Den strängt troende juden?


Wolfgang Hansson skriver idag en artikel i Aftonbladet om den 74-åriga Ira Rennert som sägs vara en av dem som vill köpa Saab, och därmed komma i åtnjutande av de miljarder som höger-
regeringen vill att vi skattebetalare ska stå för. För bygger man en omodern och osäljbar bil så tycks det betraktas som den naturligaste sak i världen att företag ska få socialbidrag i mång-
miljardsklassen. Situationen underlättas knappast av reporterns sätt att uttrycka sig i artikeln.

AB: ”Den strängt troende juden har aldrig tillhört gänget av respekterade och beundrade företagsledare. Han försöker förbättra sin image genom att pumpa in stora belopp i välgörenhet till judiska organisationer och olika universitet.”

Formuleringen är intressant och jag ser för min inre syn hur SKMA och andra rasistiska organisationer nu rusar upp till försvar för denna miljöbov. Hans situation underlättas uppenbarligen inte av hans religion, inte heller blir folk vänligare stämda då de ser en bild på hans hus, ett Versailles-liknande slott på 6000 kvadratmeter. Men sammantaget så tycker jag att den citerade meningen blir lite tveksam. Skulle jag själv uttryckt mot på det sättet så hade det blivit ett himla hallå, även om det möjligen finns saklig grund för Aftonbladets formulering.

i Andra om: , , , , , , , SDS1 DPS t

[tags]Antisemitism, SKMA, Judendom, Semantik, Ira Rennert, Stereotyper, Aftonbladet, Politik[/tags]


13 svar till “Den strängt troende juden?”

 1. På vilket sätt är SKMA rasistiska? Hade varit intressant att höra argument för den ståndpunkten.

  • De är sionister och tar ensidig ställning för ett grovt rasistiskt land. De gör detta under förespegling av att vara – antirasister. Dessutom är de ofta islamofober och verkar för att misstänkliggöra människor med Islam som religion. Jag skulle kunna namnge och exemplifiera, men det är inte upp till mig.

 2. Ja det där var inte en helt lyckad formulering. Man kan nog räkna med att sionisterna skriver mängder av ilskna mail nu. F.ö. har du rätt om SKMA, de är rasister och tål bara en folkgrupp. Säger man något så blir det angrepp direkt. Jag har en av dem på mitt jobb som du vet.

 3. Jag bryr mig inte det minsta om huruvida han är jude eller rödhårig eller homofil eller samlar på antikt glas eller hur han i övrigt lever sitt liv. Inte heller vad han gör med sina pengar, det är bara att gratulera till att ha lyckats i livet.

  Jag har förstått att det i dagens samhällsdebatt inte riktigt är helt rumsrent att tycka som jag gör, man SKA ha järnkoll på vem som är jude eller muslim, folks sexuella preferenser, deras åsikter om ditten och datten, så man kan älska den ene och hata den andre, eller tvärtom. Man ska ogilla nån som ger till välgörenhet, man ska FRAMFÖRALLT akta sig för att säga nåt positivt om någon som är rik.

  Dessutom ska man visst se till att länka ihop karaktärsdragen så att de negativa drag den homosexuelle har ska kopplas ihop med just homosexualiteten, dumheten med den religiösa övertygelsen, dårskapen med den etniska tillhörigheten osv.

  Och jag avskyr kvällstidningsmetoden att göra de här kopplingarna liksom i förbifarten, som om det inte alls är tänkt så…

  Men det var en makalös stuga han har byggt sig! Respekt!

  • Medhåll. Hyfsad stuga… :P

   Jag har förstått att det i dagens samhällsdebatt inte riktigt är helt rumsrent att tycka som jag gör, man SKA ha järnkoll på vem som är jude eller muslim, folks sexuella preferenser, deras åsikter om ditten och datten

   Tvärtom, det är det enda som är riktigt rumsrent.

 4. Oj, min kommentar ramlade visst bort.

  Hur kan du anse att regeringen vill hälla pengar över SAAB, det är ju precis tvärtom oppositionen som vill göra det? Har jag missat något?

  • De har sagt att de vill avvakta till ägarsituationen blivit klarlagd. Regeringen har gått in med garantier till ECB men samtidigt hävdat att man inte vill betala ut dessa miljarder till någon som köper SAAB bara just därför.

 5. Om karln ifråga är skurk så ska han framställas som en sådan. Men hans religion eller etniska tillhörighet ska lämnas utanför. Dessa data har inte med saken att göra!

 6. Om Aftonbladet har rubriken ”Den sträng troende muslimen” – och sen om man lägger upp bilder på hus som olje-pamparna har i USA, med 30 toaletter och 50 badrum, garage med hobby-samling av några hundra Porsche bilar, etc – så…? Vad är ”islamofobiskt” i det här fallet?