Nazismen inom Sverigedemokraterna


Jag har genom åren fått mycket skäll på grund av att jag hävdar att Sverigedemokraterna är ett fascistiskt och rasistiskt parti. Jag kallar dem dessutom konsekvent för ”Nazianstuckna” vilket föranlett aktiva Sverigedemokrater att starta bloggar som kritiserar undertecknad.


Det är positivt
kan jag tycka, mitt skrivande är uppenbarligen så betydelsefullt så att jag måste motarbetas. Jag har bland annat berättat om det tillfälle då jag var hemma hos en aktiv Sverigedemokrat som hade satt det finaste han hade på en byrå, en byst förställande Adolf Hitler. Jag vill minnas att han hade betalt flera tusen för den bysten. Som bakgrund till bysten hade han en flagga med svastikan. Han är såvitt jag vet fortfarande aktiv inom partiet.

Expressen: ”Expressen kan i samarbete med tidningen Expo visa att flera sverigedemokratiska politiker aktivt stöder några av de mest våldsamma nazistiska organisationerna. Till exempel visar telefonlistor att sverigedemokraten Göran Lagrot, 57, ersättare till den förre partiledaren Mikael Jansson i Göteborgs kommunfullmäktige, vid 21 tillfällen förra året har skänkt pengar via sms till Svenska motståndsrörelsen.”

Göran Lagrot hävdar själv att han lånat ut sin telefon till en kamrat för att låta denne skänka pengar till Svenska Motståndsrörelsen. Det låter inte trovärdigt, men även om så vore så kan man höja på ögonbrynen inför hans val av umgänge om det vore sanning.

I Gävle har Jan Kassberg, som var vald till nämndeman för Sverigedemokraterna, skänkt pengar både till Svenska Motståndsrörelsen och Info14. Han förnekade uppgiften inför Expressen men har senare erkänt detta förhållande för partiledningen i SD.

Karin Svensson i Dalarna har enligt tidningen blivit något av SD:s ansikte utåt, hon beställer böcker via Nationalsocialistisk Front, en ”roman”


© Hans Lindström www.bonton.se Bonton.se

säger hon. Jag hade inte en aning om att NSF sålde skönlitteratur, men SD-medlemmar har tydligen koll på sådant.

Peter Söderholm kandiderade för SD i senaste valet samtidigt som han var betalande medlem i NSF.

Med andra ord är det dags att sluta upp med att kalla Sverigedemokraterna för nazianstuckna. De är betydligt mer än så eftersom de har medlemmar som aktivt stöder nazistiska grupper.

Expo har idag presenterat mer fakta om SD och deras stöd till öppet nazistiska grupper. Det finns en länk dit med Expo i fetstil under dessa rader.

Relaterat: DN SvD1 AB HD SydSv Expo

Andra om , , , , , , , , , , ,

[tags]Fascism, Göran Lagrot, Info14, Jan Kassberg, Karin Svensson, Nazism, NSF, Peter Söderholm, Politik, Rasism, Svenska Motståndsrörelsen, Sverigedemokraterna[/tags]


18 svar till “Nazismen inom Sverigedemokraterna”

 1. Inte ett dugg underligt som jag ser det: de är sprungna ur en nationalsocialistisk rörelse och det är klart att det finns flera nassar kvar i partiet precis som det finns stalinister kvar inom (v).

 2. Sd är inget annat än ett högst invandrarfientligt och nationalistiskt parti som hyllar ”svenskheten” och lägger allt sitt krut på att demoniserar invandrare, främst muslimer och flyktingar. Naturligtvis har sd anknytnig till andra mera frejdiga naziztpartier, det är helt klart…
  Hela deras nya uppträdande i kostym och vårdat tal är bara en maskering, ett sätt att dölja sitt innersta väsen.
  Heder åt dig Jinge att du tar upp det här!

 3. Tråkigt nog är risken stor att dessa löss tar sig in i Riksdagen vid nästa val, och då tror jag inte anticimex hjälper!

 4. SD’s invandringspolitik skiljer sig i grunden inte mycket från nuvarande riksdagspartiers. Alla ser nämligen invandring som ett problem som ska begränsas, kvoteras och regleras.

  Annars är det ju bara att att bedöma partiet utefter dess kongressbeslut och faktiska agerande i offentliga sammanhang. Om ett parti är allt vad dess medlemmar gör så är ju samtliga riksdagspartier för skattefiffel, svågerpolitik, missbruk av fömåner, klippta kvitton, rattfylla och sådant. Troligtvis är de dessutom för hårdporr och legalisering av droger :)

 5. Att sex torskar som rånazzar är intressant. Hur många nazzar kan det då finnas i SD? Hälften? 2/3?

 6. Ja är det sex stycken som torskat på såna grejer så är det väl hundrafallt. Alla har ju vetat om att de är smånazzar, äntligen visas de upp också! Hoppas att alla tidningar tar upp detta!

 7. sveriges Demokrati är Grekisk, deras Siffror är Arabiska deras Bokstäver är Latinska, deras Pizza är Italiensk, deras kunskap är från mellanöstern, deras drottning är brasiliansk, deras bestick är kinesiska, deras ideologi är europisk, deras skattesystem är islamisk, deras hund e utländskt, deras bananer e från Afrika, deras Mopeder är Japansk, deras Vodka är Estnisk,deras mattor är persiska.
  och det är bara lite av det hela jag kan hålla på hela dagen men jag har inte tid, jag kan fortfarande inte fatta hur man ha emot uttländningar,utan de hade inte sverige vatt så bra som det e idag,ekonomin hade gott rätt ner i botten,jag kan förstå att det finns vissa uttländningar som lever på socialen och är kriminella men det finns svenskar också men folk lägger allt på utländningar,det är det det handlar om man ska inte dra alla över en kant och SD gillar inte utländningar rakt av man behöver inte vara ett geni för att komma på det

 8. Det finns vänsterpartister som har haft affischer med Stalin på väggen. Betyder det att vänsterpartiet idag är stalinistiskt? Att bekämpa Sd genom att utmåla dem som nazister tror jag inte är speciellt effektivt. Bemöt deras argument istället.

  Problemet är väl att dessa argument också slår undan fötterna för dagens restriktiva invandringspolitik, den som förespråkas av riksdagens samtliga partier. Skulle argumenten komma upp på bordet så skulle det bli tydligt att det inte finns någon principiell skillnad mellan SD och tex. S och M. SD drar bara gränsen lite snävare.

  Sanningen är ju att alla borde ha rätt att få bosätta sig i vilken del av världen som man vill. Gränserna borde rivas helt. Varför ska en norrlänning få bosätta sig Skåne men inte afrikan? Det finns inga rimliga argument. Alla människor ska ha lika rättigheter.

 9. Sami, :-)

  De enda som bråkar, super, fuskar och knarkar i mitt område är svenskar. Jag har ännu inte träffat på en enda invandrarförälder som knarkar här, eller super och slåss… Invandrarfamiljerna här är otroligt skötsamma. Barnen är lite jobbiga men så fort de blir vuxnar blir de som förbytta. Blyga ansvarskännande och trevliga. Skumt.

 10. neolib, vad är det för fel att säga som det är, att sdarna är mer än mindre nazianstuckna? Och att partiet är en utlöpare från de gamla nazistpartierna?
  Det är absolut inget att hymla om att de föredrar vit makt!
  Och att deras verkliga ideologi är mer än rutten inuti!

 11. Gudars skymmning vad nationalnazismen i alla tappningar förklaras tydligt i Dagens Lindström!

 12. Frågan är om inte SÄPO på allvar måste ta itu med dessa ”Sverigedemokrater”?

  Det har ju redan skett ett antal nazistiska mord och får de hållas lär det väl bli fler?

 13. Svärjedemokraterna, är det de skitiga bonnpöjkera med snusränder och gällivarehäng?

 14. På tal om nazism…

  ”Statens institut för rasbiologi (Rasbiologiska institutet, även förkortat som SIFR) var ett svenskt institut grundat 1922, efter en ursprungligen socialdemokratisk motion, som stöddes av samtliga riksdagspartier. Institutet var det första i sitt slag i världen.”

  / Wikipedia

 15. Martin 15#, nu vet man bättre än då. Genom DNA-tekniken. Nu vet vi att samtliga mäniskors genbank finns nere i sydligaste Afrika. ATT VI ALLA HAR SAMMA URSPRUNG och att rasister är människor med undermålig utbildning och kunskap. De undviker helt enkelt att ta till sig nya vetenskapliga landvinningar och talar och tänker som om de fortfarande levde på trettiotalet.