Om Saudiarabien – Det är för sent CIA/USA!

Min gamle skolkamrat Brage Norin vid hal (högre allmänna läroverket) i Boden för drygt 50 år sedan är också anti-imperialist, och socialist, före mig fast han är något yngre. Han skriver från Skogså Tankesmedja utanför ”en stad i Norden där solen aldrig ler”, som det hette i soldatvisan om Boden. Men det märkte inte vi.

Boden BrännastrandBoden Brännastrand

Artikeln.
I. Brages reflexioner efter Saudiarabiens första statsbesök i Ryssland. Med tillägg.

”IT IS TOO LATE!
Mohammed Bin Salman is changed. He is now the “Saudi – Saddam”. But he will not be targeted for elimination like Saddam. CIA can not kill him.

Det låter helt otroligt – men det är SANT!!!
Vladimir Putin tog nyss emot Saudiarabiens kung Salman bin Abdulaziz i Kreml. Över ett hundra saudiska affärsmän och inflytelserika personer inom den saudiska kungafamiljen var med vid Saudiarabiens första statsbesök i Ryssland den 4:e – 8:e oktober 2017.

EN SERIE ”STRATEGISKA” JÄTTEAFFÄRER HAR UNDERTECKNATS.
Moskvas beslut att sälja det ryska S-400 ”anti-air missile system” till Riyadh och att bygga en produktionsanläggning för Kalashnikov i Saudiarabien, är en nära-döden upplevelse för CIA. Rosatom förhandlar om att bygga Riyadh’s första kärnkraftsanläggning. En mycket storskalig kärnkraftssatning är på gång.
Rysslands viktigaste kinesiska samarbetspartners inom energiområdet har tecknat en hel serie jättelika samarbetsavtal och affärskontrakt med Saudiarabien under det senaste halvåret. Två av dessa ”strategiska” affärsuppgörelser handlar om investeringar på över 130 miljarder dollar.
HÖR OCH HÄPNA: Kina (och Ryssland) är nyckelnationer i de framtidsplaner som Muhammed bin Salman ligger bakom – Saudi Vision 2030.
”Most of the Chinese-Saudi agreements were signed in the framework of Crown Prince Mohammed Bin Salman’s ambitious Vision 2030 project …”.
Det storskaliga samarbetet mellan Saudiarabien, Ryssland och Kina berör nästan allt – från petrokemiska industrier, förnyelsebar energi, kärnkraft, vapensystem för landets luftförsvar, forskningsprojekt inom många olika områden – en äkta ”döden-upplevelse” för CIA.
Salman och Putin
Allt har gått på en historisk sekund. Varför är detta så viktigt? För att det handlar om Saudiarabien. Är det någon som tror att CIA vågar lönnmörda den nya saudiska kronprinsen? Nej – detta är redan för sent.

Så här i efterhand inser CIA sitt misstag. I två års tid har CIA gjort massor av försök att avsätta kungen och att stoppa Muhammed bin Salman – men CIA har misslyckats med alla försök – alla utan undantag! Muhammed bin Salman har flera gånger varit nära att luras i fällan – men han har klarat sig helskinnad varje gång.
Varför skrivs det inte om detta i väst? Därför att väst är en del av den förljugna världen. Nästan ingen känner därför till denna historia.

VAKNA UPP – FÖRSÖK FATTA.
CIA:s misstag överallt i världen är bortom allt mänskligt förstånd.
Krigarimperiet i väst har isolerat sig självt mycket effektivt.

II. Brages reflexioner 10/10.

DET VAR SÅ ROLIGT – JAG MÅSTE SKRATTA – DET KOM EN TREKANTIG KRONPRINS IN.
Muhammed bin Salman heter kronprinsen. Den tidigare kronprinsen sattes i husarrest. CIA blev jättesur.
Deras favorit Muhammed bin Nayef fick inte ens besökas.

Alla CIA-språkrör i den förljugna världen golvades. Under ett par månader skrevs det hyllningsartiklar utan like om den nya kronprinsen. Denna lismande hyllningskör tystnade tvärt för cirka tre veckor sedan. Därefter började det helt plötsligt strömma fram artiklar fyllda med förhoppningar om en ny palatskupp i Mekka. Snacka om ett ”journalistiskt lappkast”. CIA:s språkrör har börjat drömma om att krafter inom Saudiarabien ska vakna upp och inse faran – MbS. Detta är faktiskt skrattretande. CIA:s förhoppningar är bara orealistiska drömmar. Det är redan för sent. CIA är helt och hållet ”ur led med tiden”.

Låt mig citera några rader ur en artikel i ett känt CIA-organ:
CIA
FINANCIAL TRIBUNE 8:e okt 2017.
(Översatt) – ”Tre mäktiga kungafamiljer har bildat en allians mot den nya saudiska kronprinsen Muhammed bin Salman – MbS. De tidigare två kungafamiljerna Fahd och Abdullah bin Abdul Aziz – liksom den nyss avsatta kronprinsen Muhammed bin Nayefs familj – planerar en kupp mot MbS. Den s k Salafist-rörelsen försöker nu förhindra att MbS ska bli Saudiarabiens nya kung.”

Citat: ”the CIA, does not want the arrival of Mohammed bin Salman to the throne, and prefer the return of former Crown Prince Mohammed bin Nayef, …”

CIA:s FRÄMSTA AGENT I SAUDIARABIEN HAR NYSS FÅTT MOTTA EN VÄLDIGT FIN MEDALJ.
Den nytillsatte CIA-chefen Mike Pompeo överlämnade i februari en magnifik medalj till den förre kronprinsen Muhammed bin Nayef – CIA:s tapperhetsmedalj för ”outstanding intelligence work in the fight for terrorism”.

CIA använder orden ”against terrorism” – i stället för de korrekta orden ”for terrorism”.


MbN var väldigt stolt och yttrade: ”Our relationship with America is a strategic historical relationship, …”

JÄMMER OCH ELÄNDE.
Den nya saudiska kronprinsens framtidsvision för landet – Saudi Vision 2030 – har visat sig alltför djärv. ”Dead-lines” har ändrats. Detta är inte bra. De dollar-mutade journalisterna suckar och stönar.
Mike_Pompeo_Official_Portrait_112th_CongressMike Pompeo
Sanningen är att Ryssland och Kina och Saudiarabien har skapat en ”strategic historical relationship”.
Detta har gått på en enda ”historisk sekund” – cirka två år. Saudi Vision 2030 har växt fram steg för steg i intimt samarbete med både Kina och Ryssland. De kinesiska investeringarna i Saudiarabien formligen exploderade för ett halvt år sedan. Nu har dörrarna öppnats på vid gavel för ett synnerligen omfattande industriellt samarbete även mellan Ryssland och Saudiarabien. Saudi Vision 2030 är en vision om att bryta sig lös från CIA:s terrorpolitik som har skadat landet fruktansvärt. Landet är på väg att avsluta alla krig som hetsades fram av CIA i nära samarbete med lättledda CIA-prinsar i kungadömet.

STACKARS NETANYAHU.
Hela Mellanöstern håller på att vända sig mot öst. Land efter land efter land dras med i historiens största industriella satsning. ”Den nya sidenvägen”. Jordklotets största sammanhållande landmassa Asien och Europa är ännu en gång på väg att bindas samman. Folken i Asien och Europa inleder en epok av fredlig samexistens. Den nya diplomatiska grundregeln lyder: inget land lägger sig i något annat lands inre angelägenheter. Detta recept för fredligt umgänge har visat sig vara extremt vinnande. Detta sätt att umgås är raka motsatsen till CIA:s arbetssätt.

Netanyahus världsbild har rasat samman: Hans ord – ”the whol world is changed” är hans svanesång. Sionisternas dröm om ett världskrig mellan den kristna och den muslimska världen har rasat samman. Alla fasansfulla terrordåd har varit förgäves. Freden i Palestina är nära förestående. Netanyahus sista desperata försök att få med sig Egypten och Saudiarabien att godkänna en israelisk annektering av Gaza har misslyckats. Palestina kommer att få sin del av Medelhavets östra kust. Palestina kommer att få både en egen hamn och en egen flygplats. Palestinierna kommer ännu en gång i historien att få andas och drömma. Befrielsen av det plågade palestinska folket är nära förestående. Netanyahus tid är snart över. Nelson Mandelas dröm om ett befriat Palestinskt folk kommer att bli en sanndröm.

På rätt spår…The Atlantic skriver 16/10 ”Salman bin Abdul Aziz stated in his will that Mohammed bin Salman should be the next Saudi King and Khalid bin Salman the next Crown Prince, an authentic report revealed to The Atlantic. ”We have received information from the will of the King of Saudi Arabia, in which he outlined the structure of the monarchy after himself. As set forth in one of the paragraphs of his will, he mentioned that his son Khalid bin Salman should be appointed Crown Prince after Mohamad bin Salman, so that to strengthen his family within the monarchy,” said the report, quoting Ayham Kamel, head of Eurasia Group’s Middle East and North Africa research team.” The Atlantic

intressant Andra om:
, , , , , , , ,

  20 comments for “Om Saudiarabien – Det är för sent CIA/USA!

 1. surreal
  20 oktober, 2017 at 09:50

  ha ha ha; surrealistiskt!

 2. Knut
  20 oktober, 2017 at 12:52

  Ja. Mycket verklighetsfrämmande men från en humoristisk synvinkel är det riktigt bra

 3. 20 oktober, 2017 at 14:10

  Den här artikeln, Anders, låter mest som skadeglädje och orealistiska förhoppningar. Jag kan i alla fall inte vara glad när Ryssland säljer massor av vapen till Saudiarabien som för krig mot Jemen där befolkningen svälter, lemlästas och lider på alla tänkbara sätt. Javisst, man kan hoppas på en brytning mellan USA och Saudiarabien och slut på åtminstone det kriget, men tror vi verkligen det, och BLIR det så? Får vi en fredligare och rättvisare värld?

  • Kerstin Stigsson, medlem i Sveriges Kommunistiska Parti.
   20 oktober, 2017 at 14:56

   Jag håller fullständigt med dig, Karin. Ska vi omvärdera ett lands politik och diktatur till positiv på grund hur det landet eller vissa personer i det landet förhåller sig till ett visst land ? Förut beskyllde vi Saudi Arabien för allt. Nu kanske det blir andra ljud i skällan – bara på grund av att vissa Saudi Araber har ändrat inställning till Ryssland.

   Är det så att vissa personers åsikter (om t ex kriget i Jemen eller vad som händer i Ryssland) byts ut eller negligeras till vad ryska politiker tycker om i vissa frågor?
   Visst ska vi lyssna på allt vad Ryssland – och andra länder – säger, men ska vi ta ställning för en imperialistmakt i alla frågor? Har vi inte en egen åsikt? Och vad händer med de som kommer i kläm när vi inte tar ställning för de förtryckta?

  • 20 oktober, 2017 at 16:46

   En mycket mänsklig känsla, Karin, som jag har full förståelse för, och de stackars barnen rår inte för sin uppfostran, men betänk att de båda länderna har religioner som upphöjer både extrem barnavel och dödande till något gudibehagligt, samt att miljön i Jemen är starkt hotad av överbefolkning och överbetning! Alternativet fred vore sannolikt ett allt mer utdraget lidande och ännu mer miljöförstöring.

   Dessa människors matematiska medvetanden kan inte jämföras med ett sekulärt och ateistiskt väst där vi känner till exponentialfunktionens matematiska effekt på populationer.

   Nu är det kanske inte det som motiverar saudierna till krig, men förmodligen girigheten och fler oljefält, men personligen ser jag det som en kulturell/religiös företeelse som vi bör respektera även om det känns fel för oss med detta satans mördande åt gamlatestamentets vidrige Demiurg som markant skiljer sig från Jesus gudskoncept,, men vem säger att de har fel och att Jesus har rätt?

   När jag betraktar Europas korrumperade ledares galna tillväxt-beteende och försök att störta demokratiska sekulära stater som ex. Syrien, ödelägga andra samarbetsvilliga stater, samt stötta extremreligiösa terrorister och föra George Soros signalpolitik som skapar en extrem massmigration på bekostnad av artrikedom och miljö, så anser jag att det är övermod att anse att vår egen kultur är högre stående än deras.

   Den extrema wahhabismen och krigarprofeten Muhammed kan på sikt de facto vara överlägsen både kristendom, judendom, galna nationalekonomer och galna tillväxt-politiker, samt de facto vara lösningen på överbefolkningen och miljöförstöringen … såvida de inte får tag på kärnvapen och börjar resonera likt Trump, vilket hotar att göra planeten till en plats enbart tillägnad kackerlackor.

 4. Leonard
  20 oktober, 2017 at 18:33

  Optimist vill man vara i denna fråga, hur det politiska spelet fortsätter får vi se. Här nedan en länk som balanserar det mer åt en övergående trend. Tiden får utvisa vad resultatet blir. Men inte tusan är det någon skadeglädje, det är mer ett hopp om en bättre värld. Alla trendbrott kan vara en början på något bättre, sämre kan det ju inte bli, men det är en lång väg att gå. Vapenfrågan är en av många viktiga frågor i detta, men vem skall kontrollera hanteringen av dem. Svenska vapen florerar också där, och att vi liksom Tyskland fortsätter som vapeninstruktörer åt Kurder i norra Irak, vi får börja med oss själva i den frågan.
  Vem kommer inte ihåg vapenfabriken Svenska företag var villiga att bygga i just Saudi Arabien för några år sedan, har vi glömt hur nära det var då ?

  https://www.middleeastmonitor.com/20171017-a-russia-saudi-rapprochement-isnt-happening/

  • 20 oktober, 2017 at 19:03

   Där skriver en Alastair Sloan ”So when the Guardian described the recent visit as “a shift in global power structures,” or the Washington Post used the phrase “Putin and Saudi King turn the page on decades of tensions,” these were vast over-statements. For them to be true the entire balance of power, and everything which we know about who supports who and why, would have been turned upside down in the Middle East. Slow down – this simply has not happened.”

   Vi vet inte hur det blir. Jag blir inte förvånad om det visar sig att mycket ligger i Sloans bedömning.

 5. 20 oktober, 2017 at 19:37

  Stort tack Anders för denna mycket klara och positiva skildring av vad som håller på att hända i Saudiarabien och i Mellersta Östern i allmänhet. Jag har läst om närmanden mellan Ryssland och Riyadh och främjande till USA och det mordiska CIA. Men detta är det klaraste jag läst någonsin om detta stora steg framåt i världen mot multipolarism och något som kan likna fred. I loved the sentence ”CIA:s misstag överallt i världen är bortom allt mänskligt förstånd” That’s it, exactly it. Efter att allting sett mycket mulet ut, isht sedan 9/11 och ännu mera efter Ukraina (som nu är en ’lost nation’, det otroligt klumpiga försöket att skylla nerskjutningen av MH17 på separatisterna som inte har något flygvapen och ännu mindre några BUK missile lancers. (Det tycks nu vara bevisat att de skyldiga var Kiev Ukrainarna. Givetvis.

  Nej, Karin, jag tror inte att vi behöver vara rädda för samarbete mellan Ryssland och Saudiarabien. Ryssland och Kina är helt inställda på att en värld måste vara multi-polar för att kunna överleva. Den megalomanska amerikanska idén att ett land någonsin skulle kunna äga och dominera över hela världen. Det var inget mindre än det som de såg som sitt mål, och som vi alla vet måste en nation som stod i vägen för detta otroligt dumdristiga och orealistiska mål skaffas ur vägen. Den totalt orealistiska och maktlystna Hillary Clinton var the official front figure för detta neokonservativa sätt att se hela världen som en framtida amerikansk koloni. Mitt hopp om att USA aldrig skulle se sin vision realiseras ökade enormt när Putin och Lavrov stod fast (efter Ukraina och sedan i Syrien) och uttryckte sina protester mot USA/CIA i väl valda och civiliserade ordalag. Men klart uttryckt, och inte ett steg bakåt för att skona Washington.

  The New Silk Road or, as it is now usually called The Belt and Road Initiative (BRI) or the B&R – the Belt & Road is a fantastic project that will in its time (obviously with some problems on the way of construction) enrich loads of poor countries and bind together countries that are now on edge with each other. China and India will just have to stop harrowing each other about border conflicts. The same about India and Pakistan. They must stop. The CIA was behind all this warring for no purpose except to keep the arms industry going. Which is one major, if not THE major factor that is behind most wars. Well, U.S. expansionism and keeping the arms industry running the world with the CIA as the agents.

  • 20 oktober, 2017 at 22:44

   Tack. Det är Brage Norin från Skogså som skrivit detta.r

   • 21 oktober, 2017 at 13:00

    Jag vet, men det var du som publicerade det. Det är synd att vi inte har en chans att rätta vad vi skrivit. Det vore bra om det fanns en Edit så att vi kunde rätta våra slarvfel.

    • 21 oktober, 2017 at 13:52

     Tyvärr har jag ibland skrivfel att korrigera.

 6. det svarta guldet blir till sand
  20 oktober, 2017 at 20:48

  Att saudi och ryssarna möt har ett lättfattligt skäl; bägge försörjer sig på att sälja olja, de vill inte att priset på enda exportprodukten faller. När det gäller mordvapen är ryssarna amerikanernas jämlikar, de ryska vapnen dödar lika effektivt, men billigare. Om effekten av miljöpropagandan blir att väst blir oberoende av arabisk och rysk olja, faller deras inkomster, och respektive diktaturer undermineras. Mycket att prata om.

  • Benny
   21 oktober, 2017 at 08:42

   Finns inga större likheter mellan ekonomierna i Saudi och Ryssland, du har nog gått på MSM-propaganda. Saudiarabien är beroende av oljeinkomster till nästan 100% men icke alls Ryssland som är en industrination som tillverkar det mesta inom landet och inte alls är så beroende av import som Saudiarabien. Sen fräckt att kalla Ryssland diktatur när man håller val där vilket man inte gör i Saudiarabien som är ett kungadöme. Var vänlig och skriv inte sådana här inlägg om du inte har någon koll på läget.

   • Kerstin Stigsson, medlem i Sveriges Kommunistiska Parti
    21 oktober, 2017 at 10:39

    Så du är för censur? Och att kalla någon för ’mindre vetande eller skadad av propaganda’ när kommentaren uttrycker sin åsikt eller kommentar är enbart okunskap från din sida, Benny. När du inte själv kan tala för fakta och brister i förklaringar så skall kommentarer alltså tystas. Är det en sådan framtid vi har att vänta oss när Sverigedemokraterna eventuellt kommer till makten?

    • Benny
     21 oktober, 2017 at 17:30

     Till slut kan man väl påstå vad som helst utan faktakoll och skrika på censur. Och sedan beskylla för samröre med SD…suck!

 7. Anders Persson
  21 oktober, 2017 at 13:32

  Men hur blir det med Iran? Relationen till Saudiarabien lär inte vara den bästa.

  • Eje Collinder
   21 oktober, 2017 at 23:07

   Dirigenten som styr denna märkliga världsomfattande förändring är framför alla Vladimir Putin och eftersom hans relation med Iran är god blir sannolikt relationen mellan Saudiarabien och Iran god. Alla bitar av sidenvägen måste läggas varsamt & fredligt på plats – i denna omvälvning….av världsekonomin och politiken.

 8. åke
  21 oktober, 2017 at 18:34

  Reviderad Rysk politik vad gäller Iran och KSA : Fred genom att upprätthålla styrkebalans i Mellan Östern.

  http://www.atimes.com/article/russia-emerging-new-player-middle-east-balance-power/

Comments are closed.