Dagens vänsterpartist


Jag menar givetvis Christina Höj Larsen, en norrländska som valdes in i Riksdagen i detta val, som en av de sista vänsterpartisterna. Man kan utan vidare konstatera att hon inte är särskilt fokuserad. Missar man sin debut i Sveriges Riksdag och dessutom inte deltar i talmansomröstningen för att man – dricker kaffe, så kan man utan vidare konstatera att hon kanske borde öppna ett café?

Aftonbladet: ”Christina Höj Larsen var ett av de sista namnen på Vänsterpartiets lista att bli invalda i riksdagen. Det är första gången hon får en plats i församlingen. I dag skulle hon också få rösta för första gången. Men det började inte bra. När de andra politikerna en efter en lämnade sitt kuvert i urnan var hon och drack kaffe. – Det här är precis en sån där sak man tänker att man inte vill göra första dagen på jobbet. Men det var ingen aktiv politisk handling. Bara jävligt klantigt, säger Christina Höj Larsen.”

Det är en klart häpnadsväckande händelse och den har sina komiska poänger. Vi kan nog räkna med att hon kommer att tråkas maximalt, inte bara av sina vänsterpartistiska kollegor. Jag undrar hur lång tid det kommer att ta innan hennes kollegor muntligt kommenterar hennes närvaro, – Men vad ser jag, välkommen, ärade riksdagskollegor, Christina Höj Larsen hedrar oss idag med sin närvaro…”

Jag var givetvis tvungen att leta fram en bild på henne, hittade den här på partiets hemsida för Härnösands partidistrikt. Fast egentligen kanske hon är smart som bara den, nu kommer ingen partikamrat att glömma hennes namn på många år, att sedan somliga ler i mjugg kanske inte gör något när hon över en förmiddag har blivit en av landets mest omskrivna vänsterpolitiker. Samtliga tidningar och radio/TV har berättat om saken, fast alla utom AB säger att hon var och pudrade näsan…

F.ö. så gick det som väntat, SD röstade in en moderat som talman, starten på ett samarbete som antagligen kommer pågå fram till nästa val.

it , , , , , , ab12 ex123 dn1 svd svt


18 svar till “Dagens vänsterpartist”

 1. Den som verkligen förtjänar svidande kritik är ju Bodström som inte ens finns i landet, såvitt jag kan förstå. Han kan hålla sig i USA för gott och säga upp sin riksdagsplats. Han förtjänar den definitivt inte.

 2. Det KAN ju varit en subtil taktik från de andra…menar nu hade ju det gått igenom oavsett Åkesons röster,och därmed stöder ingen ingen utom Jimmy som stöder (M).

  Så var det en ”strategisk” pudring och ”missad kvittning” ?
  ;)

 3. Själv så tycker jag att sossarnas taktikspel lämnar en bitter eftersmak i munnen.

  Först så för man fram en kandidat till Talman som man vet att SD kommer att ha problem med att rösta på, men för att vara säker på att han inte blir vald så ser man till att en rödgrön byter sida och röstar på alliansens kandidat, som tillsammans med vår landsflyktige riksdagsman och hon som ”missade” säkerställer en alliansvinst oavsett hur SD agerar. Detta för att inte vinna med hjälp av SDs röster ifall de skulle vilja ge alliansen en näsbränna.

  Sedan i andra omröstningen den om förste vice talman så för man fram den kandidat man egentligen ville ha från början och dumpar sin kamikaze kandidat som fullgjort sin plikt för partiet och Mona.

  Sedan kommer vi till omröstningen om andre vice talman, där undrar jag naturligtvis vilka två som lade ner sina röster, var det två alliansriksdagsledamöter som sympatiserar med SD i hemlighet eller var det ytterligare taktik för att få det att framstå som om de finns SD sympatisörer bland borgarna.

  Vi kommer aldrig att få veta sanningen men misstankarna kommer alltid att finnas kvar…

   • Reagerar du inte över namnbytet från talmansomröstningen till förste vice omröstningen? Susanne Eberstein är duktig och borde ha fått chansen i första omröstningen också. Om Per Westerberg hade förlorat i första omröstningen så hade jag kunnat ta gift på att han hade fortsatt som kandidat om förste vice så varför tror du att man bytte kandidat egentligen från sossarna?

 4. Det kommer bli en intressant framtid det här. SDs val här var väl att visa lite god vilja till alliansen. Regeringsbildningen är väl nästa fråga som skall upp och de kommer nog vara snälla mot alliansen då också. Afghanistan lär knappast vara en viktig fråga heller för SD så de kan säkert tänka sig att byta sida där mot några lämpliga förslag från Alliansen. Och Alliansen kan ju bara damma av Folkpartiets krav på språktester/burkaförbud/gym-undersökning av vissa flickor. För de förslagen är ju inte SDs så de borde Alliansen kunde lägga fram som motivering.
  Och att byta sida i Afghanistanfrågan mot de morötterna lär de garanterat göra.

 5. Denna omröstning var sannolikt taktisk från de RödGröna för att ”avslöja” SD för det borgliga parti det är. Med det som mål får man väl säga att det hela gick som man kunnat önska. ”Vår Käre Ledare” Reinfeldt lär nog få vänja sig vid att ha Åkessons och SD:s stöd, passivt eller aktivt, oavsett om han söker det eller inte.

 6. Röstade på Christina Höj Larsen och hon representerade inte mig i riksdagen. Bara vänta 4år till dess att man får välja en ny representant som förhoppningsvis kommer att närvara.
  Vill inte kalla detta vi har i Sverige för demokrati, fy fan!

 7. Riksdagsmännen och -kvinnorna är vana vid att dricka kaffe/vistas i USA/skriva deckare i stället för att vara i plenisalen, eftersom den borgerliga dominansen varit så pass stor där. I denna vågmästarriksdag kommer det inte att fungera, men det tar nog minst halva perioden innan ledamöterna vant sig vid den nya situationen. Det vore festligt om Sverige tvärt tvingas sluta leva rövare i Afghanistan p.g.a. en klantig riksdagsvotering.

 8. Om Christina Höj Larsen hade gått till frisören hade nog Sverige varit mer förstående…

 9. Löjligt!
  Så om Mona säger att de måste kunna lägga förslag oavsett vad SD tänker rösta för att kunna driva en oppositionspolitik, så är det en helt annan sak än om regeringen lägger fram sina förslag och skiter i vad SD tänker rösta?

  Snacka om dubbelmoral och väldigt barnsligt!

  SD kommer att stöda båda blocken så länge ingen vill ge någonting tillbaks till dem, var så säker. Om de nu ska driva sin invandrarpolitik så långt det bara går utan stöd från något håll, varför skulle de helt plötsligt släppa sina andra frågor? De kommer att rösta med Rödgröna i Afghanistanfrågan, om inte det görs en blocköverskridande överenskommelse som sätter deeras röst ur spel. Bara för att de inte ville se Sahlin som statsminister, så betyder det inte att de ointe vill jävlas med Reinfeldt.

  • SD är ett borgerligt parti, ett högerparti och som sådant kommer de stödja Alliansen. Är det inte dags att inse det nu?

   • Nä Kuno, eftersom deras politiska agenda går på tvärs över blockgränserna så är det du som bör inse att SD kommer att rösta med de rödgröna i vissa frågor. Men det förvånar mig inte om du försöker skylla det på någon annan, det är ju enklast så, precis som SD gör.

    Vissa är så jävla snabba på att kritisera men när det väl slår tillbaka så är det alltid andras fel. Inse att båda blocken kommer att få dras med SD, det behöver man inte vara raketforskare för att förstå. Det är uppenbart att vissa inte har hängt med och vet inte var SD står i andra frågor än just den de har drivit hårdast och som alla tycker illa om.
    Och kom inte med att man aldrig skulle kunna tänka dig att läsa SD’s valmanifest/partiprogram, för det visar ytterligare på att man är totalt ointresserad av att ta reda på vad det är man kritiserar, utan man gör det för att alla andra gör det.

    SD är en bunke idioter med väldigt mörk bakgrund som fram till igår har försökt hålla sin fina fasad. De har tagit politik från vänster till höger för att locka till sig väljare från alla läger. Nu visade de verkligen vilka sopor de är och hur jävla viktigt det är att få till en bra överenskommelse i riksdagen.

    Enligt Valu var det 0,7% som gick till SD från M och 0,5% från S till M, resterande partier låg på ca 0,1%.
    Missnöjet fanns uppenbarligen i alla partier, så kasta inte sten i glashus, framförallt inte (S)

  • Där jag bor var det c- och kd-röster som gick till sd, precis som på trettiotalet då bondrösterna gick nazisterna.