Den svenska rasismen

Igår skrev jag ett inlägg med rubriken ”Svenska fascister går framåt”, ett inlägg som inspirerats av att de nazianstuckna Sverigedemokraterna haft opinionsmässiga framgångar.


Det kom ca 35 kommentarer
till inlägget, men enbart 25 av dessa kunde släppas fram. De kommentarer som avvisades hade alla någon slags innebörd som gick ut på att det är fel på de flyktingar/invandrare som kommer hit, alternativt på de regeringar som tillåtit dem att komma. En del av kommentarerna var hyfsat välskrivna och lindade in föraktet för dem som behöver söka skydd i Sverige i långa resonemang, men alla slutade på ett eller annat sätt med att de ska förpassas ur landet.

Somliga var öppet nazistiska och avslutade kommentarerna med att skriva Heil Hitler och ytterligare några framförde direkta hotelser mot undertecknad. Jag anses antagligen som alltför vänligt stämd mot dem som av olika skäl måst lämna sitt hemland för att komma till denna karga och ogästvänliga avkrok. En person tog till ett knep, han skrev – Vi ses snart, fortare än du anar.

Den sortens kommentar har jag tidigare bara fått från svenska sionister, människor som tror att de genom att skrämmas kan få mig att avstå från att kritisera Israels alla brott mot folkrätten, Genèvekonventionen och deras agerande mot palestiniernas berättigade krav på mänskliga rättigheter.

Normalt så sparar jag dessa kommentarer, i vart fall om de går långt över gränsen för rasism, några vidarebefordrar jag till den myndighet som har att handlägga sådant, oftast utan annat resultat än att det läggs till handlingarna. En inte helt ovanlig effekt av sådant skrivande är att avsändaren hamnar i mitt spamfilter. Jag förhandsgranskar alla kommentarer och vissa skriver helt och enbart för att provocera. Dessa kommentarer slipper jag efter att ha placerat dem i spamfiltret.

Men visst, om en välbesökt hemsida som min tar klar ställning mot idiotin så kommer idioterna att reagera, det är inget nytt och något man får leva med. Samtidigt kan jag tycka att det är skrämmande att det är så pass många som inte tycks ha den minsta förmåga att kontrollera sitt eget handlande. Från och till har jag haft funderingar på om jag borde publicera tio-tjugo av kommentarerna i en särskild bloggpost, ofta nog är de skrivna hemifrån eller från arbetet och deras

Sverigedemokraterna

arbetsgivare har troligen synpunkter på vad företagets datorer ska användas till.

Nu ska man väl undvika att dra slutsatser grundade på hur ett antal extremister agerar på ett relativt anonymt internet, men en av tankarna som jag haft är att låta en funktion skicka en e-post till den mailadress som uppgivits för att skribenten ska få bekräfta kommentaren. Men den idén är tveeggad. Jag har fått cirka 60 000 kommentarer skrivna här på bloggen och jag är rädd för att en sådan åtgärd skulle bli ännu mer arbetsbetungande.

Möjligen ska jag vara glad över att inte vara dansk. Av kommentarerna att döma är läget ännu värre i Danmark, samtidigt måste jag erkänna att jag faktiskt är lite förvånad. Min egen uppfattning grundar sig på att vi alla omfattas av mänskliga rättigheter, men en stor del av de kommentarer som refuseras är skrivna av människor som inte erkänner några andras rättigheter, bara sina egna. Och i de egna rättigheterna så finns uppenbarligen rätten att sprida gift och hat, och att sparka på den som redan ligger.

Är det något som är typiskt för Sverigedemokrater?

Detta skrev jag igår Anknyter SD/Rasism: DN1 SDS AB HD1 i t

Andra om: , , , , , , , , , ,

[tags]Sverigedemokraterna, Fascism, Nazism, Nazianstuckna, Främlingsfientliga, Danmark, Hotelser, Israel, Mellanöstern, Mänskliga rättigheter, Politik[/tags]

  6 comments for “Den svenska rasismen

 1. Anonym
  17 juli, 2008 at 12:02

  Jinge! Om Sverigedemokrater, sionister eller andra nazister hotar dig för att du utnyttjar din grundlagsskyddade rätt att yttra dig fritt så är det ett brott mot svensk grundlag. Sådant ska utredas av Säkerhetspolisen och du ska ABSOLUT anmäla varenda mail eller kommentar som du anser hotar dig eller som vill förneka dig möjligheten att utnyttja din yttrandefrihet. Säkerhetspolisens uppgift är att försvara Sveriges författning och det ska inga Sverigedemokrater försöka förhindra genom att hota människor som påpekar deras egna anhängares försyndelser. Jag har sett ett par webbsidor som på ett personligt plan angriper dig, det är såvitt jag förstår brott mot yttrandefriheten. Om du dessutom blir angripen på något sätt, jag har sett att en bild på dig är publicerad, plus att en Kristdemokrat i Malmö (Hans C Pettersson) har publicerat personuppgifter, så är det viktigt som fan att du kopierat alla kommentarer inklusive IP så att polisen kan kartlägga vilka som hotar/hotat dig. Om man hotar någon för att denne använder sin lagstadgade frihet att yttra sig så är det inte en sak för kriminalen, det är säpos bord.

 2. Arebir
  17 juli, 2008 at 12:28

  Kritiken mot Sd och deras politik kommer nu från allt fler håll – både från vänster och höger. Och som det verkar så ökar den minst lika snabbt som deras opionionssiffror! Om Sd en dag vill betraktas som rumsrena får de också inse att det i en demokrati inte är gångbart med hot och aggressioner. Det gäller oavsett om man sitter i riksdagen eller inte.

 3. Christer K
  17 juli, 2008 at 12:55

  Ok…det är självklart trams och idioti att hota folk. Dock så behöver invandrings/integrationsfrågan diskuteras mer öppet. Min åsikt är att den politisk korrekta hållningen – som de allra flesta politiker och andra opinionsbildare uppbär – står i bjärt kontrast med Svenssons åsikter. Jag är självklart medveten om de positiva effekter invandringen medför…men det finns, låt oss vara ärliga, negativa effekter av invandringen idag. Detta kanske förvisso inte är invandrarnas fel utan systemet. Det jag syftar på är det bidragsberoende, utanförskap, och kriminalitet många invandrare hamnar i. Vad anser du herr Jinge?

 4. Mr Bizter
  18 juli, 2008 at 15:07

  @Christer K:

  ”Detta kanske förvisso inte är invandrarnas fel utan systemet” skriver du och vem kan säga emot detta?
  Självklart finns här ett systemfel som inte kan skyllas på individer vilka inte ges några som helst förutsättningar till egen försörjning.

  Jinge är värd all heder som orkar stå emot alla dessa hot och det är klokt att dokumentera allt sådant inför framtiden.

 5. Solveig
  18 juli, 2008 at 17:51

  ”En del av kommentarerna var hyfsat välskrivna och lindade in föraktet för dem som behöver söka skydd i Sverige i långa resonemang, men alla slutade på ett eller annat sätt med att de ska förpassas ur landet.”

  Skulle du inte kunna publicera en sådan välskriven, kamouflerad, inlindad kommentar på bloggpostutrymme – och samtidigt knäcka den fullständigt? Det vore underhållning på hög nivå.

  Tack för en röd och fin blogg!

 6. Immigrationssamtal
  21 juli, 2008 at 17:33

  Jinge, jag följer så ofta jag kan din blogg. Den är insiktsfull och du besitter ett skarpt sunt förnuft. Jag håller med Anonym 2, anmäl till säkerhetspolisen.

  Vidare är din tanken om att publicera dessa personers fullständiga DNS address t ex 173.443.334.333 såsom ericsson.se en intressant idé. Är personen så korkad och använder arbetsdatorn får denne skylla sig själv. Dessutom har flertalet arbetsgivare skriftliga policies som förbjuder denna typ verksamhet då kan du få en intressant effekt.

Comments are closed.