhet, stöd till korrupta oligarker, och lönnmord av dem som kan organisera folk är huvudproblemet. Om Usa höll sig borta skulle Kina (och även Europa om de har viljan och kan konkurrera prismässigt) kunna utveckla alla de länder där Usa nu provocerar fram allt bråk. Försök inte göra det till något rent strukturproblem även om du har rätt i det kritiska du ändå säger om väst.

 2. USAs krig är främsta orsaken till flyktingkrisen, men även migrationspolitiken i europeiska länder. Ex att svenska politiker och tjänstemän lovar alla syrier permanetuppehållstillstånd och livstidsförsörjning om de bara olagligen kan ta sig hela vägen till Sverige. Politikerna framstår som goda genom att ställa ut löften som de vet att inte alla kan utnyttja. SVT bombarderar svenska folket att de är goda om de tar emot asylsökande i Sverige och onda om de inte vill det.

  Läs Tino Sanandaji, som är ung professor(?) i nationalekonomi och som rapporterar fakta och sanning utan politisk agenda. Här:http://www.tino.us