Bärplockare hittade över 100 000.-

En lite lustig nyhet har nått tidningarna, en nyhet som det troligen är långt ifrån säkert att vi skulle ha fått läsa någonting alls om den.

DN: ”Ett sexsiffrigt belopp i sedlar hittades av några bärplockare undangömt i ett skogsparti i utkanten av Växjö i slutet av juli… …Pengarna var väl gömda från början, men har troligen grävts fram av något djur så att de blev synliga. Bärplockarna kontaktade polisen som undersökt fyndplatsen och tagit kontanterna i beslag.”

Jag önskar jag kunde svära på att jag själv skulle ha lämnat fyndet till polisen, men jag tror att det kan ha med avståndet att göra. Hade jag en polisstation inom en kvarts gångväg så hade jag säkerligen lämnat in slanten. Men hade jag fått färdas en halvtimme eller mer så hade jag troligen börjat fundera på vad jag skulle kunna använda pengarna till. Och desto längre avstånd till polisen ju mer skulle jag fundera.

Ärligt överkomna pengar gömmer man inte i skogen. Det betyder att det troligen är tjuvgods och summan indikerar att det inte är tant Märta som tappat pensionspengarna som hon skulle handla mat för. Om en bank mister 100 000.- utan att jag personligen riskerar att åka fast så är mitt samvete rymligare än om det var en plånbok som hade tappats. Frågan är om det är tillräckligt rymligt, jag vet faktiskt inte säkert. Men jag vet att jag skulle få

pengar

extremt svårt att sova om jag lade rabarber på slantarna. Men vad är lite sömn mot hundra laxar?

i Andra om: , , , , , , , dn svd gp hd ab sds t

[tags]Bärplockning, Pengar, Stöldgods, Natur, Ärlighet, Polis, Tjuvgömma, Politik[/tags]

  7 comments for “Bärplockare hittade över 100 000.-

 1. Charlie
  6 augusti, 2009 at 17:06

  Fan nej! Jag skulle ha köpt en fyrhjulig MC samma dag. Såg en skitläcker för 79 papp, en vanlig knegare som jag får aldrig råd med en sådan annars!

 2. Thomas
  6 augusti, 2009 at 17:14

  Sedlar är rätt anonyma. Förhoppningsvis går det aldrig att bevisa vem som äger dem och då borde den som lämnat in dem få tillbaka alltihop. Både pengar och rent samvete.

 3. 6 augusti, 2009 at 18:12

  DEt är klart det är skurkpengar.Jag skulle behållit dem om det inte vore avgörande för en utredning.De som skulle lämnat in dem till polisen i tron att få tillbaka hela summan efter ett halvår kan jag bara säga grattis till du har barnatron kvar.Jag skulle sova mycket bra om natten och hålla käften stängd och till och med känna en viss glädje över att jag snott skurkarnas pengar.

 4. 6 augusti, 2009 at 20:50

  Det enda som skulle få mig att sova dåligt är tanken på att maffian kanske kommer och bustar en keps i min stjärt. Om jag inte trodde nån skulle kunna spåra slantarna till mig hade jag lagt de nånstans hemma och slösat bort lite lite i taget så ingen ställer några jobbiga frågor.
  Men jag hade inte skämts för ett ögonblick.

 5. Martin
  6 augusti, 2009 at 21:46

  100 k är en summa som någon definitivt kommer sakna. Tog jag dem så skulle jag bli paranoid. Det är förmodligen inte hederligt intjänade pengar och man kan aldrig vara säker på att man inte blivit iaktagen. Nån kanske såg ens bil och nummerplåt i området, osv.

  Jag är inte säker på att jag ens skulle ta dem till polisen utan förmodligen låtsas som jag inget sett. Kanske jag är lite för paranoid, men jag är hellre trygg än rik.

 6. Torsten
  7 augusti, 2009 at 10:49

  Risken att det skall ligga en polisstation 15 minuters gångväg från ”skogen” är väl numera inte så stor… :-)

 7. 8 augusti, 2009 at 12:18

  Ännu mer absurt blir det när det är en bärplockare som gör denna något överdrivna hederliga handling! Vad fan är inte 100 000 värda i Polen, Thailand eller var vederbörande nu kommer från?

  Som sagt, hittat en plånbok med 5000 kronor i och ett leg som visar en gammal dam, polisstationen nästa!

  100 000 undangömda, antingen stulna eller svarta pengar? No way! Mums, lite skulder bort här och lite billiga Tradera inköp här… :)

Comments are closed.