Den amerikanska militären krigar sig till dödsDet är med glädje jag presenterar detta blogginlägg från skolkamraten Brage Norin, Bodensare som jag. Vi bedrev våra studier vid hal (högre allmänna läroverket) i Boden, Sverige främsta militärstad med 13 000 invånare och 5 regementen (I 19 – Sverige största regemente, A8, S3, P5 och Ing 3), Arméns helikopterskola, fortifikationen, staben för 6:e militärområdet och Bodens fästning bestående av ett antal fort som skulle kunna klara kärnvapenangrepp. Nu finns bara infanteriregementet och ett artilleriregemente kvar. Jag hade nöjet att njuta värnrätt på I 19 sommaren 1964. Jag minns i början av 1950-talet då jag var 6-7 år talet om de förfärliga bröderna Enbom som sålt ut Bodens fästning till ryssen – vilket visade sig väsentligen vara struntprat och en rättskandal. Brage ”vill gärna tillägga att jag föddes hemma på sofflocket i en avlägsen by i Norrbottens inland. Detta är jag stolt över. Jag brukar skämtsamt hävda att BB-ungar inte fått uppleva
livets hårda skola.”

Brage imponerade genom sin muskelstyrka och genom att vara socialist redan då – vilket inte jag var. Vi hade sedan kontakt i Uppsala i början av 1970-talet, då vi återfann varandra i samma vänsterorganisation. Brage blev fysiker och jag studerade medicin. Nu har vi åter fått kontakt på underliga vägar. Brage huserar i Skogås tankesmedja utanför Boden ”en stad i Norden där solen aldrig ler”, som det hette i soldatvisan. Men det märkte inte vi.
Boden_centrum

* Efter mordet på Kennedy satsades allt på ett storkrig i Vietnam. Det slutade i en mänsklig katastrof utan like. Mera bomber föll över Vietnam än som fälldes under hela andra världskriget. Flera miljoner vietnameser dödades. Det vietnamesiska folket utsattes även för en massiv kemisk och biologisk krigföring! USA:s arme testade många förbjudna stridsmedel. Cirka 400 000 vietnameser som exponerades för ”Agent Orange” dog. Västvärldens massmedia kallade kemikalien för ett ”avlövningsmedel”. Det låter ganska harmlöst – nästan gulligt. Den bistra sanningen är att det var ett vidrigt kemiskt stridsmedel – som även orsakade genetiska skador.

Vietnamkriget barn untitledObama hök untitled

* Syrien var nästa skådeplats för kemiska stridsmedel. Bara några timmar efter att FN:s experter på kemisk krigföring anlände till Damaskus detonerade gasgranater strax utanför huvudstaden. ”Den röda linjen” hade passerats. Rader av experter i hela världen ifrågasatte om Assads regim var ansvarig för denna gasattack. En i raden var svensken Hans Blix.

Carl Bildt var däremot helt säker på Assads skuld. Men dådet var ju det mest kontraproduktiva illdådet som går att tänka sig för Assads regim. Regimen ville ju två sina händer inför FN:s experter. CIA var naturligtvis inblandad i den kemiska attacken – denna gång som motiv för att starta ännu ett nytt krig. Det var planerat att när ”den röda linjen” passerades skulle kriget startas. Det var själva startsignalen. Men självaste påven uppmanade hela den katolska kyrkan i världen att be för freden i Syrien och att kriget skulle stoppas.

Den amerikanska militären tvekade. I sista stund hjälpte Putin Obama ur knipan. Syrien var beredd att skrota sina kemiska vapen. Anfallskriget ställdes in. Militären i USA hade under lång tid planerat kriget – som aldrig blev av. Flera länder var inblandade. Israel och Saudiarabien rasade när attacken uteblev. Netanyahus ursinniga tal i FN går till historien. Alla pusselbitarna ligger helt öppet på bordet. Sanningen är inte svår att förstå. Men den extremt obekväma sanningen om vem som planerade och genomförde gasattacken mörkades mycket skickligt av västvärldens medier. Massor av journalister dolde medvetet sanningen!

Alla internationella överenskommelser som reglerar krigföring, förbjuder varje land att starta krig om inte landet självt blivit angripet. Eftersom Syrien inte angripit USA, kan inte USA anfalla Syrien i något självförsvarssyfte. Det enda sättet att motivera kriget mot Syrien var att i ”humanitärt syfte” skydda Syriens folk – om Assadregimen attackerade befolkningen med kemiska stridsmedel. Den amerikanska militären kringgår enkelt alla lagar, väl medveten om att massmedia i hela västvärlden mer än gärna sväljer USA:s lögner. Den kemiska attacken var en viktig del av krigsplanerna. Den var planerad in i minsta detalj. Allt är så enkelt att förstå. Att anklaga journalister för att medvetet dölja sanningen är en hård anklagelse – men sorgligt nog är det sant.
MH17

* Det malaysiska flygplan ”MH17″ som sköts ner den 17:e juli 2014 ovanför ”separatistområdet” i Östra Ukraina var nästa illdåd där CIA var inblandat. 298 personer dödades, varav cirka 100 personer som var på väg till en aids-konferens. De som ansvarade för detta bestialiska terrordåd måste ställas till svars. Vem eller vilka är ansvariga? Det räcker med ett enda bevis – fotot av alla kulhål som hade penetrerat flygplanet. Kulhålen kan endast åstadkommas genom eldgivning från stridsflygplan bakifrån. Separatisterna förfogade inte över flygplan. Flera experter har konstaterat på diplomatspråk att det var massor av ”höghastighetsprojektiler” som hade perforerat planet. De många runda kulhålen i flygplansvraket kan naturligtvis inte åstadkommas av någon markrobot. Trots att ett enda foto räcker som bevis är västvärlden tyst. Som vanligt skyggar vi för sanningen. Vi ljuger i väst trots att massor av aids-forskare från bland annat Nederländerna dödades. Hur är detta möjligt?

När sörjande anhöriga önskar en oberoende FN-expert som utreder ”olyckan” stoppas förslaget av regeringen i Nederländerna. Är det ingen som förstår? Vill ingen förstå? Är vi paralyserade av rädsla? Sanningen är att vi inte vill veta sanningen!

Carl Bildt var tidigt helt övertygad om att ryssarna var ansvariga för nedskjutningen. Men efter att foton – som ingen kunde ifrågasätta – publicerades, och efter utlåtanden från flera haveriexperter blev det plötsligt tyst på kritiken. Ett så ofattbart avslöjande som att CIA höll i trådarna för detta sjuka terrordåd fick bara inte komma ut i medier. Nu har vrakdelarna fraktats i säkert förvar. Bevisen ska inte kunna förstöras.

* Det är inte första gången civila flygplan attackerats av USA. I juli 1988 sköts ett Iranskt civilt flygplan (AirbusA300) ner – inne i iranskt luftrum och inne på iranskt territorialvatten (!) i Persiska viken. Två värmesökande robotar avfyrades från den amerikanska flottans robotkryssare USS Vincennes mot det civila planet. Flygrutten mellan Teheran och Dubai var en standardflight sedan lång tid och flögs regelbundet. Det var naturligtvis en medveten terrorattack. Det är fullständigt uteslutet att ett flygplan som flyger en välkänd rutt på välkända tider skjuts ner av misstag. Att påstå detta är en medveten lögn. Robotkryssaren styrde omedelbart efter nedskjutningen ut från iranskt territorialvatten. Detta ofattbara illdåd dödade 290 personer varav 66 barn. Varför känner knappast någon i västvärlden till denna händelse? Därför att CIA var ansvarigt för nedskjutningen. Då tystnar massmedia i väst.

* Hur var det då med det Malaysiska flygplanet MH370 som försvann spårlöst bara några månader innan? Flygplanet flögs av den mycket erfarna piloten Zaharie Ahman Shah och den erfarna andrepiloten Fariq Hamid på 10 000 meters höjd, när all kontakt plötsligt upphörde. ”Inget Mayday” – inget ett enda ord om någon nödsituation – sändes ut från flygplanet. Varje flygexpert i världen vet att detta betyder att ”någonting väldigt plötsligt och väldigt våldsamt” måste ha inträffat. Absolut ingen annan förklaring är tänkbar än att planet sköts ner! Vad som än händer – tryckfall, bränslebrist etc, så hinner en pilot höra av sig.

Hör och häpna! Amerikanska marinen genomförde när ”olyckan” inträffade en marin övning just i det område i Sydkinesiska sjön där kontakterna med planet upphörde. Vilken slump. Enligt Nigel Cawthorne som publicerat boken ”Flight370: The Mystery” skickades sökinsatserna medvetet till fel platser för att mörklägga händelsen. Författaren skriver att det finns oljeriggsarbetare från Nya Zeeland som blivit vittne till nedskjutningen och som sett det brinnande planet störta. Naturligtvis är total tystnad beordrad! Enligt Cawthorne är även oförmågan att sända signaler från de ”svarta lådorna” ett bevis för nedskjutning.

Terrordådet var en tydlig varning till Kinas ambitioner i Sydkinesiska sjön. Kina har uppfattat signalen. Hela den politiska ledningen i Kina vet vad som inträffade. Nedskjutningen av det Malaysiska flygplanet där en stor majoritet av passagerarna var kineser, har fått världspolitiska konsekvenser. Vilket obegripligt jättemisstag av den amerikanska militären. Kineserna sökte i det havsområde där dom visste att planet skjutits ner – inte där CIA försökte locka iväg sökinsatserna. Inga signaler från de svarta lådorna uppfattades. De hade utsatts för någonting ”väldigt våldsamt”. Planet hade sprängts i småbitar i luften på tio kilometers höjd – av en robot!

* Är det Kina eller Ryssland eller möjligen Indien som finansierar över 100 000 legosoldater som sprider död och förintelse i Mellanöstern? Ingen tror på detta. Men vem organiserar då och betalar dessa inbördeskrig? Pengarna sägs komma från privata hemliga konton i bland annat Kuwait och Saudiarabien. Det låter nästan spännande. Men är det någon enda person som tror på detta? Kostnaderna för tanks, vapen, vapendepåer, logistik, transporter, sjukvård, mat och löner är astronomiska.
RyssKrig-768954

Självklart är det stater som vill skapa kaos som håller i trådarna och betalar för alla dessa blodiga krig. Det är naturligtvis inga enskilda personer som finansierar den fruktansvärda folkslakten. Miljoner barn drabbas svårt, men vi sticker huvudet i sanden. Västvärlden vägrar att ställa frågan om vilka länder som håller i trådarna för alla dessa inbördeskrig. Västvärlden mörkar den obehagliga frågeställningen. Det är naturligtvis USA, Israel, Saudiarabien och ett antal andra USA-allierade länder som organiserar och finansierar massmorden. Det är blodsdollar som finansierar den fasansfulla folkslakten. Vi vet detta innerst inne – men vi vill inte veta. Som vanligt stänger vi av hjärnan när sanningen är obehaglig.

Ryssland styrs av gangsterkapitalister ungefär som maffian styr i Italien. Men Ryssland är inte ute efter att bygga ett nytt Sovjetunionen. Om folket i östra Ukraina vill ha självständighet från Ukraina så är det precis samma sak som om Katalonien vill bli självständigt från Spanien. Om Skottland vill bilda en egen statsbildning är det upp till skottarna. Varför är det ett sådant politiskt rabalder om östra Ukraina? Därför att CIA ännu en gång är inblandat.

En stor ekonomisk krasch är nära förestående.
USA övervakar snart varenda människa i hela världen. Över 90 procent av västvärldens perversa handel med ”derivat” sker i sex av USA:s största banker. Den nationella skulden har skenat på ett enda årtionde. Städer går i konkurs. Delstater går snart också i konkurs. Det ”fiskala stupet” väntar. Landet är hopplöst splittrat. Den sista militära supermakten i världen är på väg att falla.

Den amerikansk militären är desperat. Kemiska stridsmedel används i krig efter krig efter krig. Det som ingen person ens kan tänka sig – att skjuta ner civila flygplan – är en realitet. Varför vaknar vi aldrig upp? Därför att lögnen är professionell och slug och rik medan sanningen är fattig. Sanningen hörs för svagt. Vi blir offer för lögnen vare sig vi vill eller inte. Men Internet har förändrat läget. En demokratisk port har öppnats på glänt. Sanningen kan äntligen börja tränga fram. Makten har inte längre monopol på informationen.
CIA imagesCAC2LEWL

Det kaos som CIA försöker skapa i världen kommer snart att drabba värdlandet självt. Ett förödande inbördeskrig i USA är oundvikligt. Krisen drabbar även södra Europa fruktansvärt. Det knakar redan i fogarna. I Grekland och Spanien är ungdomsarbetslösheten över 50 procent. Även i Italien skenar ungdomsarbetslösheten. En hel generation av människor i södra Europa är utan arbete! Hur länge håller detta? Naturligtvis inte länge till. Varför är detta självklara faktum så svårt att fatta? Varför måste alltid skygglapparna på?

Sovjetunionens plötsliga kollaps för cirka 25 år sedan kom som en total överraskning. Knappast någon historiker kunde förutse händelsen. När den ”politiska våren” lika plötsligt bröt ut i Mellanöstern överraskades hela världen. Skeendet på den politiska arenan går allt snabbare. När det amerikanska romarriket går i graven kommer sammanbrottet också att gå fort. Men fallet startar i Europa. När den första nationen i södra Europa ”statskonkursar” – ställer in betalningarna – startar lavinen. Några veckor senare slår bankerna i USA igen och utlyser ”bank holiday”. Därefter brakar helvetet ut i USA.

En global finansiell härdsmälta är oundviklig. Varenda pusselbit ligger tydligt på bordet. Man måste vara blind på bägge ögonen om man inte kan lägga ihop pusselbitarna.


intressant.se Ukraina, , , , , , , , , , ,

Chossudovskys artikel 5/12 Ron Paul 4/12 DN Debatt 20/10 DN Debatt 21/10 DN 27/7 Washingtons osäkra anklagelser DN 24/7 Nya Jaltadeklarationen Uttalandet på Facebook Nyhetsbanken 12/7 Pål Steigans blogg 15/7 DN 13/7 DN 21/5 DN 2 21/5 Massakern i Odessa Ron Pauls uttalande Bild am Sonntag Neue Rheinische Zeitung 22/4 Undertecknare av uppropet DN 3/3 DN 2/3 Guardian 2/3 Guardian 3/3 Annarkia SvD 1/3 Z-net DN 28/2 Synpunkt på anti-ukraina propaganda DN 1/3 Svenssonbloggen 1/3 Protester mot polisbrutalitet i USA Polis mot OWS
DN:s ledare 22/2 Expo Nuland om USA:s stöd DN 23/2
DN 19/2 SvD 19/2 Moscow Times Youtube-klipp Artikel med bild av Nuland och oppositionsledaren Globalresearch DN 23/1 Nyhetsbanken 26/1 DN 25/1 Kildén & Åsman Infowars 23/1 AB-intervju med Bildt omkring 25/1 DN 19/12 2013 Globalresearch Nyhetsbanken 5/12 Nyhetsbanken 11/12 Proletären 20/12 SvD 5/1 2014 Sveriges Radio 17/12
Rozoff i Globalresearch Knut Lindelöf 7/2

  6 comments for “Den amerikanska militären krigar sig till döds

 1. 30 december, 2014 at 13:04

  Det är en smula egendomligt att många på vänsterkanten är så förtjusta i konspirationsteorier, där enstaka ”onda” människor eller organisationer antas orsaka diverse jävligheter.

  Man tycker att sådana Hollywoodinspirerade förklaringsgrunder bättre borde passa konservativa, som ju tycker att världen i stort sett är bra men att människor är onda och behöver rigida regler och hierarkier för att hållas i schack.

  Vänstern har ju traditionellt förordat strukturella förklaringar, enligt vilka människor i allmänhet vill väl men att på grund av perversa samhällsstrukturer följderna av deras handlande lik förbannat blir fel.

  Problemet med den konspiratoriska modellen är att den inte tillåter att någonting någonsin kan bli bättre. Jävliga enstaka människor kommer nämligen alltid att finnas. Medan den strukturella lämnar fritt för utveckling och förbättring.

  • Benny
   30 december, 2014 at 16:11

   Men det är ju så Jan att det är enskilda personer inom organisationer som CIA och andra typer av organisationer eller politiska ledare som i slutändan tar beslut om all jävelskap. Det är verkligen ingen konspirationsteori utan kall verklighet. Sedan behöver dessa människor i sig inte vara onda privat eftersom man själv knappast kommer i kontakt med sina offer vars död bara blir abstrakta brickor i det hela. Och det är verkligen ingen konspirationsteori att USA ligger bakom eller är inblandad i ca 80% av alla krig och oroligheter efter andra världskriget, utan hårda fakta. Sen kan man ju försöka snacka bort detta med att USA minsann gör det för allas vårt bästa men det är ju en föga tröst till offrens anhöriga runt om i världen som drabbats av USA:s bomber.

  • Peter Grafström
   31 december, 2014 at 02:24

   Jan Wiklund har fel om vänstern – de ägnar alldeles för lite uppmärksamhet åt konspirationer.
   Och det försätter dem i underläge.
   Och Jan har rätt om att det oftare är högerinriktade som tar upp konspirationer.
   Konspirationer av stor betydelse är de som rör bankväsendet och hemlighållandet av dess uppbyggnad.
   Motivet till konspirerandet är att det ger enorma fördelar maktmässigt.
   Underrättelsetjänsterna är underställda finansoligarkin och utför många uppdrag motiverade av denna oligarkis maktintressen.
   Jan använder följande uttryck:
   ’Den konspiratoriska modellen’
   ’Den strukturerade modellen’
   Strukturerat är det om man väger in vem som tjänar på ett scenario annars borde man säga rent ut att det handlar om att man vill ha det enkelt utan hänsyn till vem som kan tänkas tjäna på en mer komplicerad struktur.
   En viktig faktor vid utvärderandet av politiska skeenden är hur tidigare skeenden återgivits av historiker. Anglosaxarna har i ond Orwellsk anda insett och tillämpat historieförfalskningens skändliga konst.
   Självfallet eftersträvar man att dölja tidigare exempel på konspirationer. Men sanningen sipprar ut.
   Förberedelserna till första världskriget och själva kriget är fullt av konspirationer från finansoligarkin.
   Först iscensatte England egenhändigt kriget genom omfattande ränksmiderier.
   De allierade undvek därefter att beröva Tyskland tillgång till järngruvorna och de undvek att blockera transporten av livsmedel mm. Detta för att förhindra att kriget skulle ta slut fort. Både för att det krävdes ett långt krig för att krossa Tyskland och för att ett långt krig genererade enorma profiter för överklassen.
   Etablerade historiker som får sälja böcker i stora upplagor och finns väl representerade på bibliotek undviker hittills att berätta sanningen och tilltalar väl Jans önskan om enkel struktur.
   Detaljerna i Brage Norins översikt kan man givetvis ifrågasätta om man tror sig ha säkrare info.

 2. jax
  30 december, 2014 at 14:59

  Vice News om MH17:
  https://www.youtube.com/watch?v=cYEH6Tfzouo
  Skulle tro att detta reportage ger förklaringen på vad som hänt.

  Planet sköts mycket sannolikt ner av Pro-ryssar. Dock var inte med mening ryssarna sköt på ett civilt flygplan och det två finns väldigt generande omständigheter för Ukraina och väst som i alla högsta grad bidrog till att planets sköts ner och att det troligtvis fortsätter vara tyst om detta.

  Troligtvis har det gått till så här:
  Man har medvetet låtit MH17 ha sin kurs över stridsområdet för att ge ukrainsk stridsflyg skyl bakom planet under inflygning för bombfällning. Pro-ryssar har skjutit ner planet av misstag, antagligen har man siktat på bakomföljande stridsflyget eller helt enkelt misstagit den för militär flygtransport.

  Att man dirigerat flygtrafik över ett område där det sker strider i luften och låtit civilt flyg agera i samverkan med militärt flyg är såpass graverande att ukraina/väst knappast kan tillåta sig att peka alltför mycket finger åt Ryssland som hade velat.

  • Benny
   30 december, 2014 at 15:58

   Har du missat all ny bevisföring som kommit fram de senaste dagarna jax? Man har t o m ett namn på förövaren numera! En viss pilot kallad Voloshin. Och nej det är fortfarande mycket lite som tyder på att rebellerna skulle ligga bakom, dels logistiken som krävs och vittnens uppgifter där inga markbaserade missiler rapporterats ha avfyrats.(en sådan avfyrning med Buk-missil syns vida omkring). Och sedan har vi skotthålen vid kabinen som uppenbart är gjort med den typ av kanon som sitter på vissa modeller av SU-25. Så uppenbart har det inte alls gått till som påstås i videon. Men visst utlämnar man en massa fakta så kan vem som helst ha skjutit ner planet.

 3. Åke W Bergh
  31 december, 2014 at 17:34

  Right, om första världskriget Peter Grafström!
  Alla vi som sökt svar om hur detta krig startade från erkända brittiska historiker såsom Toynbee, Hobsbawn m fl (senare även Lawrence James) har kammat noll. Bara ett stort frågetecken, förutom något svävande om att Europa med alla sina vapen var en krutdurk där skotten i Sarajevo var tillräckligt för att utlösa det hela.
  Så förstås vår egen Jan Myrdal med det sanna svaret – England provocerade fram kriget genom att hota med blockad och massvält i Tyskland. Så inte undra på om samme Myrdal drabbats av ekonomisk ruin på äldre dar. Det samma skulle omedelbart ha skett dessa berömda brittiska historiker, om deras verk ens tillåtits gå i tryck. För här handlar det om stålar. Om detta blivit känt redan vid fredsförhandlingarna i Versailles skulle Storbritannien – och inte Tyskland – avkrävts detta väldiga krigsskadestånd som direkt skapade Weimarrepublikens kaos och indirekt Hitlers nazister. Bara här är dessa brittiska källor ense – andra världskriget var en direkt följd av det första.
  Mer som en passus: Lawrence James med sin lunta ”The rise and fall of the British Empire” från 1994 (s. 529 – ) avslöjar dock modigt britternas militära lösning av Churchills ”Kalla krig”. Nämligen ett hett d:o med framskridna planer redan i april 1946 på en massiv kärnvapenattack på 67 ryska städer(!), från en flygbas i Pakistan. (Sök även Wikipedia på ”Valiant”, britternas första jetbombare från 1955 – här avbildad vitmålad för att reflektera strålningen från sina egenhändigt fällda kärnvapen.) Ingen kan vara oskyldigare än dessa Jolly Good Fellows. De ville ju bara sprida sin demokrati och industrialism för att utveckla världen. Om så med Ragnarök, ett koncept nu övertaget av dagens Churchill-dyrkande neokonservativa i Washington. Inte ett steg tillbaka! Come what may…

Comments are closed.